Vojna akademija?

To je toliko lako da prodjes da buklvano prosetas skocis dignes se tri puta i to je to ako TO ne mozes ili si invalid ne daj boze mada i oni mogu neke ove stvari ili si retardiran ili neces *** :D Sve u svemu ako ne mozes da prodjes fizicko nema sta na akademiji da trazis ;)
Ljudi naravno da mogu, treniram fudbal koliko godina, ali samo zelim da se pripremim lepo i shvatim to ozbiljno. A jel mi moze neko reci ovo moje pitanje vezano za slicnost FON-a i VA?

Ljudi naravno da mogu, treniram fudbal koliko godina, ali samo zelim da se pripremim lepo i shvatim to ozbiljno. A jel mi moze neko reci ovo moje pitanje vezano za slicnost FON-a i VA?
Pa vidi nesto od smerova u vojnoelektronskom inzenjerstvu:
Телекомуникације,
Информациони системи,
Радарски системи
Ракетни системи и системи за управљање ватром.

Ljudi, moze pomoc? :) Ja sam se pripremao, a i dalje se pripremam za prijemni za FON, ali zelim da probam in VA. Dok sam gledao zadatke sa prijemnog prosle godine, primetio sam da je prijemni za VA laksi, da li je to moja zabluda? :) Dalje, koji smer na VA je najslicniji IT i Menadzmentu(odnosno, smerovima sa FON-a)? Takodje me zanima sto sam ja 168cm, sto je prilicno nisko za muskarca, ali ne znam da li ce to da utice na to da li ce da me prime ili ne? sa metematikom sam skroz ok, fudbal trenirao dugo godina, mislim da to nece biti problem za prolaznost bar. Jos me zanima da li negde ili neko ima onaj PDF dokument gde se objasnjava kakva je fizicka sprema potrebna? Takodje ako neko moze da nabroji oblasti iz matematike koje su neophodne za prijemni?

Puno pitanja, ali ja se nadam pomoci nekog od vas. Citao sam vase komentare, sve pozitivne i negativne stvari(kojih je vise, definitivno) ali razlog zbog kojeg ja zelim da upisem VA je to druzenje, drugarstvo, i sl. NE znam da li me razumete, ali pripreme na Tari sa mojim drugovima iz kluba je jedna od lepsih uspomena tinejdzerskog zivota. Takodje malo sam lenj za ucenje, ali kad vidim da drugi uce mnogo mi je lakse. Takodje svidja mi se fizicka aktivnost i ta disciplina. Nece biti kao u seriji, ali nadam se da to niko i ne ocekuje. A i da budemo realni: sve potpuno besplatno, odeca, hrana, smestaj, udzbenici... to nigde necemo naci. Postanemo svoji ljudi? Ja jesam klinac, ali zar je "put do zvezda" ispoliran svima?

Nadam se brzim odgovorima. Cujemo se sigurno jos.
care gde si uspeo da nadjes test iz 2011 ja sam trazio i nisam uspeo da nadjem svuda mi izbacuje onaj iz 2010? Hvala unapred

A ti si vec na VA ili ces tek da konkurises? :)

care gde si uspeo da nadjes test iz 2011 ja sam trazio i nisam uspeo da nadjem svuda mi izbacuje onaj iz 2010? Hvala unapred
I ja sam nasao samo taj iz 2010. Nije toliko tezak ali nije ni da ne ucis nista. A ovaj iz 2011. ce biti postavljen za par dana, tj. dva testa, tako mi je rekao danas potpukovnik iz Studentske sluzbe K. :)

Pozdrav svima!
Registrovao sam se danas na forum, samo zbog ove teme. :)
Procitao sam svih 206 strana za dva dana.
Mnogo toga sam saznao o vojsci i akademiji, koje pre nisam znao. Zasigurno sada znam da nije sve idealno, ali i pored svega i dalje imam zelju da upisem VA, i naravno da je zavrsim.
Saznao sam i odgovore na mnoga pitanja i stvari koje su me interesovale, ali ima nekoliko njih na koje nisam pronasao odgovor (ili ne koliko me zanima), pa bih da vas priupitam.

1. Kakav je odnos izmedju muskaraca i devojaka? Primetio sam da kazete kako je to dozvoljeno u poslednje vreme, ali mozete li mi nesto vise reci?
Jesu li devojke nesto posebno odvojene od momaka, da li su sobe udaljene, itd? Moze li se imati normalna veza tamo? (Cini mi se da je Sig u nekom negativnom kontekstu spomenuo veze na VA, pa bih voleo da mi to odgovori na PP, ili ovde da napise koje su mane toga). Ili uopste ko zna odgovor na to.

2. Kakav je odnos VA, prema politici i haskom tribunalu? Procitao sam negde kako kadet ne bi trebao da bude politicki angazovan. Zbog toga sam prestao sa svim politickim aktivnostima pre nekih godinu dana.
2. 1. Hoce li me neko ispitivati o mojim politickim vidjenjima i uverenjima (naprimer psiholog) i kako bih trebao da odgovorim da bih bio primljen?

3. Sto se tice psiholoskog testa, mozete li reci nesto vise o tome sta "ne bi" trebali odgovarati.?
-Ovo pitam, jer imam naviku da ljudima govorim ono sto zele da cuju, ili da probam da se predstavim uvek u sto boljem svetlu, pa cak i ponekad kad nije tako.
3. 1. I nisam bas siguran sta je to "standardno, normalno" odgovaranje, mozete li otprilike reci kako ste vi odgovarali na neka pitanja, i kakva su bila (a koji ste prosli)?

PS: Kod treceg pitanja ce neko reci da jednostavno budes normalan...to je ok. Samo sto ja ne znam da li je po njima normalno nesto sto je za mene napr. normalno. z:mrgreen:
Tako naprimer u stanju sam da ceo dan citam o stvarima koje me interesuju, i drugi me gledaju u smislu da sam lud.

Ja sam iz Bosne i zanima me imam li ikakvih sansi da upisem VA u Beogradu i sta mi sve treba za upis.Unapred hvala......nadam se brzom odgovoru
da ali u svojstvu ARBIH a ne VS. ako te BiH pošalju na školovanje u bege.
Pozdrav svima!
Registrovao sam se danas na forum, samo zbog ove teme. :)
Procitao sam svih 206 strana za dva dana.
Mnogo toga sam saznao o vojsci i akademiji, koje pre nisam znao. Zasigurno sada znam da nije sve idealno, ali i pored svega i dalje imam zelju da upisem VA, i naravno da je zavrsim.
Saznao sam i odgovore na mnoga pitanja i stvari koje su me interesovale, ali ima nekoliko njih na koje nisam pronasao odgovor (ili ne koliko me zanima), pa bih da vas priupitam.

1. Kakav je odnos izmedju muskaraca i devojaka? Primetio sam da kazete kako je to dozvoljeno u poslednje vreme, ali mozete li mi nesto vise reci?
Jesu li devojke nesto posebno odvojene od momaka, da li su sobe udaljene, itd? Moze li se imati normalna veza tamo? (Cini mi se da je Sig u nekom negativnom kontekstu spomenuo veze na VA, pa bih voleo da mi to odgovori na PP, ili ovde da napise koje su mane toga). Ili uopste ko zna odgovor na to.

2. Kakav je odnos VA, prema politici i haskom tribunalu? Procitao sam negde kako kadet ne bi trebao da bude politicki angazovan. Zbog toga sam prestao sa svim politickim aktivnostima pre nekih godinu dana.
2. 1. Hoce li me neko ispitivati o mojim politickim vidjenjima i uverenjima (naprimer psiholog) i kako bih trebao da odgovorim da bih bio primljen?

3. Sto se tice psiholoskog testa, mozete li reci nesto vise o tome sta "ne bi" trebali odgovarati.?
-Ovo pitam, jer imam naviku da ljudima govorim ono sto zele da cuju, ili da probam da se predstavim uvek u sto boljem svetlu, pa cak i ponekad kad nije tako.
3. 1. I nisam bas siguran sta je to "standardno, normalno" odgovaranje, mozete li otprilike reci kako ste vi odgovarali na neka pitanja, i kakva su bila (a koji ste prosli)?
PS: Kod treceg pitanja ce neko reci da jednostavno budes normalan...to je ok. Samo sto ja ne znam da li je po njima normalno nesto sto je za mene napr. normalno. z:mrgreen:
Tako naprimer u stanju sam da ceo dan citam o stvarima koje me interesuju, i drugi me gledaju u smislu da sam lud.
1. previše opušten. Nije naravno dozvoljeno otvoreno ljubakanje jer je to neprimereno ponašanje po PSu, a tamo gde te niko ne vidi.... Mana veze sa kadetkinjom je što kad nešto zaebeš, nemoš pobeći od nje posle i generalno imaš potencijalni problem u svojoj okolini. Nađi neku spolja, njoj uvek možeš da kažeš kako evo sad baš moraš da se vraćaš u kasarnu... veruj mi, trebaće ti ta opcija uvek u rezervi da se izvadiš :lol:
2. na VA se ne raspravlja o politici, kao ni u VS. Nije zabranjeno imati svoje mišljenje, ali te za njega niko ne pita. Ukoliko ga konstantno iznosiš doduše to već liči na politički aktivizam. Ako si desničar onda si na pravom mestu, tamo je većina takvih pa neće smetati ni da iznosiš političko opredeljenje.
3. Laganje na psiho testu nije preporučljivo ako nisi vrlo vešt u tome, a čim pitaš ovo nisi. Naime testovi su takvi, generalno takvi su testovi ličnosti iz psihologije, da će te drugi neki parametri odati ako si davao društveno prihvatljive odgovore kakve najavljuješ. Tako da, samo odgovaraj iskreno jer na kraju krajeva to je u tvom interesu. Ako testovi pokažu da si nekompatibilan sa onim tamo, bolje je da ne dolaziš nego da dođeš i platiš na kraju 1000din dnevno tu celu zayebanciju. Tamo je specifično okruženje (nepismenih, nevaspitanih, lenjih, ovakvih onakvih) i ako test pokaže da se ti u to ne uklapaš, nemoj to da shvatiš kao ocenu tvoje sposobnosti, već sličnosti sa onima koji su unutra. Upamti da je ovo daš dinar da se uvatiš u kolo, i par stotina hiljada da se pustiš. Ništa tamo nije besplatno, samo je na odloženo plaćanje.

E hvala puno.
To me je zanimalo.
Zadovoljan sam odgovorima.
Jedino ovo za psihologa da dodam. Iskreno, naravno da imam malo strah jer mi ipak od toga mnogo stosta zavisi. Onda cu videti da budem realan, i da do konkursa utuvim sebi u glavu samo ono "kako bi trebalo" i da razmisljam, i sve.
Inace, konkurisacu tek 2013. posto sam sada 3. godina, ali ovih dana sam opsednut time, ne izlazi mi iz glave...dosadilo mi sve, najradije bih sutra upisao VA. :D
Sad cu sacekati da vidim ove testove kad ih postave, a u medjuvremenu ako mi neko moze poslati testove koje ima, i zbirku, bio bih zahvalan. :) Moj email: cope@europe.com

Poslednja izmena:

1. previše opušten. Nije naravno dozvoljeno otvoreno ljubakanje jer je to neprimereno ponašanje po PSu, a tamo gde te niko ne vidi.... Mana veze sa kadetkinjom je što kad nešto zaebeš, nemoš pobeći od nje posle i generalno imaš potencijalni problem u svojoj okolini. Nađi neku spolja, njoj uvek možeš da kažeš kako evo sad baš moraš da se vraćaš u kasarnu... veruj mi, trebaće ti ta opcija uvek u rezervi da se izvadiš :lol:
2. na VA se ne raspravlja o politici, kao ni u VS. Nije zabranjeno imati svoje mišljenje, ali te za njega niko ne pita. Ukoliko ga konstantno iznosiš doduše to već liči na politički aktivizam. Ako si desničar onda si na pravom mestu, tamo je većina takvih pa neće smetati ni da iznosiš političko opredeljenje.
3. Laganje na psiho testu nije preporučljivo ako nisi vrlo vešt u tome, a čim pitaš ovo nisi. Naime testovi su takvi, generalno takvi su testovi ličnosti iz psihologije, da će te drugi neki parametri odati ako si davao društveno prihvatljive odgovore kakve najavljuješ. Tako da, samo odgovaraj iskreno jer na kraju krajeva to je u tvom interesu. Ako testovi pokažu da si nekompatibilan sa onim tamo, bolje je da ne dolaziš nego da dođeš i platiš na kraju 1000din dnevno tu celu zayebanciju. Tamo je specifično okruženje (nepismenih, nevaspitanih, lenjih, ovakvih onakvih) i ako test pokaže da se ti u to ne uklapaš, nemoj to da shvatiš kao ocenu tvoje sposobnosti, već sličnosti sa onima koji su unutra. Upamti da je ovo daš dinar da se uvatiš u kolo, i par stotina hiljada da se pustiš. Ništa tamo nije besplatno, samo je na odloženo plaćanje.
SIG jel se radi test opste kulture?neko kaze da neko ne...hvala unapred :)

Mana veze sa kadetkinjom je što kad nešto zaebeš, nemoš pobeći od nje posle i generalno imaš potencijalni problem u svojoj okolini. Nađi neku spolja, njoj uvek možeš da kažeš kako evo sad baš moraš da se vraćaš u kasarnu... veruj mi, trebaće ti ta opcija uvek u rezervi da se izvadiš

Ahahaha koliko koristan savet..ne moze bolji da se dobije :D

Back