Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Nisam uzeo u obzir smanjenje penzije od novembra, ali neka ti jedan od njih pokaze listic od penzije pa dodaj smanjenje i videces da je oko 70.000 dinara (+/- 3do 5000 dinara zavisno od staza, polozaja sa kog je otisao u penziju i kada).

Nemam nameru da se prepirem, ali na osnovu cega tvrdis da je penzija 70.000 dinara!!!
Video sam izvestaj od penzije, covek je imao penziju 66096,79 - 9824,20 (umanjenje penzije po zakonu) i sada mu je penzija 56272,59 dinara...

Ima ona narodna, pa kaze: ... u tudjoj ruci, komad hleba je uvek veci...!

Ovim zavrsavam ovu diskusiju, I necu je vise komentarisati...

Ja mislim da ne bi trebalo uopšte davati takve podatke ovde niti na bilo kom forumu. Da li se objavljuju plate profesora na fakultetima, doktora, specijalista i hirurga, sudija u raznim sudovima, kolike su plate policajaca? Kolike su plate raznih menadžera u Telekomu, EPS-u, bankama, Aerodromu NT? Da li će nam dati prosek i visinu primanja advokata i ovih novih javnih ćata (beležnika)? A vi odmah na izvol'te, samo jedan čovek pita i vi mu odmah ispucate podatak, nije to dobro ... nikako.

Slazem se sa Bojaann25,jer je najveci broj nasih problema proizlazio zbog toga sto niso imali blagovremene i istinite informacije,uvek se nesto precutkivalo i krilo,sto je davalo mogucnost zlonamernim da izmisljaju i ,zavisno od situacije,preuvelicavaju ili minimiziraju stvari.Kada pogresna informacija ode u javnost,onda je nikeo ne ispravi.Kada se samo setim sta je sve proglasavano "tajnom",sada sve to izgleda i smesno i zalosno.

Pozdrav svima potrebna mi je vaša pomoć.

Od 1991 godine smo živeli u Hrvatskoj gde smo imali stanarsko pravo na stan. Od 1991 nismo imali stan već smo živeli kao podstanari. Moj tata je na listi za troiposoban stan od 1991 godine. Vremenom se odrekao pola sobe, pa još pola i tako dok nije došao na listu za dvosobne stanove. U junu 2013 ponuđen mu je stan od 22 kvadrata, koji je on na kraju prihvatio. Bilo je daj šta daš. Od juna 2013 do oktobra 2014 čekali smo da se stan "sredi prema pravilima" da bi se ona tek krajen oktobra u njega uselio i podnez zahtev za zakup stana. I na rešenje o zakupu smo čekali skoro mesec i po dana, a odmah po dobijanju rešenja o zakupu podneli smo zahtev za otkup stana. Na zahtevu za otkup naveden je samo otac. Rešenje još nismo dobili, a otac je u međuvremenu preminuo jer je sve to vreme bio teško bolestan.
Potrebna mi je informacija da li ja i brat imamo pravo na taj stan i kome treba da se obratimo za pomoć.
Hvala svima.

Данас ми је стигло ново решење за пензију од Фонда ПиО који су они донели по службеној дужности.Да ли је још неко добио слично решење?

Uporedi staro i novo resenje, pa nam "prepricaj" sta je to novo... Ja novo resenje nisam dobio (bar za sada), dobio sam resenje samo kad sam odlazio u penziju i nista vise.

Vučić: Plate u Vojsci u rangu ministarskih

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/537351/Vucic-Plate-u-Vojsci-u-rangu-ministarskih

Ostao sam bez komentara....

Gospodine Vucicu, vojska je na rubu egzistencije i sramota je što ne znate kolika je plata jednog majora a koliko mu sleduje po zakonu koji on poštuje kada treba da radi. Svaki major u VS bi se odmah menjao sa platom bilo kog vašeg ministra... Ako vec nesto iznosite zvanicno u javnost, prvo proverite podatke... Ili ste verovali nekom koji vas je gadno zaj....bao, pa vam debelo podmetnuo...

Препричавам:Кад сам отишао у пензију,војска ми је обрачунала по једној основици,а сад ми цивили обрачунавају по другој основици за датум одласка.Ради се о 2009.години.Интересује ме следује ли ме разлика од неких 2.000,00 динара за сваки месец од одласка у пензију до данас?
На новом решењу ми пише да ми повећана пензија следује од 01.03.2015.

Долазим обавезно! Надам се да ће и остали Београђани доћи. Ако није проблем Нишлијама и колегама из других градова да дођу, онда и ми из Београда треба да се појавимо у што већем броју. Треба напоменути и ове детаље:

ДАТУМ: 10.03.2015 године
МЕСТО И ВРЕМЕ ОКУПЉАЊА: ГРАД Београд, код рушевина ГШ у 11.06 часова
ПОЧЕТАК ПРОТЕСТА: у 5 до 12 сати.

Извор АППВС

Poslednja izmena:
Данас ми је стигло ново решење за пензију од Фонда ПиО који су они донели по службеној дужности.Да ли је још неко добио слично решење?

Kolega cora73 I ja sam pre neki dan dobio novo rešenje od Fonda PiO, koje je doneto po služenoj dužnosti. Isti je slučaj kao kod tebe. 2011 godine kada sam otišao u penziju, FOND SOVO mi je uzeo manji penzijski osnov nego što me je sledovao i odredili su mi penziju manju za nekih 1000,00 dinara.

Da li su nekoga ko je penzionisan invalidskom penzijom pozivaju iz fonda na reviziju,ili samo vrse provere u fondu ,dostavljaju li nova resenja i da li i nas koji smo u vojnoj invalidskoj revidiraju... penzionisani vojnik po ugovoru od 2006 godine

Ja sam u invalidskoj penziji od 2011 godine, I do sada me nisu zvali na revizije već mi je samo urađeno novo rešenje po služenoj dužnosti I to u moju korist.

Војни пензионери корисници инвалидских пензијa могу поново ући у осигурање без ограничења.

Корисник инвалидске пензије остварене по основу потпуног губитка способности за професионалну војну службу, не може, због запослења, односно обављања самосталне или пољопривредне делатности, бити, сходно члану 96, став 1 Закона, позван на поновни преглед ради утврђивања промена у стању инвалидности, односно не може му се обуставити исплата инвалидске пензије.
Извор:http://www.pio.rs/cir/pio-prava-profesionalnih-vojnih-lica.html

Back