Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Ma jok ljudi u PS nista,nije leglo,sad proverio,nemoguce da u intesi daju prvo prikaz,koliko znam do sada je uts ledao najpre u PS a u bankama cak posle par sati,ocito je da nesto ne stima.Dakle kome je ustvari uplacen uts,od zvanja fonda sovo dzabe,niko se ne javlja na telefone,jedino otici po ovom kijametu kod njih i dobiti nemusti odgovor kako jos rade obracun,pretpostavljam da ce tako nesto biti,vec sam se smorio,ma da napisem ja Sutanovcu lepo mail da on nama ukine taj uts,sta ce nam a i penzije da nam skrati za trecinu,jer izgleda da je njima malo pa rekoh da ih pomognemo da izadju iz krize na europski pu.

Pozdrav,GAGE,clan sam nekog vise ne znamni sam udruzenja vojnih penzionera u domu vojske imami clansku kartu sad cu da je uslikam ipostavim uz ovaj post,od prvog dana kada samotisao u vojnu invalidsku penziju,za clanarinu odbijaju 26,50 din mesecno,da ne pricam dalje,sacuvane potvrde o slanju preporucenih pisama-dopisa od prepar godina za resavanjemnogih statusnih pitanja fondu sovo,postarine su me kostale preko 100 evra onda,u udruzenju vojnih penzionera nikad nista nisu mogli da urade kad god sam otisao kod njih,bar da su bili sposobni zimnicu na rate da obezbede od konzervi kojima je prosao rok upotrebe,bre samo uzimaju pare i zajebavaju se tamo u domu vojske,prave neke izlete i kojekakve gluposti,dobro se uvalili,mislim nemam na kraju krajeva nista protiv,ali nek rade svoj posao,ovih dana kad popusti kijamet idem da se isclanim iz te masonskotemplarskokatolicke organizacije.
Sta hocu reci na kraju,smatram da svi mi treba da napravimo zahtev i da ga overimo u opstini u kome cemo u par jednostavnih recenica traziti smenu i novoformiranje pravog udruzenja vojnih penzionera i ujedno traziti da sadasnje postojece ne moze zastupati naseinterese,smenu ministra odbrane kao i regulisanjeprava na uts kada se fond sovo ugasi ili traziti da se fond sovo ne ugasi,jer koliko citam po raznim novinama izgleda da ce gasenje fonda biti skuplje nego da ostane,ali naravno nekome treba zgrada sa kvadratima u krunskoj,mozemo pretpostaviti ko je to i nadasve ajde vise da napravimo nezavisno udrizenje gradjana i registrujemo ga,pa boze moj,mozemo se i kandidovati na parlamentarnimizborima a ako se posreci moze to prerasti i u partiju i jednom za svagda daresimo nase problem,malo me nervira sto aktivni cute i povijenog su repa a ne shvataju da ce ioni biti penzioneri,ne znam sta mislis o ovoj okvirnoj ideji ali voljan sam se angazovati u ostvarivanju iste,overa zahteva u opstinama ne kosta nista a tekst eto mogu ga napraviti pa postavitiovde da ga svi doradimo i da odredimo kod koga ce se poslati svi ti zahtevi i oformiti neku da kazem delegaciju i to predati vladi ili kome vec treba,vec je doslo do kraja,ako pustimo odrace nam kozu s ledje evoi te cuvene famozne clanske karte koja mi je toliko pomogla u zivotu penzionera da me je olaksala za sve ove godine zaa citavih 30 evra,a moga sam ih potrositi pametnije.

Prilozi

• DSC04034.jpg
    DSC04034.jpg
    45,8 KB · Pregleda: 16
Ako se neko resi da svoje stambeno pitanje resi putem kredita, po pravilniku 32/10, a ne po propisima o stambenom obezbedjenju u MO, a jos uvek nema potreban zahtev za to, i odgovarajucu izjavu, moze je preuzeti sa : http://www.fsovo.mod.gov.rs/obrasci-stambeno-kreditiranje.html
Sta je bolje - odlucite sami, i u svakom slucaju, nek je sa srecom
ps. resili se da i meni uplate UTS. So malko zadocnuvanje.

Juce sam procitao izjavu jednog od nasih mucenika da je dobio zahtev za dostavljanje nivih dokumenata za UTS,kao sto smo radili prilikom penzionisanja.Interesuje me da li je jos neko dobio takav zahtev, i da li je pojedinacan slucaj,ili ce svako od nas dobiti taj zahtev.Moj problem je taj sto sam vencan u Travniku,a pribavljanje vencanog lista za suprugu ce predstavljati malo veci problem.Primerak vencanog lista sam dostavio SOVO jos 2005.god.nakon penzionisanja.Ko zna nesto vise o ovome neka napise.Unapred zahvaljujem.

Kolega,

I meni su trazili kompletnu dokumentaciju (11 dokumenata sam morao da izvadim) jos u novembru 2010. godine, iako sam sve dostavio jos pri penzionisanju 2006.godine.
U decembru sam im svu dokumentaciju ponovo dostavio.
Od novembra pa do juce nisu mi uplacivali UTS (4 uplate),tako da su mi juce uplatiti sve (i zaostatke).
Nisam imao toliko problema pri skupljanju dokumentacije jer sam za suprugu i sebe sve vadio "samo u Beogradu,Nisu i Novom Sadu."
Podneo sam zahtev za 20000..jer vidim sta se sprema ubuduce..

Pozdrav svim kolegama!

Juce sam procitao izjavu jednog od nasih mucenika da je dobio zahtev za dostavljanje nivih dokumenata za UTS,kao sto smo radili prilikom penzionisanja.Interesuje me da li je jos neko dobio takav zahtev, i da li je pojedinacan slucaj,ili ce svako od nas dobiti taj zahtev.Moj problem je taj sto sam vencan u Travniku,a pribavljanje vencanog lista za suprugu ce predstavljati malo veci problem.Primerak vencanog lista sam dostavio SOVO jos 2005.god.nakon penzionisanja.Ko zna nesto vise o ovome neka napise.Unapred zahvaljujem.

Kolega ne traze vencani list i rodne listove. Traze uverenja iz katastra nepokretnosti, poreske uprave, o prebivalistu, sa biroa za suprugu, zakljucak za stan, vlasnicki list od gazde gde stanujes.

Supruga vojnog penzionera u poteri za neisplacenim uts-om,i dokumentima za ponovno podnosenje,revoltirana narocito sto ponovo mora placati takse raznim upravama da bi punila budzet bespotrebno,lopovima na vlasti,ali avaj pripadnici reda i zakona koji imaju i svoj sindikat uz podrsku njihovog ministra su pokazali svu umesnost i snagu organa javnog reda na delu na obicnom gradjaninu,a krimosi jel te ostaju nedodirljivi,pa se pitam nisu li organi reda i ovi van zakona jedno te isto.

I meni su vrsili proveru osnovanosti primanja NTS-a,stime da sam se u u avgustu 2010 g. preselio iz Beograda u Krusevac,pa su mi iz fonda trazili dokumenta i za Beograd i za Krusevac/iz poreske uprave,katastra nepokretnosti,itd./. Te sam morao da idem dva puta za Beograd/prvi put da podnesem zahtev,drugi put da podignem jer ne izdaju u jednom danu/.
Zakljucak za dostavljanje sam dobio u decembru a zadnji dokumenat sam im dostavio krajem januara.
NTS nisam primio za mesec oktobar,novembar,decembar i januar.
Danas mi je uplacen NTS ali samo za jedan mesec,tako da cu morati da pozovem fond da vidim sta je sa NTS za ostala tri meseca.
ako neko ima broj sluzbe za obracun u fondu neka napise.

A koliko mi je poznato,fond ce izvrsiti proveru svih koji primaju NTS. Tako da oni koji nisu provereni do sada,mogu da ocekuju zakljucak fonda za dostavljanje dokumentacije koja je navedena u zakljucku fonda.

Pozdrav,GAGE,clan sam nekog vise ne znamni sam udruzenja vojnih penzionera u domu vojske imami clansku kartu sad cu da je uslikam ipostavim uz ovaj post,od prvog dana kada samotisao u vojnu invalidsku penziju,za clanarinu odbijaju 26,50 din mesecno,da ne pricam dalje,sacuvane potvrde o slanju preporucenih pisama-dopisa od prepar godina za resavanjemnogih statusnih pitanja fondu sovo,postarine su me kostale preko 100 evra onda,u udruzenju vojnih penzionera nikad nista nisu mogli da urade kad god sam otisao kod njih,bar da su bili sposobni zimnicu na rate da obezbede od konzervi kojima je prosao rok upotrebe,bre samo uzimaju pare i zajebavaju se tamo u domu vojske,prave neke izlete i kojekakve gluposti,dobro se uvalili,mislim nemam na kraju krajeva nista protiv,ali nek rade svoj posao,ovih dana kad popusti kijamet idem da se isclanim iz te masonskotemplarskokatolicke organizacije.
Sta hocu reci na kraju,smatram da svi mi treba da napravimo zahtev i da ga overimo u opstini u kome cemo u par jednostavnih recenica traziti smenu i novoformiranje pravog udruzenja vojnih penzionera i ujedno traziti da sadasnje postojece ne moze zastupati naseinterese,smenu ministra odbrane kao i regulisanjeprava na uts kada se fond sovo ugasi ili traziti da se fond sovo ne ugasi,jer koliko citam po raznim novinama izgleda da ce gasenje fonda biti skuplje nego da ostane,ali naravno nekome treba zgrada sa kvadratima u krunskoj,mozemo pretpostaviti ko je to i nadasve ajde vise da napravimo nezavisno udrizenje gradjana i registrujemo ga,pa boze moj,mozemo se i kandidovati na parlamentarnimizborima a ako se posreci moze to prerasti i u partiju i jednom za svagda daresimo nase problem,malo me nervira sto aktivni cute i povijenog su repa a ne shvataju da ce ioni biti penzioneri,ne znam sta mislis o ovoj okvirnoj ideji ali voljan sam se angazovati u ostvarivanju iste,overa zahteva u opstinama ne kosta nista a tekst eto mogu ga napraviti pa postavitiovde da ga svi doradimo i da odredimo kod koga ce se poslati svi ti zahtevi i oformiti neku da kazem delegaciju i to predati vladi ili kome vec treba,vec je doslo do kraja,ako pustimo odrace nam kozu s ledje evoi te cuvene famozne clanske karte koja mi je toliko pomogla u zivotu penzionera da me je olaksala za sve ove godine zaa citavih 30 evra,a moga sam ih potrositi pametnije.

TURČINE prijatelju, pozdravljam te i drago mi je da imaš takva razmišljanja, da samo mi smo ti koji ukoliko nešto preduzmemo, možemo očekivati da će mo nešto dobro uraditi za sebe, jer samo BOG nas nije napustio, ostali su svi digli ruke od nas. Ima, i održano je dva ili tri sastanka, formiranog odbora na čelu sa generalom NINOSLAVOM KRSTIĆEM i jedna grupa udruženja na formiranju SAVEZA svih udruženja, koji bi bio registrovan u Sudu i imao bi status pravnog lica. Tvoja razmišljanja, voleo bi da ih napišeš, kao što smo to i mi uradili u GO UPPS Niš i dostavili ih, te očekujemo da će biti razmatrana na nekon od narednih sastanaka uz učešće i našeg predsednika udruženja. Ukoliko si zainteresovan mogu ti predlog poslati, ali pre toga mi moraš objasniti kako si NALEPIO sliku na forumu, jer to stalno pokušam a do sada nisam uspeo, pa sam zahtevao od kolega da mi dostavljao svoje e-maile.

Nisi naveo u kom gradu živiš, inače ukoliko želiš da se uključiš i aktivirati, povezaću te sa penzionisanim pukovnikom koji mnogo toga može da ti objasni, pruži informacije i dokumentaciju, ti samo reci, a povezaću te i sa sekretarom i predsednikom mog Udruženja penzionisanih podoficira Srbije u Beogradu . Odnosno ukoliko živiš u Beogradu, možeš ih obići i dobiti od njih sve što te interesuje, a i postati naš član .

Na kraju da ti kažem, kroz razgovor sa prijateljem, dobio sam informaciju da će te dobiti svi UTS, ali ne svi od jednom, nemaju novca. Medjutim, stoji da će svakog ko je imalo sumljiv i indikativan biti pod lupom i zahtevom za dostavljanja novih najnovijih dokaznih dokumenata o svom statusu, za sebe i članove porodica, pored direktne, telefonske provere, po služb enoj dužnosti kod svih institucija i organa po opština i PU u državi Srbiji .

ŽIVELI i SREĆNO !!!

Pozdrav GAGE,u BG-u sam,nalepljivanje slike ide ovako,u kvadratu u kome pises post,ispod njega imas dodatne opcije,pa ispod prilozi-uredi priloge,kada napises post onda se spustis i kliknes na uredi priloge,tada se otvara jedan veliki da kazem kavdrat i u njregovom gornjem levom uglu pise dodaj prilog,kliknes tu i otvori se novi kvadratic,i na dnu njega pise izaberite prilog,kliknes na to i otvara ti novi kvadrat da mozes sa racunara da biras koju oces sliku iz kog oces foldera,kada izaberes sliku samo jednom kliknes na nju da poplavi i na open u tom kvadratu iz kog biras iz racunara,nakon toga u kvadratu koji ti stoji i na kome je pisalo izaberite prilog,kliknes na upload files,onda ga uploaduje i kad ga ucita u velikom kvadratu ispod tog prikazace se slika koju si hteo da postavis,i zatim u donjem desnom uglu kvadrata kliknes na done,sada ti tamo gde pise uredi priloge stoji ispod toga ucitana slika i ispod toga imas posaljite odgovor,ne prvi posaljite odgovor vec drugi koji je ispod uredi priloge.Evo ja bi voleo da nam ovako neko bude predsednik ili zastupnik kako vec treba da se zove,za KVP.

Prilozi

• podborka_01.jpg
    podborka_01.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 16
Po novom Pravilniku,prvi dokumenat koji se trazi za suprugu je Izvod iz knjige vencanih pa tek onda ostali dokumenti.

Kolega, Fond Sovo sada kada vrši ove provere osnovanosti daljeg primanja NTS-a ne trazi sva dokumenta koja predviđa Pravilnik. Na osnovu čega neka traže, a neka ne to oni samo znaju. A što se tiče taksi potpuno se slažem, treba jedan NTS dati samo za njih plus čekanja u redovima na raznim šalterima.(ja sam juče samo za uverenja o prebivalištu 4 kom. dao 2.000 dinara u LJermontovoj, a pravilnik kaže da mogu i fotokopije LK). Šutko je očito krenuo da nas bude što manje, koga priroda ne dokrajči onda će ovo skupljanje papira i stajanje u redovima definitivno.Kome smo u državi mi još potrebni.

Potrebni smo za revoluciju,za ostale gradjane i politicki vrh nismo,po njima mi smo krivi za sve pa i za pola miliona otkaza pod vodjstvom europejaca,samo revolucija brate i sve ih pocistiti da se vise nikada ne vrate na scenu,za to smo potrebni,puce i libija a bezbednosni sistem im je bio na zavidnom nivou,ili mozemo reci narodu dojadilo pa uzeli stvar u svoje ruke ili mozemo reci strane sluzbe iscenirale,ovo drugo kod nas je zavrseno ostaje nam samo prvo,ako ni zbog ceg drugog a ono zbog taksi,dojadili su vise pa naplacao sam se tih taksi u zivotu ne znam im vise broja i proveo sigurno pola godine cekajuci u redu,i na kraju kad im predas ta dokumenta gde ona ustvari zavrsavaju,gde ih skladiste,razmisljajuci koliko je svaki pojedinac podneo razlicitih uverenja,izvoda i potvrda pa njima treba jedno 10 beogradjanki da to uskladiste,gde su ta dokumenta na kraju sto smo ih predavali,gde.

Back