Dorian Green
Primećen član
- Poruka
- 536
Ovo je u teoriji, ali je praksa pokazala nesto malo drugacijePratim s' vremena na vreme ovaj forum 2 godine, ali suzdrzavao sam se da se prijavim do sada, jer tek ove godine sticem pravo da konkurisem. Vecina ljudi, koje licno poznajem, koji su upusali VA su odustali od nje (gotovo svi), roditelji me odgovaraju od nje, cak sam i sam sebe puno puta odgovarao od toga. Medjutim, uvek se vratim sa jos vecom zeljom. Podosta sam naucio o VA, cak i o zivotu posle akademije koji nije tako dobar kao sto sam zamisljao na pocetku. (npr. pre svega su mnogo nize plate nego sto sam ocekivao) Ali cini mi se da uvek uspem da nadjem resenje za sve probleme koji mi se namecu u vojnom zivotu. Pre svega zelim da savetujm svima koji zele da konkurisu ove godine, da na akademiji moraju da kidaju, da grizu! Treba da shvatite to kao svoju profesiju, koja je jako ozbiljna, i da je neuspeh imati prosek ispod 8,5 ! (kad pricamo o ispitima i o ucenju) Vidite pre svega na sajtu koje cete predmete uciti na VA i ako vas vec sada mrzi da saznate nesto vise o tim predmetima, niste na pravom mestu! Ni jedan ispit ne smete da otaljate. Raduje me sto je konkurencija sve veca a br. slobodnih mesta manji, pa samim tim dosta veca granicna linija za upis. Jer nekoga ko nije sposoban, ili koga mrzi da za 2-3 meseca spremi ovaj prijemni (koji je smesan...) do maksimuma, takvog kolegu svakako ne bih pozeleo sutra pored sebe.

Najjace mi je ono "da na akademiji moraju da kidaju, da grizu" jos nisam video da neko kida i grize.
Poslednja izmena: