Voznja motocikla bez A kategorije

Sasvim ok lik

Zainteresovan član
Poruka
176
Pozdrav,
Danas su me zaustavili panduri i pisali mi kaznu jer nisam imao polozeno za A kategoriju,imao sam kacigu sve,imam i PSP ali nemam A,i reko mi da treba da idem kod sudije za prekrsaje,e sad kolika ce da bude kazna ? ja sam maloletan imam 16God u utorak sam trebao da idem da vadim lekarski i da pocnem polaganje za motor,kolika ce biti kazna ? i dali cu imati neku zabranu za polaganje ? Jer moze nekako da se izvuce iz te situacije ?
Hvala !

Upravljanje vozilom za koje vozač ne poseduje dozvolu
Kazneni poeni - 14 poena
novčana/zatvorska kazna - 100.000 – 120.000din ili zatvor najmanje 15 dana
Zabrana upravljanja - Najmanje 8 meseci

Mislim da si najebo.

Ау човече па и ја сам са 16 возио без А, сад су баш пооштрили казне... Мада љубав према мотору нема цену :)

Ma dajte 100.000 da platim kazu,pa dali su oni normalni ? JA jedino da im dam motor u zamenu za kaznu,jos ona pandurka kaze nie nista strasno ce ti oprosti sudija,oce sutra malo,ce oprosti sa 100.000
Moze neko da mi napise sta da kazem,da se izvucem malo,da smanje barem malo kaznu ?
Jer imao neko takvo iskustvo ??

Па кад је реч о кривичним делима примњује се посебан кривични поступак и све норме су у "Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетника", прочешљај ту можда нађеш нешто за прекршаје.

tacno je to za kaznu od 100000din. moja sestra je platila 200000din... jer su je za 2dana dva puta zaustavili.a imala je B kategoriju i dobila je i zabranu za B kategoriju godinu dana... i zabranu polaganja za godinu dana... jedine povlastice koje ti daju je da platis tih 100000din na 10mesecnih rata nista vise.. to je minimalna kazna...

Ајде бре, срећа у несрећи је што не могу да ти ставе забрану на Б категорију кад је ни немаш :)
Шалу на страну, кукај тамо код судије.

Давидова сестра је мало тежи случај, прво што није малолетна а друго што је повратник, направила је исти прекршај за два дана. Тако да нису имали милости вероватно. Ти пази шта радиш сад, и кад дођеш на суд реци лепо, да ти је први пут, да си одговоран да ти је криво, да се неће поновити, да немаш новца итд... Ако су ти још твоји незапослесни или имају мали приход можеш и нека уверења о примању да им доставиш, да виде да ниси у стању да платиш итд... Све што можеш да ископаш а иде теби у корист, достави суду, НЕЋЕ ДА ШКОДИ, веруј ми.

Back