Vojna akademija?

Ja sam danas kod kuce radio sve ove fizicke provere i mogu vam reci da se spremate i to sto pre.....Trcanje na 60 m ne mogu da pipnem, sve trcim 9 sec, a to je 30 bodova, a treba 7.6 za maximum, onda skok u dalj, ja skocim 2.3 a maximum je 2.75, zgibove sam uradio 15, maximum je 15 :) a trcanje na 2.4 km nisam probao....tako da sam poceo da se spremam....navalite.....valja imati jedno 12 bodova iz fizickog, znaci ce mnogo.....

Kadeti su takvi kakvi jesu, dosli iz naroda. Ne mogu se okriviti kadeti za sve nedace. Ima na VA i kadeta i oficira i CL koji postuju i cene prave vrednosti. Mislim da je edukacija potrebna i licima koji rade sa kadetima. Ponasanje, izgled, razgovor itd... Veliki je potencijal u tim mladim ljudima a treba ga pravilno usmeriti.

Ne verujem da ce neko sa VA osporiti zdravu ideju kadeta u pogledu intelektualnog rada. Mozda nece svi jednoglasno podrzati ali ce se sigurno naci oni koji ce podrzati.

Vidim da su pojedinci pisali strucne radove na raznim simpozijumima i to je lepo ali nije lepo sto ih na prste mogu prebrojati. I nije lepo sto hoce da budu veci automaticari od studenata ETFa itd... Velika je lepeza potencijalnog interesovanja u nasoj oblasti i iz toga ne treba izlaziti.

Panta postavlja jako pametna pitanja, mada ta pitanja treba postaviti u MO i VA. A ako bi tamo postavili ta pitanja prosli bi ste kao trezan medju pijanima...

Ima li neko neki predlog kako da se nesto poboljsa?!

Svaka cast kolega... Prepoznaje se duh VTA, a i rezon... Naravno da klinci nisu krivi, oni su samo proizvod fabrike koja se zove VA... Nekada mi se cini da bolji dolaze na VA nego sto iz nje izlaze... Zao mi je Akademiju zahvatila groznica mediokritetizma... Nekada to nije bila dominantna odlika... U srecno vreme (pri cemu govorim o bliskoj proslosti) studenti VA i VTA su imali inicijativu... o kreativnosti da ne govorim... Imali su sjaj u ocima... Pravili su pozorisne predstave, radio emisije, pisali za strucne casopise... Secam se zurki koje su studenti VTA pravili... sve je bilo urbano i cool... Ovi danas lice na zombije... Blede senke... Naravno da su za sve odgovorni ljudi koji rade sa njima... koji ih ubijaju u pojam... ubijaju svaki vid inicijative i kreativnosti kao da je to jeres... A klinci po sistemu manjeg otpora prihvataju nametnute vrednosti...

Nauka i disciplina su na VA i VTA uvek bili u koliziji... Primer je bila VTA cije si kadete mogao da prepoznas na kilometar po ostroj reci, sjaju u ocima i manjku postovanja prema laznom autoritetu... Na VA, ako se izuzmu piloti i mornari, uvek se radilo kao i danas... I sta smo dobili... Uspesno smo proterali nauku i kreativnost sa VA, a nismo uveli disciplinu... naprotiv, nikada nije bila na nizem nivou... Kadeti sluze kao ikebane za slikanje... Kadetkinje izgledaju kao jeftine prostitutke sa neprikladnom sminkom i frizurama koje ne idu na uniformu... Staresine umesto da od njih prave vojnike, balave za njima, diskriminisu muskarce i prave sistem cije ce se posledice osecati tek za desetak petnaest godina... A onda ce biti cuvena prica... nismo bili svesni, bili smo neiskusni, da je neko imao da nam kaze etc... a danas im ne mozes prici koliko misle da su izmislili vojsku... Zasto jednostavno ne pogledaju kako se to radi u ozbiljnim zemljama sveta i shvate koliko su smesni!

I da... steta sto ovo ne citaju veliki vojni mislioci... Mozda bi saznali istinu... jer od svojih dupeuvlakaca i sminkera situacije nikada nece...:dash:

SRECAN VAM DAN VOJNE AKADEMIJE!

Poslednja izmena:
Ljudi (i neljudi :)), šta mislite da raspalimo po VA B92?! Panta, Ea, Signature i ostali sa diskusije kojima se izvinjavam jer ih nisam nabrojao, sastavite opus i tako to... B92 voli takve priče; ipak, ne gledaju svi u Srbiji samo RTS i (smrdljivi) Pink. Treba nam kontakt sa nekim reporterom sa B92 koji deli naše mišljenje. Možda će neka drtina iz VS/MO ili čak sa VA da baci pogled na to pitanje. (Ne dajte da vas u ovome spreči višak patriotizma!)

Kao alternativa ovom, može se sastaviti neki blog, kao što je Panta ovde uradio.

Ja podržavam popularizaciju VA na RTS-u, jer ona obezbeđuje veći broj kandidata ovoj školi, što implicira da može biti napravljena kvalitetnija selekcija polaznika (ovde izuzimam one "bez 2 ruke i 1 noge kojima je neko nešto u vojsci"). Ipak, treba skrenuti pažnju na probleme koje ste naveli.

Treba reći narodu, znanje je svetlost.

Poslednja izmena:
Ljudi (i neljudi :)), šta mislite da raspalimo po VA B92?! Panta, Ea, Signature i ostali sa diskusije kojima se izvinjavam jer ih nisam nabrojao, sastavite opus i tako to... B92 voli takve priče; ipak, ne gledaju svi u Srbiji samo RTS i (smrdljivi) Pink. Treba nam kontakt sa nekim reporterom sa B92 koji deli naše mišljenje. Možda će neka drtina iz VS/MO ili čak sa VA da baci pogled na to pitanje. (Ne dajte da vas u ovome spreči višak patriotizma!)

Kao alternativa ovom, može se sastaviti neki blog, kao što je Panta ovde uradio.

Ja podržavam popularizaciju VA na RTS-u, jer ona obezbeđuje veći broj kandidata ovoj školi, što implicira da može biti napravljena kvalitetnija selekcija polaznika (ovde izuzimam one "bez 2 ruke i 1 noge kojima je neko nešto u vojsci"). Ipak, treba skrenuti pažnju na probleme koje ste naveli.

Treba reći narodu, znanje je svetlost.

Nema sanse... Radili su emisiju kad je bilo najgore stanje (o zenama u vojsci)... Nisu hteli ni da cuju za istinu...

Nema potrebe za tim... neka neko posalje ministru odbrane na mejl link ove diskusije... Neka cita covek malo... da vidi sta mu rade iza ledja:gace::brus:

Похваљујем приредбу ВА!

Одличан потез!

Ја овде заступам мишљење да ВА треба да има овакве (нашминкане) наступе. У нашем социо-културном миљеу као да није битно какве ствари јесу, већ каквима су приказане, а јавно мишљење је оно што је креирала пропаганда. Зато кажем да су оваква дешавања, падобранци, специјалци, униформе итд. изврсно пропагандно оружије, а ВА је своје синоћ искористила на најбољи начин.

Част је ваша имовина!

Bilo je lepo ono sinoc. lepo su to uvezbali, svaka cast.

Trebalo je obratiti paznju na govor Branislava Lecica... Izgleda da su i tada imali problema sa neobuzdanom i kulturno amputiranom masom. Ali imao je ko da vidi i reaguje. I zato smo danas ponosni na te velikane nase vojne istorije. Ne treba da lutamo po belom svetu jer imamo mi u nasoj arhivi provereno dobrih resenja. Takodje imamo i problem tj, BUG u genetskom kodu, zaboravljamo istoriju, odricemo se teritorije tek tako, krv nam sve vise lici na vodu...

Nisam primetio da se u javnosti i narodu slavi ime nekog vojskovodje od '45. pa na dalje... Mozda zato sto su to bili master pekari i becelor dundjeri. Mada, da je bilo vise masin-bravara upamtili bismo nekog pored Malog Joze...

Joze nije znao mnogo toga ali je znao ko zna. Tu mu odajem priznanje. Mnogi danas neznaju nista a pri tom se plase onih koji znaju.

Moj komandir bio je iskusni major, kasnije potpukovnik... Danas su to mladi oficiri, bez posebnog iskustva. Cemu da on nauci kadete, kada i on sam uci...

Kako je bilo prenesi nam utiske, jel si ostao posle na prijemu. Vidim bilo stranaca jesi li pricao sa nekim od njih kako ti se sve cini. Trebao si nasoj koleginici Ei da obezbedis jedno mesto mislim da bi to volela, mogla je da gleda preko tv ali nije to to. Kako tebe izabrase jel po zasluzi ili si nesto zabrljao:per:

Kako je bilo prenesi nam utiske, jel si ostao posle na prijemu. Vidim bilo stranaca jesi li pricao sa nekim od njih kako ti se sve cini. Trebao si nasoj koleginici Ei da obezbedis jedno mesto mislim da bi to volela, mogla je da gleda preko tv ali nije to to. Kako tebe izabrase jel po zasluzi ili si nesto zabrljao:per:

po zasluzi kolega po zasluzi ;)

ne nazalost nisam kontaktirao sa strancima, kada smo zavrsili nastup ubrzo smo deportovani nazad na akademiju. nije tamo bilo mesta da se jos i mi ukljucimo u divan, bilo je puno gostiju zaista, a malo prostora.
ali su mene i koleginicu svi falili kako smo lepi :)

Vidis koliku podrsku imas. Bila je juce jedna koleginica bas tvoj smer mislim da je druga godina lepo je govorila kada je slusam pomislim da je tamo super. Ne znam sto toliko promovisu zene jutros je bila na studiju b isto govorila i rece zavrsavam za inzinjera i dobijam civilnu diplomu ako mi se ne svidja rad u vojsci posle zavrsetka ili posle nekog drugog perioda mogu da napustim i odem u civilnu firmu da radim. Da li na taj nacin pecaju jos vise ljudi ali sigurno je odobreno sta ce da prica bila je sa kapetanom korvete mislim.

Po meni bolje su bile generacije VTA posle se to sve razvodnjilo i izbledelo sa odsekom logistike, a posle sa prelaskom na banjicu mislim je sada to tamo neka ceta logistike ili tako nesto. Pre je logistika primala samo na saobracajnom ili drugim smerovima oko 60 ljudi a sada saobracajni smer postoji samo u nekoj godini. I ne slazem se sa onom tvojom konstatacijom da nasi automaticari trebaju da budu manji automaticari od ETF-a.Savremene rakete nece skoro videti i pracenje novosti iz te vojne oblasti im je tesko. Nisam video koje radove su pisali ali momke znam licno i svaki je u rangu automaticara sa ETF-a.

Poslednja izmena:

Back