Vojna akademija?

Pozdrav svima,

Evo citam ovo vec jedno dobrih 3-4 sata, oci su mi ispale. :D LEGIJA93 stvarno mi je zao sto nisi upisao u pocetku sam skontao da ces pocepati. :)
Ja cu pokusati da konkurisem sl. godine, djak sam gimnazije opsti smer i ako cete iskreno katastrofa sam, ali brzo kontam matish i pocecu vec sada od 10-15 decembra da vezbam. Fizicki sam vrlo brz ali ne i toliko izdrzljiv tako da od sutra tj. 1. decembra pocinjem sa teretanom. Vidim da ovde spominjete dosta tu seriju, ja sam se stvarno nedavno odlucio za VA i stvarno ne znam nista o toj seriji, i nisam znao da je ovako puno skocila popularnost akademije. Video sam neke informacije da je 2006. godine prijavljeno samo njih 21. :) Sada ovde vidim vec neke cifre koje su stvarno zabrnjavajuce. :D Imam drugara koji je tamo u VA koji je bio djak generacije (ista skola kao ja), i on je u nekim situacijama rekao da mozda misli da se za****** sto je upisao to, ali onda nekako sebe natera da istraje, kaze da je neverovatno tesko, da se cuo sa svojima 2 puta u 3 meseca, da nema vremena da mrdne po BG-u loma, i da ima obaveze do 11pm i da uci do 1am i opet budjenje u 5:30am. Znaci ako to zelite da upisete samo zbog neke glupave serije koja kontam zamazuje oci sa svim lepim tamo, preporucujem da to ne radite. :) Sto se mene licno tice vrlo sam nezainteresovan tip, uvek ono bleja, zezanje ovo-ono i od kada sam pronasao svoj CILJ i otkada znam sta zeljim dalje, skontao sam kod sebe drasticne promene, ljudi pa ja sam poceo da ucim... :D Zelim da motivisem sve koji ovo stvarno iskreno hoce da ne posustaju i da peglaju do kraja, matis se VEZBA kao i zgibovi i kondicija. :)

-E sada pored svega imam i jedno pitanje, da li je istina da ne mogu da upisem VA ako mi je neko od porodice krivicno osudjivan? (Nisam ja, ali matori moj npr.) Zahvalan u napred. :worth:

E, konacno da dodje i godina kad i ja krecem sa spremanjem, polaganjem za VA. :D Uspeh iz skole i nije neki, imacu svega 30-ak boda iz srednje. Al se nadam da cu fizicko da odradim super zato sto radim sad 10 pravilnih zgibova, a do prijemnog se nadam da mogu i 15, brz sam kao Lazar Markovic pa cu i na sprintu da izvucem maksimum, 2400 metra je za mene nista, tj trcim ja to za 6-7 min sigurno :D E jedino me **** skok udalj, mogu oko 2,25. Idem u medicinksu, u LeskoVAC, smer zubotehnicar. Sto znaci da sam imao matu samo 2 godine i da cu sad da najebem kad krenem da radim :D Ali volim vojsku i nadam se da cu nekako da je savladam. Toliko o meni, za pocetak. Druzicemo se ovde, diskutovati cele godine :) A vidim javljaju se jos neke, nadam se, kolege. Pre svega mi je @D.defacto zapao za oko. Verovatno decko slusa Marcela kao i ja. :D

E, konacno da dodje i godina kad i ja krecem sa spremanjem, polaganjem za VA. :D Uspeh iz skole i nije neki, imacu svega 30-ak boda iz srednje. Al se nadam da cu fizicko da odradim super zato sto radim sad 10 pravilnih zgibova, a do prijemnog se nadam da mogu i 15, brz sam kao Lazar Markovic pa cu i na sprintu da izvucem maksimum, 2400 metra je za mene nista, tj trcim ja to za 6-7 min sigurno :D E jedino me **** skok udalj, mogu oko 2,25. Idem u medicinksu, u LeskoVAC, smer zubotehnicar. Sto znaci da sam imao matu samo 2 godine i da cu sad da najebem kad krenem da radim :D Ali volim vojsku i nadam se da cu nekako da je savladam. Toliko o meni, za pocetak. Druzicemo se ovde, diskutovati cele godine :) A vidim javljaju se jos neke, nadam se, kolege. Pre svega mi je @D.defacto zapao za oko. Verovatno decko slusa Marcela kao i ja. :D

Moj ti je savet da probas da upises vojnomedicinsku akademiju, naravno ako te to zanima, posto si vec isao u medicinsku... Ovo ti kazem iz razloga sto su sada u 137. klasi upisali sve jaki djaci i npr. ima nekih koji su iz medicinske dosli na inzinjerske smerove pa im mnogo tesko ide. Naravno ukoliko si uporan mozes i tu nekako da se probijes, al vece sanse i predznanje imas na VMA.

Zdravo, dosta dam čitao na forumu o VA, neki hvale,neki ne nego da pređem na stvar...
Ja sam druga godina Elektrotehničke škole Nikola Tesla u Beogradu smer - elektrotehničar računara. nisam od onih koji se lože na seriju još pre serije sam planirao vojnu(tobože planirao), ali sada već se polako spremam, planiram da pojačam spremanje svake godine,sad uglavnom spremam fizičku spremu, mata mi je solidna jer idemu dobru školu i dosta je dobro znam, jedino me tišti onaj lekarski pregled i jel ima neko da mi preporuči neki smer koji bi mi dobro išao sa ovom srednjom, meni se čini da bi dobro išao VEI- informacioni sistemi
Nego, ja mislim da imam lošu sliku o vojnoj akademiji, čini mi se da previše pridajem značaja voj reči vojna, gledam slike sa sajta a tamo sve neki mršavi sa nekim svečanim uniformama.
Jel ima neko da mi pomogne? :) o7

ne znam oće li objaviti prošli odgovor ali evo da se malo bolje opišem
Idem u ETŠ Nikola Tesla u Beogradu- smer elektrotehničar računara
fizička sprema mi je odlična već sad u drugoj godini mogu da uradim 10 pravilnih zgibova i 30-40 sklekova
matematika mi je srazmerna školi solidna, i razumem je super
prosek mi je u prvoj godini bio 4.6 a sada na polugodištu 4.66 i planiram da prođem još bolje
zanima me VEI-Informacioni sistemi ali sam čuo da s eodvaljuju od učenja, jel to istina i šta mislite jel mogu upasti jer ja već sad ozbiljno planiram i spremam se
i koji mi smer preporučujete poz o7

aaaa slatko se nasmejem kad procitam da neko istrci 2.4km za 6 min ,haos :zcepanje::dash:
Stani mi na crtu! Aktivno se bavim fudbalom, na kondicionim treninzima sam vise istrcao nego ti sto si proso biciklom. U teretani radim i vezbe za nozne misice a zid je pun diploma koje sam dobio na raznim krosevima. Uostalom, nisam bukvalno mislio 6 minuta, ali mogu za 8 sigurno! ;)

@Brke, odlicno je to sto si fizicki spreman, ali ne i dovoljno za vojnu akademiju... Da kazem da ti fizicko kao predmet nosi samo 2 od 60 bodova koje imas po svakoj godini... A i na prijemnom vise moras da pokidas matu da bi upao, pogotovo na VEI modul.

@ Filip97 - Ti znaci ides u istu skolu i isti smer kao sto sam i ja zavrsio. Pa da te odmah upozorim da nam je matematika u Tesli JADNA!!! Sada u 1. godini imam zestoke probleme sa matisom. Elektrotehniku sam i uspeo nekako da polozim... Najbolje znaju, a ujedno i najvise ih ima, kadeta koji su dosili iz Vojne gimnazije i drugih gimnazija matematickih smerova. Oni su ti svi na VEI i imaju u proseku po 80 bodova, vecina su bili 5.0 u sve 4 godine pa ti vidi.Ti radi redovno matematiku, a za fizicko ne brini toliko, jer ce ti to u pocetku najmanje znaciti...

Ljudi, duze vreme citam ovde postove, jos vi prosla generacija kad ste upisivali VA, pa sad resih da se registrujem jer cu i ja ove god da upisujem VA.
Imam nekoliko pitanja na koje nisam naso odgovor u predhodnim postovima. Dakle, oduvek sam sam bio u drugo polugodje 4.5, e sad, imam pitanje vezano za ovo prvo polugodje u 4vrtoj god koje upravo zavrsavam. Da li mi se prosek iz prvog polugodja 4vrte godine racuna za prijemni? Takodje, zanima me, sta je bitno sto se tice krvne slike. Skoro sam davao krv, nisam anemican, ali imam nedostatak gvozdja. Uskoro zavrsavam sa tom terapijom (pijem neke tablete za gvozdje), pa se nadam da ce i to biti ok. Hvala unapred

@Brke, odlicno je to sto si fizicki spreman, ali ne i dovoljno za vojnu akademiju... Da kazem da ti fizicko kao predmet nosi samo 2 od 60 bodova koje imas po svakoj godini... A i na prijemnom vise moras da pokidas matu da bi upao, pogotovo na VEI modul.

@ Filip97 - Ti znaci ides u istu skolu i isti smer kao sto sam i ja zavrsio. Pa da te odmah upozorim da nam je matematika u Tesli JADNA!!! Sada u 1. godini imam zestoke probleme sa matisom. Elektrotehniku sam i uspeo nekako da polozim... Najbolje znaju, a ujedno i najvise ih ima, kadeta koji su dosili iz Vojne gimnazije i drugih gimnazija matematickih smerova. Oni su ti svi na VEI i imaju u proseku po 80 bodova, vecina su bili 5.0 u sve 4 godine pa ti vidi.Ti radi redovno matematiku, a za fizicko ne brini toliko, jer ce ti to u pocetku najmanje znaciti...

Radim i matematiku. Ne vuce 2 nego 15, dok matematika 45. Meni je svaki bod bitan, pa cu da nadoknadim na trcanje i te gluposti zato sto nisam bio odlican u srednjoj.

Ljudi, duze vreme citam ovde postove, jos vi prosla generacija kad ste upisivali VA, pa sad resih da se registrujem jer cu i ja ove god da upisujem VA.
Imam nekoliko pitanja na koje nisam naso odgovor u predhodnim postovima. Dakle, oduvek sam sam bio u drugo polugodje 4.5, e sad, imam pitanje vezano za ovo prvo polugodje u 4vrtoj god koje upravo zavrsavam. Da li mi se prosek iz prvog polugodja 4vrte godine racuna za prijemni? Takodje, zanima me, sta je bitno sto se tice krvne slike. Skoro sam davao krv, nisam anemican, ali imam nedostatak gvozdja. Uskoro zavrsavam sa tom terapijom (pijem neke tablete za gvozdje), pa se nadam da ce i to biti ok. Hvala unapred

Za prijemni ti se racuna prosek sa polugodista i gledaju ti na kraju da ti ne ostane jedinica neka, sto se tice gvozdja ukoliko vratis sa tom terapijom na normalu neces imati problema.

Jel moze neko da mi objasni koja je razlika izmedju oficira koji je zavrsio VA i oficira koji je zavrsio Univerzitet Odbrane (VA civilno)? Cackao sam po sajtovima al se nisam snasao.

Kontam da ce se brze zaposliti ovaj sa VA-e posto oni nisu obavezni civile da zaposljavaju, a verovatno oficiri sa VA-e mogu brze da napreduju sto se cinova tice, tako bar ja msm.

Radim i matematiku. Ne vuce 2 nego 15, dok matematika 45. Meni je svaki bod bitan, pa cu da nadoknadim na trcanje i te gluposti zato sto nisam bio odlican u srednjoj.
citaj sta ti je covek napisao, ne prica ti za prijemni, nego za samo studiranje na akademiji ti fizicko nije toliko bitno jer nosi 2 poena od 60 ESPB poena, tako da je bitnija matematika...

Back