Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Znate li kolika je penzija vojna u Republici Srpskoj sa invalidninom. molim odgvor

PORUKA za NADU2810 - Kontaktirajući mog klasića u Banja Luci, rekao je da su penzije u R. Srpskoj za oko 150 EU manje od penzija koje mi primamo u Srbiji. Nisam mogao da ga pitam nešto konkretnije jer nisi navela čin vojne invalidske penzije . One su i tamo i ovde u visini od 85 %, ali se razlikuju od čina, odnosno broj bodova po rešenju . POZDRAVLJAM TE !!!!

DRAGO, pozdravljam te i mogu ti reći nešto oko tvoje RENTE koju dobijaš. Tumačenje advokata i sudskih veštaka ono što ti dato i odredjeno ( mislim na rentu ) sudskim rešenjem, ne može se menjati, ako to nije regulisano presudom-rešenjem, već je ona fiksna i mora se isplaćivati onako kako je to regulisano presudom, odnosno do kraja života . Znači povećanje od 11,06 % ne može da doprinese da ti renta bude smanjena ili ukinuta, već ona ostaje ista, ali zato pored povećanja invalidske penzije imaš pravo i na povećanje naknada za oštećenje, negu i pomagala, jer rešenjem Republičkog Fonda PIO RS, tačkom 1. regulisano i to i to te pripada .

Predlažem ti da napraviš fotokopiju tvog rešenja na praznavanju invalidske penzije i svih naknada i sudsko rešenje ili rešenje fonda SOVO za priznavanje rente, kako bi ovde protumačili još jednom sa advokatima i sudskim veštacima i doneli pravi i konačni stav koji će verovatno tebi mnogo više značiti jer ćeš imati više pravih stručnih mišljenja o svojim pravima i lakše ćeš se odlučiti kako da se izboriš za svoja prava koja te po zakonu pripadaju . Adresu ti mogu poslati na toj e-mail, ukoliko si zainteresovan javi se . POZDRAVLJAM te i želim puno zdravlja i sreće !!!

Inače što se tiče prijatelja, potpukovnika, OSTAJE kako smo se dogovorili, neka se javi !!!

I ja sam ostvario pravo na rentu, obzirom da sam u invalidskoj penziji zbog povreda zadobijenih u vrsenju sluzbe.Rentu sam ostvario tuzbom uz pomoc advokata 2008 godine.U mom slucaju u presudi kao iznos rente koja mi se isplacuje stoji: broj bodova kao i nominalni iznos prema tadasnjoj vrednosti boda.Pored toga, u presudi stoji jedna vrlo bitna stavka koja mozda moze pomoci kolegi Drvola79, a to je sledece: Da me sleduje uvecanje rente po osnovi uvecanja vrednosti boda i uvecanje broja bodova ukoliko dodje do nekih promena u nacinu obracuna broja bodova, odnosno po drugoj zakonskoj osnovi.

Renta mi se isplacuje prema iznosu koji je naveden u presudi.Obzirom da je od vestacenja kada mi je odredjena visina rente (vestacenje je bilokrajem 2006.godine) bilo nekoliko povecanja vrednosti boda, trebalo je da se automatizmom i iznos poveca.Drzava to nije uradila pa sam ponovo pokrenuo postupak zbog dve stvari:

1. Uvecanje vrednosti boda

2. Uvecanje broja bodova na osnovu ona 3 resenja koja se odnose na period 2004.-2007.godine, kojima nam se povecao broj bodova za obracun penzije.

Pored toga, advokat mi tvrdi da imam pravo i na uvecanje broja bodova od 0,5% na svaku godinu do iznosa od 20% (deo penzije koji sleduje po osnovu penzijskog staza) i na uvecanje na osnovu unapredjenja u visi cin, a koje bih ostvario da sam radio.
Postupak je u toku, rociste je bilo zakazano ali je odgodjeno zbog strajka administracije u sudstvu.Advokat mi tvrdi da postupak ne bi trebao da traje dugo jer je pravo na rentu ostvareno a ova uvecanja ne moze niko da ospori.

Dakle, kolega Drvola79 pogledajte svoju presudu o priznavanju prava na rentu i kontaktirajte svog advokata.

VELIKI POZDRAV za najvrednijeg kolegu u ovoj i slicnim temama GAGE07!!!

Poslednja izmena:
PORUKA za CONJAGIC : Po Pravilnik kojim se donose rešenja od strane Fonda za SOVO na pripadajući UTS, je rigorozniji od Pravilnika po kojem se to pravo priznaje aktivnim starešinama. Fond SOVO, ukoliko živite kod roditelja, svojih ili supruge, NE PRIZNAJU vam pravo na UTS i odbijaju vas ukoliko podnesete zahtev. Ukoliko želite da ostvarite to pravo morate imati status PODSTANARA i biti prijavljen na tuđu adresu. Kada postanete podstanar u pravnom smislu, javi se ponovo pa ću ti reći šta ti treba od dokumenata za ostvarivanje UTS. POZDRAVLJAM TE i ŽELIM ti PRIJATAN VIKEND !!!

Hvala GAGE07!SVE NAJBOLJE!

I ja sam ostvario pravo na rentu, obzirom da sam u invalidskoj penziji zbog povreda zadobijenih u vrsenju sluzbe.Rentu sam ostvario tuzbom uz pomoc advokata 2008 godine.U mom slucaju u presudi kao iznos rente koja mi se isplacuje stoji: broj bodova kao i nominalni iznos prema tadasnjoj vrednosti boda.Pored toga, u presudi stoji jedna vrlo bitna stavka koja mozda moze pomoci kolegi Drvola79, a to je sledece: Da me sleduje uvecanje rente po osnovi uvecanja vrednosti boda i uvecanje broja bodova ukoliko dodje do nekih promena u nacinu obracuna broja bodova, odnosno po drugoj zakonskoj osnovi.

Renta mi se isplacuje prema iznosu koji je naveden u presudi.Obzirom da je od vestacenja kada mi je odredjena visina rente (vestacenje je bilokrajem 2006.godine) bilo nekoliko povecanja vrednosti boda, trebalo je da se automatizmom i iznos poveca.Drzava to nije uradila pa sam ponovo pokrenuo postupak zbog dve stvari:

2. Uvecanje broja bodova na osnovu ona 3 resenja koja se odnose na period 2004.-2007.godine, kojima nam se povecao broj bodova za obracun penzije.

Pored toga, advokat mi tvrdi da imam pravo i na uvecanje broja bodova od 0,5% na svaku godinu do iznosa od 20% (deo penzije koji sleduje po osnovu penzijskog staza) i na uvecanje na osnovu unapredjenja u visi cin, a koje bih ostvario da sam radio.
Postupak je u toku, rociste je bilo zakazano ali je odgodjeno zbog strajka administracije u sudstvu.Advokat mi tvrdi da postupak ne bi trebao da traje dugo jer je pravo na rentu ostvareno a ova uvecanja ne moze niko da ospori.

Dakle, kolega Drvola79 pogledajte svoju presudu o priznavanju prava na rentu i kontaktirajte svog advokata.

POZDRAVLJAM KOLEGU I ZAHVALJUJEM NA POZDRAVE, takođe, mogu ti reći da kroz kontakte sa DRAGOM stekao sam utisak da mu je mnogo toga poznato i da i on na isti način rešava svoju RENTU, što je jako dobro. Posebno je dobro što i na ovaj način ste uspeli da objasnite neke stvari koje mnogima od nas nisu poznate . Takav je slučaj i sa vanrednim povećanjem od 11,06 % ne samo penzija, već taj procenat pripada i KVP koji primaju invalidsku penziju i naknadu za negu i telesno oštećenje. Tako da sada u sve tužbe koje sastavljamo sa advokatima tražimo povećanje i za naknade u iznosu od 11,06 % .

POZDRAV i ČUJEMO SE !!!

Danas sam dobio obavestenje za onih 20000 evra za KVP, posto sam podneo zahtev a 07.12. je zasedala komisija i po brzom postom su mi poslali da moram da im dostavim u roku od 15 dana sledecu dokumentaciju:
1) Potvrdu nadleznog organa (ne stariju od 6.meseci) da i dalje imam svojstvo RVI
"to sam izvadio u boracko i poslacu im i resenje koje imam da sam trajni RVI"

2) Uverenje iz Republicke uprave javnih prihoda i katastra nepokretnosti po prebivalistu za suprugu i mene(ne starije od 6.meseci), u orginalu ili overenu kopiju.

To mi verovatno traze zbog toga jer su mi dokumenta odavno kod njih i stara su...

Tako da cu im sutra poslati brzom postom i nadam se kad prime da ce i odobriti uplatu od 20000 evra.
Inace poslao sam po ovom novom pravilniku da se KVP uplati na njegov racun bez ikakvog predugovora o kupovini.
Samo da Vas obavestim i pruzim bar neku informaciju.
Ne znam dal'je izaslo u SVL ali vec izgleda da rade po novom.

Pozdrav svima,
i javljam se sa novim informacijama...

A mozda javim i da su mi uplatili 20000 evra, ko zna... :D :)

Pozdrav za kolegu kornjaca29, zahvaljujem na informacijama...

Ja sam rentu ostvario preko Vojnog pravobranilastva (a ne sudski putem kao i Vi).
Pred kraj svake godine zahtevom trazim da mi se uskladi odnosno uveća novčana renta po osnovu dodatka na platu-minuli rad od 0.4% na svaku navršenu godinu rada (od 01.01.2008 godine umesto dosadašnjih 0.5% na svaku započetu godinu rada, sada je 0.4% na bruto platu za svaku navršenu godinu, tako da se na osnovu punih 40 godina staža priznaje 16%, a po staroj Uredbi je bilo 20%).

Aktivni su 29.01.2010 godine dobili povećanje plate, što i nas sleduje kroz RENTU.To je Akt sekretara Ministarstva odbrane Republike Srbije br.2321-11/09 od 29.01.2010.godine, član 16, stav 1, tačka 8.

Danas sam dobio obavestenje za onih 20000 evra za KVP, posto sam podneo zahtev a 07.12. je zasedala komisija i po brzom postom su mi poslali da moram da im dostavim u roku od 15 dana sledecu dokumentaciju:
1) Potvrdu nadleznog organa (ne stariju od 6.meseci) da i dalje imam svojstvo RVI
"to sam izvadio u boracko i poslacu im i resenje koje imam da sam trajni RVI"

2) Uverenje iz Republicke uprave javnih prihoda i katastra nepokretnosti po prebivalistu za suprugu i mene(ne starije od 6.meseci), u orginalu ili overenu kopiju.

To mi verovatno traze zbog toga jer su mi dokumenta odavno kod njih i stara su...

Tako da cu im sutra poslati brzom postom i nadam se kad prime da ce i odobriti uplatu od 20000 evra.
Inace poslao sam po ovom novom pravilniku da se KVP uplati na njegov racun bez ikakvog predugovora o kupovini.
Samo da Vas obavestim i pruzim bar neku informaciju.
Ne znam dal'je izaslo u SVL ali vec izgleda da rade po novom.

Pozdrav svima,
i javljam se sa novim informacijama...

A mozda javim i da su mi uplatili 20000 evra, ko zna... :D :)

PORUKA za NEŠU77 - Nisam još uspeo da dobijem povratnu informaciju, ali zato tebi je dajem da je i ti proveriš, DA ZBOG VELIKOG PRITISKA I ZAHTEVA BEOGRADSKIH KVP, DATA JE SAGLASNOST VLADE DA VREDNOST KREDITA U BUDUĆE BUDE U VISINI OD 30.000 EU. - koliko je to tačno NEZNAM, od ranije sam imao informaciju, da MO VS, na zahtev UPPS i UVPS, je tražio da visina kredita bude veća od 20.000 EU (25-30.000). Kako je zahteva tokom godine premašio sva njihova očekivanja, jer ima više zahteva nego odredjenog novca za tu svrhu, a za BEOGRADJANE taj novac ne omogućava da urade nešto sa tom sumom novca, ovoga puta, PRITISAK je bio JOŠ VEĆI . Imajući u vidu, da ta suma novca, i za nas iz UNUTRAŠNJOSTI Srbije ODGOVARA, data je saglasnost i podrška u tim zahtevima, KVP Beograda .

Uostalom, to ćemo utvrditi i izlaskom SVL, posle 09.12. pa će da se čujemo. A možda bi mogao to da utvrdi i VLADICA, pozdravljam te !!!

POŠTOVANE KOLEGE, BORCI za SVOJA STEČENA PRAVA !!!

Duže vreme VAS ubedjujem da imate PRAVNI OSNOV da pokrenete tužbu za vanredno uskladjivanje vrednost boda za 11,06 % od 01.01.2008. godine, koje je dao Ministar LJAJIĆ, svim penzionerima, BEZ PODNOŠENJA ZAHTEVA ZA USKLADJIVANJE I DONOŠENJE REŠENJA - odnosno pokretanje UPRAVNOG POSTUPKA (zahteva, pisanje žalbe i podnošenje tužbe Upravnom sudu), kako to nas ubeđuje predsednik DRAGANJAC i njegova udruženja po celoj SRBIJI, DILUJUĆI u korist FONDA za SOVO .

Kao DOKAZ svojih teza i stavova je PRESUDA 1. OSNOVNOG SUDA u BEOGRADU, doneta 19. 11. 2010. godine, kojom se USVAJA TUŽBENI ZAHTEV tužioca (KVP), pa se OBAVEZUJE tuženi FOND da tužiocu na IME NAKNADE ŠTETE, zbog MANJE ISPLAĆENIH penzija, ISPLATI IZNOS od .........., sa ZAKONSKOM ZATEZNOM KAMATOM i to : ........

KOJI GOD ŽELI PRIMERAK TE PRESUDE, JAVITE SE, VOLJAN SAM DA VAM JE DOSTAVIM, putem e-maila KOJI MI DATE i do KRAJA GODINE STVORIMO ŠTO VEĆU MASOVNOST u podnošenju TUŽBI i izboriti za svoja prava .

POZDRAVLJAM VAS i ŽELIM VAM PRIJATAN VIKEND !!!

Poslednja izmena:
PORUKA za NEŠU77 - Nisam još uspeo da dobijem povratnu informaciju, ali zato tebi je dajem da je i ti proveriš, DA ZBOG VELIKOG PRITISKA I ZAHTEVA BEOGRADSKIH KVP, DATA JE SAGLASNOST VLADE DA VREDNOST KREDITA U BUDUĆE BUDE U VISINI OD 30.000 EU. - koliko je to tačno NEZNAM, od ranije sam imao informaciju, da MO VS, na zahtev UPPS i UVPS, je tražio da visina kredita bude veća od 20.000 EU (25-30.000). Kako je zahteva tokom godine premašio sva njihova očekivanja, jer ima više zahteva nego odredjenog novca za tu svrhu, a za BEOGRADJANE taj novac ne omogućava da urade nešto sa tom sumom novca, ovoga puta, PRITISAK je bio JOŠ VEĆI . Imajući u vidu, da ta suma novca, i za nas iz UNUTRAŠNJOSTI Srbije ODGOVARA, data je saglasnost i podrška u tim zahtevima, KVP Beograda .

Uostalom, to ćemo utvrditi i izlaskom SVL, posle 09.12. pa će da se čujemo. A možda bi mogao to da utvrdi i VLADICA, pozdravljam te !!!

Hvala druze na toj informaciji. To bi bilo dobro, ali pitanje da li ce da usvoje to. I sta ce biti sa ljudima koji npr. dobiju 20000 €, a posle usvoje npr. da se KVP isplacuje 25-30000€. Ne bi bilo fer prema njima, da li ce ti isti imati pravo da traze da im se isplati naknadno razlika? Imam prijatelja takodje KVP koji je kupio stan tako sto je dao tih 20000 € i morao da uzme kredit 15000 €. Po mojoj nekoj logici svi treba da smo isti i da se svima isplati isto, a ne da se prvoj nekoj grupi zamazu oci sa 20000 € a posle ostalima daju 30000 €. Da li ima neko ko se razume u to, pa da nam kaze da li moze ta razlika da se naplati naknadno, i da se od tih para bar vrati tak kredit koji su ljudi podizali kod banaka (a znamo da ni malo nisu povoljni).

Jos jednom HVALA na svim informacijama, i pohvale za ovu temu.

Nije mi sad bas najjasnije,a u vezi ovih tuzbi za uskladjivanje penzija od avgusta 2004 god do 2008 god.sta se sad tu desava,jer na prethodnim stranama je napisano da su iste tuzbe od strane vlade stopirane i da je usvojeno da se taj dug isplacuje pocevsi od januara iduce godine u 36 rata koliko se secama pa ako ko ima informaciju molim nek je objavi i jos bolje ako ima kakav akt po tom pitanju pa da ga postavi ovde kao i na koji nacin je planirano da se to realizuje ukoliko je usvojeno

Poruka za GAGE07,
Dragi kolega, u invalidskoj sam penziji od o1.o1.2005 god.Podneo bih tuzbu radi nadoknade uskladjivanja penzije. Zbog toga Vas molim ako mozete da me kontaktirate na moj mail (mihajlovicgordana@ymail.com) Vise ne znam kome da se obratim. Kome god sam se obratio za pomoc niko "nije upucen".:dash:

Unapred ZAHVALAN!

Molim V a s posaljite mi presudu na E mail albizme07@open.telekom.rs ili na albizme07@gmail.com pozdrav iz V r a n j a Hamid

PORUKA za HAMIDA - kolega sada sam pročitao poruku i mogu ti reći da ću ti poslati presudu na dostavljeni e-mail. Biće mi drago da i vi iz Vranja otpočnete podnositi TUŽBE bez obzira što UVPS ubedjuje KVP da treba ići na : zahtev za uskladjivanje i donošenje rešenja . Ovom PRESUDOM tačno se potvrdjuje da takav zahtev uopšte nije potreban iz više razloga :

1/ Zato što Rešenjem o vanrednom uskladjivanju vrednost boda, odnosno penzije za 11,06 % od 01.01.2008. godine, NAMA U USKLADJENIM REŠENJIMA se NE MENJAJU ELEMENTI, koji je OSNOV za PODNOŠENJE ZAHTEVA I POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA (tu situaciju smo imali donošenjem UREDBE od 2004. - priznavanjem prava na naknade ; i donošenjem UREDBE od 2005. g. - kada su nam povećani broj bodova po činu ).

Ovom prilikom to NIJE ISTA SITUACIJA jer nam se rešenjem RF PIO RS samo uskladjuje vrednost boda, te je po automatizmu na osnovu posebne ODLUKE ili REŠENJA republički fond PIO izvršio uskladjivanje u bazi podataka i izvršio isplatu za milionipo penzionera u RS.
U tom stilu tako je uradio i fond za SOVO, donetom ODLUKOM UPRAVNOG ODBORA FONDA za SOVO, za mesec APRIL i mesec OKTOBAR 2008. godine .

POSTAVLJA SE PITANJE - Z A Š T O FOND TO NE URADI I SA OVIM VANREDNIM POVEĆANJEM, VEĆ ZAHTEVA UPRAVNO REŠENJE, UPUĆIVANJEM NA UPRAVNI POSTUPAK DO UPRAVNOG SUDA .

PRESUDA, DRAGE KOLEGE, DOKAZUJE DA UVPS D I L U J E U KORIST FONDA, a NA ŠTETU NAS KORISNIKA VOJNIH PENZIJA .

KO ĆE SVIM TUŽIOCIMA, KOJI SU POKRENULI I JEDAN I DRUGI POSTUPAK, DA PLATI SUDSKE, ADVOKATSKE I PARNIČNE POSTUPKE, JER SE SUD OGLAŠAVA APSOLUTNO NENADLEŽNIM I ODBACUJE TUŽBU ZA NAKNADU ŠTETE, ZATO TŠ JE LICE, TUŽIOC, U UPRAVNOM POSTUPKU.

POŠTOVANE KOLEGE, SAVETUJEM VAS, KADA DODJETE U TU SITUACIJU I DOBIJETE TAKVU PRESUDU, U PARNIČNOM POSTUPKU, TUŽITE PREDSEDNIKA UVPS, gospodina draganjca , DA VAM PLATI SVE TROŠKOVE .

POZDRAVLJAM TE KOLEGA I JAVI SE ZA DOPUNSKA OBJAŠNJENJA AKO TREBA !!!

Poslednja izmena:
Nije mi sad bas najjasnije,a u vezi ovih tuzbi za uskladjivanje penzija od avgusta 2004 god do 2008 god.sta se sad tu desava,jer na prethodnim stranama je napisano da su iste tuzbe od strane vlade stopirane i da je usvojeno da se taj dug isplacuje pocevsi od januara iduce godine u 36 rata koliko se secama pa ako ko ima informaciju molim nek je objavi i jos bolje ako ima kakav akt po tom pitanju pa da ga postavi ovde kao i na koji nacin je planirano da se to realizuje ukoliko je usvojeno

TURČINE PRIJATELJU, mnogo popzdrava I DUGO TE NIJE BILO. Nacrt ZAKONA o kojem ti govoriš i pitaš, TREBA BITI USVOJEN u Skupštini do kraja godine, ukoliko bude dobio zeleno svetlo od ODBORA za PRAVOSUĐE u Skupštini R. Srbije i od Vlade RS.

ŠTA je specifično i kobno za nas KVP. Da ne bi ti ja prepričavao odredbe Zakona, citiraću i otkucati tekst PETICIJE ADVOKATSKE KOMORE BEOGRADA, upućena SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE - ODBORU ZA PRAVOSUDJE :

U čl. 2. st. 2. ( " Na neizmirene obaveze iz st.1. ovog člana, obračunava se zakonska zatezna kamata za period od dana dospelosti pojedinačnog mesečnog iznosa, zaključno sa 31. 12. 2010. godine ), pisci nacrta Zakona su izvršili izmenu odredbi čl. 262., čl. 266., i od čl.277. - 279. Zakona o obligacionim odnosima (ZOO), odnosno ove odredbe VIŠE NE POSTOJE u ZOO za ovu grupu građana, jer ne priznaju pravo na zakonsku zateznu kamatu na osnovu duga i troškove postupka.

U čl. 8. ( "Danom stupanja na snagu Zakona, PREKIDAJU se svi započeti parnični postupci u kojima se tužbenim zahtevom potražuje dug po osnovu delimičnog usklađivanja penzija i novčanih naknada i ne mogu biti postavljeni do 01. januara 2014. godine), citiranog Zakona, pisci nacrta Zakona predlažu da se nakon stupanja na snagu Zakona prekinu svi započeti sudski sporovi prema dužniku - Fondu za SOVO i ne mogu biti nastavljeni pre 01.01.2014. godine.

Postavlja se pitanje, da li zakonodavna vlast, čiji izvršni organi su DUŽNICI može na taj način da postupa i da se sada predloženim, a kasnije verovatno donetim Zakonom može MEŠATI U RAD SUDSKE VLASTI.
Sa ovakvim predlogom za veliku grupu građana je stavljen van snage deo Zakona o parničnom postupku (ZPP), konkretno odredbe čl. 123., gde je propisano da sud odluke donosi u obliku presuda i rešenja i odredbe čl. 1. i 2. citiranog Zakona, kao i odredbe čl. 214. i čl. 215. gde je propisano kada se postupak može prekinuti ili doneti odluka o zastajanju postupka.

U citiranim odredbama koje regulišu prekid postupka i zastajanje nema OSNOVA da bi DUŽNIK mogao na takav način predložiti prekid postupka, pa i ako bi ovaj dužnik bio država.

Mi smatramo (advokati) da je ovakav postupak NEČUVENO MEŠANJE zakonodavne vlasti U RAD SUDSTVA, odnosno SUDSKE VLASTI. Ako se ovakav nacrt Zakona usvoji to će biti LEPI PRIMER NEVEROVATNO TEŠKIH POVREDA LJUDSKIH PRAVA, a koja su ZAGARANTOVANA odredbom čl. 1., čl. 18., čl. 36. i čl. 145. USTAVA Srbije, Zakona o zaštiti ljudskih prava i Konvencije o zaštiti ljudskih prava Evrope i drugih propisa .

Prijatelju na osnovu ovoga sam zaključi koliko smo mi pravna država i demokratska Vlada u našoj državi, ukoliko stvarno prodje ovaj nacrt zakona . Pozdravljam te i čujemo se !!!

Pozdrav,skapirao sam ja da je to muckanje,a i davno sam i rekao i mislim da sam negde napisao,da postoji sansa da to pretvore u javni dug,sta mene ustvari kopka posto sam zbog povrede bio odsutan na mobilnom telefonu tek danas sam saznao da sam imao vec jedno rociste po podnetoj tuzbi,sutra cu da zovem advokata da vidim sta je bilo,bez obzira sad znaci u jednostavnom prevodu oni ako usvoje ovaj zakon da se to isplacuje u 36 rata,po podnetoj tuzbi bez obzira ako ih dobijem ide isplata u 36 rata,i bacene pare na sudsku taksu i advokata,koliko sam razumeo,jer nam to niko nece nadoknaditi,a po svoj prilici ce zakon proci jer bez obzira koja smo kategorija,zna se kako ova drzava radi i donosi akte kada treba da isplati nesto.

Nazalost i ja spadam u ovu grupu ako mozete da me uputite kako da ostvarim svoja prava po tom pitanju i sta mi treba da podnesem tuzbu
Ovo je odprilike treca pokuka koju pokusavam da posaljem (obzirom da sam novi clan) Moja e-mail adresa je mihajlovicgordana@ymail.com

Unapred zahvalan!

POPRUKA za ED-209 : ja se izvinjavam što do sada nisam stigao da pročitam poruke. Na dostavljeni e-mail dostaviću ti sve obrasce koje šaljem svima, stećićeš uvid u svemu, prouči ih, kao i PRESUDU, pa nakon toga se čujemo, može i preko e-maila.

Što se tiče sticanja prava, moraš mi poslati informacije i dokumenata o tvojoj invalidskoj penziji i pravima na naknade, kako bi se konsultovao sa dvokatima i poslao ti odgovor. U ovom trenutku imamo ugovor sa DVE advokatske kancalarije koje nam pružaju besplatno sve informacije i pomoć svim našim članovima UPPS i korisnicima vojnih penzija .

VELIKI POZDRAV I ŽELJA DA IMAŠ ZDRAVLJA I USPEHA U OSTVARIVANJU SVOJIH ŽELJA !!!

Pozdrav,skapirao sam ja da je to muckanje,a i davno sam i rekao i mislim da sam negde napisao,da postoji sansa da to pretvore u javni dug,sta mene ustvari kopka posto sam zbog povrede bio odsutan na mobilnom telefonu tek danas sam saznao da sam imao vec jedno rociste po podnetoj tuzbi,sutra cu da zovem advokata da vidim sta je bilo,bez obzira sad znaci u jednostavnom prevodu oni ako usvoje ovaj zakon da se to isplacuje u 36 rata,po podnetoj tuzbi bez obzira ako ih dobijem ide isplata u 36 rata,i bacene pare na sudsku taksu i advokata,koliko sam razumeo,jer nam to niko nece nadoknaditi,a po svoj prilici ce zakon proci jer bez obzira koja smo kategorija,zna se kako ova drzava radi i donosi akte kada treba da isplati nesto.

Tako nekako dođe, prijatelju. Ispada, da ONAJ KO JE TUŽIO bilo kako NAPLATIĆE a oni koji nisu tužili BIĆE ZABORAVLJENI jer im prolazi rok potraživanja, A OBAVEZA vlade PO ČLANU 193. st. 2. Zakona Vojske Srbije, to KAO DA NE POSTOJI .

Na žalost, po današnjim informacijama, nacrt Zakona će verovatno proći, jer po nekoj dezinformaciji (ne proverenoj informaciji) na VLADI je prošao i dobio zeleno svetlo. U kom obliku i sadržaju, bez izmena ili sa nekim izmenama i dopunama - neznam. Uostalom videćemo do kraja godine .

Poenta je, da ukoliko posle 2014. godine nastaviš sa procesom, imaš veliku šansu da dobiješ presudu kojom ti se tužba proglašava NEOSNOVANOM jer ti je dug isplaćen. Ukoliko povučeš TUŽBU, onda opet moraš platiti sve sudske takse, a verovatno i troškove fonda ako ih bude zahtevao. Advokatske troškove si morao i tako i tako da već nadoknadiš, tje. zavisi kako si se dogovarao sa advokatom koji te zastupa .

Zbog svega toga mi ovde do 20 12. 2010. godine imamo akciju prikupljanja potpisa na peticiju i pripremamo sve da to pošaljemo predsednici Skupštine RS, i ostalim institucijama i organima u državi .

Kako će ispasti videćemo do kraja godine. Puno te pozdravljam i ŽELIM PUNO ZDRAVLJA i da ti se ISPUNE SVE ŽELJE , čujemo se !!!

Back