Vojna akademija?

Skoro 24 sata se ne kuca na temu. :D Vezba se i samo se vezba mata, svaka cast. :D E ljudi, ako mozete, pustite nam linkove odakle vi vezbate matu, msm sa neta, il' odakle ste skinuli zadatke(resene) :D
Da se pomazemo jedni izmedju drugih. :D :D
Druze ne spamuj vise, ti ne konkurises ove godine. stalno se ponadam da ima nesto novo, kad najvise pisu oni koji ne konkurisu ove godine.

Pa kakve to ima veze. :D Ne konkurisu brda njih pa pisu, a sta ti ocekujes nesto novo, u vezi cega. Evo ja cu ti reci neku novinu, tipa sada se drugacije proverava medicinska selekcija, tj pregledi. :D Eto sad nmrs da se nadas, imas nesto novo. :P :D xD

jesam za ravnopravnost ali u svakom smislu, a ne ta ravnopravnost selektivno da se koristi.

svaka cast! napokon neko da kaze ono sto drugi nece da kazu naglas. vise mi je dosadilo sa tim da zene moraju da budu prisutne u odredjenom procentu u vojsci/upravnim odboorima/itd. Ako zele da budu zastupljene neka se bore a ne da ulaze jer mora procenat da se zadovolji.

svaka cast! napokon neko da kaze ono sto drugi nece da kazu naglas. vise mi je dosadilo sa tim da zene moraju da budu prisutne u odredjenom procentu u vojsci/upravnim odboorima/itd. Ako zele da budu zastupljene neka se bore a ne da ulaze jer mora procenat da se zadovolji.

Da ne bi ispadao glup po forumima, idi na sajt VA i proveri rezultate zena. Kad budes video koliko njih bolje uradi od muskaraca a ne upadne samo zbog te "ravnopravnosti" koja u Srbiji mora zakonima da se namece i da se odredjuje u procentima za svaku oblast pojedinacno, vrati se, pa se pravi pametan. Samo nemoj sada da pokusas da mi kazes kako se zahteva drugacija fizicka spremnost, jer me u tom slucaju zanima zasto uopste upisuje VA neko ko cvili o neravnopravnosti samo zato sto moze da odradi tri zgiba vise od zenske koleginice. Stvarno nepravedno. ;)

moram i ja da se nadovezem na temu ravnopravnosti u Vojsci...
Moram da priznam da ima trenutno devojaka na akademiji koje su izuzetno spremne i fizicki, a i imaju znanje sto se tice predmeta... Ok je, neka bude zena u vojsci, ali kad bi stavili tu neku podelu 50-50 da bi navodno skroz bili ravnopravni onda bi se dovelo u pitanje funkcionisanje celokupnog sistema. Znate i sami koliko teskih fizickih poslova ima u vojsci koji jednostavno nisu za zenu. Probali su oni u svim rodovima da uvedu tu ravnopravnost, ali jednostavno ne ide da zena bude artiljerac, da bude inzinjerac... jer se tamo pre svega podizu tereti od po 50kg prosecno.
I dalje mislim da nije tolika greska sto su primili zene u vojsci, ali onda ne treba praviti nejednakosti tipa da se stalno angazuju muskarci u radnoj jedinici i da se vise postedjuju zene kad je u pitanju ciscenje kruga ili sl. Svako treba da se tretira jednako kao kadet u skladu sa njegovim fizickim sposobnostima.

Moram da priznam da ima trenutno devojaka na akademiji koje su izuzetno spremne i fizicki, a i imaju znanje sto se tice predmeta... Ok je, neka bude zena u vojsci, ali kad bi stavili tu neku podelu 50-50 da bi navodno skroz bili ravnopravni onda bi se dovelo u pitanje funkcionisanje celokupnog sistema. Znate i sami koliko teskih fizickih poslova ima u vojsci koji jednostavno nisu za zenu. Probali su oni u svim rodovima da uvedu tu ravnopravnost, ali jednostavno ne ide da zena bude artiljerac, da bude inzinjerac... jer se tamo pre svega podizu tereti od po 50kg prosecno.
I dalje mislim da nije tolika greska sto su primili zene u vojsci, ali onda ne treba praviti nejednakosti tipa da se stalno angazuju muskarci u radnoj jedinici i da se vise postedjuju zene kad je u pitanju ciscenje kruga ili sl. Svako treba da se tretira jednako kao kadet u skladu sa njegovim fizickim sposobnostima.
slazem se, ali zato nisu morali da srozaju broj na pisljivih 28 devojaka..

e o tome ja govorim, i ako nisam na akademiji imam pouzdane informacije koje je Graha potvrdio. Nek se i upise 50-50, ali onda pojam vojske gubi smisao, zna se ko ide u vojsku vec vekovima u nazad. a ako je 21. vek i ako su zene napredovale i ako smo se modernizovali onda nek imaju iste norme kako za fizicku spremnost, tako i za svakodnevne obaveze na akademiji.

- - - - - - - - - -

Konkurisisao sam juce :D btw. Ja sam za to da postoje devojke na akademiji, bilo bi smor da samo budu muskarci bez imalo devojaka :) Ne bi bilo s kim da se muvkas, a i musko-zenske sale uz pice su najbolje :D

to kazi na intervju-u kod psihologa kad te budu pitali zasto zelis VA.

Da ne bi ispadao glup po forumima, idi na sajt VA i proveri rezultate zena. Kad budes video koliko njih bolje uradi od muskaraca a ne upadne samo zbog te "ravnopravnosti" koja u Srbiji mora zakonima da se namece i da se odredjuje u procentima za svaku oblast pojedinacno, vrati se, pa se pravi pametan. Samo nemoj sada da pokusas da mi kazes kako se zahteva drugacija fizicka spremnost, jer me u tom slucaju zanima zasto uopste upisuje VA neko ko cvili o neravnopravnosti samo zato sto moze da odradi tri zgiba vise od zenske koleginice. Stvarno nepravedno. ;)

za pocetak "zenske koleginice" ne rade zgibove, vec sklekove. sto mi je malo ne jasno, zasto ne bi radile zgibove? zasto imaju 3 minuta vise na trcanju 2400? Konkretno zgibovi razvijaju ledja kao primarni misic a kao sekundarni biceps, e onda dodju pesadijske prepreke u prvoj godini i cuvena "taraba" a kolege kadeti moraju da im guraju dupeta odozdo da bi se prebacile preko tarabe, a i sto se tice ocenjivanja fizickog tokom celog skolovanja opet imaju manje norme, onda je to diskriminacija muskaraca, jer sta znaci, mi smo muskarci, volovi za fizicke radove a vi cete da lakirate nokte i puderisete lice u sred vojske. Naravno ima kvalitetnih devojaka koje urade bolje matematiku, ali treba se KADET VOJNE AKADEMIJE tretirati isto nezavisno od onoga izmedju nogu.

Nije mi samo jasno zasto vi samo zene uporedjujete sa muskarcima samo u vezi fizickih sposobnosti kada postoje i mentalne sposobnosti koje su za oficira mnogo bitnije nego fizicke.

Zato sto zena fizicki ne moze da iznese tezinu inzenjerca, artiljerca itd. Samim tim treba ti manji broj zena, apropo onoga kako samo "28 zena primaju ove godine", zene nek idu u logistiku i elektronce ako vec imaju tolike mentalne sposobnosti.

za pocetak "zenske koleginice" ne rade zgibove, vec sklekove. sto mi je malo ne jasno, zasto ne bi radile zgibove? zasto imaju 3 minuta vise na trcanju 2400? Konkretno zgibovi razvijaju ledja kao primarni misic a kao sekundarni biceps, e onda dodju pesadijske prepreke u prvoj godini i cuvena "taraba" a kolege kadeti moraju da im guraju dupeta odozdo da bi se prebacile preko tarabe, a i sto se tice ocenjivanja fizickog tokom celog skolovanja opet imaju manje norme, onda je to diskriminacija muskaraca, jer sta znaci, mi smo muskarci, volovi za fizicke radove a vi cete da lakirate nokte i puderisete lice u sred vojske. Naravno ima kvalitetnih devojaka koje urade bolje matematiku, ali treba se KADET VOJNE AKADEMIJE tretirati isto nezavisno od onoga izmedju nogu.

Za pocetak, navodim bas te zgibove koje oni ne traze a za koje znam puno devojaka koje mogu da ih urade isto koliko i ti. To ko ce koga na tarabi gurati za dupe je jako relativna stvar, nemoj toliko nade da polazes u svoje muskarcine jer se desava da i njima treba gurka. A na sve ostalo sto si rekao, stvarno ne znam sta bih ti rekla, ne krecem se u drustvu takvih ljudi niti sam ikada upoznala nekog ko prica o diskriminaciji zato sto so treba da odradi neki posao koji bih isto tako i ja mogla da odradim ali bi mi bilo teze. Je l' treba da podignem kilazu vecu od svoje da bismo ti i ja bili ravnopravni? To je po tebi ravnopravnost? Nije logicnije da se u svim oblastima norme odredjuju upravo prema fizickim karakteristikama,koliko god se to tebi cinilo neravnopravno.

Back