Vojna akademija?

Neko reče da li ja to govorim ironično o Akademiji.E ljudi o tome ja celo vreme pišem.Niste ozbiljno shvatili celu stvar.Akademija je jedna velika škola života,a posebno je da se nauči zanat.
U Akademiji je PONAVLJAM teško do BOLA i drugarstvo je do BOLA.Kako je kada završite,e to je veliki problem,jer se u toku školovanja ne pripremate za takve stvari.
Kada završite budite spremni na podmetanje noge na svakom koraku,ne daj bože da se pokažete stručniji od prvog pretpostavljenog,jer on odlučuje o vašoj sudbini i sve je u njegovim rukama.
Znači morate biti stručni,spretni,pametni,mudri da sve to prođete.
Ovo vam govorim iz sopstvenog iskustva.

Kad si ti zavrsio akademiju??

Neko reče da li ja to govorim ironično o Akademiji.E ljudi o tome ja celo vreme pišem.Niste ozbiljno shvatili celu stvar.Akademija je jedna velika škola života,a posebno je da se nauči zanat.
U Akademiji je PONAVLJAM teško do BOLA i drugarstvo je do BOLA.Kako je kada završite,e to je veliki problem,jer se u toku školovanja ne pripremate za takve stvari.
Kada završite budite spremni na podmetanje noge na svakom koraku,ne daj bože da se pokažete stručniji od prvog pretpostavljenog,jer on odlučuje o vašoj sudbini i sve je u njegovim rukama.
Znači morate biti stručni,spretni,pametni,mudri da sve to prođete.
Ovo vam govorim iz sopstvenog iskustva.
Jel ti ovo odgovor na moje pitanje?

Delimično jeste odgovor,ali da se dopunim.
Završio sam VA KoV 45.klasa-smer pešadija 1992.godine.
Nesrećna okolnost moje klase i mene je ta da smo završili školovanje na početku građanskog rata i da je ogromna većina odmah iz školskih klupa i poligona za obuku otišla u građanski rat.
U četvrtoj godini smo bili u centru pešadije u Sarajevu.
Tamo smo na početku sukoba bili blokirani u kasarni.

Imam pitanje... Da li postoji neka starosna granica za VA, posto sam ja 90. godiste...Kazu da je poslednji rok za upis moje generacije bio prosle godine...Mora da postoji neka sansa, da se posalje molba i tako nesto. Hvala unapred

Nesrećna okolnost moje klase i mene je ta da smo završili školovanje na početku građanskog rata i da je ogromna većina odmah iz školskih klupa i poligona za obuku otišla u građanski rat.

Moj stric je '92,u cetvrtoj godini odustao od VA zbog tih okolnosti..Vama svaka cast.

Ej cao ljudi! Ja sam ovde novi... :D Mene zanima VA! Nisam se i ja nalozio zbog serije, jos kao mali sam se krio iza tenkova jer zivim u mestu gde ima vojni poligon, kasarna, streliste. I ceo zivot gledam te vojnike, komandire, kapetane koji setaju selom, prolaze kamionima... Mene sledece godine ocekuje prijemni pa me zanima kakve su mi sanse jer idem u Medicinskoj skoli, smer zubotehnicar, vr.dobar sam, vladanje mi je odlicno, a matematiku sam imao samo prve 2 godine i imao sam 3-2...? Zdrav sam! Fizicki sam i sada spreman jer aktivno igram fudbal i idem u teretanu, tako da mi trcanje, zgibovi i to ne predstavljaju prblm.

Pazi stanje na Akademiji onda i sada verujem da se promenilo mada videcu i sam kad tad ;) A sto se tice posla jel i dan danas radis u vojsci? I da li si zadovoljan platom i opstim poslom?

to sam ja i govorio oduvek. primi 70-80 ljudi, ali od njih napravi Ljude i vojnike. a ne primiš 250, 50 ti ode samo, 50 ne završi, a 130 otalja i dobio si 20 oficira.

pa da. Jos bolje bi bilo kad bi psiholozi, ili oficiri na selekciji realno prikazali kakav je tamo zivot, da dok se skolujes ne mozes da izigravas elitu, kao "Ja sam pilot necu da oribam hodnik", zbog toga je mnogo drugih izgubilo sansu zbog maminih i tatinih sinova i cerka, koji nisu mogli da izdrze jednu obicnu vojnu obuku :O

Ej cao ljudi! Ja sam ovde novi... :D Mene zanima VA! Nisam se i ja nalozio zbog serije, jos kao mali sam se krio iza tenkova jer zivim u mestu gde ima vojni poligon, kasarna, streliste. I ceo zivot gledam te vojnike, komandire, kapetane koji setaju selom, prolaze kamionima... Mene sledece godine ocekuje prijemni pa me zanima kakve su mi sanse jer idem u Medicinskoj skoli, smer zubotehnicar, vr.dobar sam, vladanje mi je odlicno, a matematiku sam imao samo prve 2 godine i imao sam 3-2...? Zdrav sam! Fizicki sam i sada spreman jer aktivno igram fudbal i idem u teretanu, tako da mi trcanje, zgibovi i to ne predstavljaju prblm.

e brate moj ti je prijedlog da ne upisujes VA jer su neke oblasti matematike teze na VA nego na matematickom faxu a u medicinskoj se i ne radi neka teza matematika.. ako ti je vec do toga bolje pokusaj neku specijalnu policiju, SAJ, PTJ ili Zandarmeriju ako volis poslove te struke jer tamo ti ne treba dobro znanje iz matematike ;) pozdrav

Imam pitanje... Da li postoji neka starosna granica za VA, posto sam ja 90. godiste...Kazu da je poslednji rok za upis moje generacije bio prosle godine...Mora da postoji neka sansa, da se posalje molba i tako nesto. Hvala unapred

e ovako da pitam ove "veterane" koji su vec prosli to sve.. jel na sistematskom obaraju recimo ako mi je sve u redu al imam ravne tabane? i da li se radi onaj "test opsteg znanja" sto imaju pitanja iz srpskog jezika i knjizevnosti, istorije, geografije, filozofije, sociologije i psihologije?? pozdrav

Malo je apsurdno,ali voleo bih da je opet takva okolnost. Onda bi umesto 2000 glava,doslo 200 ljudi koji su spremi u svakom slucaju za tu struku.

Back