VOLVO I SAAB

Da oba koja poseduju imaju 210ks... i znam da kada cajger pokazuje brzinu od 180-200km\h tada bord pokazuje potroshnju od 6.4-6.7l :)

Moze bord komp.da pokazuje i 5.8l ali ta potrosnja nije sigurno tacna na toj brzini sto spominjes, kao ni ona brzina od 280km-h sa 210ks , sto u prevodu znaci, drugar sto ti je ispricao sve ovo nije tacno, laze :)

Cekao sam da neko to napise, da ne bude da ja palamudim. ;)

Momci, W126 je jako aerodinamican auto, cak ima manji koeficijent otpora vazduha od Porsea iz tog vremena, pa je sa 560 motorom (V8, 300 ks) u kupe verziji mogao "samo" 250.

Taj volvo s60 od 185ks njemu je max brzina 230km-h, zna se kada se cipuje auto da max brzina i nije uopste puno veca. (10,15,20km-h) , tako da nije nikako mogao da ide 280,to su price, i gde je bas taj naleteo na neku mecku koja ide 280 i to na nasem auto putu,(mecka je svaka limit.na 250km-h), u retkim slucajevima su skinute blokade ili se radi o modelu, slr-u ili nekom brabusu a njega sigurno nije jurio :)

samo bih da pitam, da ne znam zasto ste svi ubedjeni da na nasem auto putu ne moze da se ide preko 280km/h?

Da si isao negde preko bilo bi ti jasno ali evo odg. prvo sto je jako los, ima ostecenja(krpljen je), neravnina, a to se na velikim brzinama i te kako oseti, drugo za 280km/h cak nema ni pravca, mislim da bude bezbedno, pr bg-batocina, kada vozis 220km/h brzo ti dolaze krivine na putu sto se ne primeti kada ides 120,140, da ne pricam o brzini 280km/h.
Da predjes granicu samo kod hrvata, na batrovce, tu ti je auto put ravan i dosadan, i naravno kvalitetan tako da tu moze da se vozi 280 na nasem sigurno ne, mislim moze ako hoces nekom da pokazes, da se zabelezi :)

Moze bord komp.da pokazuje i 5.8l ali ta potrosnja nije sigurno tacna na toj brzini sto spominjes, kao ni ona brzina od 280km-h sa 210ks , sto u prevodu znaci, drugar sto ti je ispricao sve ovo nije tacno, laze :)

Upravo u tom grmu lezi zec , gde na nashem putu moze da se vozi konstantno 280km\h? to je prvo pitanje za tebe,a drugo jel si imao priliku da provozash D5? trece da li znash da je to specijalno vozilo pravljeno za to ? toliko od mene :D

Upravo u tom grmu lezi zec , gde na nashem putu moze da se vozi konstantno 280km\h? to je prvo pitanje za tebe,a drugo jel si imao priliku da provozash D5? trece da li znash da je to specijalno vozilo pravljeno za to ? toliko od mene :D

Na nasem putu tesko moze da se vozi konstantno 280km/h.
Nisam imao prilike da vozim niti da se provozam u D5 ali sam vozio daleko jace dizele i cipovane od te konjaze koju ti spominjes 210ks.Sigurno ide odlicno to ne sporim.
To sto je specijalno pravljeno za presretaca sa tim motorom koji razvija 185ks + cipovan,(210 ili 220ks) ne moze nikako brzina da mu bude 280km/h.

Na nasem putu tesko moze da se vozi konstantno 280km/h.
Nisam imao prilike da vozim niti da se provozam u D5 ali sam vozio daleko jace dizele i cipovane od te konjaze koju ti spominjes 210ks.Sigurno ide odlicno to ne sporim.
To sto je specijalno pravljeno za presretaca sa tim motorom koji razvija 185ks + cipovan,(210 ili 220ks) ne moze nikako brzina da mu bude 280km/h.

Makar se slazemo :) ali izgleda da me nisi razumeo , upecan je mercedes koji je u nekom trenutku jurio 280km\h i ne znam zasita kolika je maksimalna brzina na D5.

Ali znam da recimo auto stariji 15 godina 940 2.3Turbo oko 200ks ,guli VR6 IV kako hocesh iz bilo kakvog zezanja , a svi znamo da je volvo bar za pola tone tezi od VR-a i da ima bar 30-40ks manje nego VR. No hocu da kazem da Volvo ima zaista jake motore koji zaista idu neverovatno.ali samo volvo motori ne renolovi pezolovi i fordovi motori .... opet po ko zna koj put kazem volvo nije ono shto je bio ...

I jedan savet ,ako ikada budesh imao priliku da provozash D5 nemoj propustiti, neverovatan je :)

Sto steta? Je l ne valja? Je l ima slabiju sigurnost sada?

Bojim se da će ga kinezi upropastiti kao što su to uradili i sa engleskim Roverom.
Dobiće fabriku i modernu tehnologiju ali nisam siguran koliko će oni to znati da iskoriste i poonude dobro i kvalitetno vozilo za male pare. Na to sam mislio.
Možda kinezi žele da kupovinom evropskih marki vozila dobiju homologaciju za svoje proizvode na evropskom tržištu.

Back