Vojna akademija?

Prvo pitanje :1) da li drzavljani Republike Srpske mogu upisati VA u Beogradu
2) da li je istina sto kazu da prosek u srednjoj skoli mora biti najmanje vrlodobar , i da matematika mora biti 4
3) koliko kandidata se prijavi na upis i koliko ih otpadne pri prijemnom ispitu , i da li treba veza kako bi usli u krug najboljih tj. kako bi polozili prijemni ispit ?

PRIJATELJ HVALA UNAPRED ;) ;) z:lol:

Imam nekoliko pitanja u vezi sa VA:
Primaju li drzavljane Republike Srpske, ili je pak potrebno imati srbijansko drzavljanstvo? Sto se tice prijemnog iz matematike, postoji li kakav informator sa proslogodisnjih ispita, zavrsavam srednju ekonomsku - ekonomija, pravo, porezi, imala sam 5 iz matematike, veoma dobro mi je isla, ali isto tako imali smo mali fond casova, tacnije dva casa sedmicno tri godine. Koje oblasati najcesce budu??

Prvo pitanje :1) da li drzavljani Republike Srpske mogu upisati VA u Beogradu
2) da li je istina sto kazu da prosek u srednjoj skoli mora biti najmanje vrlodobar , i da matematika mora biti 4
3) koliko kandidata se prijavi na upis i koliko ih otpadne pri prijemnom ispitu , i da li treba veza kako bi usli u krug najboljih tj. kako bi polozili prijemni ispit ?
1) Ne mozes ako nemas Srpsko (Srbija) drzavljanstvo
2) To nigde ne pise ali ako nemas to tesko ces uspeti
3) To zavisi od godine do godine a veza je veoma pozeljna ali ako si odlican i ako dobro uradis prijemni nije ti potrebna
Pozzz:bye:

Ljudi, moze pomoc? :) Ja sam se pripremao, a i dalje se pripremam za prijemni za FON, ali zelim da probam in VA. Dok sam gledao zadatke sa prijemnog prosle godine, primetio sam da je prijemni za VA laksi, da li je to moja zabluda? :) Dalje, koji smer na VA je najslicniji IT i Menadzmentu(odnosno, smerovima sa FON-a)? Takodje me zanima sto sam ja 168cm, sto je prilicno nisko za muskarca, ali ne znam da li ce to da utice na to da li ce da me prime ili ne? sa metematikom sam skroz ok, fudbal trenirao dugo godina, mislim da to nece biti problem za prolaznost bar. Jos me zanima da li negde ili neko ima onaj PDF dokument gde se objasnjava kakva je fizicka sprema potrebna? Takodje ako neko moze da nabroji oblasti iz matematike koje su neophodne za prijemni?

Puno pitanja, ali ja se nadam pomoci nekog od vas. Citao sam vase komentare, sve pozitivne i negativne stvari(kojih je vise, definitivno) ali razlog zbog kojeg ja zelim da upisem VA je to druzenje, drugarstvo, i sl. NE znam da li me razumete, ali pripreme na Tari sa mojim drugovima iz kluba je jedna od lepsih uspomena tinejdzerskog zivota. Takodje malo sam lenj za ucenje, ali kad vidim da drugi uce mnogo mi je lakse. Takodje svidja mi se fizicka aktivnost i ta disciplina. Nece biti kao u seriji, ali nadam se da to niko i ne ocekuje. A i da budemo realni: sve potpuno besplatno, odeca, hrana, smestaj, udzbenici... to nigde necemo naci. Postanemo svoji ljudi? Ja jesam klinac, ali zar je "put do zvezda" ispoliran svima?

Nadam se brzim odgovorima. Cujemo se sigurno jos.

To izdrkavanjez:shock:pa ti sine ako za to mislis da je to izdrkavanje onda nemoj ni da se prijavljujes u vojsku! Nije to ni i od izdrkavanja veruj mi ustvari nemoj raspitaj se malo vise pa ces videti!

Ophodjenje prema onom tatinom sinu,Danijel ja mislim da se zove je izdrkavanje koje ocekujem tamo..A da se raspitujem ne moram,cale mi je u vojsci dovoljno dugo i znam sta me ceka ;)

Mozda nemaju vremena.SIG kaze da jedva imaju vremena za ucenje.A mozda im i brane :)
A jel ovde svi konkurisete za VV?
to ja koji sam učio nisam imao preterano vremena, a oni uglavnom vise na FB. S druge strane nije nemoguće da su im zabranili, ima tamo ko ovo čita, i čitali su dok sam ja bio tamo, vrv zbog mene i počeli da prate, mnogo sam galamio. Zato ste dobili seriju, da ne čitate ovo :mrgreen:

Serija nije losa, bas, lepo su prikazali disciplinu, svi znamo da je jos veca, ali to je vojska, rat je surov :)
znaš a? :D

rat je surov - ne znam dal bi od svih koje tamo poznajem, njih 5 preživelo bilo kakav oružani sukob. još ukoliko bi bili primorani da koriste tuđe naoružanje, ne bi umeli.
U seriji ste primetili onog drccadžiju koji ništa neće da radi i visi tu ko džigerica neka. U svakom vodu ima minimum jedan takav. Samo što baš ovakav ekstrem kakav je u seriji prikazan je postojao kod mene.
Kad čika Sig nije tu da vam da bonu, daće vam oproban delotvoran savet: sa takvima se treba u startu obračunati, narodski rečeno tući ga. Ja nisam preterano socijalna ličnost pa na prvi mah svoje probleme rešavam agresivnim pristupom umesto pregovornim. Pregovori deluju kod normalnih ljudi, al neko ko se tako ponaša nije normalan i iziskuje drugi paket mera. Bolje je da to uradite tada prvi dan, jer na terenu ako vam se popne na k**** ko meni, tu su vam i bajonet+glad+iznurenost+razdraženost i to će lako otići predaleko. Čovek lako gubi razum od gladi.
Ako ga ne rešite u startu, on će vam uvek biti problem, a ako ima vezu nikada neće otići odatle. Da nema vezu ne bi se tako ni ponašao. Dolazićete u situaciju ako ste mu cimeri da npr on pobegne a treba da je dežuran, i vas ni krive ni dužne posade u stolicu da dežurate vikendom a vi npr se dogovirli da se vidite sa devojkom ili izađete ili nebitno šta... Samo da ga odrobijaš posle.

Poslednja izmena:
Sta mislite ljudi, jel mogu ja da upisem VA sa svojih 25 poena iz skole, prve 2 godine sam bio vrlodobar, 3. i sada na polugodistu 4. dobar, ali matematika mi nije problem lako kapiram, isto tako fizikau i hemiju, upisao bih ABHS? :)

Back