VOLVO I SAAB

De de...ni tvoji Volvoi nisu loši...:lol:
Malopre sam bio na oficijelni sajt Saaba, Volvoa i BMW-a. I mogu samo da kažem da me dizajnerski ove nove BMW trojke ama baš ni malo ne privlače... Koliko sam ranije voleo serije E34 i E36, toliko mi je ova nova trojka dizajnerski odvratna...

malo je OFF, ali Boze moj...

e46 je poslednji model koji je BMW uradio kako treba. I nijedan model u buducnosti nece biti lep kao taj model...

Ok, malo da se pohvalim, ako mogu :D
Ovo je jedina slika za sada, jer nemam nameru uopste da ga slikam dok ga ne ispoliram, registrujem i zavrsim jos nekoliko stvari oko njega.
Cekam komentare :D

HPIM0650.jpg

fenomenalno...svaka cast
nekako jednostavno a vrh izgleda... taj rep posebno. Svaka cast momce...stvarno je dobar...

Da ne bude zabune, volim i ja Volvo ( a i vas ), ali niko nije savršen:

"Volvo" povlači 56.000 vozila zbog greške

ImageOko 18.000 automobila "volvo V70" i “XC70” za prodajnu 2008. bit će povučeno pošto su uočene tehničke greške na zračnim jastucima i 38.000 dizelaša "volvo S60", “V70”, “XC70” i “XC90” iz 2006. prodatih u Evropi, zbog problema sa sponom na sistemu za ubrizgavanje goriva , izjavila je glasnogovornica Marija Bohlin.

Ostatak teksta imate ovde.

dobro je da su povukli...ko zna, mozda neka company ne bi ni povukla :D

i dalje: Volvo For Live

Za prelazak preko je mogla da ti posluži i lepljivom trakom privremeno zalepljena nalepnica. Doduše zavisi gde si išao, ali ja sam sa tako samo prikačenom kol'ko da je ima - prošao Bugarsku, a grci se tim glupostima nisu ni bavili...
Nisam se bavio zvučnom izolacijom na automobilima, ali možda bi mogla da posluži staklena vuna... I ja na autu nemam nikakvu zvučnu izolaciju, samo goli lim... Pa mi je pala na pamet staklena vuna...nisam siguran da li ona može da izdrži visoke temperature...čekam neki vaš predlog

cuo si za azmu? time cemo drug i ja da izolujemo ceo kombi...plafon, stranice i poklopac motora...
to ti je termo, zvucna i donekle protiv-pozarna izolacija

Greške su objavljivali i drugi, mogu naći primere ako treba, ali pošto je ovde tema Volvo, njih nisam pominjao.
Ne znam zašto misliš da kvalitet obavezno vodi u bankrot? Kamionski deo Volvoa posluje izuzetno dobro, preuzeli su Scaniu i Renault, a sa njim i deo Macka. FH serija je i kvalitetna i popularna. Proboj na američkom tržištu je ostvaren u meri u kojoj nisu uspeli svi ostali evropski proizvođači zajedno. Prošle godine su samo u Arizoni imali više od 1000 prodatih šlepera.

kvalitet, najvisi stepen sigurnosti od svih auta u skoro svim klasama - zasto drugi kupuju BMW ili BENZ i slicno...
ljudima je bitniji prestiz, nego bezbednost. To ce uvek biti. I zato je slaba prodaja Volvoa.
Da je Volvo izabrao da trosi vise para na dizajn,a manje na bezbednost bio bi u klasi BMW i BENZ-a.

Odlicno!!!!:o
Zbog ovoga samo mogu jos vise da postujem Volvo, jer isto kao i kod ljudi vazi pravilo: Onaj ko prizna svoju gresku, moze i da je ispravi, a uz to je i veci covek od onoga koji ne priznaje, ili ne zna svoje greske, jer ih tako i ne moze ispraviti!!!!

Medjutim, to se nikad ovako javno ne objavi, jer renomirani proizvodjaci to smatraju kao kontra reklamu, sto je potpuno pogresno, jer je Volvo ovim potezom samo mogao jos vise da pridobije poverenje ljudi!!!
AUTOMOTIVE AND TRUCK VEHICLE RECALLS
http://www.ohiolemonlaw.com/vehicle-recall-list.html

Marauder je voleo da postavlja ovakve vesti za Toyotu i Volvo ali nikada nije pomenuo Forda koji je rekorder.
http://www.ohiolemonlaw.com/safety-recall-26.shtml

Model 850 je znatno slabijeg kvaliteta, ali tad je vec bilo kasno, jer je Volvo '98 kupljen od Forda!!!:rtfm:

Model 850 se proizvodio od 1992-1997.

fenomenalno...svaka cast
nekako jednostavno a vrh izgleda... taj rep posebno. Svaka cast momce...stvarno je dobar...

Hvala, to mi je i bio cilj. Imam ortaka koji drzi prodavnicu tih zezalica za auto - neonke, alu pedale, razne rucice, itd. i koji me non-stop smarakako bi mom auto dobro stajalo ovo, ono, itd. Ne pada mi na pamet nista od svega toga da stavljam. Auto je u fabrickom stanju koliko je to god moguce, a zatamnjeni zmigavci su mi oduvek bili zelja.
I na kamionima sve volim jednostavno i funkcionalno, nikad nista da svetli, skace ili bljesti 8-)

Ma i meni se svidjaju "zatamnjeni" migavci...samo se nadam da ovi nisu ofarabani nekom crnom bojom i da vozac koji vozi iza (po danu) moze da razazna kad si ga i ukljucio i nadam se da neces da vadis neko kamionsko oruzje sto drzis ispod sedista da ga juris kad te stigne ovako usminkanog....jos ispoliranog....
.....izvini.....

......ali se uvek najezim od muke kad vidim ispred sebe nekoga sa takvim migavcima...!!!!

Model 850 se proizvodio od 1992-1997.

STVARNO....?????:confused::confused::confused:
Nisam znao!!!!:lol::lol::lol:

Nije od 1992, nego od 1991 godine.
Pre nego sto me ispravljas informisi se malo, jer ako nisi znao, ja sasvim slucajno vozim bas taj model Volvo-a!!!;)

Opet vadis nesto iz konteksta sto nema veze sa sustinom!!!
Ako nisi shvatio sta je pisac hteo reci, bolje pitaj!!!

Dakle: Volvo 850 je znatno slabijeg kvaliteta od predhodnih modela, sto nije bilo dovoljno da se za tih 7 godina, koliko se proizvodio, ostvari profit u toj meri da fabrika ne ode u ruke nekog drugog proizvodjaca!!!;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:shock::shock::shock:

off: @Damnjane, di si bre covece, dugo te nije bilo!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pre nego sto me ispravljas informisi se malo, jer ako nisi znao, ja sasvim slucajno vozim bas taj model Volvo-a!!!;)

Opet vadis nesto iz konteksta sto nema veze sa sustinom!!!
Ako nisi shvatio sta je pisac hteo reci, bolje pitaj!!!

Dakle: Volvo 850 je znatno slabijeg kvaliteta od predhodnih modela, sto nije bilo dovoljno da se za tih 7 godina, koliko se proizvodio, ostvari profit u toj meri da fabrika ne ode u ruke nekog drugog proizvodjaca!!!;)
Dobro, ako je i pogrešio, ne moraš odmah tako oštro.

Danas sam opet video S40, mislim da je taj prvi u gradu bio. Tada sam još radio u autoperionici ('95) i malo sam ga po parkingu motao :D
Zapamtio sam ga po fantastičnom zvuku muzike unutra. Često ga vidim, a malopre opet. Auto izgleda kao da je juče izašao sa trake, a pouzdano znam da se vozi svakodnevno. Vlasnik je inače prošle godine (ili pretprošle) kupio i XC 90...
Ovom S40 bih zamerio samo sivu boju unutrašnjosti.

off: @Nesho, izvini, ali nije prvi put da fernando citira samo deo nekog mog izlaganja, i na to da udara kontru, sto inace nema veze sa sustinom!!!
Premotaj par stranica u rikverc i videces o cemu pricam!!!

da da bebo, mozda bi mogli da se prosetamo kroz nacionalni park Sumarice i da odemo do jezera Sumarice i da bacamo kamencice u vodu (:

da vidis lepotu Kragujevca, tj. njegovog zelenog dela...

da se predstavim. Ja sam Damnjan, iz Kragujevca. Veliki fun Volvoa, ali nemam Volvo. Onog trenutka kad budem bio u mogucnosti da kupim svoj auto kupicu volvo 740. Ako si gledala slike iz Beograda videces na slici profesora Alamana, truckera nama nam dobrog drugara i mene na prvom zvanicnom sastanku u Smederevu. Drugi je u KGu, kao sto znas i voleli bi da dodjes...

Hvala na pozivu Damnjane,samo ne znam koliko ce to biti izvodljivo jer spominje se vidim naredni vikend....Ovde na zapadu slobodni dani dobijaju se samo za vece praznike.....(UZAS),ali mozda tamo na leto,ko zna... Nisam bas gledala sve slike,moracu sad da listam svih 55 strana..........

mhmh, a u kojoj si drzavi, ako nije tajna? Nesto sam gledao, koji volvo bese vozis? s klasu?
pisi nesto o njemu da ti se divim :(
godiste, motor, kilometraza, problemi sa njim i slicno...
e j.b.g. aj kad budes dosla zaklacemo neko svinjce za tvoj dolazak... (:

Hvala na pozivu Damnjane,samo ne znam koliko ce to biti izvodljivo jer spominje se vidim naredni vikend....Ovde na zapadu slobodni dani dobijaju se samo za vece praznike.....(UZAS),ali mozda tamo na leto,ko zna... Nisam bas gledala sve slike,moracu sad da listam svih 55 strana..........

Bice jos skupova pogotovo na leto, ne brini se nista.

mhmh, a u kojoj si drzavi, ako nije tajna? Nesto sam gledao, koji volvo bese vozis? s klasu?
pisi nesto o njemu da ti se divim :(
godiste, motor, kilometraza, problemi sa njim i slicno...
e j.b.g. aj kad budes dosla zaklacemo neko svinjce za tvoj dolazak... (:

Trenutno sam u Italiji.Kao sto napisah ranije imam Volvo S80 crni 2002.god 2.4 D5 model Optima ... vec tri godine ga vozim i prezadovoljna sam.Radim jedan servis godisnje u proseku na svakih 20 000 km. i do sada nisam imala ni jedan problem sa njim. Ima 218 000 na satu i sad me ponovo ceka servis.Malo je skuplje odrzavanje, ali se pokazalo kao mnogo bolja varijanta jer izmedju dva servisa samo sipam naftu i vozim .Sad su mi na redu gume za menjanje,a stavila sam malo sire..sad se nesto razmisljam da stavim 17 videcemo..sve zavisi od cene.....unutra je krem siva kombinacija .. i tako...ako te jos nesto zanima tu sam... Sto se tice svinjceta,nema potrebe moze i pljeska!

E, nemojte da se cimate za prasetinu, nije bitno - moze i jagnjetina :twisted: MLJAC MLJAC! :lol:
U stvari, posto smo svi kolima na tom skupu, mogli bi da produzimo do Parmenca, kod Cacka, tamo je teletina ispod sacha neverovatna! Sidu leci, kad vam kazem :D
Ili do Mrcajevaca u prvu sprsku pecenjaru, tamo je tek dooobroooo!

E, nemojte da se cimate za prasetinu, nije bitno - moze i jagnjetina :twisted: MLJAC MLJAC! :lol:
U stvari, posto smo svi kolima na tom skupu, mogli bi da produzimo do Parmenca, kod Cacka, tamo je teletina ispod sacha neverovatna! Sidu leci, kad vam kazem :D
Ili do Mrcajevaca u prvu sprsku pecenjaru, tamo je tek dooobroooo!

Da sidu liječi prodaval bi se u apoteci :D

Jel nas ti to vodiš

Gledao sam da pazarim taj model pre jedno dve godine,i samo sam jednog nasao 1991.(i to 12.mesec),zato sam stavio od `92.
Od sredine 1991.,(juna) se proizvodi.
Tesko da neko ne zna koji model vozis,pomenuo si zilion puta.
Dobro, ako je i pogrešio, ne moraš odmah tako oštro.
Nesho,sto bi rekli stari-Ti ga krsti,ono prdi.

Trenutno sam u Italiji.Kao sto napisah ranije imam Volvo S80 crni 2002.god 2.4 D5 model Optima ... vec tri godine ga vozim i prezadovoljna sam.Radim jedan servis godisnje u proseku na svakih 20 000 km. i do sada nisam imala ni jedan problem sa njim. Ima 218 000 na satu i sad me ponovo ceka servis.Malo je skuplje odrzavanje, ali se pokazalo kao mnogo bolja varijanta jer izmedju dva servisa samo sipam naftu i vozim .Sad su mi na redu gume za menjanje,a stavila sam malo sire..sad se nesto razmisljam da stavim 17 videcemo..sve zavisi od cene.....unutra je krem siva kombinacija .. i tako...ako te jos nesto zanima tu sam... Sto se tice svinjceta,nema potrebe moze i pljeska!

nekako mi to...zenska osoba i s80...pa ne znam,asocira mi na sposobnu zensku osobu, koja bi mogla slomiti muskarca na pola :D tako da, ipak cemo nas dvoje prosetati samo da ti pokazem kulturne znamenitosti naseg siromasnog Kragujevca,al necu blizu jezera, da me ne udavis :D
inace, svaka cast na izboru. D5 jeste skup za odrzavanje. Moj drug je uradio servis na 100 000km, prvi veliki servis, 193 000dinara, 2300eura. 218 000na satu veruj mi nije nista. A za felne 17" neke mu stavi, onako fabricke...uhhhh...Volvo . . .
automatic, ili manualni? sta ima jos od opreme? dvd, telefon, dupla klima, sistem protiv proklizavanja, spikerfon u naslonu, kucanje SMSa (: cd sanzer...
pozdrav italy...

P.S. neke slike Volvoa? Cisto da parimo oci, mi koji nemamo :( aj doslepaj mi nekog stranca 740nekog starca, za 100eura :D cisto da se vozim kroz moju ulicu :D

Back