Vraćanje obaveznog vojnog roka

Војска која баштини све поразе из деведесетих...како војне, јер се повлачила пред цивилном заштитом до напуштања технике и људства, због неспособности, незнања и кукавичлука, тако и људске, јер су ћутали и 1991 и 1999 а ћуте и сад....

Војска ухљеба, ликова који су се школовали да гину за свој народ а туклии су се само за гратис станове, повећање дохотка и топли оброк...

Та војска сад показује за шта су нам задужили децу, са предзнањима - да се нису борили ни кад су смели да се уопште боре, да сад немају против кога да се боре, јер је око нас НАТО, и да је једина група људи која може да се забрине због показивања војне моћи војске Србије, у ствари народ Србије....

Само...и ми знамо да су они ухљеби и да ће у доброј старој традицији комуњарске доктрине којој припадају, продати и овог врхкомандата, чим загусти

Danas bio do kancelarije, krenuo posle peške do ulice gladnih na doner...kad u Džona Kenedija prolaze, policija stoji blokirala Palmira Toljatija i Bul. Mihajla Pupina, ni peške ne možeš da se provučeš.
Svi mlađi i sredovečni psuju mater ćacijevsku svesni o čemu se radi, a onda vidiš dedu sa kesom iz maxija koji maše vojsci.
Dva sveta.

Srećom idem za koji dan u Budimpeštu pa neću gledati ovaj cirkus i preskočiću taj kičeraj i sve vezano za njega.

Poslednja izmena:
Da , na pusku sam mislio. Trebala je da se zameni kada je promenjen kalibar mitraljeza, da bi se izbeglo postojanje vise kalibara. Valjda je M91 bila zamena.
Ima i modernijih verzija M91 Ali kod nas u vojsci je sve to izmešano kao kod partizana. Pa osnovno naoruzanje imamo u dva kalibra. Verzije m70 od 7.62 i novu m21 u kalibru 5.56. Kao na pijaci ima od svega nešto a standardizacija ne postoji.

Ima i modernijih verzija M91 Ali kod nas u vojsci je sve to izmešano kao kod partizana. Pa osnovno naoruzanje imamo u dva kalibra. Verzije m70 od 7.62 i novu m21 u kalibru 5.56. Kao na pijaci ima od svega nešto a standardizacija ne postoji.
To je nasledje JNA, grehota da se baci, tako smo gurali sa trofejnim naoruzanjem iz WWII do 2000tih, a onda radikali udarili u kuknjavu jer se tope odlicni shermani i T34. Samo jos fali karadjordjev

To je nasledje JNA, grehota da se baci, tako smo gurali sa trofejnim naoruzanjem iz WWII do 2000tih, a onda radikali udarili u kuknjavu jer se tope odlicni shermani i T34. Samo jos fali karadjordjev
Koristimo RUP 12 kome je mesto u muzeju za komunikaciju jer greota da se baci. Greota je što dva uredjaja međusobno ne mogu da uspostave vezu na 800 metara jer im je prošao rok upotrebe.

Koristimo RUP 12 kome je mesto u muzeju za komunikaciju jer greota da se baci. Greota je što dva uredjaja međusobno ne mogu da uspostave vezu na 800 metara jer im je prošao rok upotrebe.
To je bio krs jos dok sam ja bio u vojsci, sluzio da se uspostavi veza sa jednog kraja kasarne na drugi. Imali smo i neke lampase koji su bili podjednako efikasni, koliko sam cuo bili su prinudjeni da ih penzionisu jer niko vise ne proizvodi lampe, barem ne tip koji se korisio u njima. Uredjaji za vezu su bili posebna katastrofa, to ne deluje impozantno na paradama pa se zato u njih nije ni ulagalo.

Back