Vozacki test na srpskom (Nemacka)

• Začetnik teme Začetnik teme Hilde
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nije mi jasno zasto ljudi moraju polagati i testove ako su vec u srbiji imali dozvolu... Ja sam pre 2 godine prevodio moju dozvolu iz srbije i samo sam par casova uplatio i izasao na polaganje, nikakvih testova nije bilo. A za bosanske i hrvatske dozvole provereno znam da se samo PREVEDU u bh da se ne izlazi na nikakve testove. Tako je u austriji a mislim da bi i u DE moralo biti isto.

nije mi jasno zasto ljudi moraju polagati i testove ako su vec u srbiji imali dozvolu... Ja sam pre 2 godine prevodio moju dozvolu iz srbije i samo sam par casova uplatio i izasao na polaganje, nikakvih testova nije bilo. A za bosanske i hrvatske dozvole provereno znam da se samo PREVEDU u bh da se ne izlazi na nikakve testove. Tako je u austriji a mislim da bi i u DE moralo biti isto.

pa zato sto ...jel neko zna odgovor?

Veliki pozdrav za sve,
Jako karisna i lepa tema. Pogotovao kada vas zadesi slican problem.
Kao i vecinu mojih prethodika i mene je zadesila ista sudbina. Medjunarodna vozacka dozvola mi je istekla, tako da sada moram da polazem ponovo.
Da li bi neko bio ljubazan da mi proda, posalje postom, posalje na mail kao god...posalje testove na hrvatskom jeziku. U auto skoli mi je receno da se moze polagati samo na hrvatskom. Hvala unapred

Ivan Sabac

Veliki pozdrav za sve,
Jako karisna i lepa tema. Pogotovao kada vas zadesi slican problem.
Kao i vecinu mojih prethodika i mene je zadesila ista sudbina. Medjunarodna vozacka dozvola mi je istekla, tako da sada moram da polazem ponovo.
Da li bi neko bio ljubazan da mi proda, posalje postom, posalje na mail kao god...posalje testove na hrvatskom jeziku. U auto skoli mi je receno da se moze polagati samo na hrvatskom. Hvala unapred

Ivan Sabac

ti si provokator

Dragi korisnici,

U Austriji, postoji jedna mala "rupa" u zakonu, oko priznavanja stranih vozackih dozvola...
Ako neko od stranih drzavaljana/ili neko od austrijskih drzavljana, ima prijavu boravka u Austriji od rodjenja ili na duze vreme (sve jedno), dovoljno je da donese dokaz (tj. odjavu boravka iz Austrije, 6 meseci najmanje) i ima prava, da mu dozvola bude samo prepisana/prevedena, bez polaganja, bilo kakvih ispita.
Nadam se, da ce nekome ova informacija biti od koristi.

Back