Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Ko nam je kriv kada nismo sudije pa da sami sebi presudimo i uzmemo ono što nam po zakonu pripada.Procitajte u Blicu ( posatavio sam link : http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/...te-nereizabranim-sudijama-po-kratkom-postupku ) kako sudije jedni druge čašćavaju na konto duševne boli i povrede ugleda , a mi koji smo pošteno zaradili penziju, kada Ustavni sud pozitivno presuđuje da nas sleduje 11,06 % to pravo nemžemo da ostvarimo. Nema u ovoj državi pravde, celokupno sudstvo je korumpirano i samo gledaju svoje lične interese.
U četvrtak 10.10. 2013.godine bio sam na prvom ročištu po parničnom postupku i ponovo mi je prekinut postupak i ako ja to nisam hteo. postupak mi je prekinut zbog toga što istovremeno vodim i Upravni postupak i parnični postupak pa sudija ostaje pri svom satvu da sačekamo da se okonča prvo Upravni postupak pa ako se pozitivno reši onda će ona odmah da produži parnični i da mi presudi u vezi nadoknade štete.
dali se neko od Vas koleg već sreo sa ovakvim postupkom i šta mi predlažete da radim i koje mere da preduzimam.

Kolega paskal22 na sajtu www.admiral.radioadmiral.info objavio sam 06.09.13. clanak Istovremeno vodjenje upravnog spora i parnicnog postupka za 11,06 %. Tu se nalazi i medjupresuda i presuda koje mogu posluziti kao dokaz da se moze istovremeno voditi upravni postupak ili spor i parnicni postupak. Na Resenje o prekidu postupka morate uloziti zalbu. U Kragujevcu je, u prakticno svakom slucaju kada je Osnovni sud doneo Resenje o zastoju ili prekidu postupka, Visi sud po zalbi ponistavao to resenje i predmet vracao Osnovnom sudu na dalje postupanje. Srdacan pozdrav!

Da li moze da mi neko odgovori sta je neophodno predati SOVO fondu u slucaju promene adrese, osim potvrde o mestu boravista?
Naime, predao sam svu dokumentaciju za nepovratni kredit i cekacu jos sigurno godinu dana, ali cu morati da se u medjuvremenu selim, naravno opet kao podstanar.
Da li je neophodno predavati citav niz papira kao i pri konkurisanju za kredit, tj resenje o pripadajucem stanu i opet dokumentacija za novo resenje za nts ili samo potvrdu o mestu stanovanja tj. boravista?
U napred hvala.

Da li je neko ulazio na sajt Udruzenja vojnih penzionera i video Obavestenje o visinama naknada za uvecane troskove stanovanje i ostalo. Koliko znam posto primam UTS vazeci iznos je 18,44 dinara za bod. Pa je nejasno obavestenje na sta se ono odnosi. jer visina boda je ista, a kaze se da vazi do 31.12.2013. godine. Postavlja se pitanje sta ustvari oni Obavestavaju odnosno sluzbeni list na koji se pozivaju. Unapred zahvalan.

Da li moze da mi neko odgovori sta je neophodno predati SOVO fondu u slucaju promene adrese, osim potvrde o mestu boravista?
Naime, predao sam svu dokumentaciju za nepovratni kredit i cekacu jos sigurno godinu dana, ali cu morati da se u medjuvremenu selim, naravno opet kao podstanar.
Da li je neophodno predavati citav niz papira kao i pri konkurisanju za kredit, tj resenje o pripadajucem stanu i opet dokumentacija za novo resenje za nts ili samo potvrdu o mestu stanovanja tj. boravista?
U napred hvala.

KOLEGA, iz nekog našeg iskustva a na ovaj način u Nišu je rešeno 52 zahteva i dobilo kredita, ukoliko imaš prihvaćen zahtev za dobijanje NEPOVRATNOG kredita od 20.000 EU, mi smo dostavljali za lica sa promenom mesta boravka samo UVERENJE o PREBIVALIŠTU za sebe i njegove članove.

Samo kod 2 slučaja fond je tražio dodatnu dopunu, a mislim da je to uradio ukoliko procene i posumnjaju da se radi o nekim malverzacijama. Inače, u velikoj većini slučajeva, zadovoljavali su se sa dostavljanjem UVERENJA o prebivalištu i gledaju da li je nosilac prava sve to prijavio i dostavio u roku kako je to predvidjeno rešenjem o priznavanju prava na NTS/UTS a to je USLOV za odobrenje NEPOVRATNOG kredita .

Pozdravljam te i neka ti je sa srećom !!!

Kolega paskal22 na sajtu www.admiral.radioadmiral.info objavio sam 06.09.13. clanak Istovremeno vodjenje upravnog spora i parnicnog postupka za 11,06 %. Tu se nalazi i medjupresuda i presuda koje mogu posluziti kao dokaz da se moze istovremeno voditi upravni postupak ili spor i parnicni postupak. Na Resenje o prekidu postupka morate uloziti zalbu. U Kragujevcu je, u prakticno svakom slucaju kada je Osnovni sud doneo Resenje o zastoju ili prekidu postupka, Visi sud po zalbi ponistavao to resenje i predmet vracao Osnovnom sudu na dalje postupanje. Srdacan pozdrav!

Hvala kolega zlajakg

KOLEGA, iz nekog našeg iskustva a na ovaj način u Nišu je rešeno 52 zahteva i dobilo kredita, ukoliko imaš prihvaćen zahtev za dobijanje NEPOVRATNOG kredita od 20.000 EU, mi smo dostavljali za lica sa promenom mesta boravka samo UVERENJE o PREBIVALIŠTU za sebe i njegove članove.

Samo kod 2 slučaja fond je tražio dodatnu dopunu, a mislim da je to uradio ukoliko procene i posumnjaju da se radi o nekim malverzacijama. Inače, u velikoj većini slučajeva, zadovoljavali su se sa dostavljanjem UVERENJA o prebivalištu i gledaju da li je nosilac prava sve to prijavio i dostavio u roku kako je to predvidjeno rešenjem o priznavanju prava na NTS/UTS a to je USLOV za odobrenje NEPOVRATNOG kredita .

Pozdravljam te i neka ti je sa srećom !!!

Sve je regularno, nista se u mom statusu nije promenilo, jedino cu morati u cilju smanjenja troskova da se selim sa porodicom iz Beograda u Staru Pazovu, a zahtev za kredit je prihvacen.

Najlepse hvala na odgovoru. Pozdrav.

Sve je regularno, nista se u mom statusu nije promenilo, jedino cu morati u cilju smanjenja troskova da se selim sa porodicom iz Beograda u Staru Pazovu, a zahtev za kredit je prihvacen.

Najlepse hvala na odgovoru. Pozdrav.

KOLEGA sa promenom mesta prebivališta, cenim da ćeš morati dostavljati i druga dokuemnta na osnovu kojih ćeš morati dokazati da si lice u ZAKUPU kod vlasnika NN a to znači podnositi njegov listing o vlasništvu, pored UVERENJA o prebivalištu za sebe i članove porodice. I takav slučaj smo imali i kolega je morao sve to ispoštovati da bi ostao i dalje na listi čekanja za NEPOVRATNI kredit od 20.000 EU. Ovo ti iznosim sa rezervom jer u ovom trenutku mi nije poznata procedura i stavovi ovlašćenih lica (pravna lica) u fondu, može da se desi da neće biti ništa od toga. Praksa pokazuje i dokazuje da ponašanje i stavovi tih lica su različita a nismo dokučili zbog čega. Pozdravljam te i želim tebi i tvojoj porodici da što prije na ovaj način rešite svoje stambeno pitanje a ubedjen sam da ćete biti jako srećni i zadovoljni, jer svi koji su ovde na taj način rešili svoje stambeno pitanje su bili jako srećni i zahvalni samim tim što OSEĆAJ DA ŽIVITE KAO NORMALAN ČOVEK SVOJ NA SVOME !!!!!!!!!!!!!!!!

davno je to poznato....pandurski pozornik penzioner ima penziju ko pukovnik vojni...
a pandurski prvi oficirski cin ima vecu penziju od pukovnika pilota vojnog....ova pogan na vlasti je naucila ko cuva vlast--policija...za koju su tvrdili u milosevicevo vreme da je preglomazna..da ih ima ko pleve...a bilo ih je 25.000 sad ih je 46.000 a tvrde da je to malo...gde je u svemu tome vojska svi znamo...

Postovanje svim kolegama. Molim Vas ako je neko od Vas ovde otisao u invalidsku penziju po novom zakonu da mi se javi jer mi je potrebna pomoc.
Ja sam penzionisan po novom zakonu i sada primam invalidsku penziju, ali mi je ista pogresno obracunata, odnosno nije mi dodato 20% na obracunatu penziju, a trebalo je da bude.
Dopisujem se sa PIO fondom vec 3 meseca, a najlakse bih ovo resio kada bih mogao da dodjem u posed necijeg resenja kome je penzija obracunata kako treba pa da isto stavim u fasciklu i pravac PIO fond, pa da mi objasne kako za nekoga moze, a za nekoga ne moze.Moj mail je rukovaoc@gmail.com

Postovane kolege,
pre svega Veliko Hvala !
Evo ja se vratio sa operacije i VMA, malo zguzvan... ali ziv.
U medjuvremenu dobio sam anketni list sa iznosom koji su mi obracunali, iako sam uspeo da im dokazem (VGC) da je zgrada stara 59 godina i da nemam parno grejanje i dalje sam u nedoumici na osnovu cega mi vrse obracun( vrseno je samo bodovanje pri useljenju i to za stanarinu) i dalje imam osecaj da mi uopste nije uracunato nista po obrascu LISTA ZA UTVRĐIVANjE POSEBNIH POGODNOSTI ZGRADE I STANA, a mislim da bi to dosta izmenilo iznos-cenu stana, jer je stan u Prizemlju i nalazi se u Jagodini. Ne znam koji je nacin da izdejstvujem i od koga da mi se dostavi Obracun pre potpisivanja ugovora. Molim da mi se i Gage i Paskal obrate na e-majl, jer sticem utisak da ce me VGC priterati uza zid a neznam kako da se branim od njihovih proiyvoljnih obracuna i principa *Oni su zauzeli stav*, hvala na podrsci zvonko54@hotmail.com

ps

cini se kao povelik Problem - kome se obratiti u VGC

Postovane kolege,
pre svega Veliko Hvala !
Evo ja se vratio sa operacije i VMA, malo zguzvan... ali ziv.
U medjuvremenu dobio sam anketni list sa iznosom koji su mi obracunali, iako sam uspeo da im dokazem (VGC) da je zgrada stara 59 godina i da nemam parno grejanje i dalje sam u nedoumici na osnovu cega mi vrse obracun( vrseno je samo bodovanje pri useljenju i to za stanarinu) i dalje imam osecaj da mi uopste nije uracunato nista po obrascu LISTA ZA UTVRĐIVANjE POSEBNIH POGODNOSTI ZGRADE I STANA, a mislim da bi to dosta izmenilo iznos-cenu stana, jer je stan u Prizemlju i nalazi se u Jagodini. Ne znam koji je nacin da izdejstvujem i od koga da mi se dostavi Obracun pre potpisivanja ugovora. Molim da mi se i Gage i Paskal obrate na e-majl, jer sticem utisak da ce me VGC priterati uza zid a neznam kako da se branim od njihovih proiyvoljnih obracuna i principa *Oni su zauzeli stav*, hvala na podrsci zvonko54@hotmail.com

ps

cini se kao povelik Problem - kome se obratiti u VGC

KOLEGA ZVONKO, kao sastavni deo Zakona o stanovanju je čl. 20. Zakona o stanovanju propisano : .....
...........st. 1/ stan se otkupljuje pod uslovima koji su važili na dan podnošenja pismenog zahteva za otkup stana, a u slučaju zahteva koji su podneti pre stupanja na snagu ovog Zakona, pod uslovima na dan stupanja na snagu ovog Zakona.
...........st. 2/ Otkupna cena stana, z smislu stava 1. ovog člana, UTVRDJUJE se na osnovu PROSEČNE mesečne zarade u Republici u mesecu koji prethodi danu iz st. 1. ovog člana, kao i na osnovu STAROSTI ZGRADE, opšte POGODNOSTI zgrade i stana u skladu sa propisima (kvalitet i spratnost zgrade, visinski položaj stana u zgradi, lokacija i dr.) i površine stana.
..........st. 3/ Otplatom na rate, u smislu ovog Zakona smatra se otplata na šest i više meseci (do 40 godina).

čl. 21. propisuje :
..........st.1 / Umanjenje po osnovu STAROSTI ZGRADE iz st. 2 se umanjuje po stopi od 1,0 godišnje, a najviše do 40%, a na osnovu radnog staža lice koje otkupljuje stan i radnog staža supruge , a najviše do 30% .
..........st. 2/ U slučaju jednokratne otplate više od jedne trećine duga, iznos duga koji se jednokratno otplaćuje umanjuje se za 15%, a u slučaju jednokratne otplate ukupne ugovorene cene, umanjuje se za 20% .
.........st. 3/ Umanjenje cene stana u smislu stava 1. ovog člana, primenjuje se za stan, odnosno deo stana, do veličine odgovarajućeg stana.

U sklopu Zakona o stanovanju kao sastavni deo je, UPUTSTVO o načinu utvrđivanja otkupne cene stana kojim se bliže propisuje način utvrđivanja otkupne cene stana (formula), koja mislim da nije promenjena, premda je došlo do izmene načina odredjivanje otkupne cene stana . U okviru UPUTSTVA je i lista utvrđivanje kvaliteta zgrade i stana - BODOVANJE - kao i lista za utvrdjivanje POSEBNIH pogodnosti zgrade i stana . Na osnovu tih obračunatih bodova i dobijenih koeficijenata VGC treba da umanji obračunati otkupni iznos . Ja to nemam SKENIRANO već sam to obezbedio zbog svog obračunavanja i zadržao . To uputstvo mogu da ti pošaljem poštom, sutra, jer posle toga neću jedno vreme biti u Nišu, a ako nije hitno može sačekati, pa kad se vratim da to skeniram i pošaljem ti e-mailom.

Zakon o stanovanju OBAVEZUJE VGC da prilikom ponude UGOVORA o otkupu stana , DOSTAVI na UVID - primerak za tebe - i obrazac OBRAČUN OTKUPA STANA , da zahtevaš u kom roku da se izjasniš nakon sticanja uvida i proučavanja kako ugovora i obračuna - DUŽNI su da to OMOGUĆE -.

Takodje, moraš imati u vidu da od 2005. god. do danas, veoma je moguće da je samo UPUTSTVO i Zakon su pretrpele izmene i dopune a koje meni nisu poznate jer nisam baš u toku imajući u vidu da sam to pitanje rešio.

Pozdravljam te i neka vam je sa srećom !!!!!

Пре 15 дана сам дао 1200 динара за поправку зуба у цивилној амбуланти.Узео сам рачун и поднео га ,са путним налозима,за рефундирање.Тад ми је колега пензос који се бави обрачуном налога,књижицама и слично рекао да војни осигураници имају право да се бесплатно лече у стоматолошкој служби у железничкој амбуланти.Ја сам одмах звао телефоном и заказао 4 термина за поправку зуба,пломбирање,скидање каријеса и полирање зуба.
Данас одем у железничку амб.,а тамо ме дочекају као најрођенијег.Сутра идем поново ,а понећу им теглу меда јер су ме ,докторка и сестра ,одушевиле.
Нисам знао да Министарство одбране има потписан уговор са железницом о здравственој заштити војних осигураника.

Postovani Gage,

Upoznat sam poprilicno sa aktuelnim propisima i sa metodologijom obracuna pri otkupu stana
( muka coveka natera na sve ) , Lica iz VGC je tesko dobiti, pa neznas ni da li su kompetentni, a kad i dobijes
nekoga, vise ti ne kazu nego sto pomognu.... Problem u mom slucaju se iskristalizirao u zadnjih petnest dana.
- stigo Anketni list sa ciframa
- iz VGC mi javili da nemaju nameru da mi salju obracun
- cini se po iznosu da je problem bodovanje -u listi za utvrdjivanje POSEBNIH pogodnosti zgrade i stana .(imam
informaciju da je problem oko toga kako u VGC-u vide definiciju naseljeno mesto u kome se nalazi stan.
prim. ( kad je stan u naseljenom mestu manjem od 50.000 stanovnika, dobija se -15 bodova)
- kako steci uvid u nacin na koji je izvrseno bodovanje i to pre potpisivanje ugovora
- kako inace ide naredna dinamika
- ko u celoj prici moze da stiti moje interese (pare) - ili smo svi prozvani da ucimo jedni druge
- ima li advokata ili pak iskustva kolega koji su skoro otkupljivali stan
Ja sam u procesu oporavka / vec je o tome bilo reci- manje pokretan ali ipak zainteresiran za svaki dinar, ako neko ima skorasnja iskustva i ideje kako da sve bude sa sto manje sekiuracije i da se stan otkupi ya realne pare i po osnovu postivanja zakona, nek pomogne/
Hvala kolegama za dosadasnje savete i podrsku i dobrim zeljama za oporavak.
Zvonko.

Sto budu trazili, dostavicu im. Ako budi prihvatili samo potvrdu tj uverenje o prebivalistu, jos bolje, manja glavobolja, ako ne, od gazde cu traziti.
Jedino mi recite sta na primer? Vlasnicki list, izjava svedoka da stanujem na toj adresi... Da li je bolje odmah im predati ili cekati odgovor nakon predavanja uverenja o prebivalistu?

Hvala i pozdrav

- - - - - - - - - -

KOLEGA sa promenom mesta prebivališta, cenim da ćeš morati dostavljati i druga dokuemnta na osnovu kojih ćeš morati dokazati da si lice u ZAKUPU kod vlasnika NN a to znači podnositi njegov listing o vlasništvu, pored UVERENJA o prebivalištu za sebe i članove porodice. I takav slučaj smo imali i kolega je morao sve to ispoštovati da bi ostao i dalje na listi čekanja za NEPOVRATNI kredit od 20.000 EU. Ovo ti iznosim sa rezervom jer u ovom trenutku mi nije poznata procedura i stavovi ovlašćenih lica (pravna lica) u fondu, može da se desi da neće biti ništa od toga. Praksa pokazuje i dokazuje da ponašanje i stavovi tih lica su različita a nismo dokučili zbog čega. Pozdravljam te i želim tebi i tvojoj porodici da što prije na ovaj način rešite svoje stambeno pitanje a ubedjen sam da ćete biti jako srećni i zadovoljni, jer svi koji su ovde na taj način rešili svoje stambeno pitanje su bili jako srećni i zahvalni samim tim što OSEĆAJ DA ŽIVITE KAO NORMALAN ČOVEK SVOJ NA SVOME !!!!!!!!!!!!!!!!

Sto budu trazili, dostavicu im. Ako budi prihvatili samo potvrdu tj uverenje o prebivalistu, jos bolje, manja glavobolja, ako ne, od gazde cu traziti.
Jedino mi recite sta na primer? Vlasnicki list, izjava svedoka da stanujem na toj adresi... Da li je bolje odmah im predati ili cekati odgovor nakon predavanja uverenja o prebivalistu?

Hvala i pozdrav

Za zlajakg

У прилогу ''Образложење правног основа вредности бода за вештачење накнаде штете''
позивате се на предмете Уставног суда ИУп-66/2008 и ИУо-129/2011.
Како исте не могу да пронађем на сајту архиве Уставног суда, молим Вас да ми на
имејл dusan.mitar@gmail.com пошаљете та два предмета како би их користуио у
парничном поступку или ми пошаљите тачне линкове са којих могу скинути исте.

Такође, како доћи до Решења пов.бр. 3416-7 од 01.09.2007. који помињете у
истом тексту? Врло радо бих се позвао на то решење у току парничног поступка,
али како кад га немам?

Унапред захвалан КВП Душан Митровић, Ниш

Poslednja izmena:

Hvala i pozdrav

- - - - - - - - - -

Hvala i pozdrav

KOLEGA , moj savet je da sa dopisom o promeni prebivališta dostaviš za sebe i svoje članove domaćinstva samo UVERENJA o prebivalištu, a ukoliko budu tražili, dopisom za dodatna dokumenta onda dostaviš i ta dokumenta. Razmišljanje ti je dobro ilogično. Pozdravljam te i sve najbolje !!!!

Za zlajakg

У прилогу ''Образложење правног основа вредности бода за вештачење накнаде штете''
позивате се на предмете Уставног суда ИУп-66/2008 и ИУо-129/2011.
Како исте не могу да пронађем на сајту архиве Уставног суда, молим Вас да ми на
имејл dusan.mitar@gmail.com пошаљете та два предмета како би их користуио у
парничном поступку или ми пошаљите тачне линкове са којих могу скинути исте.

Такође, како доћи до Решења пов.бр. 3416-7 од 01.09.2007. који помињете у
истом тексту? Врло радо бих се позвао на то решење у току парничног поступка,
али како кад га немам?

Унапред захвалан КВП Душан Митровић, Ниш

KOLEGA DUŠANE, ja imam sva ta dokumenta i podneske koje sam pisao za preciziranje tužbenog zahteva . Preko e-maila poslaću ti kontakt telefone kako bi se dogovorili radi kontakta i pružanja informacija i dokumenata koja su ti neophodna za uspešno vodjenje svog sudskog procesa. Pozdravljam te !!!!

Postovani Gage,

Upoznat sam poprilicno sa aktuelnim propisima i sa metodologijom obracuna pri otkupu stana
( muka coveka natera na sve ) , Lica iz VGC je tesko dobiti, pa neznas ni da li su kompetentni, a kad i dobijes
nekoga, vise ti ne kazu nego sto pomognu.... Problem u mom slucaju se iskristalizirao u zadnjih petnest dana.
- stigo Anketni list sa ciframa
- iz VGC mi javili da nemaju nameru da mi salju obracun
- cini se po iznosu da je problem bodovanje -u listi za utvrdjivanje POSEBNIH pogodnosti zgrade i stana .(imam
informaciju da je problem oko toga kako u VGC-u vide definiciju naseljeno mesto u kome se nalazi stan.
prim. ( kad je stan u naseljenom mestu manjem od 50.000 stanovnika, dobija se -15 bodova)
- kako steci uvid u nacin na koji je izvrseno bodovanje i to pre potpisivanje ugovora
- kako inace ide naredna dinamika
- ko u celoj prici moze da stiti moje interese (pare) - ili smo svi prozvani da ucimo jedni druge
- ima li advokata ili pak iskustva kolega koji su skoro otkupljivali stan
Ja sam u procesu oporavka / vec je o tome bilo reci- manje pokretan ali ipak zainteresiran za svaki dinar, ako neko ima skorasnja iskustva i ideje kako da sve bude sa sto manje sekiuracije i da se stan otkupi ya realne pare i po osnovu postivanja zakona, nek pomogne/
Hvala kolegama za dosadasnje savete i podrsku i dobrim zeljama za oporavak.
Zvonko.

KOLEGA ZVONKO, po Zakonu o stanovanju, Zakonu o obligacionim odnosima i Zakonu o dostupu informacija i dokumenata VGC je DUŽAN i OBAVEZAN da uz ponudjeni UGOVOR priloži i obrazac izvršenog obračuna na osnovu kojeg ćeš i utvrditi kako i kojom metodom su izvršili obračunavanje i utvrdili tvoju cenu za otkup stana.

Prilikom utvrdjivanja bodova a vezano za broj naeljenih mesta - opština, jeste nešto što VGC koristi za manipulisanje, kao i udaljenost stana od centra grada da li je do 2 ili preko 2,5 km itd. I ja sam prilikom obračunavanja davao primedbe ali nisam uspeo da dokažem suprotno ni na sudu jer sam otkup stana rešavao sudskim putem i sudskim rešenjem koje zamenjuje Ugovor o otkupu stana, što sam i uspeo i otkupio stan u celosti, ali dobro to sam ja rešavao u periodu kada je TADIĆ kao MO zabranio otkup stanova na DVE godine, što nije bilo u duhu Zakona i Pravilnika, to smo nas 17 sudskim putem otkupili nove useljene stanove u celosti ili na ratama.

ZVONKO, uvidom u obračun i bodovanja shodno UPUTSTVA se može utvrditi koliko je obračun tačan i pravilan. Kažem ti ukoliko iste nemaš, pošalji mi adresu da ti uputstvo i oj obračun dostavim, ili ventualno skeniram i pošaljem e-mailom. Reci kako tebi odgovara.

Prilikom pokretanja i vodjenja sudskog postupka, ja sam i ostali imali advokata koji jako dobro poznaje stambenu problematiku i uz pomoć njegovu rešili smo i uspeli da otkupimo stanove. Da li tamo u BGD ima advokata - advokatica koja poznaju naše Zakone i Pravilnike tje, vode sudske postupke to ti ne mogu reći jer kolege sa kojima komuniciram su rešili od ranije stambeno pitanje . Pozdravljam te!!!!

OBAVESTENJE UPRAVNOG SUDA PO ZAHTEVU ZA PRISTUP INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNACAJA

Postovani KVP!

U prilogu objavljujem Zahtev Upravnom sudu za pristup informacijama od javnog znacaja u vezi prava KVP na vanredno uskladjivanje penzija za 11,06 %, Obavestenje koje mi je Upravni sud dostavio po tom zahtevu 23.10.2013. godine. 8 priloga uz Obavestenje Upravnog suda sam objavio na sajtu www.admiral.radioadmiral.info pa tko zeli moze ih tamo pogledati i preuzeti. Posebno obratite paznju na napisano u Obavestenju Upravnog suda, trazio sam podatke o broju podnetih tuzbi protiv RF PIO i Fonda SOVO, donetim presudama po tim tuzbama i ostalo, a u dostavljenim podacima je obuhvacen samo RF PIO. Detaljnije pogledajte priloge br. 7 i 8, mozda se neko od KVP pronadje, odnosno pronadje svoj predmet. Ostalo napisano u Obavestenju necu da komentarisem.

Pogledajte prilog Obaveštenje Upravnog suda po zahtevu.pdf Pogledajte prilog Zahtev za pristup informacijama od javnog znacaja.pdf

Srdacno vas pozdravljam i zelim dobro zdravlje svim KVP i mnogo uspeha u borbi za uskracena prava!

Postovanje kolege penzioneri,
Moja borba sa PIO fondom oko obracuna penzije je zavrsena, U MOJU KORIST.Priznali su svoju gresku,ponistili mi resenje i donose mi novo sa zaracunatih 20%, koje su "SLUCAJNO" zaboravili da mi zaracunaju prilikom obracuna penzije.
NE ODUSTAJTE OD SVOJIH PRAVA!!!

KOLEGA BOLLE, drago mi je da si uspeo i izborio si se za priznavanje prava na uvećanje penzije za 20%. Samo bi molio da objasniš da li je to uvećanje zbog invalidnosti ili na osnovu čl. 79. st. 1. t. 3. Zakona o PIO. Takodje, bilo bi dobro da nakon dobijanja rešenja isto postaviš na ovom forumu kako bi bilo dostupno svima nama i pomoglo da i ostali koji imaju pravo na to uvećanje steknu i izbore za svoja prava . Pozdravljam te !!!

Kolega GAGE,cim budem dobio novo resenje, postavicu ga ovde, nije nikakav problem. Za sad sam samo dobio odgovor da se moja zalba usvaja, da mi se ponistava resenje i da cu dobiti novo, vece za 20% To nema veze sa invalidnoscu, evo pojasnjenja:
Kao PVL u momentu penzionisanja potpadamo pod osiguranike-zaposlene iz clana 42 stav 6 zakona o PIO, cime potpadamo i pod clan 43 jer su u njemu i osiguranici iz clana 42. Clanom 79 stav 3 Zakona utvrdjeno je da se penzija utvrdjena stavom 1 i 2 ovog clana uvecava za 20% i da je to ukupan iznos penzije za osiguranike iz clana 43 Zakona.
Na osnovu ovoga penzija obracunata po clanu 70 treba biti uvecana za 20% kao licu iz clana 43 Zakona(aktivno vojno lice, clan 42, stav 6 Zakona).
Sta sve covek mora da zna da bi ostvario samo ono sto ga sleduje.Pozdrav svima!

Kolega GAGE,cim budem dobio novo resenje, postavicu ga ovde, nije nikakav problem. Za sad sam samo dobio odgovor da se moja zalba usvaja, da mi se ponistava resenje i da cu dobiti novo, vece za 20% To nema veze sa invalidnoscu, evo pojasnjenja:
Kao PVL u momentu penzionisanja potpadamo pod osiguranike-zaposlene iz clana 42 stav 6 zakona o PIO, cime potpadamo i pod clan 43 jer su u njemu i osiguranici iz clana 42. Clanom 79 stav 3 Zakona utvrdjeno je da se penzija utvrdjena stavom 1 i 2 ovog clana uvecava za 20% i da je to ukupan iznos penzije za osiguranike iz clana 43 Zakona.
Na osnovu ovoga penzija obracunata po clanu 70 treba biti uvecana za 20% kao licu iz clana 43 Zakona(aktivno vojno lice, clan 42, stav 6 Zakona).
Sta sve covek mora da zna da bi ostvario samo ono sto ga sleduje.Pozdrav svima!

KOLEGA BOLLE, na osnovu ANALIZE koju sam ti poslao e-mailom, NAS 11 je ovde u Nišu pokrenulo postupak za priznavanje prava na penzijski staž, preko punog penzijskog staža sa UVEĆANIM TRAJANJEM, a to smo SVI MI (čl. 42. st. 1. t. 3. i t. 6. i čl. 68. Z o PIO), a nakon toga priznavanje uvećanja za 20% shodno čl. 79. stav 3. Zakona o PIO, kako i sam navodiš. Sve odredbe koje si naveo navodili smo i mi ali RF PIO se pravio blesav i odbijao nas na osnovu čl. 239. Zakona o opštem upravnom postupku odnosno čl. 104. Zakona o PIO, a to je da nisu se stekli uslovi jer nema novih elemenata u odnosu na doneto rešenje što je uslov da se na osnovu odredbe čl. 240. Zakona o PIO vršenjem REVIZIJE konačnih ili privremenih rešenja, od strane ODELJENJA u okviru RF PIO, ovlašćena je da ukine doneto rešenje i donese novo, kao što će uraditi i doneti tebi. Mi smo za sada podneli 4 TUŽBI i pokrenuli UPRAVNE postupke kod UPRAVNOG suda .

Kolega iz BGD je već ostavrio to pravo ali je pod drugim okolnostima koja su vezana za čl. 121. i čl. 257. Zakona o PIO, a to znači da je radio kao penzioner po ugovoru o delu i plaćao doprinos u RF na primanja koja je imao ( čl. 46. Z o PIO), pod uslovom da mora biti zaposlen najmanje jednu godinu. Njemu sada isto tako donose rešenje i priznaju pravo na uvećanje obračunate penzije za 20%. Medjutim, njemu su tražili da dostavi POTVRDU-UVERENJE gde je radio i koliko je imao - po kom članu beneficirani staž (12/16). Nisi naveo da li su i tebi zahtevali neki dokaz ili dokumenat naknadno da dostaviš.

Ovo, MOLIM iz prostog razloga, što tvoje rešenje BI NAKNADNO DOSTAVLJALI UPRAVNOM sudu kao KRUNSKI dokaz da IMAMO PRAVO na to priznavanje godina penzijskog staža i UVEĆANJA za 20% jer imamo penzijski staž sa UVEĆANIM TRAJANJEM - BENEFICIJAMA .

Ovo je dokaz, da to pravo civilni penzioneri su imali (koji imaju pravo na beneficirani staž), a prelaskom NAS u okviru osiguranika RF zaposlenih, PIO, mnogo veća prava smo dobili koja nismo imali ili smo USKRAĆIVANI Zakonom o VJ odnosno VS. Tako da ovo je veoma bitno i IZUZETNO VAŽNO za sve naše KOLEGE koji su bili u situaciji
1/ - radili po ugovoru o delu i plaćali doprinos, (čl. 121. i čl. 257. čl. 79. st. 3. i čl. 240. Z o PIO), odnosno za sve naše kolege koji
2/ - imaju penzijski staž sa uvećanim trajanjem preko 40 godina (puni penzijski staž) . (čl. 42., 43., 68. i 79., čl. 240. Zakon o PIO).

ZA SADA MI NA OSNOVU OVA DVA PRAVNA RAZLOGA ZAHTEVAMO PRIZNAVANJE PRAVA i UVEĆANJE OBRAČUNATE PENZIJE za 20% !!!

Tokom prošle nedelje ovu aktivnost smo pokrenuli i u BGD i NS uz angažovanje odredjenih advokatskih kancalarija i očekujemo da ćemnoge kolege pokrenuti zahteve i pravne postupke ukoliko RF to pravo ne želi da prizna, a evo kolegi i tebi su to priznali.

Još jednom te pozdravljam a nakon dobijanja tog rešenja onda te MOLIM da POKRENEMO jednu ŠIRU - MASOVNU AKCIJU kojom ćemo objasniti svim kolegama kako i šta treba da urade i time ostvare ova prava !!!!!!!!!!!!

Back