Vojna akademija?

Е, мој Сиг, био си ти све у праву...
Мени су покрали бодове, имам само 57, нешто бодова, што је немогуће (40 имам на успеху, 11-12 на физичком, и од 7-8 скроз тачно урађених задатака да имам само 6-7 бодова???...мало јуче). Звала сам данас једног од професора тамо да ми провери и човек ми рекао: "Теби је неко преправљао тест и резултате на физичком...закинули су ти бодове, имаш право на жалбу, али не знам колико ће то бити ефикасно, јер везе раде и превише...". Из овога закључите који је то систем.

Sestro slatka, tako sam i ja najjebao prosle godine, a i bogami i ove sam......

1000000 % sam siguran da sam fizicko odradio za max bodova, jer sam se spremao a i uvek sam spreman za to.....

( 15 zgibova, 8.00 na 60 m....3 sam stigao na 2.4 km a bili smo sva troica ispod 9 min, a skok u dalj 2.50 )

i opet su mi tu zakinuli.....takodje i za matu sam siguran da sam 5 uradio 100 % tacnih, kad ono kurrrrac.....sta da se radi, kad veza cini cudo....toliko!

Пример: скочила сам 1.90 у даљ, неко ми са 1.90 преправио на 1.60 види се да је исправљано, и човек питао шта је то, колико је сад девојка скочила, како пише 1.90, па 1.60, а они само одговорили: "Скочила је 1.90, неко је то погрешно преправио."

СРАМОТА и УЖАС!!!
Sestro slatka, tako sam i ja najjebao prosle godine, a i bogami i ove sam......1000000 % sam siguran da sam fizicko odradio za max bodova, jer sam se spremao a i uvek sam spreman za to.....( 15 zgibova, 8.00 na 60 m....3 sam stigao na 2.4 km a bili smo sva troica ispod 9 min, a skok u dalj 2.50 )i opet su mi tu zakinuli.....takodje i za matu sam siguran da sam 5 uradio 100 % tacnih, kad ono kurrrrac.....sta da se radi, kad veza cini cudo....toliko!

Sestro slatka, tako sam i ja najjebao prosle godine, a i bogami i ove sam......1000000 % sam siguran da sam fizicko odradio za max bodova, jer sam se spremao a i uvek sam spreman za to.....( 15 zgibova, 8.00 na 60 m....3 sam stigao na 2.4 km a bili smo sva troica ispod 9 min, a skok u dalj 2.50 )i opet su mi tu zakinuli.....takodje i za matu sam siguran da sam 5 uradio 100 % tacnih, kad ono kurrrrac.....sta da se radi, kad veza cini cudo....toliko!

Ako ništa drugo, bar smo se uverili o kakvom se sistemu radi...sad i da mi isprave grešku i da mi dodaju POKRADENE bodove, ne bih upisala akademiju.

ne znam ljudi,ali meni je sve u redu...imam 72 a tako sam i racunao..
ovo sto ovaj decko prica,da se pravi za svaki smer druga lista je cista glupost..msm em sto nije posteno,em sto je glupo...
nato a kako si sto posto sigurna da su ti tacni 7-8 zadtaka,u 2-3 zadtka su im bile fore u resenjima,dal je jedna ili druga zagrada,pa ako si negde pogresila znak i na kraju to resenje sto dobijes,oni daju i to ponudjeno,a u stvari je greska..ako si tolko sigurna,idi na akademiju pa vidi svoj rad..
ako imas 40 iz skole,7 tacnih zadataka imaces 61 bod,tako da i to je nesto

ne znam ljudi,ali meni je sve u redu...imam 72 a tako sam i racunao..
ovo sto ovaj decko prica,da se pravi za svaki smer druga lista je cista glupost..msm em sto nije posteno,em sto je glupo...
nato a kako si sto posto sigurna da su ti tacni 7-8 zadtaka,u 2-3 zadtka su im bile fore u resenjima,dal je jedna ili druga zagrada,pa ako si negde pogresila znak i na kraju to resenje sto dobijes,oni daju i to ponudjeno,a u stvari je greska..ako si tolko sigurna,idi na akademiju pa vidi svoj rad..
ako imas 40 iz skole,7 tacnih zadataka imaces 61 bod,tako da i to je nesto

I još na to iz fizičkog 11-12 bodova, to je oko 73 boda...a za matu sam sigurna sto posto, još mi je i taj profesor potvrdio i rekao da je neko tamo uzeo test i prepravljao,..Žaliću se naravno, ali čisto radi sebe da im dokažem da nisu u pravu i da nisu nepogrešivi...ali mi je stvarno preko glave da celog života isterujem neku pravdu. Tako kad sam upisivala srednju, ovi u ministarstvo poslali podatak da nisam položila prijemni, a imala sam maksimalno bodova i na kraju su morali sve to da ispravljaju, jer je sve to bila krivica nečije nepažnje.

Kakva je situacija za profesionalnog vojnika,nesto sam cuo da su sva mesta popunjena i da je i pre dve godine bila ogromna konkurencija tj.puno ljudi se prijavilo,zna li neko nesto o tome? Puno ljudi se prijavilo zbog nemanja posla a i plus beneficirani staz i redovna plata.

1283265262586.png

eeeh momci i devojke, svi smo mi skloni da sebe verbalno prezentujemo u najboljem svetlu, da od sebe napravimo onakvim kakvi nismo... eto npr u ponedeljak kad sam je bio prijemni za NOVI SAD i VG, dosta likova je tvrdilo da rastura matu i fiz. proveru, a isti su popadali... kao prvo... mozete vi tvrditi da su "oni" potkradali, ali budimo realni... svaciji rezultati su realni, onakvi kakve ste ostvarili... kao drugo... kao trece, pogledajte gimnazijalce, otprilike bar 30% ih se rangiralo ispod 77-78 poena, vrlo interesantna cinjenica :D a i ocekivala se veoma jaka konkurencija :S ja sam 124. od muskaraca sa 79,61 (kao sto sam se i nadao)
... pozZz ;)

@signature jel znas ti nesto? Jel ova karikatura sto si postavio hoces da kazes da je situacija smesna u vojsci?
znam ja mnogo toga...
a karikatura je primenjiva na gotovo sve situacije kada vam u vezi sa vojskom nešto nije jasno.
što se tiče ovoga što si pitao za ugovorce, ne znam.
da i kurta i murta idu u vojsku jer nemaju gde drugde - potpisujem.

SIG imam jedno pitanje ajd molim te odgovori mi i skrati mi muke....pricaju tu kako je za "PESADINCA dovoljno 55-60 bodova" e sad zanima me kako to za pesadinca i kako to ako smo mi sa 60 i nesto bodova na 300 i nekom mestu a naveli smo smer pesadija???

to je bilo ranije kada je bio drugi izborni sistem, gde kad završiš to, biraš smer pa te onda rangiraju u okviru smera. ne znam kakvo je ovo danas, nisam pratio šta tu pričate.
a pošto uglavnom oni koji idu na pešadiju nisu skloni učenju, spremanju za prijemni, i uopšte bilo kojoj ambiciji u životu onda si tamo mogao da upadneš i sa tako mizerno malo bodova, pa čak i sa nulom iz matematike...
ovo jeste pozitivno sad, da treba više bodova, teoretski bi trebalo da se smanji količina šljama koji upadne, bar donekle.
samo što će i dalje primati likove koji neće ni posle obuke umeti da drže pušku, i koji su totalni vojni antitalenti. imao sam ja takve - matematika im ide, vojne predmete prepišu a stvari iz vojničke izgrađenosti, PS, obuka... nemaju dodirnih tačaka s time.

nisam pitanje postavio kako treba....mislio sam da ako evo recimo ja sam 300. na listi i naveo sam 1.pesadiju 2.oklopne j. a njih 299 ispred mene su stavili vei vma avijaciju logistiku...uglavnom sve sem menadzmenta odbrane. I sad njih 299 koji su upali, rasporedjuju po zeljenim smerovima i kad se ti smerovi napune sta onda rade sa njima? da li ih rasporedjuju po ostalim smerovima u menadzmentu odbrane ili kako to ide, jel si upucen u to? hvala u svakom slucaju

nisam pitanje postavio kako treba....mislio sam da ako evo recimo ja sam 300. na listi i naveo sam 1.pesadiju 2.oklopne j. a njih 299 ispred mene su stavili vei vma avijaciju logistiku...uglavnom sve sem menadzmenta odbrane. I sad njih 299 koji su upali, rasporedjuju po zeljenim smerovima i kad se ti smerovi napune sta onda rade sa njima? da li ih rasporedjuju po ostalim smerovima u menadzmentu odbrane ili kako to ide, jel si upucen u to? hvala u svakom slucaju

Mene su kada sam konkurisao pitali sta hocu prvo, sta hocu drugo i da li hocu, ako ne upadnem u prve dve zelje, da upisem nesto gde bi bilo mesta. To je mozda uradilo svih 300 pre tebe, pa ce ih rasporediti po svim smerovima.

Back