vojska, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme parka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neka kažu, super, možemo posle da napravimo i rang listu ubistava po strašnoći
onda možemo da je odnesemo u spc da oni udare liniju, npr do broja 12 su smrtni greh, do broja 18 su oprosiva uz neke pokore, od 18 na dalje su ok. a možda nekima možeš da zaslužiš i rank svetitelja ko zna

vrlo...studiJozno....:zper:
sto se...kanonizacije tice; nekad su stvari bile tako...jednostavne;
npr. utamanis nekoliko "neprijatelja vjere" i bingo...
danas se sve to... izopacilo, sestro Parka....te ni to, bojim se, nije...dovoljno....:sad2:

ok
znači svi smo se složili da je ubijanje kul?
u nekim situacijama.
i da mi je tema glupa kao i poređenje, ali to je sad manje važno.
i složili smo se da je ubijanje ekskluzivno pravo muškaraca jer ih to čini. pa... muškarcima.
u stvari ne, obuka ih čini muškarcima. ili.. ne nenenene.. nema ni veze u stvari, nisam ni očekivala drugačije =)

pa sad...slozili se vi ili ne...tema ti je odlicna tj. ubijanje jest ili nije kul...
nema tu, zapravo, sredine, koju bi krpili iz nekih tamo...moralnih...trendova...:zper:

A snajperista?
Koja je svrha obuke jednog snajperiste?
Da puca po svadbama i za novu godinu?

Znash ono kad u odredjenim situacijama, neprijateljskog vojnika namerno ranjavash npr. u stomak da bi mu u pomoc prishli ostali...onda skidash jednog po jednog. Srovo, zar ne? .ebi ga, deo obuke...
(Ova taktika pali samo ako je u pitanju redovna vojska...uspanicheni i neiskusni rezervisti i klinci. Ako te nanjushe ovi malo "obucheniji"...naebo si!).

Kazesh ne ostaju predugo u redovnom sastavu...
Snajperista sa najvishe "skinutih glava" ostaje u "timu" i chak shta vishe, dobija zadatak da obuchi nove "nade".

.308

znas ti dobro o cemu sam ja pricao kolega, nije na LJiSu tema vojska :)
a o surovostima mozemo iz raznih aspekata od jutra do sutra
snajperista se takodje ne obucava da uziva dok nekoga koka sa milion kilometara
on svojim dejstvom treba da stvori brzu prednost obezglavljivanjem komandnog kadra, ili da kokne drugog snajperistu koji koka po nasima ili da stvori atmosferu nesigurnosti u redovima neprijatelja, da im uspori napredovanje.
O njegovoj psihi ne bih sada. :)
Snajperista nije obavezno i sadista, a ako jeste - ostaje u timu dok ne stigne dobra zamena. :)

nekada u proslim vremenima sluziti vojsku je bila donekle cast(kazem donekle jer je i tad vecina bila protiv odlaska,ali zarad privilegija,i da tri babe u selu ne bi bacale podmseh,morali su )to su vremena iza kojih stoji srednji vek,a ako je neko toliko dokon da mu treba odlazak u vojsku da bi se promenio,poboljsao,postao"covek",onda takav i treba da spava u kasarni....
a Zene ko zene.... abortus je njihov izbor...i odlicno je to sve..... medjutim sto manje to bolje....

Blago toj drzavi koja ima samo 8 ljudi koji znaju da rukuju raketnim projektilima...

BTW, sta podrazumevas pod "rukovanje raketnim projektilima"...???...:)

па као
њен дечко је један од 8 у земљи који уме да издрка:mrgreen:
воли чоек да својој патци тепа "ракетни пројектилу (велике разорне моћи)":rotf:

znas ti dobro o cemu sam ja pricao kolega, nije na LJiSu tema vojska :)
a o surovostima mozemo iz raznih aspekata od jutra do sutra
snajperista se takodje ne obucava da uziva dok nekoga koka sa milion kilometara
on svojim dejstvom treba da stvori brzu prednost obezglavljivanjem komandnog kadra, ili da kokne drugog snajperistu koji koka po nasima ili da stvori atmosferu nesigurnosti u redovima neprijatelja, da im uspori napredovanje.
O njegovoj psihi ne bih sada. :)
Snajperista nije obavezno i sadista, a ako jeste - ostaje u timu dok ne stigne dobra zamena. :)

Ti takodje znash shta sam hteo da kazem...kolega.
Znash i zashto sam naveo primer snajperiste. Isti se obuchava da ubija. To mu je jedini zadatak. Shta dalje reci?
Ja nisam rekao da se snajperista obuchava da uziva dok skida glavu nerpijatelju, vec da obavlja zadatak bez mnogo filozofije i osecanja. E sad...ima i onih koji uzivaju u tome, mada sumnjam da ce ih iskljuchiti iz "tima" zbog toga, ako uspeshno obavljaju zadatak. Snajperista nije obavezno sadista...da li je to bitno onom koga nishani? :per:

Ti takodje znash shta sam hteo da kazem...kolega.
Znash i zashto sam naveo primer snajperiste. Isti se obuchava da ubija. To mu je jedini zadatak. Shta dalje reci?
Ja nisam rekao da se snajperista obuchava da uziva dok skida glavu nerpijatelju, vec da obavlja zadatak bez mnogo filozofije i osecanja. E sad...ima i onih koji uzivaju u tome, mada sumnjam da ce ih iskljuchiti iz "tima" zbog toga, ako uspeshno obavljaju zadatak. Snajperista nije obavezno sadista...da li je to bitno onom koga nishani? :per:

Pa nece zbog toga, ali cim stigne dobra zamena :per:
:)

Back