Vojna akademija?

Devojke tamo sluze cisto radi marketinga da bi se pokazalo kako smo u korak sa Amerikom i Evropom,zna se da to nije poziv za devojke i samim tim ona i prestaje da bude zensko u toj uniformi. Zna li neko gde mogu da se nadju zbirke sa zadacima,gledao sam na sajtu,ali nema?

Slazem se u potupunosti sa tobom.
Devojke ne prestaju da budu zensko,nego ce ih zbog toga uvek potlacivati muskarci,da to nije njihov poziv i da nemaju tu sta da rade...Najbolje da zaobidju ovo zvanje upravo zbog toga.

Ne idu da studiraju filozofiju...
Poenta je-nisu nam potrebne zene oficiri. Covek je u pravu,to je samo marketing da bi se pokazalo da smo liberalna zemlja i dozvoljavamo zenama da rade muske poslove...
Opet,nisi pravilno odgovorio na moju tvrdnju. Napisao si zasto idu na akademiju ( glupa tvrdnja sa tvoje strane),a nisi kako ce da se suprostave u oruzanom sukobu sa albanskom gerilom ( trenutno najveca opasnost za srpski narod)...Siptari su nemilosrdni,ako bi ih ne daj boze zarobili,zna se sta bi sledilo...

Па ти ниси геније, ти си супер геније!

Као што рекох, школују се за официре. Што значи да се не школују за то да иду са противницима у борбу прса у прса. Мислим да не требаш да имаш превелики коеф. интелигенције да би то схватио.

За посао офцира је много потребнији мозак него било који други мишић. Не кажем да требају да буду тотално неспремни, али свакако да интелигентне а мање спремне особе требају да имају предност у односу на празноглаве буздоване. Ионако се физичка спремност стекне током 4 године на академији. Знање се мало теже стиче. А у менталном погледу и нема неке разлике између мушкараца и жена.

Надређени не могу да те шетају кад год хоће. Можеш да добијеш прекоманду при промени чина(са академијом чини ми се на сваких 6 година)
Moze li objasnjenje ove recenice. Da li si ti siguran to sto pricas ili ti se javlja onako kada pogledas u staklenu kuglu. Mogu ti reci da si sve promasio i posle ti nekome nesto govoris o komentarisanju.:dash:

Па ти ниси геније, ти си супер геније!

Као што рекох, школују се за официре. Што значи да се не школују за то да иду са противницима у борбу прса у прса. Мислим да не требаш да имаш превелики коеф. интелигенције да би то схватио.

За посао офцира је много потребнији мозак него било који други мишић. Не кажем да требају да буду тотално неспремни, али свакако да интелигентне а мање спремне особе требају да имају предност у односу на празноглаве буздоване. Ионако се физичка спремност стекне током 4 године на академији. Знање се мало теже стиче. А у менталном погледу и нема неке разлике између мушкараца и жена.

Ko je ovde spominjao misice ???
I nizi oficiri su tu,na bojnom polju ( a retko ko dogura do majora i vise),ne sede svi u stabu i radio vezom kontrolisu trupe. A i kod nas samo pukovnici i mogu da lete,nema dovoljno aviona.
Biti oficir je donositi teske odluke. Za oficirsko zvanje je potreban autoritet. Tesko da zena moze da ima autoritet nad grupom muskaraca. To je ostvarivo samo u teoriji.
Oficir odgovara za zivote njegovih ljudi,tako da to ne sme da bude svako. Ne sme da bude nespreman covek. Jednostavno zene nemaju tih predispozicija,to im nije u genima. Ne kazem ja da nema mesta zenama u vojsci. Neka rade u kancelarijama,onim zvanjima koji u sustini nemaju veze sa ovim zvanjem - finansije ,birokratija,medicina itd...

Pa ako ne dodje,onda ne postoji svrha svega ovoga. Bolje onda tih milijardu evra ( koliko vec) uloziti u propalu privredu...
E sto mrzim ove likove sto prizeljkivaju rat, a kad do toga dodje a oni, ko sto kaze nas poznati muzicar: "...i sta na kraju bude, pa znas, putnici za Sidnej, ajmo, izlaz taj i taj!" Care, Svajcarska ima vojsku i to je obavezna za svakog muskarca i traje godinu dana, a nisu nikad ratovali! Postojanje Vojske kao institucije je mnogo dublja od samog ratovanja, ali nema veze, uzivaj i moli Boga da uskoro ne bude rata!

E sto mrzim ove likove sto prizeljkivaju rat, a kad do toga dodje a oni, ko sto kaze nas poznati muzicar: "...i sta na kraju bude, pa znas, putnici za Sidnej, ajmo, izlaz taj i taj!" Care, Svajcarska ima vojsku i to je obavezna za svakog muskarca i traje godinu dana, a nisu nikad ratovali! Postojanje Vojske kao institucije je mnogo dublja od samog ratovanja, ali nema veze, uzivaj i moli Boga da uskoro ne bude rata!

Lepo sam ja napisao,cemu vojska ako se ne drzi osnovnog principa - odbrane suvereniteta drzave.
SAD zato stalno i vodi ratove. Mora da opravda milijarde koje pumpa u vojsku. Svajcarska ulaze duplo manje u vojsku ( manje od 1% BDP-a,dok mi ulazemo oko 2.4%). Moze sebi da priusti takav luksuz. Mislis da je narod zeleo 3 rada pocetkom 20. veka ??? Naravno da ne,ali bilo je neophodno voditi ih,kao sto je neophodno sada. Naoruzani secesionisti napadaju narod,a kadeti ginu na vezbama...
Ako zelimo da budemo miroljubiva zemlja,cemu naoruzavanje. Znaci ili jedno ili drugo,sirotinja smo,ne mozemo da se igramo sa parama.

Надређени не могу да те шетају кад год хоће. Можеш да добијеш прекоманду при промени чина(са академијом чини ми се на сваких 6 година)
Moze li objasnjenje ove recenice. Da li si ti siguran to sto pricas ili ti se javlja onako kada pogledas u staklenu kuglu. Mogu ti reci da si sve promasio i posle ti nekome nesto govoris o komentarisanju.:dash:

Када будеш цитирао целу реченицу/пасус/мисао(како год), можда ћу осетити потребу да ти је и објасним.

Poslednja izmena:
Lepo sam ja napisao,cemu vojska ako se ne drzi osnovnog principa - odbrane suvereniteta drzave.
SAD zato stalno i vodi ratove. Mora da opravda milijarde koje pumpa u vojsku. Svajcarska ulaze duplo manje u vojsku ( manje od 1% BDP-a,dok mi ulazemo oko 2.4%). Moze sebi da priusti takav luksuz. Mislis da je narod zeleo 3 rada pocetkom 20. veka ??? Naravno da ne,ali bilo je neophodno voditi ih,kao sto je neophodno sada. Naoruzani secesionisti napadaju narod,a kadeti ginu na vezbama...
Ako zelimo da budemo miroljubiva zemlja,cemu naoruzavanje. Znaci ili jedno ili drugo,sirotinja smo,ne mozemo da se igramo sa parama.
Pa taj njihov 1% je ko nasih 20% ali dobro. Mnogo puta u istoriji je trebalo voditi ratove samo mi Srbi nismo izbegli ni jedan, ako se stalno ratuje nema kraja mora malo da se stane sa tim! Rat je uvek lako poceti ali mnogo tesko zavrsiti, i kad se zavrsis e tu tek pocinje beda, rat ne vodi nicemu osim ubijanju i bedi i gladi! Mi i da krenemo rat proiv siptara sta mislis na cijoj bi strani bio svet-na nasoj , cisto sumljam i opet bi Srbi najvise najebali! Iskulirajte sa ratom jos se nismo oporavili od proslog, jos su zivi roditelji vojnika koji su poginuli, ne treba soliti staru ranu! Mislim da svi dobro znaju da smo dokazali da znamo da umiremo za sebe i za druge, i da skoro nista dobrog nemamo od toga, hajde da dokazemo da znamo i da zivimo!!! ZIVETI SLOBODNO, PESMOM POKORITI !!!

Када будеш цитирао целу реченицу/пасус/мисао(како год), можда ћу осетити потребу да ти је и објасним.
Predlazem ako ti nesto nije jasno oko vojske da ti ja objasnim. Mozes da imas i tri prekomande za jedan mesec tako da ova tvoja teorija pada u vodu. Dobijanje cina nikada nije bilo povezano sa premestajem. Ima i tu neka caka a to je da mozes biti unapredjen u visi cina samo ako je za tvoje sadasnje fomacijsko mesto propisan visi cin od onoga koga sada imas. Dajes pogresne informacije ljudima i da li si ti radio sa potporucnicama i porucnicama pa tako pricas o zenama u vojsci ili opet gledas u staklenu kuglu i javlja ti se.

Predlazem ako ti nesto nije jasno oko vojske da ti ja objasnim. Mozes da imas i tri prekomande za jedan mesec tako da ova tvoja teorija pada u vodu. Dobijanje cina nikada nije bilo povezano sa premestajem. Ima i tu neka caka a to je da mozes biti unapredjen u visi cina samo ako je za tvoje sadasnje fomacijsko mesto propisan visi cin od onoga koga sada imas. Dajes pogresne informacije ljudima i da li si ti radio sa potporucnicama i porucnicama pa tako pricas o zenama u vojsci ili opet gledas u staklenu kuglu i javlja ti se.

Гледам у стаклену куглу и јавља ми се. Да си прочитао цео пасус(2 реченице које сам написао) прочитао би да може да се добије прекоманда између осталог и због казне. У том случају је могуће и више пута месечно да те прекомандују. Нико није залудан да официра(који није кажњаван) сваки месец шетка од касарне до касарне.

Ето, удостојио сам те одговора, иако вероватно опет ниси прочитао обе реченице.

Гледам у стаклену куглу и јавља ми се. Да си прочитао цео пасус(2 реченице које сам написао) прочитао би да може да се добије прекоманда између осталог и због казне. У том случају је могуће и више пута месечно да те прекомандују. Нико није залудан да официра(који није кажњаван) сваки месец шетка од касарне до касарне.

Ето, удостојио сам те одговора, иако вероватно опет ниси прочитао обе реченице.
Jesi li ti zaposlen u vojsci pa to sve znas.

Jel velika konkurencija za to civilno? Ja sam ih pitao da se prebacim sa vise poslovne ali ne dozvoljavaju mora da se polaze matematika,a i oni objavili su konkurs 15 dana pred prijemni.

nije velika konkurencija.ali mi nije jasno kako si ti planirao da se prebacis sa vise poslovne :D naravno da mora matematika da se polaze.a to za civilno ja sam saznao jer mi je domazet rekao kada sam bio kod njega :D a bio je i prosle godine taj konkurs tako da si mogao da znas da ce i ove godine biti konkurs 15 dana pred prijemni :)) srecno svima koji polazu :))

nije velika konkurencija.ali mi nije jasno kako si ti planirao da se prebacis sa vise poslovne :D naravno da mora matematika da se polaze.a to za civilno ja sam saznao jer mi je domazet rekao kada sam bio kod njega :D a bio je i prosle godine taj konkurs tako da si mogao da znas da ce i ove godine biti konkurs 15 dana pred prijemni :)) srecno svima koji polazu :))

Sad sam zakasnio,znaci mogu sledece godine. Sta mislis posto nije velika konkurencija znaci svi ce upasti koji se prijave? Ja znam iz matematike samo sabiranje,oduzimanje mnozenje i deljenje.
Pa mislio sam da mogu da upisem bez polaganja prijemnog posto studiram visu poslovnu i studirao sam jedan privatni fakultet.

Sad sam zakasnio,znaci mogu sledece godine. Sta mislis posto nije velika konkurencija znaci svi ce upasti koji se prijave? Ja znam iz matematike samo sabiranje,oduzimanje mnozenje i deljenje.
Pa mislio sam da mogu da upisem bez polaganja prijemnog posto studiram visu poslovnu i studirao sam jedan privatni fakultet.

da li je konkurencija velika to ne znam :) bez polaganja prijemnog ne mozes da se prebacis na vojnu akademiju ja sam licno pitao :)

@Dorian Green Po zavrsetku VA civilno mozes da radis kao civil u vojsci, a takodje dobijas diplomu kao i da si zavrsio bilo koji drugi faks i mislim da nisi duzan da odradjujes skolovanje kao sto se 8 godina odradjuje skolovanje na vojnoj akademiji. U svakom slucaju imas prednost pri zaposljavanju u vojsci.

Back