A i oni vode poreklo odatle. Sebe ne nazivaju Srbijancima? Ne, verujem da ne.Ma dobro, nisam namćor, a i inače znam da druge sličnog porekla tako nazivaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A i oni vode poreklo odatle. Sebe ne nazivaju Srbijancima? Ne, verujem da ne.Ma dobro, nisam namćor, a i inače znam da druge sličnog porekla tako nazivaju.
Sigurno nema Srba koji su iz Skandinavije došli u Vojvodinu. Skoro svako ko se smatra Srbinom i živi u Vojvodini došao je južno od Save i Dunava. Pusti ,,autonomaše", oni samo sanjaju da se dočepaju kase i da oni odlučuju kako će pare da se dele. Čanak na primer, ali on je završio karijeru ja bih rekao. Ali ima ,,Čanaka" koliko hoćeš gore u Vojvodini. Samo spavaju nemaju medijskog prostora koji će da isprati te njihove fantazije.Kako koji. Vojvodina je kao Amerika. Došljaka ima sa raznih strana.
Pa Srbi iz centralne Srbije često sebe nazivaju Srbijancima. Ajd' evo i jedna pesma da se oraspoložiš:A i oni vode poreklo odatle. Sebe ne nazivaju Srbijancima? Ne, verujem da ne.
To je ranije zaista i korišćeno da bi se naznačilo da li je neko Srbin iz Srbije u odnosu na Srbina iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine ili Vojvodine na primer. Ali generalno taj termin je potpuno pogrešan. On se sada koristi za stvaranje novih naroda i nacija poput Crnogoraca, Bosanaca i Vojvođana. Zato je kontraproduktivan i jako opasan za korišćenje.Pa Srbi iz centralne Srbije često sebe nazivaju Srbijancima. Ajd' evo i jedna pesma da se oraspoložiš:
Pa i to je diskutabilno za Crnogorce. Pričaju srpskim jezikom. Crnogorski jezik ne postoji to je u stvari srpski jezik. Sutra tako mogu i Vojvođani propričati ,,vojvođanski jezik".Crnogorci jesu narod i kao takvi odavno priznati, dok Vojvođani i Bosanci nisu jer su to samo teritorijalne odrednice.
Nije diskutabilno nego je zvanično priznato. Jezik nema veze. Više različitih naroda govore engleski ili nemački, a tek arapski, ihaj.Pa i to je diskutabilno za Crnogorce. Pričaju srpskim jezikom. Crnogorski jezik ne postoji to je u stvari srpski jezik. Sutra tako mogu i Vojvođani propričati ,,vojvođanski jezik".
Arapski govore samo Arapi jer Egipćani nisu narod nego označavaju samo stanovnika Egipta. Arapi žive od Magreba do Saudijske Arabije u više od 20 država gde su konstitutivni narodi.Nije diskutabilno nego je zvanično priznato. Jezik nema veze. Više različitih naroda govore engleski ili nemački, a tek arapski, ihaj.
Pa zato sto i nije uvreda. Geografska odrednica kao kada bi rekli "Hercegovac".Šta ja znam, mene su ovde uvek nazivali Srbijancem. Meni ne smeta.
Pa tako to krene, mi Vojvođani i vi Srbijanci i na kraju nismo mi više isti, vi ste Srbijanci a mi Vojvođani. Pa Crnogorci kako su nastali? Crnogorac je označavao stanovnika sa teritorije Crne Gore a sada je odjednom to poseban narod navodno.Meliot klasicni nepoznavalac Vojvodine koji Vojvodinu vidi kao nekakvo separatisticko gnezdo koje sanja da se odvojiA Vojvodjani po njemu imaju toliko tanucno izgradjen nacionalni identitet da ako ne daj Boze 2,3 puta kazu za Srbijance "Srbijanci", zaboravice da su isti narod
![]()
Naravno, ali teško je to mnogima objasniti. Doduše u Hrvatskoj Srbijancima mislim da nazivaju sve stanovnike Srbije.Pa zato sto i nije uvreda. Geografska odrednica kao kada bi rekli "Hercegovac".
Sam pojam je opasan jer se može iskoristiti za političku podelu Vojvođana i stsnovnika ostalog dela Srbije. I Crnogorac je bila geografska odrednica pa je sad postala i nacionalna odrednica. Čak i svoj jezik navodno imaju.Naravno, ali teško je to mnogima objasniti. Doduše u Hrvatskoj Srbijancima mislim da nazivaju sve stanovnike Srbije.