Volela bih znati!

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.636
e, neko brise na psidzi ko sumanut danas, nije nista licno
16680156901152837705031081112226.jpg

Ja nisam a i nemam ta ovlašćenja a i jedem linoladu a i tako..

Paula

black cat
Moderator
Poruka
17.097
Kako čitam temu, izgleda je pitanje da li ima smisla ignorisati, a do tog pitanja bismo došli ukoliko bismo malo dublje upoznali psihologiju konfrontacije na forumu.
A onda na temi pišu neki koji se takođe konfontiraju, ali za njih to rade drugi, ne oni. Jer uvek je drugi kriv.

Ljudi se konfrontiraju iz 2 osnovna razloga: jedan je jer im je dosadno, a 2. jer se osećaju ugroženo. Osećaj ugroženosti je osnova svake agresivnosti. Ovi drugi nekada u postu koji se ne odnosi na njih vide napad, tako to doživljavaju. Ali ako im se i obratiš neutralno, možda malko uzdržanije itd osećaju se odbačeno i opet napadnuto. Osećaju da im loše pisanje o njima ili njihovim rečenicama smanjuje renome ili umanjuje njihovu vrednost. Uvek je u pitanju slabost ličnosti.
A ima i ovih prvih koji to rade jer vole da prave dramu, i od drame žive.
To su eto neki uzroci, psihološki, koji navode ljude, kako ja zapažam. Vrv ih ima više.

Paula

black cat
Moderator
Poruka
17.097
Retki su agresivci koji neće opravdavati svoje postupke. Uglavnom imaju opravdanje za sve. Drugi je kriv što je do toga došlo, ne oni. Jer su prosto bili izazvani. I ja sam uverena da oni stvarno misle da je tako. Tu ima poprilično sociopatije.

Najveći je problem sa osobama koje su i inače sklone paranoji, ne kao bolest, već lako dođu u stanje da veruju da ih neko stalno napada ili prati i slično. Pošto je ta sklonost bolesna, zato ignorišem. U svakom slučaju, sa ljudima koji su ili bolesni, ili zdravi a bezobrazni ne želim da ulazim u sukobe. Zato je to ignorisanje opravdano, jer treba shvatiti da se to ne može promeniti. Niko od njih se ne može promeniti. E sad da li je to eskaliralo poslednjih nedelja... može biti. No, možda baš zato što se puno tome posvećuje vremena i pažnje.

Na primer, ako znam da sa većim delom foruma ne bih lično družila se, i da ih znam realno bi ih zaobišla, zašto očekivati da će biti dobro na forumu sa njima? Neće. I ne očekujem. Usmeravam se na one sa kojima je komunikacija poželjna. Nerealno je očekivati da nema sukoba ili da se uvek razumemo, jer smo kao osobe iz skroz različitih sredina, shvatanja, godina, kulture, etc.

M

Moralna horizontala

Gost
Kako čitam temu, izgleda je pitanje da li ima smisla ignorisati, a do tog pitanja bismo došli ukoliko bismo malo dublje upoznali psihologiju konfrontacije na forumu.
A onda na temi pišu neki koji se takođe konfontiraju, ali za njih to rade drugi, ne oni. Jer uvek je drugi kriv.

Ljudi se konfrontiraju iz 2 osnovna razloga: jedan je jer im je dosadno, a 2. jer se osećaju ugroženo. Osećaj ugroženosti je osnova svake agresivnosti. Ovi drugi nekada u postu koji se ne odnosi na njih vide napad, tako to doživljavaju. Ali ako im se i obratiš neutralno, možda malko uzdržanije itd osećaju se odbačeno i opet napadnuto. Osećaju da im loše pisanje o njima ili njihovim rečenicama smanjuje renome ili umanjuje njihovu vrednost. Uvek je u pitanju slabost ličnosti.
A ima i ovih prvih koji to rade jer vole da prave dramu, i od drame žive.
To su eto neki uzroci, psihološki, koji navode ljude, kako ja zapažam. Vrv ih ima više.
Naravno da ignorisanje ima smisla.
Sta mi znace reci od osobe koju uopste ne poznajem? I svaka preterana reakcija kao odgovor na uvredu ili primedbu je stvar sujete. Za svadju je potrebno dvoje. A nekad i vise ljudi…:)
Svadja, tj. diskusija o temi mi je logicna, pogotovo kad zastupamo suprotne strane, ali reagovanje iznova i iznova na neke licne uvrede i uzvracanje slicnim recnikom je potpuno besmisleno. Ali i ljudski. :)
Sto se vise odgovara na takve stvari vise se ostavlja prostora za nove uvrede.
Ignorisanje nije povlacenje. Sto bi gubili energiju na objasnjavanje nekom kome ustvari ni ne treba nase objasnjenje?!

retka zver

Iskusan
Poruka
5.848
Šta mislite?
Kakvu satisfakciju-zadovoljstvo imaju članovi ovog foruma koji vreme na forumu Isključivo
provode u
vredjanju, ponižavanju i provociranju
svih ostalih članova sa kojima se susreću na temama?

Da li mislite da je u pitanju patologija?
Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Ljude koji si opisala mozes sresti i u komsiluku,na poslu,prodavnici.Nije to nikakva nova pojava,jedina je razlika sto se ovde kriju iza nikova i laznih slicica.
Ovde se osile,budu hrabri,budu mudri,budu sexi,budu sve ono sto u realnosti nisu niti ce ikada biti.
Pogubno i tragicno je po njih kada iskljuce kompjuter,telefon i vrate se u stvarnost koja je obicno tragikomicna.Onda,iz sve snage,ranom zorom krenu da pumpaju balon od sapunice iako znaju da ce trajati do sledeceg off a.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.245
Ljude koji si opisala mozes sresti i u komsiluku,na poslu,prodavnici.Nije to nikakva nova pojava,jedina je razlika sto se ovde kriju iza nikova i laznih slicica.
Ovde se osile,budu hrabri,budu mudri,budu sexi,budu sve ono sto u realnosti nisu niti ce ikada biti.
Pogubno i tragicno je po njih kada iskljuce kompjuter,telefon i vrate se u stvarnost koja je obicno tragikomicna.Onda,iz sve snage,ranom zorom krenu da pumpaju balon od sapunice iako znaju da ce trajati do sledeceg off a.
Ti sebe ne smatras pod tu grupu?

Danik

Autor Lošeg Života
Poruka
14.752
Samo ne doživljavaj lično te napade, osim ako su u pitanju osobe koje poznaješ i u realu. Papir trpi sve, tj, forum .I da ponovim stereotip, nije bitno šta kaže, već ko kaže. Malo poradiš na svom samopouzdanju i onda ti budu smešni forumski napadi.
Uopšte nije reč o meni. Ja se dobro nosim s tim...
Osim kad mi nalete kad sam u PMS u tad leti perje :lol:

Mimi95

Elita
Poruka
17.600
Šta mislite?
Kakvu satisfakciju-zadovoljstvo imaju članovi ovog foruma koji vreme na forumu Isključivo
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Моје мишљење је да је тим људима досадно у животу.
Најбоље би било игнорисати такве,иако и ја често наседнем на провокације,пошто не користим опцију игнор.

sonia.

Zainteresovan član
Poruka
122
Šta mislite?
provode u

Lečenje kompleksa?
Bolest?

Ili možda nešto drugo?
Svega tu po malo ima.
Mislim da ih ne treba shvatati ozbiljno. Meni licno takvi likovi ne smetaju, zacine komunikaciju na forumu, pa zna biti zanimljivo, pod uslovom da im se ne pridaje preveliki znacaj. :)