VOLVO I SAAB

Ispalo mnogo skupo na kraju,u norveskoj su oko 100 hiljada kruna sto je oko 10 hiljada eura,a da uvozim iz Engleske ne moze jer se ne moze registrovati auto sa volanom na desnoj strani.
Tako da sad gledam kola oko 5-6 hiljada eura,pa mi je SAAB 9000 jedna od opcija.
:D

Geely obezbedio novac za finansiranje kupovine Volvoa

Volvo-S80L_2010_1024x768_wallpaper_01.jpg

Matična kompanija firme "Džili automobili", kineska grupa "Džedjang džili holding" (ZGH), obezbedila je novac za finansiranje kupovine švedskog "Volvoa" čiji je vlasnik američki "Ford", za oko 15 milijardi švedskih kruna (2,10 milijardi dolara), piše švedski poslovni dnevnik "Dagens indastri."

Kineske finansijske institucije i nadležni vladini organi obezbedili su novac za okončanje kupovine "Džilija", piše "Dagens", pozivajući se na izvore u kompanijama.

List tvrdi da je novac "već legao na račun" matičnog ZGH, koji će istovremeno dati garancije "Fordu" za finansiranje njegovih poslovnih planova za "Volvo." Početkom ove sedmice ZGH je saopštio da je potrebno da se još potpiše sporazum o ponudi za "Volvo", premda je plan kupovine te robne marke u iznosu od dve milijarde dolara već u postupku.

ZGH, kineski najveći privatni proizvođač automobila, postigao je prošlog mececa načelan dogovor o preuzimanju "Volvoa", a definitivna kupovina trebalo bi da se okonča u maju.

"Džili" planira da gotovo udvostruči globalnu proizvodnju "Volvoa" s novom fabikom u Pekingu, kako bi švedski proizvođač putničkih automobila ponovo počeo da posluje sa profitom od 2011. godine, prema planu koga su postigle obe kompanije.

Autor : Tanjug.rs

Dobro ga je prodao. Jer, ipak je '99. godiste, a ne secam se koliko je presao. Uvezen je pre koju godinu iz SWE. Bio je sluzbeni auto ovde, tako da je vozen kako dolikuje T6. Sad stize S Benz, noviji, kao zamena :)

Skorije mu je menjao dihtung na glavi i jos par stvari. Bolje da uvatis za vatru, no za novcanik kad treba da odrzavas T6.

Nije T6 tako skup :) mislim naravno skuplji je od ostalih za odrzavanje ,ali nije bash toliko :) kod njega je samo zajebano shto ima negde oko 20 senzora na motoru vishe nego bilo koji drugi,a oni su hvala bogu 200e po komadu , to je jedni razlog shto ne bih vozio taj model puno elektronike i sarme sa valcerima :)

Voleo bih da postavim univerzalnu temu koja ce se baviti automobilima marke "Volvo"
Neka se ovde pise sve vezano za Volvo...

Zanima me prvensteveno ko vozi volvo, koji model vozi i kakvi su utisci, eventualni problemi i resenja i slicno...

Ja imam Volvo v40 T4 '98 i prezadovoljan sam!

cars0084vo-1.jpg

Da li sam ja ovo dobro uključio,pojma nemam,al nema veze,zdravo svima,ja sam novi. Ustvari prvi pit sam na mekom forumu. Interesuju me Vaša iskustva,problemi i komentari o Volvou xc 90 2.5 dizel automatik awd. Rešio sam da ga kupim pa mi treba pomoć. Pozdrav

Zdravo svima,
novi sam na vašem forumu i na forumima uopšte.Interesuju me iskustva i problemi sa Volvom xc 90 2.5 dizel at awd.Rešio sam da kupi jedan takav 2005.godište.Pozdrav

Pozdrav i tebi :) sa takvim kolima josh uvek nema problema ,sem redovnog servisa ili vanredne situacije nedaj boze (udes)... E sad znam da su pojedine serije imale problem sa automatskim menjachem shta je sa tim na kraju bilo ne znam.Poznajem gospodina koji poseduje S60R i XC90 , i kaze da je mnogo zadovoljniji sa S60 nego sa dzipom ... sad zavisi za kakvu svrhu ce sluziti ...

Objavljene cene za novi Volvo S60 u Velikoj Britaniji

volvo%20s60%204.jpg

Cene na britanskom tržištu se kreću od 23.295 funti za osnovni dizelaš sa 163KS, pa do 36.745 funti za najopremljeniji T6 benzinac sa 304KS.

2011 Volvo S60 cene:

ES
D3 (163 KS) ES £23,295
D5 (205 KS) ES £25,995
SE
D3 (163 KS) SE £25,295
D3 (163 KS) SE Premium £27,295
D5 (205 KS) SE £27,995
D5 (205 KS) SE Premium £29,995
T6 AWD (304 KS) SE Geartronic Premium £35,695
SE Lux
D3 (163 KS) SE Lux £27,095