Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

PORUKA za HAMIDA - kolega sada sam pročitao poruku i mogu ti reći da ću ti poslati presudu na dostavljeni e-mail. Biće mi drago da i vi iz Vranja otpočnete podnositi TUŽBE bez obzira što UVPS ubedjuje KVP da treba ići na : zahtev za uskladjivanje i donošenje rešenja . Ovom PRESUDOM tačno se potvrdjuje da takav zahtev uopšte nije potreban iz više razloga :

1/ Zato što Rešenjem o vanrednom uskladjivanju vrednost boda, odnosno penzije za 11,06 % od 01.01.2008. godine, NAMA U USKLADJENIM REŠENJIMA se NE MENJAJU ELEMENTI, koji je OSNOV za PODNOŠENJE ZAHTEVA I POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA (tu situaciju smo imali donošenjem UREDBE od 2004. - priznavanjem prava na naknade ; i donošenjem UREDBE od 2005. g. - kada su nam povećani broj bodova po činu ).

Ovom prilikom to NIJE ISTA SITUACIJA jer nam se rešenjem RF PIO RS samo uskladjuje vrednost boda, te je po automatizmu na osnovu posebne ODLUKE ili REŠENJA republički fond PIO izvršio uskladjivanje u bazi podataka i izvršio isplatu za milionipo penzionera u RS.
U tom stilu tako je uradio i fond za SOVO, donetom ODLUKOM UPRAVNOG ODBORA FONDA za SOVO, za mesec APRIL i mesec OKTOBAR 2008. godine .

POSTAVLJA SE PITANJE - Z A Š T O FOND TO NE URADI I SA OVIM VANREDNIM POVEĆANJEM, VEĆ ZAHTEVA UPRAVNO REŠENJE, UPUĆIVANJEM NA UPRAVNI POSTUPAK DO UPRAVNOG SUDA .

PRESUDA, DRAGE KOLEGE, DOKAZUJE DA UVPS D I L U J E U KORIST FONDA, a NA ŠTETU NAS KORISNIKA VOJNIH PENZIJA .

KO ĆE SVIM TUŽIOCIMA, KOJI SU POKRENULI I JEDAN I DRUGI POSTUPAK, DA PLATI SUDSKE, ADVOKATSKE I PARNIČNE POSTUPKE, JER SE SUD OGLAŠAVA APSOLUTNO NENADLEŽNIM I ODBACUJE TUŽBU ZA NAKNADU ŠTETE, ZATO TŠ JE LICE, TUŽIOC, U UPRAVNOM POSTUPKU.

POŠTOVANE KOLEGE, SAVETUJEM VAS, KADA DODJETE U TU SITUACIJU I DOBIJETE TAKVU PRESUDU, U PARNIČNOM POSTUPKU, TUŽITE PREDSEDNIKA UVPS, gospodina draganjca , DA VAM PLATI SVE TROŠKOVE .

POZDRAVLJAM TE KOLEGA I JAVI SE ZA DOPUNSKA OBJAŠNJENJA AKO TREBA !!!

Postovani dobio sam Vas E mail i volio bih da mi date adresu ili broj teleefona advokata koji je dobio ovaj spor sa FSOVO jer u Vranju advokati ili su nezainteresovani ili nepoznaju nase probleme pozdrav:)

Intresuje me ko ima pravo da stopira i obustavi zapocete sudske procese i na osnovu cega,pa makar to bilo kao u ovom slucaju Vlada tj.drzava....ako je to tako onda mi znaci nemamo nezavistan sudski sistem tj.nismo ni blizu bilo kakve pravne drzave?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOLEGA, u mom komentaru, prilikom obraćanja TURČINU, citirao sam deo PETICIJE advokatske komore Beograda koja je poslata ODBORU za pravosudje SKUPŠTINI R. Srbije i tu se može videti da navedenim Zakonima je objašnjeno kada i u kojim slučajevima može doći do prekida postupka odnosno stavljanja proces u mirovanju. To pravo nema i nemože da radi tužena strana, pa makar tobila i VLADA, te ukoliko dodje do usvajanja tog Zakona, celome svetu pokazaćemo koliko smo PRAVNA DRŽAVA i koliko nam je SUDSTVO NEZAVISNO.

POZDRAVLJAM TE I SVE NAJBOLJE !!!

TURČINE PRIJATELJU, mnogo popzdrava I DUGO TE NIJE BILO. Nacrt ZAKONA o kojem ti govoriš i pitaš, TREBA BITI USVOJEN u Skupštini do kraja godine, ukoliko bude dobio zeleno svetlo od ODBORA za PRAVOSUĐE u Skupštini R. Srbije i od Vlade RS.

ŠTA je specifično i kobno za nas KVP. Da ne bi ti ja prepričavao odredbe Zakona, citiraću i otkucati tekst PETICIJE ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA, upućena SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE - ODBORU ZA PRAVOSUDJE :

U čl. 2. st. 2. ( " Na neizmirene obaveze iz st.1. ovog člana, obračunava se zakonska zatezna kamata za period od dana dospelosti pojedinačnog mesečnog iznosa, zaključno sa 31. 12. 2010. godine ), pisci nacrta Zakona su izvršili izmenu odredbi čl. 262., čl. 266., i od čl.277. - 279. Zakona o obligacionim odnosima (ZOO), odnosno ove odredbe VIŠE NE POSTOJE u ZOO za ovu grupu građana, jer ne priznaju pravo na zakonsku zateznu kamatu na osnovu duga i troškove postupka.

U čl. 8. ( "Danom stupanja na snagu Zakona, PREKIDAJU se svi započeti parnični postupci u kojima se tužbenim zahtevom potražuje dug po osnovu delimičnog usklađivanja penzija i novčanih naknada i ne mogu biti postavljeni do 01. januara 2014. godine), citiranog Zakona, pisci nacrta Zakona predlažu da se nakon stupanja na snagu Zakona prekinu svi započeti sudski sporovi prema dužniku - Fondu za SOVO i ne mogu biti nastavljeni pre 01.01.2014. godine.

Postavlja se pitanje, da li zakonodavna vlast, čiji izvršni organi su DUŽNICI može na taj način da postupa i da se sada predloženim, a kasnije verovatno donetim Zakonom može MEŠATI U RAD SUDSKE VLASTI.
Sa ovakvim predlogom za veliku grupu građana je stavljen van snage deo Zakona o parničnom postupku (ZPP), konkretno odredbe čl. 123., gde je propisano da sud odluke donosi u obliku presuda i rešenja i odredbe čl. 1. i 2. citiranog Zakona, kao i odredbe čl. 214. i čl. 215. gde je propisano kada se postupak može prekinuti ili doneti odluka o zastajanju postupka.

U citiranim odredbama koje regulišu prekid postupka i zastajanje nema OSNOVA da bi DUŽNIK mogao na takav način predložiti prekid postupka, pa i ako bi ovaj dužnik bio država.

Mi smatramo (advokati) da je ovakav postupak NEČUVENO MEŠANJE zakonodavne vlasti U RAD SUDSTVA, odnosno SUDSKE VLASTI. Ako se ovakav nacrt Zakona usvoji to će biti LEPI PRIMER NEVEROVATNO TEŠKIH POVREDA LJUDSKIH PRAVA, a koja su ZAGARANTOVANA odredbom čl. 1., čl. 18., čl. 36. i čl. 145. USTAVA Srbije, Zakona o zaštiti ljudskih prava i Konvencije o zaštiti ljudskih prava Evrope i drugih propisa .

Prijatelju na osnovu ovoga sam zaključi koliko smo mi pravna država i demokratska Vlada u našoj državi, ukoliko stvarno prodje ovaj nacrt zakona . Pozdravljam te i čujemo se !!!

S'obzirom da sta god Vlada predlozi to se usvoji ne bi me cudilo da i ovo prodje !!!
Ali bi bilo NECUVENO da se to usvoji jer je to onda protivzakonito.
Da li to ima veze sa rentom koja se isplacuje na mesecnom nivou, obicno je uplacuju oko 6-7. u mesecu a sada je vec 15-ti a jos uvek nije uplacena. Zna li neko odgovor na to?
Meni se konkretno uplacuje 4500 din. ma da imam donetu izvrsnu presudu od pre sedam meseci da treba da mi se uplacuje 12500 din. a retroaktivno bi trebali da mi isplate od dana vestacenja(ili podnosenja zalbe) a to je bilo polovinom 2008 godine.
A to jos uvek cekam, a sada jos i nikome nisu uplatili ni ovu rentu koja je do sada bila redovna.:kletva::poludeo::udriglavu::dontunderstand:

S'obzirom da sta god Vlada predlozi to se usvoji ne bi me cudilo da i ovo prodje !!!
Da li to ima veze sa rentom koja se isplacuje na mesecnom nivou, obicno je uplacuju oko 6-7. u mesecu a sada je vec 15-ti a jos uvek nije uplacena. Zna li neko odgovor na to?
Meni se konkretno uplacuje 4500 din. ma da imam donetu izvrsnu presudu od pre sedam meseci da treba da mi se uplacuje 12500 din. a retroaktivno bi trebali da mi isplate od dana vestacenja(ili podnosenja zalbe) a to je bilo polovinom 2008 godine.
A to jos uvek cekam, a sada jos i nikome nisu uplatili ni ovu rentu koja je do sada bila redovna.:kletva::poludeo::udriglavu::dontunderstand:

Kolega, i ja primam rentu, i do proslog meseca je redovno isplacivana (meni 15-tog u mesecu, tako je odredjeno presudom), ali ona koja je trebala da bude isplacena 15.11. isplacena mi je 07.12. ( sa zakonskom kamatom). Verovatno im samo nedostaju sredstva za tu namenu, videcemo sta ce biti kad usvoje budzet za sledecu godinu.

ps Ako je neko dosao do novog Pravilnika za resavanje stambenog pitanja putem bezkamatnog kredita (20.000e), koji je trebalo da bude objavljen u Vojnom sluzbenom listu 9.12., molim da mi se javi, bilo putem ovog foruma ili PP. Hvala.

Kolega, i ja primam rentu, i do proslog meseca je redovno isplacivana (meni 15-tog u mesecu, tako je odredjeno presudom), ali ona koja je trebala da bude isplacena 15.11. isplacena mi je 07.12. ( sa zakonskom kamatom). Verovatno im samo nedostaju sredstva za tu namenu, videcemo sta ce biti kad usvoje budzet za sledecu godinu.

ps Ako je neko dosao do novog Pravilnika za resavanje stambenog pitanja putem bezkamatnog kredita (20.000e), koji je trebalo da bude objavljen u Vojnom sluzbenom listu 9.12., molim da mi se javi, bilo putem ovog foruma ili PP. Hvala.

PORUKA za NEŠU, kolega kroz razgovor sa licima iz finansijske bramše u GŠ VS, razlog je ovo što je BOJCA72 izneo. Nedostatak novca i spas je u rebalansu buđeta. Takva situacija je i sa UTS, rekli su da će to sve da podmire do 20. januara 2011. godine.

Nego da te izvestim za kredit. Tačno je, da KVP sa UTS preko DRAGANJCA i MO su vršili pritisak da taj iznos bude veći (30.000), međutim zbog totalno prazne kase, za mnogo važnije obaveze to nij prihvaćeno i sve je ostalo u STENBAJ - čekaju se bolja vremena. Kredit opstaje za sada zahvaljujući tih rata (UTS) koji se uplaćuju . Baš je sve neizvesno. Ja još uvek nisam uspeo dobiti SVL, tako da neznam da li se u njemu nalaze izmene i dopune o kojima smo prije pričali. Videćemo, mozda treba biti malo više strpljiv.

Što se tiče razlike koja ti se ne isplaćuje, mislim da mnogo grešiš što ne podneseš, povratnicom, zahtev za izvršenje izvršne presude, a ukoliko ti to ne urade pokreneš zahtev kod IZVRŠNOG SUDA za blokadu računa fonda I IZVRŠE PRINUDNU NAPLATU .

Čujemo se kad dobijem SVL, POZDRAVLJAM TE !!!

ako nije pokrenut izvrsni postupak ili ako nisi uplatio taksu za pokretanje izvrsnog postupka nece ti izvrsiti obracun i dati zaostatke...mora da ti advokat ili ti zovnu ranije je to bilo 4 opstinski sud u beogradu koji to radi--sad je valjda 1 osnovni ali proveri i vide sta je...najverovatnije je da se radi o neplacenoj taksi za izvrsenje ako je napisan predlog za izvrsenje ako nije onda je to razlog....sto se tice isplate rente po novom--ako je presuda izvrsna onda su je zaturili u narodnoj banci koja je nadlezna za isplatu...moras kontaktirati NB u kragujevcu ...advokati znaju brojeve telefona...

Ako ko ima clan i stav zakona o socijalnom i zdravstvenom osiguranju mislim da je u pitanju clan 243,koliko sam saznao jos je na snazi i datira iz perioda VJ,a kaze lice koje je kao pripadnik OS SFRJ vreme posle avgusta 1990 god,provelo u borbenim dejstvima,lecenju od povreda dobijenih u borbenim dejstvima i sl. a zadnji stav kaze korisniku vojne penzija koji je kao pripadnik OS SFRJ proveo posle avgusta 1990 god u borbenim dejstvime,vreme provedeno u borbenim dejstvima se mora racunati kao radni staz u dvostrukom trajanju,e sad ako ko ima tacno ili link ka tom propisu ili ako moze samo taj ceo clan da postavi bio bih mu zahvalan,pozdrav.

PORUKA za NEŠU, kolega kroz razgovor sa licima iz finansijske bramše u GŠ VS, razlog je ovo što je BOJCA72 izneo. Nedostatak novca i spas je u rebalansu buđeta. Takva situacija je i sa UTS, rekli su da će to sve da podmire do 20. januara 2011. godine.

Nego da te izvestim za kredit. Tačno je, da KVP sa UTS preko DRAGANJCA i MO su vršili pritisak da taj iznos bude veći (30.000), međutim zbog totalno prazne kase, za mnogo važnije obaveze to nij prihvaćeno i sve je ostalo u STENBAJ - čekaju se bolja vremena. Kredit opstaje za sada zahvaljujući tih rata (UTS) koji se uplaćuju . Baš je sve neizvesno. Ja još uvek nisam uspeo dobiti SVL, tako da neznam da li se u njemu nalaze izmene i dopune o kojima smo prije pričali. Videćemo, mozda treba biti malo više strpljiv.

Što se tiče razlike koja ti se ne isplaćuje, mislim da mnogo grešiš što ne podneseš, povratnicom, zahtev za izvršenje izvršne presude, a ukoliko ti to ne urade pokreneš zahtev kod IZVRŠNOG SUDA za blokadu računa fonda I IZVRŠE PRINUDNU NAPLATU .

Čujemo se kad dobijem SVL, POZDRAVLJAM TE !!!

Nesto sam nacuo da mozda to izadje ili u SVL od 09.12. ili od 15.12. videcemo ko prvi dodje do SVL prosledice ga dalje.
A sto se tice resavanja stambenog pitanja putem ovih 20000 evra, imam informaciju da 23.12. opet zaseda neka komisija.
A za rentu cu proveriti sa mojim advokatom posto to ide preko njega, ni njima ne verujem mnogo, da proverim da me ne zavlaci on nesto...:think:

ako nije pokrenut izvrsni postupak ili ako nisi uplatio taksu za pokretanje izvrsnog postupka nece ti izvrsiti obracun i dati zaostatke...mora da ti advokat ili ti zovnu ranije je to bilo 4 opstinski sud u beogradu koji to radi--sad je valjda 1 osnovni ali proveri i vide sta je...najverovatnije je da se radi o neplacenoj taksi za izvrsenje ako je napisan predlog za izvrsenje ako nije onda je to razlog....sto se tice isplate rente po novom--ako je presuda izvrsna onda su je zaturili u narodnoj banci koja je nadlezna za isplatu...moras kontaktirati NB u kragujevcu ...advokati znaju brojeve telefona...

Provericu sa advokatom, hvala puno. I advokati mozda namerno odugovlace, moracu da ga posetim i da proverim.

Ja sam jedan od onih koji su poslali Fondu za SOVO Zahtev za usklađivanje vrednosti boda za 11,06%, kao i Žalbu, ali to neznači da neću podneti i Tužbu. Zamolio bih te da mi pošalješ Primerak presude kako bi je pokazao i drugima u cilju povećanja masovnosti Tužbi.

Pozdrav i hvala.

PORUKA za PRISJANCA - kolega, po onome što si izneo, razumeo sam da si podneo ZHATEV koji plasira UVPS i na taj način, podnošenjem ŽALBE već si ušao u UPRAVNI POSTUPAK, jer drugostepeni organ fonda neće ti odgovoriti tako da ti preostaje da podneseš TUŽBU preko UPRAVNOG SUDA i time čekaš da ti isti donese presudu do kraja 2011. ili 2012. godine, kada ćeš dobiti ISTO USKLAĐENO REŠENJE KOJE VEĆ POSEDUJEŠ sa KLAUZULOM , citiram : " REVIZIJA I ŽALBA NE ZADRŽAVA IZVRŠENJE ", a na isto NISI PODNOSIO ŽALBU u roku od 15 dana, koja je takodje data ta klauzula u duhu Zakona o upravnom postupku . Što znači da rešenjem RF PIO RS, kojim je dato vanredno uskladjivanje vrednost boda od 10.01.2008. godine za 11,06 %, TEBI i SVIMA NAMA se NE MENJAJU ELEMENTI u USKLADJENOM REŠENJU, a TO ZNAČI DA DOBIJENO USKLADJENO REŠENJE TI JE KONAČNO I PRAVOSNAŽNO, odnosno UPRAVNO . Zato i JAVNO ISTIČEM DA UVPS VRŠI OBMANU I DILUJE u KORIST FONDA jer tim postupkom nakon okončanja UPRAVNOG postupka i tek tada pokretanja TUŽBE za novčana potraživanja, ZBOG ZASTARELOSTI IZGUBIĆEŠ PRAVA NA DEO GLAVNICE koja te pripada od januara 2008. godine pa sve do konačne isplate.

Da NE BI IZGUBIO TO PRAVO, preporučujem ti, DA PODNESEŠ I TUŽBU ZA NOVČANA POTRAŽIVANJA u duhu Zakona o parničnom postupku i Zakona o obligacionim odnosima, sve zbog materijalne štete učinjene od strane tuženika . A na PRVOM ročištu , svojim PODNESKOM ili na samom ročištu zatražiš od sudike-sudije, da donese REŠENJE o PREKIDU sudskog postupka ZBOG UPRAVNOG POSTUPKA I DO OKONČANJA ISTOG. Takvim postupkom , NAKON OKONČANJA upravnog postupka I AKTIVIRANJEM POSTUPKA (koji ti je bio u pasivi), OBEZBEDJUJEŠ I STIČEŠ PRAVO NA NOVČANA POTRAŽIVANJA OD DANA DOSPEĆA (01.januara 2008. godine), sa zakonskom zateznom kamatom, obračunat od 20. u mesecu za prethodni mesec, za svaki pojedinačni mesecni iznos, sve do konačna isplate , jer u odredbama Zakona o parničnom postupku i Zakona o obligacionim odnosima, tužbu si PODNEO blagovremeno u roku od 3 godine od dana objavljivanja rešenja RF PIO RS u službbenom glasniku (od 25.01.2008. do 25.01.2011. godine) . ZNAČI svako podnošenje tužbe, nakon 25.01.2011. godine, GUBIŠ pravo na deo GLAVNICE .

KOLEGA, ukoliko želiš da pošaljem sve obrasce koje su ti potrebne za pokretanje TUŽBE, moraš mi dostaviti e-mail preko kog mogu da ti pošaljem sve to . POZDRAVLJAM TE i

Korisnik sam porodicne penzije,po osnovu izdrzavanja deteta,studenta(21god) ,u momentu smrti supruga imala sam 33god,sada imam 43, Hocu li imati pravo na porodicnu penziju po zavrsetku skolovanja deteta.? ako da,kad... i kakav je postupak moguceg ostvarenja...? unapred zahvalna.

POZDRAV GOSPOĐI, drago mi je da boravite i na neki način pratite sve izmene i dopune a samim tim i promene koje se donose kako bi ostvarili blagovremeno svoja prava, BRAVO. Mogu vam reći da sada imate, verovatno pravo na porodičnu porodicu u iznosu od 80 % od penzije koja je pripadala ili bi pripadala vašem pokojnom suprugu. Nakon navršavanja 26. godina starosti vašeg sina, fond će vam bez ikakve opomene, kao što već mnogima su to uradili, ukinuti penziju , ali ćete imati pravo na svoju porodičnu penziju u visini od 70%, samo ŠTO ĆETE MORATI BLAGOVREMENO PODNETI ZAHTEV ZA PRIZNAVANJE TOG PRAVA I DONOŠENJE REŠENJA, ukoliko se izmenama i dopunama ili novim Zakonom PIO ne izmene odredbe koje regulišu tu problematiku, jer je to period od 5 godina. Niko nezna šta će se sve do tada izmeniti . Sadašnjim Zakonom PIO, godine sticanje prava na porodičnu penziju, mislim za vas, morate imati 50 i više godine života.

Mnoge naše gospodje, ovde u Nišu, su PODNELE TUŽBU za novčana potraživanja od 11,06 %, a obzirom da tu aktivnost ja vodim, mogu vam reći, statistički gledano i procentualno, daleko veću hrabrost i odlučnost ste pokazale u odnosu na sve korisnike vojnih penzija, koji su skeptični, neverni, podložni uticaja UVPS i skloni demagogiji i filozofirovanju a jako malo znaju i prate Zakone i propise koja im omogućavaju da steknu i izbore se za svoja prava .

Ukoliko budete odlučili da pokrenete TUŽBU, zbog velikog političkog uticaja i stavova koja se nameću a nemaju zakonsku i pravnu podlogu, odnosno argumentaciju nekim UREDBAMA ili ODLUKAMA, da vas ZASTUPA advokat koji će vas stručno i profesionalno zastupati . Podela koja je očigledna, izmedju samih advokata, zbog stava da li treba UPRAVNO REŠENJE ili NE, te ići na UPRAVNI POSTUPAK odnosno da je to NEPOTREBNO jer TUŽIOCI (KVP) već IMAJU to neophodno USKLADJENO REŠENJE od 2007. godine, a samim tim i zabuna koja se stvara kod sudija i takodje, vrši podelu samih sudija gde sada imamo da neki sduija donosi PRESUDU u našu korist A neki sudija donosi PRESUDU kojom se tužba odbacuje kao NEOSNOVANU, jer tužioc nema UPRAVNO REŠENJE ili pa se donosi PRESUDA kojom se SUD PROGLAŠAVA APSOLUTNO NENADLEŽNIM i tužbu ODBACUJE kao neosnovanu jer je tužioc u UPRAVNOM POSTUPKU .

ZBOG SVEGA OVOGA VAM SAVETUJEM DA NE PODNOSITE TUŽBU VI VEĆ PREKO ADVOKATA ! POZDRAVLJAM VAS I ŽELIM VAM SREĆU VAMA I SINU U OSTVARIVANJU SVOJA PRAVA !!!

Zahvalna na ulivenom optimizmu i pohvalama...!
kako sam ja shvatula ,TRAJNO cu izgubiti pravo na porodicnu penziju,zato sto cu napuniti 49godina kada moj sin bude imao 26.?! Ne znam ima li mogusnost da sacekam pravo sa navrsenih 50 godina, ili mozda trazim neko privremeno resenje,pa sacekam godine strarosti?
Sto se tice uskladjivanja penzije,pokrenula sam sudski postupak,nadam se da ce biti pozitivno zavrsen?!
Pozdravljam Vas i ocekujem nove informacije,ako su vam dostupne........

PORUKA za GAGE07 - Naravno da želim, i unapred ti se zahvaljujem (snmprisjan@beotel.net)

PORUKA za PRISJANCA - kolega, zašto ne svratiš do Udruženja penzionisanih podoficira i tamo dobiješ iz prve ruke sve informacije i potrebne obrasce, a što je povoljnije za tebe jeste da možeš podneti TUŽBU preko udruženja, koji ima ugovor sa dve advokatske kancalarije pod izuzetno povoljnih uslova za sve korisnike vojnih penzija koji podnose tužbe preko udruženja odnosno tih advokata . Premda nije mi problem da ti pošaljem i obrasce. To sam uradio i dao mnogima koji su podneli tužbe individualno, bez advokata i sada su pred donošenja presude koja postaje neizvesna iz sledećih razloga : - nemanja iskustva u pravilnom zastupanju sebe na ročištima, neiskustvo u pisanju PODNESAKA , zbog velike dileme i podele sudija kakvu presudu doneti, na osnovu stava (politike, fonda i udruženje oficira-UVPS) da treba upravno rešenje ili pravde i Zakona da to svi mi već imamo .

Preko e-maila poslaću ti obrazac ZAHTEVA i time ćeš imati mogućnost da uvek komuniciramo i tom vezom . POZDRAV !!!

Nesto sam nacuo da mozda to izadje ili u SVL od 09.12. ili od 15.12. videcemo ko prvi dodje do SVL prosledice ga dalje.
A sto se tice resavanja stambenog pitanja putem ovih 20000 evra, imam informaciju da 23.12. opet zaseda neka komisija.
A za rentu cu proveriti sa mojim advokatom posto to ide preko njega, ni njima ne verujem mnogo, da proverim da me ne zavlaci on nesto...:think:

U vojnom sluzbenom listu 31/10 od 09.12.2010. definitivno nema Dopune pravilnika o upotrebi, uslovima i nacinu koriscenja sredstava za poboljsanje materijalnog polozaja korisnika vone penzje bez stana ( onih 20.000 e). Cekamo sledeci.

Bio sam odsutan pa me dugo nije bilo na forumu. Korisnik sam vojne penzije od 01.10.2006. godine (to je ona prevremena po potrebi službe) pa me interesuje da li imam pravo na vanredno povećanje od 11.6%? Kolega GAGE07 molio bih vas da mi pošaljete sve što je potrebno za pokretanje tužbe na moj E-mail:
Tenak04@open.telekom.rs

KOLEGA, tokom večeri poslaću ti sve obrasce , kako bi stekao uvid u istih i izvršio procenu, pa onda sam odluči . Imaš pravo na tužbu i smatram da je trebaš podneti . Ovde kod nas u Nišu dobili smo za sada DVE negativne presude i TRI pozitivne. Po tome se vidi da je i sudstvo i sudije su podeljeni, tako da imaš sudija koji presudjuju po pravdi i Zakonu, a imaš i onih koji presudjuju na osnovu nečijeg političkog stava bez oslonca pravde i Zakona . POZDRAVLJAM TE !!!

KOLEGA, tokom večeri poslaću ti sve obrasce , kako bi stekao uvid u istih i izvršio procenu, pa onda sam odluči . Imaš pravo na tužbu i smatram da je trebaš podneti . Ovde kod nas u Nišu dobili smo za sada DVE negativne presude i TRI pozitivne. Po tome se vidi da je i sudstvo i sudije su podeljeni, tako da imaš sudija koji presudjuju po pravdi i Zakonu, a imaš i onih koji presudjuju na osnovu nečijeg političkog stava bez oslonca pravde i Zakona . POZDRAVLJAM TE !!!

Kolega, hvala na poslatim obrascima. Danas ću to proučiti sa nekim kolegama, a sutra ću otici u udruženje u Pančevu da vidim šta oni rade po tom pitanju, jer koga sam god pitao niko nema pojama o tome. Takođe, našao sam na sajtu Ustavnog suda da je Ustavni sud na 58. redovnoj sednici održanoj 16. децембра 2010. gодине razmatrao inicijativu za ocenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o Vojsci Srbije i doneo zaključak –(citiram) "zaključio da u smislu 33. Zakona o Ustavnom sudu, dostavi Narodnoj skupštini na mišljenje inicijativu za ocenu ustavnosti odredaba čl. 190, 191. 192, člana 193. stav 1. I člana 197. stav 2. Zakona o Vojsci Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 116/07 и 88/09). (predmet IU - 2/2008 ) ". E sad šta to znači, da li će sudovi čekati njihovo autentično tumačenje navedenih odredbi i kakvo če njihovo mišljenje biti jer upravo je član 193. vezan za ovo vanredno povećanje od 11.06%.

Poslednja izmena:
Kolega, hvala na poslatim obrascima. Danas ću to proučiti sa nekim kolegama, a sutra ću otici u udruženje u Pančevu da vidim šta oni rade po tom pitanju, jer koga sam god pitao niko nema pojama o tome. Takođe, našao sam na sajtu Ustavnog suda da je Ustavni sud na 58. redovnoj sednici održanoj 16. децембра 2010. gодине razmatrao inicijativu za ocenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o Vojsci Srbije i doneo zaključak –(citiram) "zaključio da u smislu 33. Zakona o Ustavnom sudu, dostavi Narodnoj skupštini na mišljenje inicijativu za ocenu ustavnosti odredaba čl. 190, 191. 192, člana 193. stav 1. I člana 197. stav 2. Zakona o Vojsci Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 116/07 и 88/09). (predmet IU - 2/2008 ) ". E sad šta to znači, da li će sudovi čekati njihovo autentično tumačenje navedenih odredbi i kakvo če njihovo mišljenje biti jer upravo je član 193. vezan za ovo vanredno povećanje od 11.06%.

PORUKA za BeGood : Odmah da ti kažem da retko koje UVPS po gradovima i opštinama u Srbiji radi na podnošenje TUŽBI. Stav je GO i Draganjca da se podnose ZAHTEVI za uskladjivanje i donošenje uskladjenog rešenja što znači pokretanje UPRAVNOG POSTUPKA SVE DO UPRAVNOG SUDA, da bi na kraju po okončanju celokupnog procesa krajem 2011. ili 2012. godine DOBIJEŠ isto takvo rešenje koje već ti je doneti i dostavljeno tokom 2007. godine i po kome ti vrše isplatu penzija, kao i oba uskladjivanja penzija tokom APRILA za 6,97 % i OKTOBRA za 14,13 %, kada je Upravni odbor Fonda donosio ODLUKE i po automatizmu vršio uskladjivanje penzija u bazi podataka i isplatu. TADA NIKO NIJE TRAŽIO UPRAVNO REŠENJE - SADA JE NEOPHODNO - Z A Š T O - niko neće da ti kaže. PA ZATO ŠTO JE TO POLITIČKI STAV ILI POJEDINACA A NE PRAVO U DUHU USTAVA, ZAKONA I REŠENJA .

Inicijativa o kojoj pišeš jeste postoji, ali sa osnovnim ciljem da nas samo zavaravaju, kako neko radi na tome da I DALJE OSTANEMO U OKVIRU MO , a ne da idemo u okviru RF PIO RS. Ovo govorim iz prostog razloga što je to već prošlo sve organe i institucije pa i data je saglasnost MMF-a. Šta misliš dali se može nešto izmeniti u predloženom Zakonu PIO, koji treba da se usvoji u Skupštini do kraja meseca BEZ SAGLASNOSTI MMF-a, JA MISLIM DA NE - zato i mislim da je to samo inicijativa koja će ostati zabeležena da je bila i ostala na papiru.

Mi odlazimo u RF PIO RS tek 2012. godine a ne 2011. godine, samo zato što nisu u stanju da rešenje naša dugovanja koja postaju sve veća i veća, a to je MALI DUG (minimum 3 maksimum 5 prosečnih plata ili kako ga neko naziva K-3 ), MLAI DUG (potraživanja od 2004.-2007.) sa svim troškovima i zakonskom zateznom kamatom koji dostigao i preko DESET milijardi dinara ; I SADA vanredno uskladjivanje vrednost boda - povećanja za 11,06 % gde su potraživanja skoro ista kao i razlike penzija .

Sama doneta PRESUDA koju sam ti poslao potvrdjuje da UPRAVNI POSTUPAK je NEPOTREBAN već da treba odmah ići na podnošenje ZAHTEVA za isplatu a nakon toga na TUŽBU jer postoji i imamo pravni osnov. POZDRAVLJAM TE !!!

U vojnom sluzbenom listu 31/10 od 09.12.2010. definitivno nema Dopune pravilnika o upotrebi, uslovima i nacinu koriscenja sredstava za poboljsanje materijalnog polozaja korisnika vone penzje bez stana ( onih 20.000 e). Cekamo sledeci.

Da li neko zna da li je u SVL od 23.12.2010 izasla dopuna pravilnika o upotrebi, uslovima i nacinu koriscenja sredstava za poboljsanje materijalnog polozaja korisnika vone penzje bez stana ( onih 20.000 e). ?
Ja jos nisam dosao do tog SVL pa Vas molim ako ga neko ima neka javi.

Back