Obavezni vojni rok ponovo pokrenuo buru u Srbiji, oglasila se struka: Evo da li će ga služiti OBA POLA

Sa svakom od na slici. Palo mi na pamet, odvedes je daleko negde u sumu i kazes joj da te bole ledja i da treba da iskopa rupu za bedeme protiv medveda. I kad iskopa kazes joj da ceka dole a da ces ti poterati medveda i nek javi kad naidje. I pobegnes. Daleko. U Australiju. Obrises fejzbuk sve.
dobro

naravno da znaju. Na glavi imaju srpsku kapu, šajkaču. Na njoj kokardu.
Što je u srbiji sasvim uobičajena stvar - šajkača i kokarda. od vajkada. tiranija titoista i anti srba je tamna nesretna proslost koja je to sputavala.

glupa provokacija. fotografije su vezane za temu.

rekoh, lepo im stoji šajka i kokarda.

a što tebe tangira šajka i kokarda je drugi par cipela.
nisam zainteresovan za te koještarije.
Ne tangira me uopšte. Rekla sam ti već da nemam nikakav osjećaj za te nacionalne simbole. Mada, ako ću biti iskrena , poslije rata i svege što se izdešavalo smatram da se time kite primitivci.

Ne tangira me uopšte. Rekla sam ti već da nemam nikakav osjećaj za te nacionalne simbole. Mada, ako ću biti iskrena , poslije rata i svege što se izdešavalo smatram da se time kite primitivci.
Čime?

ovo je tema o srpskoj vojsci.
Sajkaca i kokarda su deo nje. Ponositi deo.

Nju su djedovi, pradjedovi ponosto nosili ispisujuci i svetski najvece momente kao recmo cerska ili kolobarska bitka koje su bile prve pobede nekog od saveynika u prvom sv ratu a koje su izvojevane protiv desetostruko nadmocnijeg protivnika. Koje se i dan danas uce i izucavaju na najvecim vojnim ucilistima sirom svjeta.

i tada su protiv sajke kao recimo sluga u austrougarskoj vojsci bili oni koji su i poslednjim ratnim desavanjima bili protiv nje.

Otvori neku drugu temu , drugom narodu i vojsci. Tamo to siguno nece biti pomenuto.

Čime?

ovo je tema o srpskoj vojsci.
Sajkaca i kokarda su deo nje. Ponositi deo.

Nju su djedovi, pradjedovi ponosto nosili ispisujuci i svetski najvece momente kao recmo cerska ili kolobarska bitka koje su bile prve pobede nekog od saveynika u prvom sv ratu a koje su izvojevane protiv desetostruko nadmocnijeg protivnika. Koje se i dan danas uce i izucavaju na najvecim vojnim ucilistima sirom svjeta.

i tada su protiv sajke kao recimo sluga u austrougarskoj vojsci bili oni koji su i poslednjim ratnim desavanjima bili protiv nje.

Otvori neku drugu temu , drugom narodu i vojsci. Tamo to siguno nece biti pomenuto.
Djedovi su ih nosili, pa je zato sada svaka diskusija o simbolima povijesna lekcija? Zanimljivo, jer ja sam mislio da su i ti isti djedovi s vremena na vrijeme gubili ratove, pa možda njihova povijesna važnost nije baš univerzalna.

Djedovi su ih nosili, pa je zato sada svaka diskusija o simbolima povijesna lekcija?
hrvat, gledaj svoju drzavu svoju vojsku.
Zanimljivo, jer ja sam mislio da su i ti isti djedovi s vremena na vrijeme gubili ratove,
1914 i 1918 je najbitnija

ne mesaj se tamo gde ti nije mesto.

cccc, sunce ti mislosno. od ovih SUSEDA ne mozes pricati o svojoj vojsci u srbiji.
alo , nekulturni ste tim mesanjem u nase stvari i stari oko vojske u srbiji,

da bar imate malo osecaj sramote da ne trpate nosinu gde mu nije mesto ali o cemu ja to pricam...

SRPSKA VOJSKA izmedju ostalog i zene u njoj to je tema!

MILUNKA SAVIC svakako ima svoje naslednice...

hrvat, gledaj svoju drzavu svoju vojsku.
daješ lekcije o lojalnosti dok ti jedina vojna strategija trolanje po forumu.
1914 i 1918 je najbitnija

ne mesaj se tamo gde ti nije mesto.

cccc, sunce ti mislosno. od ovih SUSEDA ne mozes pricati o svojoj vojsci u srbiji.
alo , nekulturni ste tim mesanjem u nase stvari i stari oko vojske u srbiji,

da bar imate malo osecaj sramote da ne trpate nosinu gde mu nije mesto ali o cemu ja to pricam...

SRPSKA VOJSKA izmedju ostalog i zene u njoj to je tema!

MILUNKA SAVIC svakako ima svoje naslednice...
Super tema, a ti si ovdje glavni kustos povijesti, samo što tvoj entuzijazam za ‘nasljednice Milunke Savić’ ne skriva koliko ti fali smisla za humor i osnovnu kulturu.

Back