gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne postoji srbijanski naglasak. Ne kolektivizuj nešto ako te mrzi da ispravno napišeš. Ne postoji ni vrbaški naglasak nego su Srbi iz Crne Gore zadržali svoje naglaske (istočnohercegovački i zetsko-raški).Nisam znao da i to ima. Poznajem par ljudi iz Vrbasa i govore kao i ostali ovde.
Mislim, ne kao ja jer meni je ostalo malo i srbijanskog naglaska, ali recimo kao rođeni Novosađani.
Има стварно, баш чудно. Ти мора или да су из делова града који је мање натумбан дођошима или су давно "пребегли"Nisam znao da i to ima. Poznajem par ljudi iz Vrbasa i govore kao i ostali ovde.
Mislim, ne kao ja jer meni je ostalo malo i srbijanskog naglaska, ali recimo kao rođeni Novosađani.
И они су из врбаса, сви ти врбашки, само им презиме кажеja mislio da ima neke veze sa onom minom vrbaški![]()
У војводини се кад се каже србијански мисли на централну србију, обично на косовско-ресавскиNe postoji srbijanski naglasak. Ne kolektivizuj nešto ako te mrzi da ispravno napišeš.
Није у истом значењу када неко из ЦГ нпр хоће понизно да ослови Србина из СрбијеУ војводини се кад се каже србијански мисли на централну србију, обично на косовско-ресавски
Скраћеница од централносрбијанског. Неки би рекли да људи у вршцу и доњим деловима баната говоре "србијански"
Ne postoji ni centalnosrbijanski. Tu verovatno misliš na šumadijski dijalekt. Znam za problem jer imam rodbinu po Vojvodini. Starosedeoci i dođoši se ne vole nešto a i ovi što su navodno starosedeoci preci im stigli isto sa juga odakle i dođoši.У војводини се кад се каже србијански мисли на централну србију, обично на косовско-ресавски
Скраћеница од централносрбијанског. Неки би рекли да људи у вршцу и доњим деловима баната говоре "србијански"
Да, то је тачно. Нађош/дођош beef ми јако иде на к*рац. Волим и ђе сам рођен а волим и одакле ми је породица, а волим и све ђе су срби... То су дебилиNe postoji ni centalnosrbijanski. Tu verovatno misliš na šumadijski dijalekt. Znam za problem jer imam rodbinu po Vojvodini. Starosedeoci i dođoši se ne vole nešto a i ovi što su navodno starosedeoci preci im stigli isto ja juga odakle i dođoši.![]()
Има шумадијско-војвођански, на косовско-ресавски се обично мисли у војводини када се каже "србијански"Ne postoji ni centalnosrbijanski. Tu verovatno misliš na šumadijski dijalekt. Znam za problem jer imam rodbinu po Vojvodini. Starosedeoci i dođoši se ne vole nešto a i ovi što su navodno starosedeoci preci im stigli isto sa juga odakle i dođoši.![]()
Ne znam baš, piše da je rođena u Novom Sadu, a da je detinjstvo provela u Inđiji. Ne bih ni čuo za nju da nije ovde pomenuta pa sam potražio. Ne pratim Zadruge i slične programe.И они су из врбаса, сви ти врбашки, само им презиме каже![]()
Kragujevac je Šumadija. Ne govore isto Kragujevčanin i Novosađanin ili Somborac. Vojvođani malo razvlače kad pričaju i imaju specifičan akcenat u odnosu na ostatak Srbije. Ali zvanično da, postoji šumadijsko-vojvođanski dijalekt. Ja sam pogrešio.Има шумадијско-војвођански, на косовско-ресавски се обично мисли у војводини када се каже "србијански"
Мислим да је стеван из врбаса, да је то све фамилијаNe znam baš, piše da je rođena u Novom Sadu, a da je detinjstvo provela u Inđiji. Ne bih ni čuo za nju da nije ovde pomenuta pa sam potražio. Ne pratim Zadruge i slične programe.
Inače je tokom devedesetih jedno vreme gradonanačelnik Novog Sada bio Stevan Vrbaški. Ne znam da li on ima neke veze.
Rekao bih da se skupno misli na sve ispod Save i Dunava.Има шумадијско-војвођански, на косовско-ресавски се обично мисли у војводини када се каже "србијански"
Можда сам и погрешио, ово сам нашао истражујућиNe znam baš, piše da je rođena u Novom Sadu, a da je detinjstvo provela u Inđiji. Ne bih ni čuo za nju da nije ovde pomenuta pa sam potražio. Ne pratim Zadruge i slične programe.
Inače je tokom devedesetih jedno vreme gradonanačelnik Novog Sada bio Stevan Vrbaški. Ne znam da li on ima neke veze.
Да у праву си али крагујевац припада косовско-ресавском дијалекту. Шумадијско војвођанском припада нпр ваљево али по мени је то упитно. Тамо се говори жестоко ерски.Kragujevac je Šumadija. Ne govore isto Kragujevčanin i Novosađanin ili Somborac. Vojvođani malo razvlače kad pričaju i imaju specifičan akcenat u odnosu na ostatak Srbije. Ali zvanično da, postoji šumadijsko-vojvođanski dijalekt. Ja sam pogrešio.
Za Stevana ne znam, ali Minin biološki otac se zove Ivan Peršut.Мислим да је стеван из врбаса, да је то све фамилија
Ali tako ga nazivaju ,,autonomaši" koji nisu autonomaši već potajno hoće da Vojvodina bude nezavisna. Znam sve.Rekao bih da se skupno misli na sve ispod Save i Dunava.
Ја ништа о њима не знам, не пратим задругу. Има врбашких у врбасу, знам неке врбашке из врбаса у новом саду па по томе онда и "закључујем" али изгледа да нисам баш у правуZa Stevana ne znam, ali Minin biološki otac se zove Ivan Peršut.
Mačvansko-vojvođanski i šumadijsko-kosovski.Да у праву си али крагујевац припада косовско-ресавском дијалекту. Шумадијско војвођанском припада нпр ваљево али по мени је то упитно. Тамо се говори жестоко ерски.
Šta ja znam, mene su ovde uvek nazivali Srbijancem. Meni ne smeta.Ali tako ga nazivaju ,,autonomaši" koji nisu autonomaši već potajno hoće da Vojvodina bude nezavisna. Znam sve.
Pa zavitlavaju te. Veruj mi.Šta ja znam, mene su ovde uvek nazivali Srbijancem. Meni ne smeta.
Ma dobro, nisam namćor, a i inače znam da druge sličnog porekla tako nazivaju.Pa zavitlavaju te. Veruj mi.