VOLVO I SAAB

Za sve ljubitelje serija 7 i 2:

760 istocnonemackog predsednika Honekera
760stretchkf9.jpg

760stretch1bk8.jpg

760stretch2og1.jpg

260 takodje Honekerov
260stretchci7.jpg

260stretch1sc0.jpg

260stretch2os8.jpg

760 svedskog kraljevskog dvora
760stretch3iz5.jpg

vozio sam se u njemu bas puno puta. Kako nema zadnju vucu? pa gledao sam puno puta kako krece pod malo jacim gasom i cini mi se da mu zadnji kraj malo zanosi!?! cak sam i pricao da smo na istoj uzbrdici probali da se popnemo. Ja sa kadettom sam uspeo, on zbog zadnje vuce nije mogao?!?!

Nema zadnju vucu. Ne znam zasto si stekao takav utisak. Raskrstili su sa zadnjom vucom posle modela S90 (naslednik serije 9). Ako ste probali da savladate uzbrdicu po snegu mozda je imao celave gume pa nije uspeo. Uglavnom - prednja vuca :D .

ovo je neka moja vizija sedmice. Oko 95% moje vizije se poklapa sa ovim volvoom. Boja, leteci spojiler, blago tamna stakla. Samo druge felge i skinuo taj plasticni deo sa krova. I naravno 2.3L T. I enterijer krem boje. Naravno, sve to kad bih imao para

Poslednja izmena:
mhmhm, ja sam ljubitelj sednice... posebno neka sednica sa 2.3 litra T. hvala na slikama.

kako te sluzi volvo?

Trenutno vozim 850 2.5 SE. U principu sam zadovoljan, nisam imao vecih problema niti kvarova. Presao je 163.000, vozim ga na plin, potrosnja ne prelazi 13 litara u najgorem slucaju. Kod mene je skoro godinu dana, za to vreme sam morao da mu zamenim set kvacila (bio je fabricki posle 160.000). Pre toga sam tri i po godine vozio 850 GLT 2.5 20V. Sa njim sam se bas lepo navozao. Prodao sam ga pre 2 meseca sa 325.000 predjenih km i stvarno nisam imao problema. Najveci kvar koji sam imao bio je hladnjak u kabini koji je propisao. Obzirom na to da predjem 20.000 km godisnje to je stvarno nista.

Dobro ova bela sedmica je malo nabudzena, rekao bih diskretno kako moze da bude. Lepo izgleda.
Mi smo u porodici imali 740 GLE, pre nekih 15-ak godina. Doduse tada je bio star samo 5 godina, i stvarno je bilo milina voziti se u njemu. S tim modelom sam zavoleo Volvo, pa sam u svojoj vozackoj karijeri nakon 7 godina Audija (3 modela) presao na Volvo.
Koliko sam shvatio, ti sada vozis kadeta. A razlika u ceni izmedju kadeta i sedmice sada nije tako velika. Naravno, ne zelim da zadirem u tvoje finansije, ali to mozda i ne bi bilo toliko tesko iskombinovati.

Nema zadnju vucu. Ne znam zasto si stekao takav utisak. Raskrstili su sa zadnjom vucom posle modela S90 (naslednik serije 9). Ako ste probali da savladate uzbrdicu po snegu mozda je imao celave gume pa nije uspeo. Uglavnom - prednja vuca :D .

okey, hvala. Inace, kao sto sam i pre pomenuo pored sedmice i s90 je po meni najlepsi volvo.

http://www.hwilki.de/s90/S90_07.jpg

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...IRED&customerIdsAsString=&lang=en&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...IRED&customerIdsAsString=&lang=en&tabNumber=2

http://tarachai.tripod.com/picpro/VOLVO.gif

Poslednja izmena:
Dobro ova bela sedmica je malo nabudzena, rekao bih diskretno kako moze da bude. Lepo izgleda.
Mi smo u porodici imali 740 GLE, pre nekih 15-ak godina. Doduse tada je bio star samo 5 godina, i stvarno je bilo milina voziti se u njemu. S tim modelom sam zavoleo Volvo, pa sam u svojoj vozackoj karijeri nakon 7 godina Audija (3 modela) presao na Volvo.
Koliko sam shvatio, ti sada vozis kadeta. A razlika u ceni izmedju kadeta i sedmice sada nije tako velika. Naravno, ne zelim da zadirem u tvoje finansije, ali to mozda i ne bi bilo toliko tesko iskombinovati.

Da, takvu sedmicu bih sredio naravno kao drugi auto. Retko bih je vozio. Da sam bogatiji malo ne bih kupovao mechku, bmw, audi. Imao bih xc90 D5. S80 D5. I sedmicu. Naravno, kad bih bio u mogucnosti da dam za xc90 30 000e. S80 redizajn oko 20 000eura i sedmicu sa svim radovima oko 12 000e.
U pravu ste, razlika izmedju kadetta i sedmice u ceni nije velika, ali kadett je ocev. Ja ne posedujem auto. Medjutim, dugo sam vozio sedmicu mog brata. 740GLE 2.3L 8v 113konja. Star je koliko i ja, 22 godine.

p.s. Hvala za informaciju o volvu s80. Nisam ni naslutio da nema zadnju vucu.

Pricaj mi o tome...
U Beogradu sam video samo dva lepa primerka (i mozda jos dva-tri modela uopste). Jedan je neke cudne boje, nesto izmedju trule visnje, ljubicaste, ne znam ni ja koja je tacno boja u pitanju, ima ekonomske table 10-E-...
Drugi je parkiran cesto u Takovskoj, tamno plavi. Taj ima opremu royal, neverovatno lep auto. Jedno vreme sam bio u fazonu da ostavim coveku poruku na brisacu, da vidim da li je za prodaju. Medjutim, onda sam malo razmislio: kategorija od 2.500 do 3.000 ccm, snaga preko 110 KW, to mi dodje skoro 60-ak somica za registraciju. Da ne racunam jos ugradnju sekvencijalnog plina, tako da sam odustao.
Ali slazem se sa tvojom konstatacijom, jedan od najlepsih ako ne i najlepsi model.

pa, nisam video nijedan uzivo. Ali, verujem kad bih ga video zakljucio bih da je najlepsi. Steta sto je s90 kratka serija. Naravno,za 3.0litra 24v 179ks je preskupa registracija. Plus sekve plin od 1000eura.... ali budimo realni, vredi svaki dinar. To je nesto slicno w126 kod mercedesa. Redak u odnosu na w124 npr..

Gospodin se vozi u njemu.

Onaj ko poseduje s90 ima postovanje sa moje strane. Ne znam koja je cena s90, ali sigurno moze da se kupi mnogo mladji volvo za iste pare, ali voziti redak auto - u tome je car :)

p.s. Steta sto nema s90 naftas.

Onaj ko ima para da kupi takav auto, registracija i održavanje mu nisu problem, a ponajmanje ugradnja sekvencijalnog plina... Ali oni to "radi štosa" ne ugrađuju... Ne žele izjednačavanje sa rajom ni po jednoj tački, pa ni po toj...

mhmh, ne znam. Ja nisam stekao takav utisak. Pre ljudi sa BMW ili AUDI ili BENZ nece ugraditi gas zbog toga sto ti kazes. Ta vozila ljudi kupuju zbog prestiza.

Volvo se ne kupuje zbog prestiza. Samim tim i nema potrebe zbog stosa ne ugraditi gas. To je moje misljenje. Ne mozemo da globalizujemo, naravno...

U principu bih se pre slozio sa Damnjanom. Voziti Volvo S90 je slicno kao voziti Audi V8 ili s-klasu (slona), BMW 535 ili 735... Onaj ko ima para na pretek nece voziti te modele, kupice A8, E- ili S-klasu novije generacije, BMW serije 5 ili 7 novije generacije, ili u krajnjem slucaju S80 2,9.

Da pojasnim. Imam para da vozim S90 i da finansiram ugradnju plina. Ali isto tako mogu za te iste pare da vozim dva automobila. Donedavno sam imao dva modela 850 i jedan 480 u voznom parku (sada jedan 850 manje). Registracija za sva tri automobila godisnje izadje na 80.000 do 85.000. Registracija za S90 '98. godiste izadje >55.000, za dva koja sada vozim me kosta ravno 50.000.

Ja kad bih imao finanskih predispozicija za s90 bez rasmisljanja bih kupio. Recimo, to ti je kao kad neko vozi bmw 850. Ima jedan samo u Kragujevcu, gde ja zivim, a niti jedan s90.

Tesko da ga ne bih kupio, makar prodao ta dva Volvoa.

no, zamalo da osnujemo prvi Volvofunclub. Ljubitelji Benza su vec organizovali sve. Mi smo bili na pragu i prvog okupljanja, medjutim nista nije bilo. Ja sam se vec dogovorio sa jednim deckom da uradi web i forum i otvorio sam mail volvofunclub yahoo :) medjutim, nista nije ispalo od toga.
Ja jedini od osnivaca nemam Volvo, ali eto, posto sam ljubitelj i ja bih bio uclanjen u klub. Vozio sam samo sedmicu, medjutim posvadjao sam se sa bratom, tako da ni to ne vozim vise, a neprijatno mi je da trazim od druga s80 da vozim. Dovoljna mi je voznja u njemu.

U principu bih se pre slozio sa Damnjanom. Voziti Volvo S90 je slicno kao voziti Audi V8 ili s-klasu (slona), BMW 535 ili 735... Onaj ko ima para na pretek nece voziti te modele, kupice A8, E- ili S-klasu novije generacije, BMW serije 5 ili 7 novije generacije, ili u krajnjem slucaju S80 2,9.

Da pojasnim. Imam para da vozim S90 i da finansiram ugradnju plina. Ali isto tako mogu za te iste pare da vozim dva automobila. Donedavno sam imao dva modela 850 i jedan 480 u voznom parku (sada jedan 850 manje). Registracija za sva tri automobila godisnje izadje na 80.000 do 85.000. Registracija za S90 '98. godiste izadje >55.000, za dva koja sada vozim me kosta ravno 50.000.

realno, od automobila koji ste naveli nijedan nema taj smek kao voziti S90. U s90 se krije neki sarm, mozda sarm retkosti. . .

Trenutno vozim 850 2.5 SE. U principu sam zadovoljan, nisam imao vecih problema niti kvarova. Presao je 163.000, vozim ga na plin, potrosnja ne prelazi 13 litara u najgorem slucaju. Kod mene je skoro godinu dana, za to vreme sam morao da mu zamenim set kvacila (bio je fabricki posle 160.000). Pre toga sam tri i po godine vozio 850 GLT 2.5 20V. Sa njim sam se bas lepo navozao. Prodao sam ga pre 2 meseca sa 325.000 predjenih km i stvarno nisam imao problema. Najveci kvar koji sam imao bio je hladnjak u kabini koji je propisao. Obzirom na to da predjem 20.000 km godisnje to je stvarno nista.

850 mi je baš tipični Volvo... Lep je...:ok:

Ja se bas pitao sta se desava sa fan klubom. Ne vidim ni truckera i ostalu kompaniju sto se redovno domundjavala na forumu. Ima li sanse da se to opet pokrene?

Uglavnom, slazem se sa vama dvojicom da je bas lepo voziti retke automobile. Moj prvi auto je bio Audi Coupe GT, posle toga je dosao jos jedan raritet - Audi 200. Poslednji Audi za sada je bio apsolutni raritet: 100 sport quattro. Od standardnog tipa 44 se razlikuje po zaobljenim rubovima i jos nekim detaljima. Za sve ove godine sam ukljucujuci mog izbrojao jos 5 u Beogradu: dve limuzine i dva karavana (s tim da je jedan na nemackim tablama).
Sada imam ovu 480-icu, i to je poprilicno redak automobil na nasim drumovima. Najvaznije je da imas delove za njega, sve ostalo je nebitno, koji god da je automobil.

Saljem slicice malo kasnije.

Back