Pozdrav i tebi Alamane, dobro nam došao opet. Kad završiš to s hladnjakom nemoj nikad u njega više sipati običnu vodu, samo destilovanu ili antifriz. Kamenac ubija hladnjak, pumpu, zagušuje delove gde su cevi veoma tanke (recimo grejač) ...
Naravno... To pravilo sam praktikovao i do sada, a praktikovacu ga i ubuduce, cim sredim motor. Ovo stanje je privremeno, jer potrosi po litar vode na svakih 20 - 30 km (zavisi od grejanja motora), pa mi je mnogo prakticnije da koristim obicnu vodu jer je mnogo lakse doci do iste, nego do destilovane, jer moze da mi zatreba bilo kad, a drzati neke velike kolicine destilovane vode u rezervi je ponekad neizvodljivo!!! Ionako ce motor uskoro da se kompletno sredjuje, pa ce se tom prilikom i ocistiti eventualne naslage kamenca!
Uzrok pucanja sigurno nije obicna voda (ja sam stalno koristio antifriz + destilovanu vodu, a to je radio i predhodni vlasnik) vec najverovatnije moja lenjost, jer pred zimu nisam zamenio antifriz (ocekekivao sam da nece biti ispod -5), medjutim kad je jednom prilikom bilo ispod -10, proverio sam tecnost u hladnjaku i bilo je gromuljica leda, sto je verovatno prouzrokovalo pucanje plasticne komore vezane za hladnjak. Gubljenje tecnosti nije pocelo odmah nakon toga jer napolju nisu bile visoke temperature, medjutim cim sam imao par duzih voznji kroz grad, poceo je da pali lampicu za nedostatak vode, dok je sad to bukvalno svakodnevna pojava. Primetio da je pukotina sira kad je motor vruc, a i tecnost je pod vecim pritiskom nego kad je hladan, pa zbog toga i vise curi kad je izlozen duzim gradskim voznjama!
U svakom slucaju, hvala na korisnom savetu!!!

Pozdrav!!!