VOLVO I SAAB

Uzas su napravili sa ovim zadnjim dizajnom. stvarno uzas.
Volim kod Volvo-a to sto je ostao dosledan jednom imidzu, jednom pravcu dizajniranja koji je neponovljiv i nigde nema slicnog auta. Nije bitno da li je u pitanju neki stari ili najnoviji Volvo - "rodbinske" veze se prepoznaju :D

pa da... ove niklovanim lajsnama uokvirene maske su postale navika poslednjih 4,5 godina...modni trend, koji su baš svi orkestrirano počeli da primenjuju na novim vozilima... Međutim Volvo taj dizajn koristi decenijama...pogledajte i uporedite slike Volvo-a od pre 30 godina i novi Volvo, pa će te se uveriti...

pa da... ove niklovanim lajsnama uokvirene maske su postale navika poslednjih 4,5 godina...modni trend, koji su baš svi orkestrirano počeli da primenjuju na novim vozilima... Međutim Volvo taj dizajn koristi decenijama...pogledajte i uporedite slike Volvo-a od pre 30 godina i novi Volvo, pa će te se uveriti...

@DLOA, u pravu si 100%, ali ne bi bilo lose da isto ovo napises na temi "evropski automobili", jer ovde svi to znaju, a tamo bi im dobro doslo malo edukacije!!!;)

Volvo je No. 1:-D:-D:-D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:shock::shock::shock:

Ok, malo da se pohvalim, ako mogu :D
Ovo je jedina slika za sada, jer nemam nameru uopste da ga slikam dok ga ne ispoliram, registrujem i zavrsim jos nekoliko stvari oko njega.
Cekam komentare :D

HPIM0650.jpg

Dobar, dobar...:D
Nego... Skini tu oznaku SRB, jer mu ne cuci bas najbolje, pogotovu sto je okrenuta za 90 stepeni!!!:?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobar, dobar...:D
Nego... Skini tu oznaku SRB, jer mu ne cuci bas najbolje, pogotovu sto je okrenuta za 90 stepeni!!!:?
Čim sam pogledao sliku, još pre nego da pogledam šta je Alaman napisao, palo mi je na pamet..."šta će mu ova etiketa SRB"...majke mi...:lol:
Ako mene pitaš, svetla nisu morala da budu baš toliko zatamnjena. Možda mi se čini zbog slabijeg svetla na fotografiji. Međutim, pošto je već gotovo, onda bi felne mogao da mu ofarbaš u tamno sivu, ili neku sličnu tamnu boju koja bi se uklopila sa zadnjim svetlima...(samo ne alu boju)...
Takođe bi ti preporučio da nema ama baš ni jednu nalepnicu, ništa, ništa...takođe nikakve folije po staklu i sl.
Možda je nekom seljački, ali ja bi svoj Volvo udesio tako kao što sam napisao:D

Da ne bude zabune, volim i ja Volvo ( a i vas ), ali niko nije savršen:

"Volvo" povlači 56.000 vozila zbog greške

ImageOko 18.000 automobila "volvo V70" i “XC70” za prodajnu 2008. bit će povučeno pošto su uočene tehničke greške na zračnim jastucima i 38.000 dizelaša "volvo S60", “V70”, “XC70” i “XC90” iz 2006. prodatih u Evropi, zbog problema sa sponom na sistemu za ubrizgavanje goriva , izjavila je glasnogovornica Marija Bohlin.

Ostatak teksta imate ovde.

pa trebala mi ta etiketa kad sam prelazio granicu.
i onda sam jedva nasao neku crnu, finu, i samo sam tu i mogao da je zalepim a da lici na nesto, iole.
a piratska nalepnica je poklon, emotivno sam vezan :D
felne su vec tamno sive, u boji auta, kao i branici i prednja maska.
polako, slikacu sve pa cete videti.
za sada su mi prioritet spone, ponovno povezivanje alarma, termostat i zvgucna izolacija ispod haube, posto sam stare sundjere iz prezira bacio, nabavicu nesto sasvim neobicno ;)

pa trebala mi ta etiketa kad sam prelazio granicu.
i onda sam jedva nasao neku crnu, finu, i samo sam tu i mogao da je zalepim a da lici na nesto, iole.
a piratska nalepnica je poklon, emotivno sam vezan :D
felne su vec tamno sive, u boji auta, kao i branici i prednja maska.
polako, slikacu sve pa cete videti.
za sada su mi prioritet spone, ponovno povezivanje alarma, termostat i zvgucna izolacija ispod haube, posto sam stare sundjere iz prezira bacio, nabavicu nesto sasvim neobicno ;)
Za prelazak preko je mogla da ti posluži i lepljivom trakom privremeno zalepljena nalepnica. Doduše zavisi gde si išao, ali ja sam sa tako samo prikačenom kol'ko da je ima - prošao Bugarsku, a grci se tim glupostima nisu ni bavili...
Nisam se bavio zvučnom izolacijom na automobilima, ali možda bi mogla da posluži staklena vuna... I ja na autu nemam nikakvu zvučnu izolaciju, samo goli lim... Pa mi je pala na pamet staklena vuna...nisam siguran da li ona može da izdrži visoke temperature...čekam neki vaš predlog

Moj predlog je - ako uspem da nabavim - presovana staklena vuna, tj. koriste je ovde u jednoj firmi gde prave neke ogromne ventilatore za US Steel i njome oblazu kuciste tih ventilatora, prvo zbog toplote, a drugo zbog buke jer ih postavljaju na desetak metara od radnika. Ima dve verzije, ja sam "narucio" obe - jedna je debela 15mm a druga 5mm, samolepljiva je s jedne strane dok sa druge ima onu aluminijumsku foliju koja je standardno debela 3mm. Mislim da ce mi to biti dosta da mi malo utisa motor i da izdrzi njegovih max 100C pod haubom. Deblja ide u one velike useke, a tanja u one male, bas kod rucice za otvaranje haube. Sad kad ga upalim dere se kao jarac, pa koliko god da uspem da ga utisam - super je.

isto...malo mi je muka decibela GSi-ja od ranije...to kad bi prešao 130 mogu da pojačam radio do daske, badava... Pa me 30 km puta umore kao da sam vozio 300 km... tako da sam sad željan vožnje u miru i tišini, da mogu k'o čovek da slušam radio... Ko zna...možda i godine čine svoje... :lol:

Da ne bude zabune, volim i ja Volvo ( a i vas ), ali niko nije savršen:

"Volvo" povlači 56.000 vozila zbog greške

ImageOko 18.000 automobila "volvo V70" i “XC70” za prodajnu 2008. bit će povučeno pošto su uočene tehničke greške na zračnim jastucima i 38.000 dizelaša "volvo S60", “V70”, “XC70” i “XC90” iz 2006. prodatih u Evropi, zbog problema sa sponom na sistemu za ubrizgavanje goriva , izjavila je glasnogovornica Marija Bohlin.

Ostatak teksta imate ovde.

Odlicno!!!!:o
Zbog ovoga samo mogu jos vise da postujem Volvo, jer isto kao i kod ljudi vazi pravilo: Onaj ko prizna svoju gresku, moze i da je ispravi, a uz to je i veci covek od onoga koji ne priznaje, ili ne zna svoje greske, jer ih tako i ne moze ispraviti!!!!

Siguran sam da niko, ali stvarno NIKO nije savrsen, a to naravno ukljucuje i mnoge poznate evropske proizvodjace, koji su sigurno imali, a i sada verovatno imaju ovakve i slicne greske na svojim modelima!!! Medjutim, to se nikad ovako javno ne objavi, jer renomirani proizvodjaci to smatraju kao kontra reklamu, sto je potpuno pogresno, jer je Volvo ovim potezom samo mogao jos vise da pridobije poverenje ljudi!!!

Ovo nije prvi put da Volvo povlaci toliko hiljada automobila zbog neke greske, a to naravno predstavlja veliki gubitak za fabriku!!!

E sad vi sami podvucite crtu i vidite zasto su Mercedes, BMW, Volkswagen, i t.d. i dalje uspesni i cvetaju, dok proizvodjaci kao sto su Rolce-Royce, Jeguar i naravno Volvo grcaju u dugovima i rade pod finansijskom kapom nekog od gore pomenutih???

Na zalost, danas u svetu auto-industrije kvalitet vodi u bankrot, dok nekvalitet donosi profit!!!:evil:

Greške su objavljivali i drugi, mogu naći primere ako treba, ali pošto je ovde tema Volvo, njih nisam pominjao.
Ne znam zašto misliš da kvalitet obavezno vodi u bankrot? Kamionski deo Volvoa posluje izuzetno dobro, preuzeli su Scaniu i Renault, a sa njim i deo Macka. FH serija je i kvalitetna i popularna. Proboj na američkom tržištu je ostvaren u meri u kojoj nisu uspeli svi ostali evropski proizvođači zajedno. Prošle godine su samo u Arizoni imali više od 1000 prodatih šlepera.

činjanica je da su Volvo kamioni najbolji i zbog toga najpoštovaniji u svetu. U razgovoru sa mnogo naših i stranih kamiondžija, svi se slažu da je Volvo No1. A evo i naš kamiondžija tvrdi isto... :D
p.s. ako znam kako ispade ovaj smajli da me Bog ubije... :D

Greške su objavljivali i drugi, mogu naći primere ako treba, ali pošto je ovde tema Volvo, njih nisam pominjao.
Ne znam zašto misliš da kvalitet obavezno vodi u bankrot? Kamionski deo Volvoa posluje izuzetno dobro, preuzeli su Scaniu i Renault, a sa njim i deo Macka. FH serija je i kvalitetna i popularna. Proboj na američkom tržištu je ostvaren u meri u kojoj nisu uspeli svi ostali evropski proizvođači zajedno. Prošle godine su samo u Arizoni imali više od 1000 prodatih šlepera.

Kamionski deo posluje dobro jer kamioni prelaze po par miliona kilometara za relativno kratko vreme, pa se zbog toga i cesce kupuju novi kamioni!!!

Mercedes se zeznuo sa modelom W123, i posle toga je naucio lekciju i vise nije napravio nijedan neunistivi model!!! VW je napravio jedino bubu, dok za BMW-a i ne znam koji mu je model bio neunistiv!!!
Volvo je napravio citavu ergelu neunistivih modela: P1800, Amazon, 144, 240, 340, 740 i 940. Model 850 je znatno slabijeg kvaliteta, ali tad je vec bilo kasno, jer je Volvo '98 kupljen od Forda!!!:rtfm:
Ista sudbina zadesila je i Jaguara i Rolce Royca!!! Kvalitet ih je oterao u bankrot!!!

Kamionski deo posluje dobro jer kamioni prelaze po par miliona kilometara za relativno kratko vreme, pa se zbog toga i cesce kupuju novi kamioni!!!

Mercedes se zeznuo sa modelom W123, i posle toga je naucio lekciju i vise nije napravio nijedan neunistivi model!!! VW je napravio jedino bubu, dok za BMW-a i ne znam koji mu je model bio neunistiv!!!
Volvo je napravio citavu ergelu neunistivih modela: P1800, Amazon, 144, 240, 340, 740 i 940. Model 850 je znatno slabijeg kvaliteta, ali tad je vec bilo kasno, jer je Volvo '98 kupljen od Forda!!!:rtfm:
Ista sudbina zadesila je i Jaguara i Rolce Royca!!! Kvalitet ih je oterao u bankrot!!!

od BMW-ovih neuništivih je prva trojka serija E21
BMW1982.jpg

:
Više se kupuju novi zbog novih propisa vezanih za emisiju izduvnih gasova. Inače Volvo se hvali kako je 70% svih kamiona koje su proizveli još uvek u voznom stanju.

E sad, posto smo skoro svi na broju, mozemo zvanicno otpoceti sastancenje (chat!!!!:D)!!!

Nedostaju Damnjan, Profimare, Vukelja i Tosha!!:(

Topic: Volvo is the BEST!!!!:-D

tu je damnjan.
prosao mi ban :D

Naleti ti slobodno... Mi volimo da se druzimo :D

da da bebo, mozda bi mogli da se prosetamo kroz nacionalni park Sumarice i da odemo do jezera Sumarice i da bacamo kamencice u vodu (:

da vidis lepotu Kragujevca, tj. njegovog zelenog dela...

da se predstavim. Ja sam Damnjan, iz Kragujevca. Veliki fun Volvoa, ali nemam Volvo. Onog trenutka kad budem bio u mogucnosti da kupim svoj auto kupicu volvo 740. Ako si gledala slike iz Beograda videces na slici profesora Alamana, truckera nama nam dobrog drugara i mene na prvom zvanicnom sastanku u Smederevu. Drugi je u KGu, kao sto znas i voleli bi da dodjes...

Tu sam nista se ne bojte ,procitam na brzinu ali vam se nestignem javiti.Trucker kad idemo po moj komp u shoping,posto ja cekam moj lap top malo duze.Resicemo i tu situaciju.znaci slike moje masine mogu da prodju,pa nista trudicu se i dalje.

ostao sam bez reci za tvoj volvo.
ali bukvalno bez reci...voleo bih da dodjes sa volvom da ga vidim. Inace, to je moj omiljen volvo 7xx...ali tvoj je ..... :shock:

Back