Voziti auto na plin ili ne

Zanimaju me prednosti i mane voziti na plin.Ako neko vozi dobrodosli saveti.
Obzirom na ove skupoce pada mi na pamet nesto u tom fazonu.Kupit benzinca i roknut ga na plin.
Dosta km pravim mesecno.

ako nije fabricki nemoj da se mlatis sa "budzenjem" iako rade odlicno majstori imaces dva mini problema
moraces da placas atest i na svake dve (ili5 god) moras da radis reatest.
Dodatni troskovi pri registraciji.
Ako ne prelazis 10.000 + km godisnje plin/gas nije vise tako povoljan u odnosu na benzin.

Motor nema tu snagu kao dizel/benzin
Dizne je pozeljno produvati na velikim obrtajima bar jednom u dva meseca
Palis auto svakako na benzin
pozeljno je da se vozi par dana iskljucivo na benzin iako je plinas

Ima prednosti ima mane.

Po meni bolje gledaj fabrici da je ugradjen i da je upisano u saobracajnu nego da te drndaju sa gore navedenim atestima i slicnim otimanjem para

Srecna kupovina

p.s. 6god sam vozio punto 1.2 8v, isparivac turski boca italijanska nisma mogao kada sam prodavao da se pokrpim za sve sto sam u;lozio da bih ga registrovao "atestiranog" i spremio za prodaju

Zanimaju me prednosti i mane voziti na plin.Ako neko vozi dobrodosli saveti.
Obzirom na ove skupoce pada mi na pamet nesto u tom fazonu.Kupit benzinca i roknut ga na plin.
Dosta km pravim mesecno.
Tek nakon 10000 km ćeš biti na nuli. Imaj na umu da je i servis malo skuplji. Atest svakih 5 godina. Ja sam kratko vozila auto benzin/plin, s tim da prvih pola godine nisam imala pojma da može i na plin :D pa nisam ni koristila plin. Auto proizvedeno tako, saznala kad je došlo vrijeme za registraciju.

ako nije fabricki nemoj da se mlatis sa "budzenjem" iako rade odlicno majstori imaces dva mini problema
moraces da placas atest i na svake dve (ili5 god) moras da radis reatest.
Dodatni troskovi pri registraciji.
Ako ne prelazis 10.000 + km godisnje plin/gas nije vise tako povoljan u odnosu na benzin.

Motor nema tu snagu kao dizel/benzin
Dizne je pozeljno produvati na velikim obrtajima bar jednom u dva meseca
Palis auto svakako na benzin
pozeljno je da se vozi par dana iskljucivo na benzin iako je plinas

Ima prednosti ima mane.

Po meni bolje gledaj fabrici da je ugradjen i da je upisano u saobracajnu nego da te drndaju sa gore navedenim atestima i slicnim otimanjem para

Srecna kupovina

p.s. 6god sam vozio punto 1.2 8v, isparivac turski boca italijanska nisma mogao kada sam prodavao da se pokrpim za sve sto sam u;lozio da bih ga registrovao "atestiranog" i spremio za prodaju
Da, ne znam tačno koliko ali su meni rekli da svakako moram uvijek imati benzina u rezervoaru. A atest je obavezan na 5 godina čak i kad je fabrički ugrađen.

Znaci vise zajebancija da izvines oko tog plina.Pravim godisnje 30.000 km pa sam zato razmisljao ali sad i nisam siguran .
Budi siguran na tu kilometražu, isplati se. Reatest se radi na svakih 5 godina, nema više doplate na registraciji, a auto sa savremenim sekvent uređajima ne vuče ništa slabije. Na Dačiji je čak Juraj Šebalj izmerio da vuče za nijansu bolje. Potrošnja je u litrama otprilike do 20% veća nego na benzinu.
Od uređaja savetujem Stag, BRC ili Zavoli (tim redom), a Renco Landi nikako.
Problem može biti sam automobil. Ne može u svakog benzinca da se ubaci plin, a u neke može, ali to se nije baš dobro pokazalo. Zavisi koji auto planiraš.

Plin nikad nisam voleo jer gore ventili i jednog dana izgori dihtung glave jer je temperatura motora veca nego kad je na benzin.
Ali....trenutno je dosta povoljnije voziti na plin jer kosta nekih 97 din dok je benzin 189.
Imao sam nedavno Bravo 1,4 2009 sa fabricki ugradjenim plinom i isao je kao na benzin i nista ja tu nisam osecao do samo onaj CK kad prebaci na plin a to se desavalo veoma brzo sad leti. Ne znam kako kod fabricki ugradjenog plina prebacuje zimi ali znam da ovima sto nisu bili sa fabrickim trebalo je poprilicno dok prebaci.
U svakom slucaju tebi je to veoma isplativa investicija s obzirom na kilometrazu.
Ima motora koji odlicno podnose plin kao sto je VW 1,6 sa 75kw, Dacia 1,4 ili 1,6 ili Fiat 1,4 8V i 1,2 ali ima i onih koji nisu u prijateljskim odnosima sa plinom kao npr Alfa Romeo TS motori i neki drugi.

Da, ne znam tačno koliko ali su meni rekli da svakako moram uvijek imati benzina u rezervoaru. A atest je obavezan na 5 godina čak i kad je fabrički ugrađen.
To u Srbiji atestiranje svakih 5 godina??? Puno je to, ja kupio Daciu koju mi je proizvođač isporučio već s atestom, sljedeći za 10 godina Prednost autoplina je što je jeftiniji, što manje izgara pa manje opterećuje motor, ulju možeš produžiti intervale izmjene zbog toga, performanse malo trpe ili malo.

Loše strane su što više troši, od 15- 18% više, trebaš plaćati atest i plin ima veće temperature izgaranja pa opterećuje ventile i nema funkciju hlađenja i podmazivanja poput benzina. Treba provjeriti stanje motora prije ugradnje, tradicionalno najbolji proizvođač za ugradnju plina slovi FIAT pa onda Renault. Rižolike izbjegavati ..

To u Srbiji atestiranje svakih 5 godina??? Puno je to, ja kupio Daciu koju mi je proizvođač isporučio već s atestom, sljedeći za 10 godina Prednost autoplina je što je jeftiniji, što manje izgara pa manje opterećuje motor, ulju možeš produžiti intervale izmjene zbog toga, performanse malo trpe ili malo.

Loše strane su što više troši, od 15- 18% više, trebaš plaćati atest i plin ima veće temperature izgaranja pa opterećuje ventile i nema funkciju hlađenja i podmazivanja poput benzina. Treba provjeriti stanje motora prije ugradnje, tradicionalno najbolji proizvođač za ugradnju plina slovi FIAT pa onda Renault. Rižolike izbjegavati ..
U BiH. Ja to odradila u Istočnom Sarajevu jer je jeftinije duplo.

Plin nikad nisam voleo jer gore ventili i jednog dana izgori dihtung glave jer je temperatura motora veca nego kad je na benzin.
Ali....trenutno je dosta povoljnije voziti na plin jer kosta nekih 97 din dok je benzin 189.
Tamo kod nas na Keju je 87, a na ostalim pumpama u Novom Sadu do 93 koliko sam video, mada neki imaju i neke kartice za popust. Plin pojeftinjuje dok benzin poskupljuje.
Trenutno vozim auto koji je prešao preko 200 hiljada na plin i ništa mu nije izgorelo. Tu je važno da se ne vozi dugo u višim obrtajima (recimo autoput) i da je paljenje dobro podešeno. Na koliko stepeni će prebacivati na plin kad je hladno podešava majstor koji ugrađuje, ali najčešće je na 30.

Tamo kod nas na Keju je 87, a na ostalim pumpama u Novom Sadu do 93 koliko sam video, mada neki imaju i neke kartice za popust. Plin pojeftinjuje dok benzin poskupljuje.
Trenutno vozim auto koji je prešao preko 200 hiljada na plin i ništa mu nije izgorelo. Tu je važno da se ne vozi dugo u višim obrtajima (recimo autoput) i da je paljenje dobro podešeno. Na koliko stepeni će prebacivati na plin kad je hladno podešava majstor koji ugrađuje, ali najčešće je na 30.
Koja kola? Sam ugrađivao plin ili došla takva kola? Kod mene je novi Sandero s tvorničkom instalacijom , prebacuje na 40 celzaća. Kad je toplo prebaci prije nego što stignem krenuti, kad je prohladno recimo nekih +7 prebaci nakon 20-30 m a kad je ispod nule nakon nekih 200-300m. Ne vozim u višim obrtajima nikako pošto je turbo motor pa možeš voziti 130km/h ispod 3000okretaja.

Voziš na plin pa ti se raspadne motor staviš drugi i onda na teh mora reatest jer je ubačen drugi motor. Tako je drugar godinama vozio golfa 1.6 na plin promenio 5-6 motora. Ostavio ocu auto i kupio koreanca polovnog pitam ja njega oćeš dastsvljaš plin a on dreknu NIKAD VIŠE! :lol:

Šta se tu sve raspada paaa dug je spisak, glava, ventili, bregasta (podmazivanje) pa dole ležajevi radilice (loše podmazivanje)

E sad što loše podmazivanje pa lepo pošto plin radi na višoj temp veći je kondenzat u ulju koje postaje krš i syebe bregastu i ležajeve radolice i samu radilicu.

Onda pamtim zbog čestog probijanja glave motora i ventila koji izgore pa produvaju karike od lošeg ulja onda se pojavi pritisak u bloku i probije sve semerimge pa propiša ulje na sve strane.

Stari automobili jedva trpe plin novi JOK!

I cena poina je pala jer više niko ne vozi na plin. Da dosta ljudi ugradi cena u srbiji bi išla do cene benzina i nafte. Jer je zemlja smrad lihvarski.

Ko voli da popravlja sam auto da skida glave ravna menja motore samo napred tu se isplati.

Ovako uštediš na gorivu pa generalka.

Ima računice kupiti auto za 1000e pa ugradiš plin 350 evra atestiraš 50 evra i voziš dok ide. Recimo štediš pola, ako mesečno sipaš 100 evra benzina ovako ti ostaje 50 u džepu.

Za 8 meseci isplatiš uređaj i atest.

Ja bivozio neki stariji auto na plin što da ne. Malo šrafiš malo brusiš malo voziš :mrgreen:

Voziš na plin pa ti se raspadne motor staviš drugi i onda na teh mora reatest jer je ubačen drugi motor. Tako je drugar godinama vozio golfa 1.6 na plin promenio 5-6 motora. Ostavio ocu auto i kupio koreanca polovnog pitam ja njega oćeš dastsvljaš plin a on dreknu NIKAD VIŠE! :lol:

Šta se tu sve raspada paaa dug je spisak, glava, ventili, bregasta (podmazivanje) pa dole ležajevi radilice (loše podmazivanje)

E sad što loše podmazivanje pa lepo pošto plin radi na višoj temp veći je kondenzat u ulju koje postaje krš i syebe bregastu i ležajeve radolice i samu radilicu.

Onda pamtim zbog čestog probijanja glave motora i ventila koji izgore pa produvaju karike od lošeg ulja onda se pojavi pritisak u bloku i probije sve semerimge pa propiša ulje na sve strane.

Stari automobili jedva trpe plin novi JOK!

I cena poina je pala jer više niko ne vozi na plin. Da dosta ljudi ugradi cena u srbiji bi išla do cene benzina i nafte. Jer je zemlja smrad lihvarski.
Gde si bre Mario.Ima tu hebade.Ne da mi se sve to zahebavati oko toga.Neka ga na dizelu.Dok se ne raspadne ovaj ww.Pola litra ulja pije na 10.000 km.Dok je tako teram.Sto se mene tiče odustajem od ugradnje hvala svima na komentrima .
300/400 din razlike na 100 km a zajebancije ima.

Back