Volim domovinu.... dok ne dođu računi

Lesandar

Buduća legenda
Poruka
27.930
Najgori platiše u Europi: Samo 40 posto Hrvata plaća račune na vrijeme, Grka 69 posto

U Hrvatskoj je kultura plaćanja trenutačno slabija nego u zemljama najteže pogođenima krizom. Najnepouzdaniji platiše su Grci, ali 69,5 posto njih račune podmiri do dospijeća.

U usporedbi s građanima europskih država, Hrvati najviše kasne s plaćanjem računa. Oko 40 posto hrvatskih potrošača podmiri svoje račune i kreditne rate do dospijeća, procijenila je Barbara Cerinski, direktorica tvrtke EOS Matrix u Hrvatskoj, koja već tri godine obavlja usluge naplate nenaplaćenih potraživanja za banke, kartičarske i lizing kuće, za telekomunikacijske i druge tvrtke koje posluju s građanima.

U Hrvatskoj je kultura plaćanja trenutačno slabija nego u zemljama najteže pogođenima krizom.– Najnepouzdaniji platiše su Grci, ali 69,5 posto njih račune podmiri do dospijeća.

Najredovitiji u Europi su Rumunji, budući da 92 posto njih račune podmiruje na vrijeme, a slijede ih Rusi sa 90 posto, rekla je Cerinski, pozivajući se na istraživanje Ipsosa, koje je njezina matična tvrtka u Njemačkoj naručila u 10 zemalja, gdje je anketirano 2.200 kompanija. Hrvatska ove godine nije uključena u istraživanje, pa su podaci o našoj državi rezultat iskustva i procjene te tvrtke.

Prslo se, općenito.

Najredovnije platiše Rumuni :eek: Jel ovo istraživanje obuhvata samo zemlje centralne i istočne Evrope?

Што? Лагале те Швабе како су они најдисциплинованији. најпедантнији, најодговорнији, највреднији, нај, нај, нај... :lol:
Ко је упознао Швабе зна колико су радни и дисциплиновани, а колико је празна прича за народе (попут Рватијанаца) зарад идолопоштовања.

Што? Лагале те Швабе како су они најдисциплинованији. најпедантнији, најодговорнији, највреднији, нај, нај, нај... :lol:
Ко је упознао Швабе зна колико су радни и дисциплиновани, а колико је празна прича за народе (попут Рватијанаца) зарад идолопоштовања.

Ja sam očekivao Šveđe ili Fince da budu u vrhu...

Ja sam očekivao Šveđe ili Fince da budu u vrhu...

Ма оки, ја се убацујем. Наравно да је за очекивати да је код уређенијих држава бољи проценат платиша. Како бре то "Липа Њихова" толико мало? Јел плаћају бар светионици на Јадрану струју?

Back