Pozdrav za GAGE07
Dobio sam primerak tražene presude po pitanju 11,6% pa me zanima da li ima novih podataka da li se SOVO žalilo na presudu u Nišu od 18.01.2011 godine.. Molio bi te da mi na mejl
zdravkovic.j@sbb.rs pošalješ ako imaš primerke tužbe i sve što je potrebno da bi pokrenuo tužbu u Beogradu. Što se tiče tužbe za razliku neisplaćenih penzija sudovi u Beogradu koriste razne načine da što više odugovlače predmet. U mom slučaju sudija je osporila moje ovlašćenje advokatu pa je morao advokat da se na ovo žali Višem sudu. Viši sud je osporio sudijino i poništio rešenje sudije pa sada sudija Prvog osnovnog suda odugovlači i ne zakazuje ročište u mom predmetu kako bi što više prošlo vremena. Š ta misliš o ovome.
Pozdrav Nebojša Zdravković
ZDRAVO KOLEGA NEŠA, sada sam pročitao tvoju poruku, hvala na pozdrave . Što se tiče obrazaca dobićeš sve obrasce, prouči ih i prilagodi sebi. Obračun glavnice samo proširi i zahtevaj do kraja marta 2011. godine, premda češ izgubiti deo glavnice za januar i februar. Uostalom ono što budeš ti zahtevao nemora da bude tako precizno obračunato, jer će to uraditi sudski veštak i njegov nalaz i mišljenje se uzima u obzir prilikom pisanje presude.
Što se tiče opstrukcije, nije ništa novo, premda je nacrt zakona odbačen, ali je delimično ugradjen u Zakon PIO sa izmenama i dopunama, gde vlada ima rok od šest meseci da donese uredbu kojom će regulisati kako i na koji način će izvršiti isplatu tog javnog duga prema nama. Mogu ti reći da je sudstvo podeljeno i donose se DVE različite presude. JEDNE koje su sa STAVOM, da treba pokretati i tražiti UPRAVNO rešenje, a DRUGE su donete u našu korist na osnovu Zakona i PRAVDE. Tako da ovo što si ti izneo nije ništa novo, zavisi od SUDIJE-SUDIKE za koju varijantu su se odlučile.
Žalbe su podnete i očekujemo da vidimo kakav stav će zauzeti VIŠI sud, da li će biti politički ili zakonski . Braneći permanentno stav da mi imamo rešenja koja su uskladjena, konačna i izvršna, pogotovo što u svakome rešenju postoji KLAUZULA DA - "ŽALBA i REVIZIJA NE ODLAŽU IZVRŠENJE REŠENJA", te da neprekidno fond SOVO, svojim dopisima koja dostavlja KVP kao odgovor na zahtev za donošenje uskladjenog rešenja, i dopisa dostavljena na zahtev za uskladjivanje rešenja po Uredbi od 2005. godine, da FOND SOVO NE DONOSI NIKAKVO REŠENJE, VEĆ DA USKLADJIVANJE VRŠI PO UATOMATIZMU U BAZI PODATAKA I KOD ISPLATNE SLUŽBE, što se pokazalo kao TAČNIM jer su nam ovo zadnje povećanje od 2 %, USKLADILI BAŠ TAKO na osnovu Zakona PIO od decembra 2010. godine. Sada Osnovnim sudovima novim PODNESCIMA dostavljamo dokaze da je fond to uradio, te da je fond kao tužena strana kriva što nama nije isplaćena ta razlika od 11,06 % i svima nama je naneta materijalna šteta koju, tužbom u parničnom postupku, zahtevamo uskladjivanje vrednosti boda i isplatu sa zakonskom zateznom kamatom od dana dospeća do konačne isplate.
POZDRAVLJAM TE I ČUJEMO SE !!!