Vojna akademija?

Pratim s' vremena na vreme ovaj forum 2 godine, ali suzdrzavao sam se da se prijavim do sada, jer tek ove godine sticem pravo da konkurisem. Vecina ljudi, koje licno poznajem, koji su upusali VA su odustali od nje (gotovo svi), roditelji me odgovaraju od nje, cak sam i sam sebe puno puta odgovarao od toga. Medjutim, uvek se vratim sa jos vecom zeljom. Podosta sam naucio o VA, cak i o zivotu posle akademije koji nije tako dobar kao sto sam zamisljao na pocetku. (npr. pre svega su mnogo nize plate nego sto sam ocekivao) Ali cini mi se da uvek uspem da nadjem resenje za sve probleme koji mi se namecu u vojnom zivotu. Pre svega zelim da savetujm svima koji zele da konkurisu ove godine, da na akademiji moraju da kidaju, da grizu! Treba da shvatite to kao svoju profesiju, koja je jako ozbiljna, i da je neuspeh imati prosek ispod 8,5 ! (kad pricamo o ispitima i o ucenju) Vidite pre svega na sajtu koje cete predmete uciti na VA i ako vas vec sada mrzi da saznate nesto vise o tim predmetima, niste na pravom mestu! Ni jedan ispit ne smete da otaljate. Raduje me sto je konkurencija sve veca a br. slobodnih mesta manji, pa samim tim dosta veca granicna linija za upis. Jer nekoga ko nije sposoban, ili koga mrzi da za 2-3 meseca spremi ovaj prijemni (koji je smesan...) do maksimuma, takvog kolegu svakako ne bih pozeleo sutra pored sebe.
Ovo je u teoriji, ali je praksa pokazala nesto malo drugacijez:lol: Kada sam citao plasio sam da ne sagoris:vatromet::
Najjace mi je ono "da na akademiji moraju da kidaju, da grizu" jos nisam video da neko kida i grize.

Poslednja izmena:
mene zanima da li ima odredjen raspon tezine i visine kao za kriminalistiku,i ko je upisivao da kaze kakve veze sta imas iz matematike,ti izadjes na taj test i uradis ono sto si spremao nemoguce je da je bas uslov cetvorka ,i da li uopste ima ikakvih izlazaka,a legija ako moze detaljno da nas informise nakon polaganja sta kako i gde :DDD

110 je ja mislim idealno ( tako je na KPA) ( npr 70 tezina 180 visina) ...

ljudi jedno pitanje od ovih sto su upisali prosle godine,ili ako znate nekog,interesuje me,da li mogu upisati ako sam imao operaciju kolena?na KPA prosle godine su me pustili bez problema,ali ne znam kako to ide na vojnoj..hvala unapred

Ovo je u teoriji, ali je praksa pokazala nesto malo drugacijez:lol: Kada sam citao plasio sam da ne sagoris:vatromet::
Najace mi je ono "da na akademiji moraju da kidaju, da grizu" jos nisam video da neko kida i grize.

Gle ovako, tu "teoriju" pisu oni (akademija), dok "praksu" vise cinimo mi. z:lol: Da smo mi malo vise "kidali, grizli"z:lol: mozda bi se praksa pokazala onako kako treba ;). Ja mislim da je pametno uvek prvo poceti od sebe...

Sto se tice matematike za prijemni, vezbajte iz zbirke za VA, i iz zbirki koje ste koristili u sve 4 god. nije vam potrebno nista preko toga. Testovi od radijih godina 98-06 su tezi nego sto su sada, ali ako navezbate njih, necete imati problema ni sa ovim novijim testovima (to je bar moje iskustvo) z:)

Da li moze da se konkurise na vise studijskih programa...Npr na menadzment u odbrani i Vojnovazduhoplovstvo? to interesuje mene

I da li moze da se konkurise na Vojnomedicinsku akademiju i na vojnu akademiju u isto vreme? interesuje mog druga. Hvala , poz.

GoHlube,
idealistički stav, sam po sebi pozitivan, ali u vojsci neupotrebljiv. Najmanje zavisi upravo - od tebe, kada su u pitanju stvari o kojima dorijan priča.

Apsolutno nemam sta da kazem sad u svoju odbranu (sve sto bih i rekao, bilo bi upotrebljeno protiv mene z:lol:, jer si stariji, iskusniji i verovatno pametniji). Ako si u pravu, i ako je istina sve sto pises, onda idem da pogresim. Seticu te se tek kad udarim glavom o zidz :), ali toliko sam voljan (mozda i budala), da cu s' osmehom jesti bajati hleb sa sve "bubasvabom". z:lol:

Apsolutno nemam sta da kazem sad u svoju odbranu (sve sto bih i rekao, bilo bi upotrebljeno protiv mene z:lol:, jer si stariji, iskusniji i verovatno pametniji). Ako si u pravu, i ako je istina sve sto pises, onda idem da pogresim. Seticu te se tek kad udarim glavom o zidz :), ali toliko sam voljan (mozda i budala), da cu s' osmehom jesti bajati hleb sa sve "bubasvabom". z:lol:
pa ok ima i toga, neke stvari ne shvatiš dok ne dođe čuveni Zid. Ali zato budi Sad pametan, pa štekaj pare za onih 450.000din godinu :D

Jel' ova zbirka: ,,Zbirka - Vene'' ima je na netu?? A gde mogu da se kupe te zbirke sto ti kazes? :)[QUOTE=

Tu zbirku potrazi od nekoga koje prosle godine spremao prijemni ili otidji u neku bolju knjizaru i kupi ja msm da je matematiskop oko 950din a 4+ je oko 700din ...a sto se tice VENEA ja sam cuo da nije bas dobra za spremanje msm svaka zbirka je dobra ili izmedju ove 3 nije jedna od boljih...:)

Ne znam da li je dozvoljeno, ali ovde sam nasao sve cetiri zbirke vena: http://www.baneprevoz.com/e-knjige/

Inace, ja spremam prijemni, matematika mi je oduvek dobro isla, i sada je vezbam, tacnije prisecam se nekih stvari, ali imam jedno pitanje...fizicki sam "slabiji"...sto se tice trcanja, 2500 trcim za 7-8 minuta, 60m sprint trcim za nekih 6 sekundi, skok u dalj mi je oko 1,9m, ali jedini problem su mi zgibovi...bukvalno ne mogu ni jedan da uradim sa nathvatom (podhvat mogu da uradim 10-tak)...sta mi preporucujete? Kako to da spremim?
Inace, jel ima nekog iz Nisa koji konkurise ove godine?

Ne znam da li je dozvoljeno, ali ovde sam nasao sve cetiri zbirke vena: http://www.baneprevoz.com/e-knjige/

Inace, ja spremam prijemni, matematika mi je oduvek dobro isla, i sada je vezbam, tacnije prisecam se nekih stvari, ali imam jedno pitanje...fizicki sam "slabiji"...sto se tice trcanja, 2500 trcim za 7-8 minuta, 60m sprint trcim za nekih 6 sekundi, skok u dalj mi je oko 1,9m, ali jedini problem su mi zgibovi...bukvalno ne mogu ni jedan da uradim sa nathvatom (podhvat mogu da uradim 10-tak)...sta mi preporucujete? Kako to da spremim?

Ja bih ti preporucio da prvo LEPO premeris 2400 m, i da meris stopericom koliko ti treba da predjes tu distancu, onda premeris TACNO 60 m, pa zamolis nekog da ti meri vreme. Jer je apsolutno nemoguce da imas ovako dobre rezultate na 2500m i na 60m. To ti je skoro toliko nemoguce koliko i da podhvatom mozes 10ak, a nathvatom ne mozes ni 1... z:lol:

matori kazes da si fizicki slabiji a 2500 za 7-8 min,60 m za 6 sekundi .... aeee tebra vredjas nam inteligenciju ... po ovome rekorder si kuperovog testa ,i kratkih staza,--mozes lagano nogu uz nogu sa Bolt-om ;) ............. p.s ja sam iz nis-a

Kako je pocela serija Vojna akademija STALNO se nesto mislim da je upisem...Ali to je samo serija...Moze li mi iko reci kako je tamo i kakvi su testovi???Pisite mi na ilovebs.banjaluka@gmail.com

Ako nisi razmisljala nikada pre serije o VA nemoj uopste ni da upisujes, jer nije na seriji isto kao na akademiji, raocaraces se, ja nemam iskustva, ali iz ovih postova i pricanja, shvati ovo kao virtuelno-pijateljski savet.. ako toliko zelis dobro se informisi :D, pozdrav

Back