VOLVO I SAAB

Pa pravo da ti kazem mislim da je to jedini rojal u Beogradu. Auto je super, samo sto tamo propada. Ne vozi se bas mnogo. Dok je stajao u Sarajevskoj gume su bile izduvane, mislim da se tamo nije pomerio najmanje godinu dana sa mesta...

16ay3qo.jpg

Prilozi

• SN850871.jpg
    SN850871.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 19
  • DSC00156.jpg
    DSC00156.jpg
    35 KB · Pregleda: 12
  • SN850869.jpg
    SN850869.jpg
    17,6 KB · Pregleda: 7
  • DSC00003.jpg
    DSC00003.jpg
    48,7 KB · Pregleda: 16
  • dodoitsu562-img600x499-1218035553qgczyd55560.jpg
    dodoitsu562-img600x499-1218035553qgczyd55560.jpg
    35 KB · Pregleda: 21
Poslednja izmena:
Saab spašen !

saab.jpg

Američki General Motors i holandski Spyker su kasno sinoć konačno okončali golgotu švedske kompanije Saab postigavši dogovor o prodaji kompanije.

"Današnje saopštenje za javnost je sjajna vest za zaposlene u kompaniji Saab, dilere i dobavljače, te milione klijenata i ljubitelja marke širom sveta. Na kraju, ovo je sjajna vest i za GM. General Motors, Spyker i švedska Vlada uložili su veliki trud da bi bio postignut sporazum, koji će osigurati održivu budućnost za ovaj unikatan i legendaran bred. Veoma smo srećni zbog pozitivnog ishoda", izjavio je John Smith, podpredsednik GM-a za korporativno planiranje i alijanse.

Objavljeno je vrlo malo detalja o sporazumu, ali u zajedničkom saopšternju dve strane su navele da Spyker ima nameru formirati novu kompaniju Saab Spyker Automobili, te da švedska Vlada trentno radi na pružanju neophodnih garancija koje je zahtevala Evropska investiciona banka kako bi odobrila zajam za kupovinu kompanije.

GM je naveo da očekuje okončanje prodaje Saaba do sredine narednog meseca navevši da će započeti proces gaašenja kompanije biti suspendovan u očekivanju zatvaranja transakcije.

Prema pisanju Wall Street Journal-a, holandski proizvođač sportskih automobila pristao je da kupi kompaniju Saab za oko $74 miliona u kešu, dok bi američka kompanija dobila povlašćene akcije u novoj kompaniji Saab Spyker Automobili.

GM još uvek nije komentarisao pisanje Wall Street Journala, ali je najavio skoro objavljivanje svih informacija o uslovima pod kojima je sklopljenom sporazum.

"Tokom pregovora GM je imao nadu da će biti pronađeno rešenje za Saab, koje će izbeći gašenje marke. Radili smo sa brojnim partnerima u proteklih godinu dana uključujući vlade i investitore i ja sam veoma zadovoljan što smo došli do ovako dobrog rešenja, koje će sačuvati poslove u Švedskoj i svim vezanim zemljama. GM će nastaviti da pruža podršku Saabu i Spykeru u njihovom stremljenju napred", izjavio je Nick Reilly, predsednik GM Evropa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. E sad ovo ipak nije neko dugoročno rešenje,jer stvari mogu već za godinu dana da krenu naopako (ne daj Bože),ali u svakom slučaju presrećan sam što je Saab ipak opstao. :super: :D:D:D :ok:

Takodje,ne treba zaboraviti da je širom sveta organizovana masovna podrška Saabu u vidu konvoja pod nazivom „Save Saab“.

766531176_iFjpz-L.jpg

4282558131_dcb8f9313b_b.jpg

Izmedju ostalog,i u Beogradu,gde su vlasnici i poštovaoci ovog brenda provozali krug oko Beograda i otišli do Švedske ambasade gde su predstavniku ambasade zaduženom za ekonomske poslove uručili pismo podrške.

111.jpg

Uz sve to,pripremljen je i spot „Save Saab“ :

Na kraju se trud ipak isplatio.
coolve.gif

Moj prijatelj prodao Volvo S80 T6 1999.godiste. Mislim da je Summum. Sve od opreme, sa elektropodesivim sedistima. Prodao ga za 7000eura, a tog novog vlasika ceka veliki servis od 150 000 dinara, zamena guma 80 000 dinara i oko 90 000 dinara registracija.

KG-BG-Zajecar-KG = 90litara plina :hahaha:

Slike bih okacio da ne ide drugom vlasniku.

Moj prijatelj prodao Volvo S80 T6 1999.godiste. Mislim da je Summum. Sve od opreme, sa elektropodesivim sedistima. Prodao ga za 7000eura, a tog novog vlasika ceka veliki servis od 150 000 dinara, zamena guma 80 000 dinara i oko 90 000 dinara registracija.

KG-BG-Zajecar-KG = 90litara plina :hahaha:

Slike bih okacio da ne ide drugom vlasniku.

Znaci da izadje na 10.000. Dobro ga je udao...

Znaci da izadje na 10.000. Dobro ga je udao...

Dobro ga je prodao. Jer, ipak je '99. godiste, a ne secam se koliko je presao. Uvezen je pre koju godinu iz SWE. Bio je sluzbeni auto ovde, tako da je vozen kako dolikuje T6. Sad stize S Benz, noviji, kao zamena :)

Skorije mu je menjao dihtung na glavi i jos par stvari. Bolje da uvatis za vatru, no za novcanik kad treba da odrzavas T6.

Back