Vojna akademija?

Druze opusti se i ti. Ja sam se potrudio da joj to bas lepo kazem. ;) Ti ako si na VA bolje joj reci kako je zaista i to a ne da ode tamo pa posle pola godine odustane. To sto ja menjam odluke, u poruci se nisam bas lepo izrazio ali da malo razmislis skontao bi da je prijemni za FON slicni kao za VA samo mnogo laksi, pa sam odlucio da pokusam. Razumes, SINE? :P

Peace in the world. ;)

Ja ove godine konkurisem tako da nisam na VA.Ko sam ja njene odluke da menjam a iskreno mislim,po tvom bezobrazluku,da tebi nije mesto na VA

Poslednja izmena od moderatora:
Radar je sprava koja pokriva jedan deo povrsine zemlje iznad koje leti avion koji se posmatra i radi na osnovu radio talasa
valjda sluzi da proceni udaljenost aviona :)
Nisam mislio nista lose samo sam hteo da ti pomognem. Ako je mozda neki komentar izgledao lose nije mi bila nameraz;). Na vojinu imas dosta elektronike i to je smer koji bi bio da je jaci slican ETF-u. Tako da ces morati da budes bas tehnicki potkovana. Na etf-u bi taj smer bio mikrotalasna tehnika. Mada gledajuci svasta su natrpali u plan i program. Obicna biva kada ima svega da studeniti moraju dosta da uce kada pocnu da rade.

Ja ove godine konkurisem tako da nisam na VA.Ko sam ja njene odluke da menjam a iskreno mislim,po tvom bezobrazluku,da tebi nije mesto na VA.

Uopste nisi razumeo poentu mog posta i stvarno iskuliraj. Ti ces da kazes da li jesam ili nisam? jos jednom ja lepo kazem da devojka ne mora da spamuje temu jer ima mnogo ljudi koji su ovde dosli kao citaoci a citaju dopisivanja , prepirke i jedna te ista pitanja sto puta.

Poslednja izmena od moderatora:
sta si se ti istripovao? Uopste nisi razumeo poentu mog posta i stvarno iskuliraj. Ti ces da kazes da li jesam ili nisam? Na koji nacin ja to glumim huligana? Vidis mi nick pa tripujes? No comment. O cemu ti? ajde opusti se kazem ti jos jednom ja lepo kazem da devojka ne mora da spamuje temu jer ima mnogo ljudi koji su ovde dosli kao citaoci a citaju dopisivanja , prepirke i jedna te ista pitanja sto puta. Ako ces da je muvas idi na Pricaonicu pa se muvaj i nemoj da mi prosipas pamet. Dok jos nisam postao clan foruma trebalo mi je 5 sati da nadjem onmo sto me zanima zbog raznih prepisa, i sve neke gluposti. Znaci nemoj smarati. Molim te. Ja sa tobom nisam ni pocinjao pricu.

Koje si ti razmazeno deriste,ccc.Poruke su ti kao od neke razbesnele nafurane devojcice (No comment,lol) kao i peace in world,sta si ti,manekenka?No dobro,ovo je moj poslednji post na ovoj temi.Ako nekome trebaju informacije oko pripreme ili bilo sta neka mi se javi preko pp.Pozz i srecno svima na prijemnom.

да су здравствено способни за школовање, што утврђује надлежна војнолекарска комисиja

као општи услов конкурса се појављује и ово, да ли неко зна шта то заправо представља у смислу какав је то преглед где се обавља кад итд.
To se obavlja ako polozis prijemni ispit i ako te nakon toga pozovu. To su lekarski pregledi gde ti pregledaju sve sto mozes da zamislis, a mozda i vise od toga.

Ok pregleda se ali sto se tice tih nijansi boja to je neophodno pilotima ali npr ko konkurise za logistiku ili VEI i nzm sta jos,nevidim potrebu za tim da nekoga eliminisu iz razloga sto ne razlikuje crvenu 79 ili zelenu 46 boju...
Brate sta da ti kazem, vojska je to, nece nekom da placaju nesto ako nije skroz zdrav, nije to neka boles vec poremecaj ali nije opasan, ali sve jedno nema sanse ako ako neko ima to! Nema veze da li je logistika ili nesto drugo moras to razlikovati!

Ovako ja sam 96 god sad sam prva godina srednje skole, vojnu akademiju sam resio jos u osnovnoj skoli da upisem ali nisam bio toliko informisan pa me zanima nekoliko stvari.Moze li ko da mi kaze koji prosek treba da ganjam u skoli,da li se neki predmeti iz srednje skole boduju posebno na upisu ,znam da matematiku moram rasturati ali posto nisam neki matematicar trudim se sto vise mogu da odvojim vremena za vezbanje matematike.Pa ako neko moze da me malo posavetuje sta treba da radim dok jos mogu imam jaku zelju za ucenjem samo da bih to upisao. HVALA UNAPRED .

mene zanima da li ima odredjen raspon tezine i visine kao za kriminalistiku,i ko je upisivao da kaze kakve veze sta imas iz matematike,ti izadjes na taj test i uradis ono sto si spremao nemoguce je da je bas uslov cetvorka ,i da li uopste ima ikakvih izlazaka,a legija ako moze detaljno da nas informise nakon polaganja sta kako i gde :DDD

Pratim s' vremena na vreme ovaj forum 2 godine, ali suzdrzavao sam se da se prijavim do sada, jer tek ove godine sticem pravo da konkurisem. Vecina ljudi, koje licno poznajem, koji su upusali VA su odustali od nje (gotovo svi), roditelji me odgovaraju od nje, cak sam i sam sebe puno puta odgovarao od toga. Medjutim, uvek se vratim sa jos vecom zeljom. Podosta sam naucio o VA, cak i o zivotu posle akademije koji nije tako dobar kao sto sam zamisljao na pocetku. (npr. pre svega su mnogo nize plate nego sto sam ocekivao) Ali cini mi se da uvek uspem da nadjem resenje za sve probleme koji mi se namecu u vojnom zivotu. Pre svega zelim da savetujm svima koji zele da konkurisu ove godine, da na akademiji moraju da kidaju, da grizu! Treba da shvatite to kao svoju profesiju, koja je jako ozbiljna, i da je neuspeh imati prosek ispod 8,5 ! (kad pricamo o ispitima i o ucenju) Vidite pre svega na sajtu koje cete predmete uciti na VA i ako vas vec sada mrzi da saznate nesto vise o tim predmetima, niste na pravom mestu! Ni jedan ispit ne smete da otaljate. Raduje me sto je konkurencija sve veca a br. slobodnih mesta manji, pa samim tim dosta veca granicna linija za upis. Jer nekoga ko nije sposoban, ili koga mrzi da za 2-3 meseca spremi ovaj prijemni (koji je smesan...) do maksimuma, takvog kolegu svakako ne bih pozeleo sutra pored sebe.

E, ljudi jel' moze da se uzme zbirka zadataka iz matematike u vojnom odseku, ako sledece godine upisujem VA?? :)
ja msm da mozes,reci da ove godine konkurises ;) a sto se tice zbirke to ti je zbirka u elektronskoj formi tako da ponesi neku memoriju flesh ili tako nesto kad krenes kod njih...ali ta zbirka ti i nije nesto imas zadatke do 2005-2006 godine po mom misljenju je bolje da potrazis neku zbirku tipa 4+,matematiskop ili tako nesto...:)

Ovako ja sam 96 god sad sam prva godina srednje skole, vojnu akademiju sam resio jos u osnovnoj skoli da upisem ali nisam bio toliko informisan pa me zanima nekoliko stvari.Moze li ko da mi kaze koji prosek treba da ganjam u skoli,da li se neki predmeti iz srednje skole boduju posebno na upisu ,znam da matematiku moram rasturati ali posto nisam neki matematicar trudim se sto vise mogu da odvojim vremena za vezbanje matematike.Pa ako neko moze da me malo posavetuje sta treba da radim dok jos mogu imam jaku zelju za ucenjem samo da bih to upisao. HVALA UNAPRED .
Ganjaj druze oko 4.5 ..mislim da je to skroz ok prosek koji ne zahteva toliko truda. Matis vezbaj ali vezbaj sve...nemoj nista da zapustis pa da moras sve iz pocetka. I obavezno razmisljaj i o alternativnom civilnom fakultetu jer koliko god ti to voleo ne znaci da ces biti primljen, mogu da ti nadju neku sitnicu i da ti propadnu svi snovi. I jedan savet i tebi kao i Katherini: iskuliraj se malo, vezbaj radi ali ne toliko, kako da ti kazem, jednoobrazno. Hocu reci ako sad pocnes da se pripremas za VA i to, mozda dodje do zasicenja svega i pre prijemnog ili na prvoj godini i to. Uzivaj malo i budi dobar na casovima. ;)

Ovako, 93 sam godiste, i imao bih nekoliko pitanja da postavim nekom ko je u VA ili ko se razume vise.
Nemam neki prosek do sad i to, ali planiram da krenem sa matematikom, jer treba za bilo koji prijemni....
Sto se tice VA, zainteresovam sam za avijaciju, i pesadiju, pa me zanima koliko je tesko proci testove, pre svega i lekarske za tako nesto...?
Inace fizicki sam dobro spreman, tu mislim da ne bih imao problema....
HVALA.

Ovako, 93 sam godiste, i imao bih nekoliko pitanja da postavim nekom ko je u VA ili ko se razume vise.
Nemam neki prosek do sad i to, ali planiram da krenem sa matematikom, jer treba za bilo koji prijemni....
Sto se tice VA, zainteresovam sam za avijaciju, i pesadiju, pa me zanima koliko je tesko proci testove, pre svega i lekarske za tako nesto...?
Inace fizicki sam dobro spreman, tu mislim da ne bih imao problema....
HVALA.

Vidi ovako nije tesko poloziti matematiku ukoliko zagrejes stolicu sto se tice fizickog neces imati problema kao sto i sam kazes dva mesca ozbiljnih priprema i bez problema 15 bodova ;) Ako mislis ili znas da nisi zdrav potpuno zdrav nemoj ni da pokusavas avijaciju a sto se tice pesadije nije toliko rigorozan lekarski pregled kao za VV ;)

Ganjaj druze oko 4.5 ..mislim da je to skroz ok prosek koji ne zahteva toliko truda. Matis vezbaj ali vezbaj sve...nemoj nista da zapustis pa da moras sve iz pocetka. I obavezno razmisljaj i o alternativnom civilnom fakultetu jer koliko god ti to voleo ne znaci da ces biti primljen, mogu da ti nadju neku sitnicu i da ti propadnu svi snovi. I jedan savet i tebi kao i Katherini: iskuliraj se malo, vezbaj radi ali ne toliko, kako da ti kazem, jednoobrazno. Hocu reci ako sad pocnes da se pripremas za VA i to, mozda dodje do zasicenja svega i pre prijemnog ili na prvoj godini i to. Uzivaj malo i budi dobar na casovima. ;)

Hvala ti mnogo bro na savetima, tek posle ovog sto si mi napisao svhavio sam neke stvari koje do sada mi niko nije rekao.

Pratim s' vremena na vreme ovaj forum 2 godine, ali suzdrzavao sam se da se prijavim do sada, jer tek ove godine sticem pravo da konkurisem. Vecina ljudi, koje licno poznajem, koji su upusali VA su odustali od nje (gotovo svi), roditelji me odgovaraju od nje, cak sam i sam sebe puno puta odgovarao od toga. Medjutim, uvek se vratim sa jos vecom zeljom. Podosta sam naucio o VA, cak i o zivotu posle akademije koji nije tako dobar kao sto sam zamisljao na pocetku. (npr. pre svega su mnogo nize plate nego sto sam ocekivao) Ali cini mi se da uvek uspem da nadjem resenje za sve probleme koji mi se namecu u vojnom zivotu. Pre svega zelim da savetujm svima koji zele da konkurisu ove godine, da na akademiji moraju da kidaju, da grizu! Treba da shvatite to kao svoju profesiju, koja je jako ozbiljna, i da je neuspeh imati prosek ispod 8,5 ! (kad pricamo o ispitima i o ucenju) Vidite pre svega na sajtu koje cete predmete uciti na VA i ako vas vec sada mrzi da saznate nesto vise o tim predmetima, niste na pravom mestu! Ni jedan ispit ne smete da otaljate. Raduje me sto je konkurencija sve veca a br. slobodnih mesta manji, pa samim tim dosta veca granicna linija za upis. Jer nekoga ko nije sposoban, ili koga mrzi da za 2-3 meseca spremi ovaj prijemni (koji je smesan...) do maksimuma, takvog kolegu svakako ne bih pozeleo sutra pored sebe.

Potpuno si upravu,slazem se sa svim recenim..;) Podeli nam svoja saznanja posle akademije ako ti nije problem ;)

Back