VOLVO I SAAB

novo ipak nije novo (kad je u pitanju zASTAVA)!!!!

to ljudima ne mogu da objasnim. Jos ka ovi iz Zastqave daju neki popust: auuuuuu....
dobar je moj cale: ma be ima prodam kadetta i da dam to za ucesce i da uzmem novog yuga...
Rekao sam mu, u ponedeljak u Blicu te se odricem...
nista nije uradio povodom toga...uhhh, oznojim se kad se setim...

v70 ce da ogrebe farbu kad ga zakuca... :D

Znas kako je Trucker pa ipak je Yugisa njihov Kragujevacki ponos i dika,ko je nama kriv sto nemamo fabriku automobila pa da budemo ponosni na to.Nego krpimo ove matore Volvo masine,lijepo bilo kakav kvar ti u fabriku uzmes novi yugo,ma ko u trafiku po cigare tako se kupuje yugo.

Ne mozes da verujes...dodji u KG, svaki parking 80% yugica...
i sto je josh gore - LJUDI I DALJE KUPUJU YUGA. kao moj drug pre par dana narucio yuga...aloooo breee.... znas kako kaze jedan covek: kupiti sinu koji je tek polozio zastavim auto - ubices ga...
po fazonu sin je uzeo vozacku, oce da se qrchi i vozi brzo i nikakvu zastitu nema i poginuce... da sam milijarder, premestio bih ZASTAVU u Saharu...

Mene od Volvo automobila oduševljava onaj 144...ima i 142 valjda...prava drumska krstarica... Vi znate kako izgleda, ali možda neko ne zna... Postaviću neku sliku, samo da se smiluje imageshack... S obzirom da su mi stari automobili draži jer sam nostalgičar, a i nemam kintu za nešto novo pa su mi stari automobili dostupniji, nekako su mi te serije bliže. I simbol su mi robustnosti

e'o ga
501446674bj5.jpg

Sto se tice 740,ipak ima manje opreme nekako mi se nije svideo ni jedan enterijer kod njih.Trucker sta mislis kad vide Nesinu crvenu 740 .

E, sve postujem majke mi - svaciji ukus i misljenje. Ali onaj 740 koji vozi jedan lik u Smederevu (inace je to nekad bio moj auto pa moj stari prodao njegovom davno, davno) taj Volvo je stvarno sramota! Treba to da vidite, nema sta...

E, hocu da vas sve pitam za savet.
Zanosim se nekom idejom da stavim veci turbo u moj auto (Volvo 440 turbo, '89).
Sta vi mislite?

Ja ti to iskreno ne bi predlozio, jer pazi, koliko ja znam uz vecu snagu motora idu i jace poluosovine, jaca sasija i ko zna sta jos......:???:
Volvo je taj auto napravio serijski tako kako je i ja tu nista ne bi menjao!!!!;-)
U slucaju da imas budzet kao ovi na Discovery - u, da mu ojacas sasiju i ostalo sto treba, onda moze!!
U suprotnom, skratices vek autu bez potrebe!!!!:-?

p.s. Ako vec imas dovoljno para za sve prepravke koje treba da se izvedu (a to kosta mnogo), onda bolje prodaj tvoj i dodaj te pare koje si hteo da ulozis i uzmi serijski proizveden jaci Volvo!!!!!

Ja ti to iskreno ne bi predlozio, jer pazi, koliko ja znam uz vecu snagu motora idu i jace poluosovine, jaca sasija i ko zna sta jos......:???:
Volvo je taj auto napravio serijski tako kako je i ja tu nista ne bi menjao!!!!;-)
U slucaju da imas budzet kao ovi na Discovery - u, da mu ojacas sasiju i ostalo sto treba, onda moze!!
U suprotnom, skratices vek autu bez potrebe!!!!:-?

p.s. Ako vec imas dovoljno para za sve prepravke koje treba da se izvedu (a to kosta mnogo), onda bolje prodaj tvoj i dodaj te pare koje si hteo da ulozis i uzmi serijski proizveden jaci Volvo!!!!!

pa neće on s tim turbom da ide 320 :D Možda poveća snagu za 20, 30 konja...a za to mu ne trebaju poboljšanja

:?::?::?::?::?::?::?:
E sad ja da pitam za savet:

Svima vam je poznato manje vise kakvu muku mucim sa motorom, i juce mi s pojavila jedna interesantna mogucnost...........

Naime: Nasao sam jako dobrog majstora (po preporuci), koji otvara i zatvara ceo motor (generalna) za 100 eura!!!
Sta treba da se menja njega ne zanima jer kaze da mu je isto, dal menjao samo karike ili sve koplet sa klipovima i lezajevima radilice (u svakom slucaju on sve to mora da otvori)!!

Kod mene motor ne lupa, i ne proizvodi nikakve cudne vibracije, on samo nema kompresiju, pusi na otvoru za merenje ulja i gubi ulje!!!
Mnogi mi kazu da su za to odgovorne samo karike, dok neki takodje kazu da je moguce i da su otisli klipovi i ko zna sta jos...!

E sad: Ja nesto razmisljam..............
Da otvorim lepo motor kod tog lika i da se molim Bogu da budu samo karike, jer originalne karike za taj motor kostaju 6650 din. + dihtung glave 2700 din, i to sve skupa znaci da mogu da zavrsim ceo posao za oko 220 eura (sto je smesno)!!!

Ali..............
ako su otisli i klipovi i lezajevi, onda mogu da zatvorim motor i da teram dok ne umre:(, i ceo taj sport me u tom slucaju kosta 100 eura (ruke majstora)!!!!!

Postoji i treca solucija, a to je da stavim karike (bez obzira na lose klipove i lezajeve) da koliko toliko smanjim potrosnju ulja i da se nadam da ce da predje jos nekih 20 000 km!!!

Pitanje glasi:
Da li da se upustam u tu avanturu, obzirom da nisu bas velike pare u pitanju????

p.s. Volvo je to ;)(motor od 2435 kubika), i nadam se da su klipovi i lezajevi radilice u solidnom stanju i da sa zamenom karika i uz neke aditive (tipa ruskog univerzaljnog modifikatora) mogu da teram uz laganu voznju jos 50 000 km (a mozda i vise)!!!
:?::?::?::?::?::?::?:

pa neće on s tim turbom da ide 320 :D Možda poveća snagu za 20, 30 konja...a za to mu ne trebaju poboljšanja

Slazem se donekle... ali ipak ce povecati opterecenje i na korpu i lamelu i na menjac i na diferencijal i na homokinetik i na poluosovinu......:-?

Da je u pitanju noviji auto, pa ajde, medjutim ipak je to starac i tu moze lako da dodje do zamora materijala!!!!!:roll:

p.s. Video si i sam kako Trucker to tera ko blesav:shock::-D!!!!!!:twisted::twisted::twisted:

Back