Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

I ja bih postavio isto pitanje: Da li KVP gubi pravo na resavanje stambenog pitanja putem kredita ili se tu nista nije menjalo?

Hvala.

Pozdrav svi kolegama.

Kolega, uvidom i proučavanjem novog Pravilnika, utvrdio sam da je taj način reševanja stambenog pitanja UKINUT. Ovim Pravilnikom jedini način rešavanja stambenog pitanja je dodelom stana. U odnosu na pravilnik koji je bio na snazi 38/05, mnoge stvari su ukinute i to sve na štetu penzionera pa i aktivnih starešina !!!!!

Gage jasno nam je da je ovim Pravilnikom o dodeli stanova ukinut nacin resavanja putem kredita.Medjutim, koliko sam shvatio ljudi pitaju za onih 20.000 evra preko naseg fonda PIO, sto mislim da to nema veze sa ovim Pravlinikom Ministarstva.Ta dodela za kredit od 20.000 evra vazi i dalje stim da smo mi i dalje na listi Ministarstva pa sta pre upadne, a mozemo i da odustanemo od ovih 20.000 evra ako se na listi cekanja za stan desi cudo.Mislim da si me razumeo i molim tvoj komentar. Pozdrav.

Pitao Mo,upravu za standard tradiciju i veterane i dobio sledeci odgovor:
поводом Вашег обраћања путем електронске поште Одељењу за стамбене
послове Управе за традицију, стандард и ветеране, са захтевом за
добијање информације о решавању вашег стамбеног питања на основу
новчаних средстава предвиђених за пензионисана војна лица, по основу
новог Правилника, из делокруга наше надлежности обавештавамо Вас да
новчана средства даје Фонд за СОВО, а не Одељење за стамбене послове.

С тим у вези, код овог органа се и даље налазите на листи за кредит од
14.04.2014. године ради коришћења средстава за стамбено збрињавање у
износу од 20000 евра у динарској противвредности, коју остварују
корисници војне пензије који остварују право на накнаду трошкова за
становање и имају правноснажан закључак о прихватању молбе за стан
надлежног органа Фонда СОВО или Одељења за стамбене послове МО.

Ja se nisam izverzirao u da koristim neki forum, ali me je muka naterala s obzirom da sam u škripcu sa vremenom a advokat je na godišnje odmoru pa ne mogu sa njime da se konsultujem i u dilemi sam šta treba da radim pa pokušavam da nadjem rešenje na ovom forumu. Ujedno se brnem da se advokatu žuri da što pre dobije svoj deo novca koliko-toliko to da bilo!
U penziji sam od 01.09.2006. godine i početna penzija mi je bila 29.711,26 dinara sa vrednošću boda 7,280 dinara što izraženo u bodovima iznosi 4.081,217 bodova, odnosno 82% od penzijskog osnova.
Dobio sam presudu Prvog osnonog suda u Beogradu kojom je sud prihvatio varijantu nalaza veštaka koja je izvršena obračunom razlike isplate penzije primenom vrednosti boda 9,40 dinara prema kojoj ukupna razlika za utuženi period iznosi 413.044,81 dinara za period od 01.01.2008. do 30.04.2014. godine.
Problem je u tome što kada izračunam vrednosti koje je izračunao veštak na primer zadnja vrednost koju je izračunao za mesec april 2014. godine iznosi 3.641,13 dinara, a ja sam izračunao da 11,06% od moje penzije koja je u aprilu iznosila 55.178 dinara iznosi 6.102 dinara. Sada sam u dilemi ko od nas dvojice nije dobro izračunao razliku i da li postoji neka posebna formula za izračunavanje razlike. Kada saberem celokupnu sumu koju je veštak izračunao to je ukupno 241.578,14 dinara umesto 413.044,81 dinara. Na ovu cifru sam dobio Upozorenje da uplatim 18.060,00 dinara sudske takse!
Pozvao sam telefonom Udruženje vojnih penzionera u Beogradu da se konsultujem da li tu postoji osnov za žalbu na vrednost koju je veštak izračunao i šta će mi eventualno od toga biti isplaćeno i kolega koji se javio odgovorio mi je da "I IMA OSNOVA ZA ŽALBU, A I NEMA" i da mi je veštak verovatno izračunao razliku za 6,58% a ne za 11,06%. Najviše me je strah da podižem kredite za ogromne sudske takse koje treba da platim za žalbe, tužbe i proivtužbe, ako je eventualno moja žalba neosnovana i na kraju ne bude usvojena ako nisam bio u pravu zato što ne znam fazon na koji je sudski veštak došao do vrednosti razlike koja treba da mi bude isplaćena.
Voleo bih kada bi mi odgovorio neko ko ima više iskustva sa ovim ili ko je već prošao mojim putem i došao do nekog višeg stadijuma rešavanja njegove tužbe da znam šta da radim, da li da se žalim ili ne! Unapred se zahvaljujem svima koji mi daju neku korisnu informaciju!

Ja se nisam izverzirao u da koristim neki forum, ali me je muka naterala s obzirom da sam u škripcu sa vremenom a advokat je na godišnje odmoru pa ne mogu sa njime da se konsultujem i u dilemi sam šta treba da radim pa pokušavam da nadjem rešenje na ovom forumu. Ujedno se brnem da se advokatu žuri da što pre dobije svoj deo novca koliko-toliko to da bilo!
U penziji sam od 01.09.2006. godine i početna penzija mi je bila 29.711,26 dinara sa vrednošću boda 7,280 dinara što izraženo u bodovima iznosi 4.081,217 bodova, odnosno 82% od penzijskog osnova.
Dobio sam presudu Prvog osnonog suda u Beogradu kojom je sud prihvatio varijantu nalaza veštaka koja je izvršena obračunom razlike isplate penzije primenom vrednosti boda 9,40 dinara prema kojoj ukupna razlika za utuženi period iznosi 413.044,81 dinara za period od 01.01.2008. do 30.04.2014. godine.
Problem je u tome što kada izračunam vrednosti koje je izračunao veštak na primer zadnja vrednost koju je izračunao za mesec april 2014. godine iznosi 3.641,13 dinara, a ja sam izračunao da 11,06% od moje penzije koja je u aprilu iznosila 55.178 dinara iznosi 6.102 dinara. Sada sam u dilemi ko od nas dvojice nije dobro izračunao razliku i da li postoji neka posebna formula za izračunavanje razlike. Kada saberem celokupnu sumu koju je veštak izračunao to je ukupno 241.578,14 dinara umesto 413.044,81 dinara. Na ovu cifru sam dobio Upozorenje da uplatim 18.060,00 dinara sudske takse!
Pozvao sam telefonom Udruženje vojnih penzionera u Beogradu da se konsultujem da li tu postoji osnov za žalbu na vrednost koju je veštak izračunao i šta će mi eventualno od toga biti isplaćeno i kolega koji se javio odgovorio mi je da "I IMA OSNOVA ZA ŽALBU, A I NEMA" i da mi je veštak verovatno izračunao razliku za 6,58% a ne za 11,06%. Najviše me je strah da podižem kredite za ogromne sudske takse koje treba da platim za žalbe, tužbe i proivtužbe, ako je eventualno moja žalba neosnovana i na kraju ne bude usvojena ako nisam bio u pravu zato što ne znam fazon na koji je sudski veštak došao do vrednosti razlike koja treba da mi bude isplaćena.
Voleo bih kada bi mi odgovorio neko ko ima više iskustva sa ovim ili ko je već prošao mojim putem i došao do nekog višeg stadijuma rešavanja njegove tužbe da znam šta da radim, da li da se žalim ili ne! Unapred se zahvaljujem svima koji mi daju neku korisnu informaciju!

Kolega, nisam imao vremena da pročitam poruku, ali na osnovu prijema presude, ako nisi zakasnio sa ŽALBOM, javi se na moj e-mail <gilendra07@gmail.com> kako bi ti dostavio sve što ti je neophodno da napišeš ŽALBU . Takodje, pošalji mi presudu e-mailom kako bi stekao uvid i rekao ti šta da uradiš. Ovo posebno s toga što ukoliko je sudski veštak obračunavao po rečeima člana UVPS, da je oduzimano naše redovno godišnje povećanje za 4,21% od 11,06% isplaćena ti je samo razlika od 6,85%, ali da ne pričam napamet, dostavi mi presudu. Ja sam na to pisao ŠABLONSKU USTAVNU žalbu i ona se nalazi na sajtu APPVA i forumu <admirala.info> .Po onome što si napisao tvoj obračun je tačnijij ukoliko je bod 9,400 dinara, pozdravljam te !!!!

Pitao Mo,upravu za standard tradiciju i veterane i dobio sledeci odgovor:
поводом Вашег обраћања путем електронске поште Одељењу за стамбене
послове Управе за традицију, стандард и ветеране, са захтевом за
добијање информације о решавању вашег стамбеног питања на основу
новчаних средстава предвиђених за пензионисана војна лица, по основу
новог Правилника, из делокруга наше надлежности обавештавамо Вас да
новчана средства даје Фонд за СОВО, а не Одељење за стамбене послове.

С тим у вези, код овог органа се и даље налазите на листи за кредит од
14.04.2014. године ради коришћења средстава за стамбено збрињавање у
износу од 20000 евра у динарској противвредности, коју остварују
корисници војне пензије који остварују право на накнаду трошкова за
становање и имају правноснажан закључак о прихватању молбе за стан
надлежног органа Фонда СОВО или Одељења за стамбене послове МО.

KOLEGE, sve kolege koji imaju pravo na NTS preko fonda SOVO, shodno Prvilnika 34/10, imaju pravo na podnošenje zahteva sa OVERENOM IZJAVOM kod suda da se ODRIČETE odgovarajućeg stana u duhu čl. 18. sada čl. 17 ovog novog Pravilnika za rešavanje stambenih problema i time se smatra da vam je KONAČNO rešeno stambeno pitanje.

U ovoj situaciji, obzirom da ne postoji prava i potrebna komunikacija izmedju fonda SOVO koji daje BESPOVRATNI kredit i stambenog organa MO/VS, dešava se da su kolege na listama kako za 20.000 EU tako i na listama u kategoriji i strukturi koja ga pripada po čl. 17. novog Pravilnika. Inače, svaki od kolega koji podnese OVERENU IZJAVU za taj kredit propisano je da se skida sa liste prioriteta za pripadanje adekvatnog stana. S tim da ukoliko podnese, ponovo, overenu izjavu da POVLAČI prethodnu datu izjavu za odricanje, stambeni organ ga mora vratiti nazad, doneti -sada- novo rešenja i stavi ponovo na listi za pripadajući stan. Kroz praksu, taj proces je dug i problematičan zbog neprofesionalnog odnosa ovlašćenog pravnog lica i njegovog nerada i neažurnosti, što se dešava da ta rešenja se dobijaju nakon nekoliko meseci a ne u roku od 30 dana . Krši se Zakon o opštem upravnom postupku i zakonskom roku koji ima stambeni organ kao prvostepeni organ . Pozdravljam vas !!!

Ta lista je za sada, kažem dosta velika, a novca nema baš za te kredite. Imajući u vidu da ovim novim Pravilnikom se UKIDA zajam kao način rešavanja stambenog pitanja, postoji mogućnost da se i ovaj kredit ukine, a razlog će biti nedosatatak novca, daj bože da grešim !!!!

Postovani kolega GAGE07,izvinite sto ne poznajem najbolje materiju i sto vam nisam adekvatan sagovornik i hvala na pomoci.No meni je i dalje nejasno.
Ako znate,radi li se o dva potpuno razlicita pravilnika i da li pravilnik po kome se moze konkurisati kod FSOVO-a za 20000e,ne podleze ovom novom.
Ili da maksimalno pojednostavim,da li clanovi koji su podneli zahtev i nalaze se na listi za kredit,mogu ocekivati isplatu istog u buducnosti,ili sve pada u vodu.
Tek kad sam procitao pravilnik na Admiralu,nista mi nije jasno.

Znači, da bi bilo jasnije. Preko Udruženja penzionisanih podoficira Srbije, GO u Nišu kao potpredsednik, na taj način rešili smo 53 lica. Svi su oni izgubili pravo na pripadajući stan u okviru MO po Pravilniku 38/05, a sada po ovom novom br. 14/14. Samim dobijanjem kredita oni se smatraju da su rešeni i njihovi zahtevi i omoti su arhivirani kao rešeni. To je bilo u samom početku kada je uveden kredit . Kada se jako teško odlučivalo podneti zahtev i izjavu. Medjutim svi koji su na taj način rešili stan , kupivši više kuća u okolini su zaista veoma zadovoljni srećni da su rešili svoje stambeni problem i žive na svome !!!!

Slaba komunikacija i koordinacija izmedju fonda SOVO i stambenog organa MO je razlog da se kolege nalaze na dve liste, inače bi trebalo biti suprotno. Činjenica jeste da način rešavanja stambenog problema putem kredita sada ukinut, a postoji samo dodela stana, postoji odredba čl.18. kojim se daje licu MANJI stan....citiram..."ako se s tim pismeno saglasi" .... (sada ne piše kakvu i dali treba biti overena, od koga, u sudu ili od opštine, k-de i sl.) ....sve je nekako NEDEFINISANO što da je mogućnost da se manipuliše i tumači kako ovlašćeno lice u stambeno želi, smatra i sl. što se to kao pokazalo u praksi !!!!!

Da li neko ima informaciju o promenama u okviru tarifnog profila biznet vojska ,da li postoji mogucnost prevremenog raskida ugovora i da li sam u obavezi da im nesto platim . Imam 4 broja i po novom tarifiranju bi trebao da za svaki broj placam po 500 dinara u okviru nove tarife MIX NET 500. Poruku o automatskom prelasku na novu tarifu pocevsi od 01.10.2014 dobi danas putem SMS .Hvala

Zahvaljujem kolega bojca72,pročitao sam i konstatujem čisti lopovluk,neviđeno,ovako nešta nigde ne postoji,garantujem! U kojoj Vojsci sam ja dočekao penziju a nemam pravo ni na šta? Da umreš u tuđem stanu jer ovi novi "pametnjakovići"koji čine ovu nesretnu vojsku sve će pogaziti!!
Ja sam lično otkupio stan u Sarajevu 1992.g. i do dana današnjeg ga nisam povratio u posjed niti ga mogu koristiti a smatraju me da imam sten a u Srbiji po tom članu 20. ne mogu ništa dobiti??? Sramota,žao mi je i prežaliti ne mogu gde mladost ostavih,kome služih i zašta se borih???

Zahvaljujem kolega bojca72,pročitao sam i konstatujem čisti lopovluk,neviđeno,ovako nešta nigde ne postoji,garantujem! U kojoj Vojsci sam ja dočekao penziju a nemam pravo ni na šta? Da umreš u tuđem stanu jer ovi novi "pametnjakovići"koji čine ovu nesretnu vojsku sve će pogaziti!!
Ja sam lično otkupio stan u Sarajevu 1992.g. i do dana današnjeg ga nisam povratio u posjed niti ga mogu koristiti a smatraju me da imam sten a u Srbiji po tom članu 20. ne mogu ništa dobiti??? Sramota,žao mi je i prežaliti ne mogu gde mladost ostavih,kome služih i zašta se borih???

Ovim izmenama i navedenom članu 20 nije samo Vaša kategorija ugrožena, tu su i sve kolege koji imaju stanove na KiM. Ovaj se član može oboriti samo pisanjem INICIJATIVE na zaštitu ZAKONITOSTI i USTAVNOSTI, jer UVPS koji je imao na uvid taj novi nacrt nije ga obelodanio kako bi se na vreme pisali prigovori i primedbe, već je on izašao nako stupanja na snagu - pa ni dan danas nije objavljen na sajtu UVPS već samo postoji informacija o tome.

Takvi smo kakvi smo, kako kažeš i sam, kao i sama institucija za koju smo se žrtvovali ne samo mi već i članovi porodice a ovim pravilnikom se vrši tako SRAMNA DISKRIMINACIJA baš članova porodica, jer se struktura stanova odredjuje što je generalova supruga "zlatna" i nju pripada sa suprugom TROSOBAN stan a supruga oficira ili podoficira pripada JEDNOSOBAN-DVOSOBAN . NIKADA nije bilo takvog ponižavanja koje je prevršilo meru, ovo posebno stoga što po Zakonima R. Srbije ovo nije stan za čin,položaj - ovo je rešavanje SOCIJALNI stambeno problem porodice - FAVORIZOVANJE pojedine kategorije - grupe , bodovanjem, odredjivanjem strukture i dr. privilegijama u odnosu na OBIČNE SMRTNIKE bez koje ne može vojska i koji predstavljaju STUB odbrane države je ne samo SRAMNO već i NEDOPUSTIVO .

A da ne govorimo o tome KOLIKO je sve to NEHUMANO prema licima koja imaju INVALIDSKU penziju i stepen bolesti koja IZISKUJE lice za TUĐU NEGU a samim tim i na VEĆI STAN , predlagač i onaj ko je odobravao ovaj Pravilnik ne samo da neznaju ili neće da uvaže da ta lica IMAJU PRAVO i POTREBU za jednu sobu - a TO NIJE REGULISANO novim Pravilnikom !!!

Najvažnije je da visoki činovi imaju veliki broj bodova i pravo na veliku strukturu stana, KAKO bi SUTRA njihova DECA prodali taj stan za jako velike novce a neko će CELOG ŽIVOTA da čeka stan ili da ŽIVI u jednosobnom - dvosobnom stanu . E VOJSKO SRBIJE gde je tu ČAST i MORAL !!!!!!

Uvaženi kolega GAGE07,ja sam izneo svoj slučaj a po vašem pisanju vidim da su mnogi diskrimisani pa nemogu da svatim da i invalidi nemaju nikakva prava! Strašno!!!! VOJSKA JE PRESTALA TO BITI KADA SU prepustili upravljanje civilnim anonimusima tzv.civilno upravljanje vojskom a sve po direktivi zapadnih nalogodavaca i naših uvlakača koji su gledali dobro samo svom d.....! Ne mogu da verujem da je ovakav Pravilnik usvojen a primedbe sam slao i iz bolnice i nadao se nekoj pravdi!!! Bože ,Bože što nas napravi ovakve naivne??? Pa vidi ovog sadašnjeg ministra šta on čini i koga zastupa,od vojske je napravio udarne jedinice za čišćenje i izgradnju nasipa itd. .....
GAGE07,može li se išta izmeniti i učiniti,pa ne možemo ostati doživotni beskućnici,pa i naša deca treba da žive i imaju siguran krov nad glavom!? Pozdrav

Uvaženi kolega GAGE07,ja sam izneo svoj slučaj a po vašem pisanju vidim da su mnogi diskrimisani pa nemogu da svatim da i invalidi nemaju nikakva prava! Strašno!!!! VOJSKA JE PRESTALA TO BITI KADA SU prepustili upravljanje civilnim anonimusima tzv.civilno upravljanje vojskom a sve po direktivi zapadnih nalogodavaca i naših uvlakača koji su gledali dobro samo svom d.....! Ne mogu da verujem da je ovakav Pravilnik usvojen a primedbe sam slao i iz bolnice i nadao se nekoj pravdi!!! Bože ,Bože što nas napravi ovakve naivne??? Pa vidi ovog sadašnjeg ministra šta on čini i koga zastupa,od vojske je napravio udarne jedinice za čišćenje i izgradnju nasipa itd. .....
GAGE07,može li se išta izmeniti i učiniti,pa ne možemo ostati doživotni beskućnici,pa i naša deca treba da žive i imaju siguran krov nad glavom!? Pozdrav

Ja sam počeo da pišem primedbe na novi Pravilnik i stigao sam do čl. 14. što ne znači da neću proučiti ceo Pravilnik. Kada budem sve to uradio isti ću pokušati da stavim tu na uvid kako bi - posebno udruženje beskućnika - pokrenulo inicijativu na zaštitu zakonitosti i ustavnosti pojedinih odredbi Pravilnika. Samo se tim pravni putem može nešto izmeniti i popraviti.

U ovom trenutku nemogu sve to uraditi jer sam jako angažovan na organizovanju skupa UPOZORENJA u Nišu ispred palate pravde i filijale RF PIO u Nišu dana 09.09.2014. godine od 11,00 do 12,00 časova. Dozvola je dobijena od strane MUP-a sa planiranom maršutom i njihovim prisustvom. Pozvane su sve novinske kuće kako lokalne tako i republičke kao i TV stanice. Ko će sve prisustvovati videćemo .

Pozdravljam sve kolege i pozivm ih da prisustvuju skupu jer je ovo ZAJEDNIČKA stvar i ZAJEDNIČKA BORBA za sve nas 43.464 KVP, kako nas, tako i naše dece i naših unuka . Skup nije politički već je isključivo BORBA za naša PRAVA koja su priznata svik korisnicima penzija u okviru RF PIO !!!!

BORIMO SE ZA PRAVNU DRŽAVU i VLADAVINU PRAVA !!!!!!!!!!!!!!!!

Kolega GAGE pročitao sam u pravilnikuza rešavanje stambenih potreba u člnu 12 navodi se da imamo pravo na 20 bodova ako osiguranik ili član porodice imaju tešku trajnu bolest pa me zanima da li imaju spisk nekih bolesti na osnovu kojih se dobijaju ti bodovi, mene su penzionisali na osnovu mog oboljenja pa smatram sa imai pravo na te bodove. Drugo što me zanima je dali imam pravo da posedujem placa a da me ne skinu sa liste za stan jer bih zeleo da podignem kredit i kupim plac pa ako nekad "dobijem" onih 20 000e da mogu da kupim montažnu kuću i postavim je na tom placu?
Unapred hvala i kako je bilo na gore pomenuto skupu u Nišu!?

....... pročitao sam u pravilnikuza rešavanje stambenih potreba u člnu 12 navodi se da imamo pravo na 20 bodova ako osiguranik ili član porodice imaju tešku trajnu bolest pa me zanima da li imaju spisk nekih bolesti na osnovu kojih se dobijaju ti bodovi, mene su penzionisali na osnovu mog oboljenja pa smatram sa imai pravo na te bodove........

Kolega shoki034, mislim da ste I po starom pravilniku imali pravo na 20 bodova zbog bolesti. Meni su iz MO Odeljenje za stambene poslove 2011. godine tražili Nalaz, ocenu I mišljenje VVLK radi rešavanja stambenog pitanja sa tačkom bolesti u skladu sa novim Rešenjem liste teškihbolesti (SVL br. 01/06).
Potrebno jesamo mišljenje VVLK da pošalješ u MO I oni će ti doneti novo rešenje, bar je meni bilo tako 2011. Ako Vam treba SVL 01/06 mogu Vam poslati. Pozdrav

Poslednja izmena:
Novim Pravilnikom 14/14 su samo prepisane odredbe iz starog Pravilnika 38/05 kojim su utvrđeni kriterijumi i elementi po kojima se priznaje i boduje bolest. Kao što ste i sami videli - postoje tri kategorije koja se boduju po 20 bodova - ali se priznaje samo JEDAN onaj koji je povoljniji za lice .

Po meni SRAMNO je što se bdouje po 20 bodova a ne 100 bodova. Zašto samo jedna bolest kada čovek boluje od više bolesti i sve to dokazuje nalazima i mišljenjima VVLK, kako i Vladimir navodi - pa u tome i JESTE TRAGEDIJA za ta lica - a neko iz stambeno ovim Pravilnikom to pravo treba da mu USKRATI ili UMANJUJE - imali SRCE taj koji je predlagao i potpisivao ovaj Pravilnik .

Ako je nekome potrebna NEGA od strane DRUGOG Lica, jer je ono nesposobno zbog bolesti, kažem ako je ranijim Pravilnicima bilo propisano da to lice PRIPADA pola/jedna soba više - ZAŠTO to nije UGRAĐENO u ovom pravilniku . PA ZAR NJEMU je MANJE neophodna ta soba u odnosu na GENERALA sa suprugom kome je propisano da ga pripada 3,0 soban stan . Tu ne da nema HUMANOSTI , nema ni DUŠE ni SRCA prema svim tim licima koja zaista žive u teškim socijalnim ekonomskim a sada i skučenim stambenom prostoru - E MOJA VOJSKO SRBIJE !!!!!!

Biće još više žalosno ukoliko se MASOVNO ne oglasite i zahtevate izmenu odredbe članova kojima će vam se sve to nadoknadi. Uradite to MSOVNO sve do USTAVNOG suda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slazem se u potpunosti sa GAGE07,ali bih dodao nehuman odnos "nasih"ljudi,vojnih penzionera koji ucestvuju u izradi Pravilnika o "poboljsanju" standarda KVP.Tragedija je da su svi novi Pravilnici sve rigorozniji i nepovoljniji za nas,KVP,posebno koji smo bez stanova. Iako nas je sve manje ONI ,za nas koji smo preostali,stalno poostravaju kriterijum,i umesto da nam olaksavaju,oni nam sve vise pogorsavaju ionako teske uslove.Ovo se posebno odnosi na one koji su angazovani u FSOVO,isti stalno dokazuju da "sit gladnom ne veruje",i da onaj koji je resio sve svoje probleme,umesto da onima pomaze da i oni to urade,on,nasuprot,cine sve da NAM otezju i jos vise zagorcaju zivot,kao da nam je sve potaman.

Back