Gde mogu da nadjem u Srbiji polovan Volvo XC90 ? Da li neko zna koja je cena? Kupio bih 2005-2006 ne vise da je presao od 130 000 kilometara?!!! Ajde pomoc. Hvala!!!
Prijatelju,
Volvo se ne kupuje u Srbiji, a evo i zasto:
- U Srbiji nije postojao ovlascen servis Volvo-a sve do pre godinu dana, kada je to preuzeo Grand Motors!!
- Postoje dva servisa u BG-u koji kao da jesu ovlasceni, ali ih nigde nema na Volvo - Servisnoj Mapi, a pritom deru kao besni i imaju vrlo sumnjiv kvalitet usluge!!
- Vlasnici koji kupe nov Volvo u Srbiji ili idu kod šustera (jer nemaju para) koji im skarabudzi nesto zestoko i tako upropasti auto, ili kod pomenutih derikoza i dobijaju neadekvatnu uslugu (ovi barem nista ne upropaste)!!
- Putevi u Srbiji i Nemackoj se ne mogu porediti!!
- Vozaci u Srbiji i Nemackoj se ne mogu porediti!!
E sad, zasto bas XC90 (osim ako neces da ga vozis van puteva)?
U Nemackoj ljudi kupuju auto namenski, sto znaci da kada kupe "OFF-ROAD" vozilo, oni ce ga voziti zbilja OFF-ROAD, a ne kao kod nas, da ga uzimaju zbog usranog prestiza i puvanja ispred kafica, a auto voze samo po putevima!!!!!
To je jedan minus pri kupovini XC90 - ice u Nemackoj, jer postoji objektivni rizik da je auto razvaljen (sto oni vesto prekriju, jer nisu ni Nemci bas tolike cvecke - svasta sam vidjao da rade)!!
Volvo XC90 ima stravicnu potrosnju (uzbrdo board kompjuter pokazuje 35 - 40 l.), a ujedno je i dosta tvrd u voznji!! Ovo je licno iskusio moj brat koji se u Moskvi sedam dana vozio tim Volvom!!!!
Daleko bilo da ocrnjujem Volvo XC90, nego samo navodim neke od stavki koje nisu bas uvek dobrodosle na nasim prostorima, osim kad covek namenski kupi XC90 za terenske uslove!!
Dakle:
- Ako hoces auto za teren, onda u redu, ali samo pazi sta kupujes (zbog gore pomenutog)!!!
- Ako hoces Volvo koji ces voziti po putu, moj savet ti je da kupis S80 (fantasticno udoban) ili S60 (prvo mesto u svetu po udobnosti sedista)!!!
Ti odlucujes, samo jos jednom naglasavam da
Volvo ne sme da se kupuje u Srbiji, osim ako je bivsi vlasnik tvoj prijatelj, pa si pratio voznju i odrzavanje auta!!!
U suprotnom igras lutriju, pa sta izvuces!!!
Ovo govorim iz licnog iskustva, jer sam ja zestoko nadrljao!!!
Pozdrav!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------
:shock::shock::shock: