Volela bih znati!

• Začetnik teme Začetnik teme Danik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto da budem spremna na bilo šta?
Ponašam se u skladu sa pravilnikom, pišem nekakve tekstove, pesme, učestvujem u konkursima na književnosti, šalim se na spamerskom sa spamerima, okačim koju fotografiju da znate s kim komunicirate...
Zašto bi iko imao prava i što je još gore mogućnost da me na bilo koji način vredja?
Zato sto to prevazilazi forum obicno kad se licno krene i zato nema pomoci od vrha

Šta mislite?
Kakvu satisfakciju-zadovoljstvo imaju članovi ovog foruma koji vreme na forumu Isključivo
provode u
vredjanju, ponižavanju i provociranju
svih ostalih članova sa kojima se susreću na temama?

Da li mislite da je u pitanju patologija?
Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Za neke je istresanje frustracija i nezadovoljstva vlastitim životom, a neki su razočarani i povređeni raznim forumskim poznanstvima, pa se svete.

Za neke je to i poslednja faza forumske ovisnosti. Forumska ovisnost dolazi u raznim fazama, a poslednja je ona u kojoj se forumašu forum smučio, ali je razvio forumsku ovisnost. I sad on bi da ode s foruma, jer mu je forum dosadan, smara ga, guši, nervira, itd. ali ne može, jer ga ovisnost drži. I onda je besan, ljut, sikće na sve oko sebe, istresa se po svim forumašima, malte ne traži kaznu, ban ili želi da ga svi omrznu da bi na taj način sebe odvojio od ovisnosti.

Treba svim takvim ljudima pomoći i zbanirati ih. Istresanje frustracija online nije zdravo i samo ih pojačava. Daljnji boravak među ljudima koji su te povredili i razočarali takođe nije zdrav i dobar. A o ovisnosti da i ne pričam.

BAN kao humanitarni čin!

Ne kapiram, u realu ste lek na ranu, ovde Čak Noris ? Zar to ne spada u neke bipolarne poremećaje ? Ne zavaravajte se, to što ste u realu dobrica a ovde Dušan Silni , sve sto to vi, samo se to ovde ispoljilo.Ja pokušavala ovde da budem drugačija od reala i nisam uspela. Izgleda da nekima forum služi kao psihoterapija , sve što ne možeš ili nećeš reći onima u realu koji ti stvaraju stres, istreseš na pogodnog člana foruma. Svaka čast onima koji umeju da vode konstruktivne rasprave ovde, od njih čovek i nešto nauči, svaka čast onima koji umeju da pruže zdrav humor,ostale neću komentarisati jer to ne radim ni u realu.

Šta mislite?
Kakvu satisfakciju-zadovoljstvo imaju članovi ovog foruma koji vreme na forumu Isključivo
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Samo promovises trolove ovom temom. Najbolji lek protiv trolova je ignorisanje.

Šta mislite? - svasta mislim
provode u
svih ostalih članova sa kojima se susreću na temama? - komplex nize vrednosti

Da li mislite da je u pitanju patologija? - mislim da jeste
Lečenje kompleksa? - verovatno
Bolest? - ovo je rastegljiva tema

Ili možda nešto drugo? - ili trece ili 4to ili 5o ... nikada necemo saznati. Na nasu srecu

Menjam moj odgovor u :
te osobe koje si navela pitanjem u prvom postu su samo losi glumci
kako u zivotu tako i na forumu

Poslednja izmena od moderatora:
Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
ništa drugo...vređanje, ponižavanje i provociranje je guranje nekoga u poziciju niže vrednosti
čoveku bez samopouzdanja i bez dobrog karaktera je neophodno da nekog na skali vrednosti postavi niže u odnosu na sebe da bi on ili ona bio više vrednosti....toj težnji za višom vrednošću u odnosu na druge nas uči društvo od malih nogu...

za mene istina je da manja i veća vrednost ne postoje van konteksta poređenja.....van svakog konteksta kao bića kao duše svi vredimo jednako i svi imamo zaspalog genija u sebi..ali svi imamo različita iskustva, uverenja, razvojni put i različita merila vrednosti...

budisti znaju da šta god uradio ili ne uradio u životu nećeš vredeti ni više ni manje...Holanđani poznati po svom egalitarizmu znaju da su svi ljudi jednaki...ali naprimer mnogi Srbi to ne znaju...ono naše da komšiji crkne krava je samo simbolična slika tog baga u našem kolektivnom karakteru....broj krava je bio neki odraz vrednosti u materjalnoj vizuri seljaka....želja da komšiji crkne krava kazuje nije mi dovoljno da ja vredim nego mi je još važnije da drugi ne vredi....

otud potreba za nadgornjavanjem kod nekih ljudi...nisu oni mnogo krivi za to...taj maligni obrazac ponašanja su naučili od roditelja a ovi od svojih roditelja i tako dalje....u nedostatku ljubavi za sebe i za bližnje jedina preostala motivacija da se nešto postigne u životu je ta potreba za većom vrednošću

Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Ja vredjam zato sto su mi neki toliko odvratni.. A malo sam i bolesan, priznajem, mozda se tako izlecim. U svoju odbranu imam da kazem, al samo ponekaad!

Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?

Они траже своје место у друштву,
а најбоље им иде идиотизам.

Пошто колективу ради потпуности и тога треба, ето њих.

Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Mislim da je u pitanju nesto sasvim drugo:
Vredjanjem ponizavanjem i provociranjem neki clanovi sticu popularnost koju najjverovatnije u rl nemaju :( i o njima se prica dok ih forum podrzava zbog gledanosti pracenja posto vlasniku treba sto vise pracenja pregleda najjverovatnije zbog reklama.Tako da polako ali sigurno ako nastavimo ovim tempom postajemo nazalost kao neka rijaliti emisija na tv.Sa banom na ip i mac adresu sve se to resava bez problema ali na zalost to izgleda nije cilj vlasniku iz gore napomenutih razloga posto je forum besplatan pa treba kvantitet a ne kvalitet foruma a od necega se mora forum odrzavati a odrzava se od reklama a reklame se placaju po broju pregleda tj od kvantiteta a ne od kvaliteta nasih clanova.

Mislim da je u pitanju nesto sasvim drugo:
Vredjanjem ponizavanjem i provociranjem neki clanovi sticu popularnost koju najjverovatnije u rl nemaju :( i o njima se prica dok ih forum podrzava zbog gledanosti pracenja posto vlasniku treba sto vise pracenja pregleda najjverovatnije zbog reklama.Tako da polako ali sigurno ako nastavimo ovim tempom postajemo nazalost kao neka rijaliti emisija na tv.Sa banom na ip i mac adresu sve se to resava bez problema ali na zalost to izgleda nije cilj vlasniku iz gore napomenutih razloga posto je forum besplatan pa treba kvantitet a ne kvalitet foruma a od necega se mora forum odrzavati a odrzava se od reklama a reklame se placaju po broju pregleda tj od kvantiteta a ne od kvaliteta nasih clanova.
Od reči do reči se slažem sa tobom...ali ovi o kojima ja pričam su Nikovi koji ne razmene nijednu jedinu normalnu rečenicu, već samo seju otrov i prezir i provokacije.
Primetila sam da ih puštaju do krajnjih granica...
I svesna sam da oni umeju da uzburkaju teme.
Ako je to iz neke finansijske koristi, onda su to prosto ljudi koji nisu vredni pomena, oni bezlični i ....
Ali to je za neke druge teme.

Mene je zanimao ovaj fenomen sa druge strane, one njihove, tih provokatora, ljudi koji provode vreme ovde na forumu na taj način.
Zato sam postavila temu na psihologiju
Zanima me mišljenje forumaša,
kakvi su to ljudi i
kakvo zadovoljstvo im pričinjava da to rade?
Odakle potreba za vredjanjem i ponižavanjem ljudi tako random?

Poslednja izmena:
Придајеш им превише значаја. Докле год остављају тако снажан утисак на неког, настављају то да раде.
Када им се не поствети пажња, престану.

Понекад вештина писања, склапања речи, чак ни разум не помажу јер се разговор не води на истим нивоима свести, тада је потпуно узалудно.
Рећи глупом да је глуп, исто је као рећи мртвом да је мртав.
Игнорисање у таквим случајевима није повлачење, већ једина стратегија која доноси резултате. И такве особе игнор највише боли, погађа и поражава.

Samo promovises trolove ovom temom. Najbolji lek protiv trolova je ignorisanje.
Придајеш им превише значаја. Докле год остављају тако снажан утисак на неког, настављају то да раде.

Понекад вештина писања, склапања речи, чак ни разум не помажу јер се разговор не води на истим нивоима свести, тада је потпуно узалудно.
Игнорисање у таквим случајевима није повлачење, већ једина стратегија која доноси резултате. И такве особе игнор највише боли, погађа и поражава.
Ne radi se ovde uopšte o nekom ratu protiv takvih.
Svako koristi ovaj forum na način koji mu odgovara.
Koliko sam shvatila od ljudi koji su duže aktivni, trolovanje je ovde neuništivo i toga je bilo i uvek će biti.
Većina kaže ignorisati, preskočiti, zaobići,
nerado ali ipak često uvažim preporuku forumaša iskusnijih od mene.
Zanimalo me samo da li je realno da ih to što rade ispunjava i čini im zadovoljstvo 🤷

Ne povlačim se ni pred kim, izuzetno sam dobra u pisanoj reči a ovde je u pitanju upravo to
bitka u pisanim rečima...
Siledžijstvo bilo koje vrste ne dozvoljavam kako nadamnom tako ni u mojoj blizini, uvek odreagujem,
ali nisam načisto sa tim koji je način ispravan.
Tačnije moje mišljenje se kosi sa mišljenjem da je rešenje napraviti se bllesav i produžiti dalje, ne mislim samo na nivou foruma.
Šakom ih! Ko te ljutio da ja šamaram? :heart:

Od reči do reči se slažem sa tobom...ali ovi o kojima ja pričam su Nikovi koji ne razmene nijednu jedinu normalnu rečenicu, već samo seju otrov i prezir i provokacije.
Primetila sam da ih puštaju do krajnjih granica...
I svesna sam da oni umeju da uzburkaju teme.
Ako je to iz neke finansijske koristi, onda su to prosto ljudi koji nisu vredni pomena, oni bezlični i ....
Ali to je za neke druge teme.

Mene je zanimao ovaj fenomen sa druge strane, one njihove, tih provokatora, ljudi koji provode vreme ovde na forumu na taj način.
Zato sam postavila temu na psihologiju
Zanima me mišljenje forumaša,
kakvi su to ljudi i
kakvo zadovoljstvo im pričinjava da to rade?
Odakle potreba za vredjanjem i ponižavanjem ljudi tako random?
A ne znam moje misljenje je da smo imali istu genetiku kao npr osoba A isto istkustvo kao ta osoba A tj da smo sve prosli isto da bi se i mi potpuno isto ponasali kao osoba A iz tih razloga nama je cudno sto se ljudi ponasaju tako i tako.Al ko zna sta je sve u svom zivotu prosla ta osoba A pa se tako ponasa :(
Najverovatnije da je u zivotu prosla i dozivela sve i svasta pa dosla da se ispuca ovde na forumu gde ne postoje nikakvi banovi za to dok bi u rl najjverovatnije ubrzo bila resetovana od nekog prolaznika u blizini.
Puno njih imaju potrebu da se ispucaju na nekog ko im ne moze odgovoriti na adekvatan nacin a ovde na forumu to nije moguce i da je moguce skroz je glupo i bespotrebno sto kaze ona poslovica hrvati se svinjom u blato je glupo posto posle nekog vremena shvatis da svinja uziva. Sto kaze Nata Li najjbolje je takve osobe na ignor.

A ne znam moje misljenje je da smo imali istu genetiku kao npr osoba A isto istkustvo kao ta osoba A tj da smo sve prosli isto da bi se i mi potpuno isto ponasali kao osoba A iz tih razloga nama je cudno sto se ljudi ponasaju tako i tako.Al ko zna sta je sve u svom zivotu prosla ta osoba A pa se tako ponasa :(
Najverovatnije da je u zivotu prosla i dozivela sve i svasta pa dosla da se ispuca ovde na forumu gde ne postoje nikakvi banovi za to dok bi u rl najjverovatnije ubrzo bila resetovana od nekog prolaznika u blizini.
Puno njih imaju potrebu da se ispucaju na nekog ko im ne moze odgovoriti na adekvatan nacin a ovde na forumu to nije moguce i da je moguce skroz je glupo i bespotrebno sto kaze ona poslovica hrvati se svinjom u blato je glupo posto posle nekog vremena shvatis da svinja uziva. Sto kaze Nata Li najjbolje je takve osobe na ignor.
Мислим да смо сви у неком моменту имали сличне дилеме, ја сам своје решила мерећи своје одговоре понашањем у РЛ.
Да ли би ме и да ли ме погађају коментари људи које не познајем и који ме не познају?
Не, ни случајно. И зашто би ме овде погађали?

Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Moraš da znaš da se uvek po pravilu radi o nekim mizernim osobama.Inferiornim.Jadnim.Uvek iza toka stoji neka beda.Neki kompleksi.Neka kao što rekoh,inferiornost. :)
To je prava reč. :)
Kako postupiš.
Ne reaguj i obavezno prijavljuj postove.
Ja tako radim.
Istini za volju radije bi ih tukao mrcvario zlostavljao i uživao u njihovom plaču i vrištanju ali nažalost nedostupni su mi.
Zato ništa ne reagujem i samo prijavim post.Moderatori ga obrišu i to je sve.
Ne znam šta ti ko radi i dokle to ide i u kom pravcu.Nevažno mi je.Uglavnom to je ono što imam da ti preporučim.
I nemoj da ih stavljaš na ignor da misle da ćutiš i trpiš.Ostavi ih i ne reaguj samo prijavljuj postove.

Zašto da budem spremna na bilo šta?
Ponašam se u skladu sa pravilnikom, pišem nekakve tekstove, pesme, učestvujem u konkursima na književnosti, šalim se na spamerskom sa spamerima, okačim koju fotografiju da znate s kim komunicirate...
Zašto bi iko imao prava i što je još gore mogućnost da me na bilo koji način vredja?
:klap::heart:
Forum upravo i treba da služi i da se usmerava u ovome pravcu , ili smo viša civilizovana rasa ili smo životinje . Moderacija se jednom mora odlučiti . Lično volim da sam na sredini , pisao sam negde , odrastao sam malte ne na ulici , ceo život proveo po terenu i skitnji Družio se sa dragim i nedragim . Upoznao ljude visokog senzibileteta i gledao da upijem što više od njih . Na taj način sam oblikovao sebe i radio na sebi .
Mogu sa svima jer me život tako naučio i uvek sam za reciprocitet . nema povlačenja ! Stoka reauguje samo na štap i batine , kulturni ljudi na lepu reč . Tako se i ophoditi .
Svakako ne treba preterivati i uletati u duge i besmislene diskusije i vredjanja jer neko ko gleda sa strane neće moći na kraju da razazna ko je tu lud :D
Ne kapiram, u realu ste lek na ranu, ovde Čak Noris ? Zar to ne spada u neke bipolarne poremećaje ? Ne zavaravajte se, to što ste u realu dobrica a ovde Dušan Silni , sve sto to vi, samo se to ovde ispoljilo.Ja pokušavala ovde da budem drugačija od reala i nisam uspela. Izgleda da nekima forum služi kao psihoterapija , sve što ne možeš ili nećeš reći onima u realu koji ti stvaraju stres, istreseš na pogodnog člana foruma. Svaka čast onima koji umeju da vode konstruktivne rasprave ovde, od njih čovek i nešto nauči, svaka čast onima koji umeju da pruže zdrav humor,ostale neću komentarisati jer to ne radim ni u realu.
:klap:

Nesrecni ljudi.

Koliko si nesrecan, a dokon, da imas zelju i izdvajas vreme da omalovazavas ljude? Da li ti ljudi imaju posao, porodicu, hobi, prijatelje? Preca posla, neku radost?

Nego, drzi se ti svog coska tamo, gde te vole.. Uzivaj u zivotu i na forumu.

Ignorisanje je institucija.
@Danik mislim da si dobila većinu odgovora sa ovim postovima :ortaci2: :heart:
Citirao bi @Ganfajter ( Ganeta )
"mislim da su oni u stvari nesretjni i ruzni"
Da ! Ružni iznutra , te su zbog toga nesretni i potreban im je neko nad kime bi lečiči svoje frustracij i dokazivali da su pametnij nego što jesu

Poslednja izmena:
Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?

Dauning-Kruger efekat koji je sve rasprostranjeniji.
Kada osobe koje su i intelektualno i u svakom drugom smislu neadekvatne ali imaju neosnovano samopouzdanje i misle da previše znaju i koje često prelazi u aroganciju, nadmenost pa i bezobrazluk.
To inače postaje ogroman problem društva, ne samo ovde na forumu.

Ovde se često razgovori vode na nekom mnogo nižem nivou nego što bi to bilo da se isti razgovor vodi uživo. U internet formama, pristojan i ljubazan odgovor nije popularan jer ne privlači pažnju a samim tim ni reakcije drugih članova. Što je mnogima ovde i poenta bitisanja na ovom forumu. Da se istaknu na neki način i steknu neki renome, makar i anonimno. "Instant gratification" što bi rekli Englezi.

Back