VOLVO I SAAB

Kako god meni skoro sve odgovara :) Ali cenim da za eki ozbiljniji sastanak treba najmanje 5 ljudi :) btw ja imam josh jednog ... burazer sa kojim sam otvorio firmu ,jes da vozi golfetu mada oproshteno mu je nije bilo mene da mu otvorim ochi na vreme xD

Od vecheras sam mozda opet u redu ljudi i gospode :) ide da gledam jedan 940 2.4TD...Ako pazarim vozilce TD shit oma napolje iste sekunde se stavlja B204FT :D

Kako god meni skoro sve odgovara :) Ali cenim da za eki ozbiljniji sastanak treba najmanje 5 ljudi :) btw ja imam josh jednog ... burazer sa kojim sam otvorio firmu ,jes da vozi golfetu mada oproshteno mu je nije bilo mene da mu otvorim ochi na vreme xD

Od vecheras sam mozda opet u redu ljudi i gospode :) ide da gledam jedan 940 2.4TD...Ako pazarim vozilce TD shit oma napolje iste sekunde se stavlja B204FT :D
Os da kupis v40 t4 '98... 1855cca 200hp? :P Cena prava sitnica :)

Saab ide u likvidaciju

Švedski proizvođač automobila SAAB, vlasništvo američkog Dženeral motorsa (General Motors, GM), današnjom odlukom svoje uprave biće sudski ugašen - likvidiran.

To je popodne novinarima saopštio član uprave SAAB-a Stefen Lofven koji je i predsednik švedskog sindikata IF Metall.

Nekoliko firmi i pojedinaca se interesuje da kupi i spase SAAB o čemu GM još pregovara, ali današnja odluka o ukidanju izgleda konačno.

Firma SAAB čiji je naziv skraćenica na švedskom za "Švedska firma za avione (sa ograničenom odgovornošću)", osnovan je 1937. godine, a desetk godina je počeo da proizvodi i automobile.

Posle uspeha u reli-tamkičenjima, automobili SAAB su postali moderni širom sveta krajem 1960-ih godina, a rekordni, milioniti je proizveden 1976.

Zbog krize u koju je upao 1980-ih godina, SAAB je prvi deo svoje imovine 1989. godine prodao GM-u, ali ga ulaganja, rekonstrukcija i modernizacija nisu ozdravili ni do danas.

U likvidaciju ulazi sa 3.900 radnika.

Autor : Beta-AFP

Iskren da budem,strašno mi je žao što Saab odlazi u "Večna Lovišta". Kvalitet,izdržljivost i iznad svega bezbednost Saaba i Volvo-a uvek je bila iznad standarda.A po statistikama,Saabova karoserija je ubedljivo najčvršća u segmentu putničkih automobila,već decenijama unazad. :)

S druge strane,kad uzmem u obzir u činjenicu da su Švedjani svoju sudbinu predali "prokletim amerikancima" uopšte mi nije žao što su propali. :)

Opštepoznata činjenica je da sve što " prokletoj americi " padne šaka,obavezno mora da propadne.Njima tradicija,kvalitet i status u društvu,kada je neki brend u pitanju apsolutno ništa ne znače,već gledaju samo kako da profitiraju dok traje.

Eh kako bi samo voleo da ih pogodi neki strašan zemljotres,pa da svi izginu i nestanu već jednom za sva vremena,da ne guraju svuda svoj prokleti nos.Gde god da dodje,šta god da takne,sve moguće upropasti stoka prokleta.
mad0260.gif

Verovatno radilica diktira koliko ima tachno cca... inache razlika je samo godinu dana izmedju S90 i S80 koji nose te motore .. 2.8 je turbo a 2.9 nije ... tako kaze volvo program :D

Ja sam mislio da T6 ima i sa 2.8 i sa 2.9 litara

wiki kaze:

1998 – 2001 T6 2783 cc twin-turbo I6 Petrol 200 kW (272 PS; 268 hp) 380 N·m (280 ft·lbf)
2001 – 2006 T6 2922 cc twin-turbo I6 Petrol 200 kW (272 PS; 268 hp) 380 N·m (280 ft·lbf)

Ali, ko zna ko je to pisao :)

Sta ce ti kardan? :)
I mozda si pisao ranije, ali zasto si se odlucio bas za 940?

Vec sam imao jednu sivu limuzinu (940) 2.3T sa vecom turbinom negde oko 200HP... I vozti to je neopisiv osecaj...propinjanje na zadnje tochkove i potpisivanje kad ocesh u kojoj hocesh brzini nema mu zamene :) da su pravili malo jache motore verovatno bi devetka mogla da se vozi kao shto vin disel vozi na zadnjim kotachima :D

Nekako mi je 940 dosta sigurniji nego bilo koji drugi,kardan ,kruto veshanje ,super preglednost ... i mislim da je dosta udobniji nego ovi malko noviji (pod ovo malko noviji ne spada samo s80 on je ne prevazidjen u tome :) )

Poslednja izmena:

Back