Vojna akademija?

Govorite da puno njih pada na psiho-testu. Da li moras biti potpuni tukac da padnes na tom testu ili je to zaista toliko tesko?
Neka na ovo pitanje odgovore oni koji stvarno znaju, a ne nagadjaju:per:

I sigurno ne bi napustio skolovanje ako sam vec na teretu drzave. Znate kako se kaze "Ne seci granu na kojoj sedis".

Eh kad ja moram sam sebe da citiram.........Odgovort'e mi na pitanjeeee:rtfm:

U kraljevoj vojsci, oficiri su bili gospoda... Isli su po balovima, zasluzeno nosili bele rukavice, govorili strane jezike, postavljali trendove u ponasanju tadasnjeg urbanog drustva... Prema tadasnjem zakonu kraljev oficir nije smeo da se ozeni devojkom koja nije imala da donese u miraz 30.000 u tadasnjoj valuti... Kad je doslo do rata, pokazali su se... Srpska vojska je 2 godine zajedno sa srpskom drzavom postojala ex teritorijalno na ostrvu Krf. Za te dve godine, ruka srpskog vojnika nije slomila jednu jedinu granu masline, a ne pocinila nesto teze. Grcke majke su se utrkivale koja ce pre udati svoju cerku za srpskog oficira, jer je to bio prestiz... Na Krfu se i dan danas hleb kaze "HLEB" i nigde vise u Grckoj... Vratili se, rame uz rame sa velesilama, dostojni svog zanata, znajuci za sta se bore i za sta zivot daju... To su bile zlatne generacije srpskih oficira...

Onda je dosla "narodna vojska" koja kao i sve sto ima taj prefiks nije mnogo marila za tradiciju i prave vrednosti... Pocela je negativna selekcija, generali su, kao po pravilu, postajali oni koji su najnepismeniji i najglasniji u prodavanju jeftine komunisticke demagogije o ravnopravnosti i boljem sutra... Oficiri su birani po partijskoj lojalnosti, a ne po znanju i sposobnostima... Slobodoumlje, kreativnost i inicijativa su smatrani jeresima, kao u svim komunistickim armijama... Sto je ostalo do danasnjih dana! Umesto klasike, belih rukavica i balova, oficiri su poceli da konzumiraju narodnjake (u skladu sa imenom armije), posela po domovima kulture i slicne plebs manifestacije... Belih rukavica se nisu nikada odrekli misleci da ce ih one svrstati u aristokratske redove, ne znajuci da su te rukavice posledica, a ne uzrok, noblesa! Poceli su masovno da se zene devojkama iz sto nize klase i sto neobrazovanijim... sto je dodatno doprinelo dekadenciji oficirskog kora... Kako tada, tako i dan danas... Oficiri slusaju "shote mori shote" muziku, nose jeftina odela, cipele na trenerke... Poeziju, pozoriste i klasicnu muziku smatraju atakom na svest... a vrhunac zabave sedenje u publici Grand show-a...

Da Zivojin Misic moze da vidi sta se desava u njegovoj Srbiji, sa njegovom vojskom... Da nije oficir, verovatno bi zaplakao!

Bravo! :klap::klap::klap::klap:Ovo je van konkurencije. Svaka čast! Slažem se u potpunosti. Sve je istina, na žalost. Ali se ipak mora promeniti.

Građanine Signature350, utiči na gospodu na VA da slušaju Pop, Rock, Classicu et cetera, a ne da idu na mračnu stranu! :ok: Ljudi vrede onoliko koliko su pismeni.

BlackJohn preporučuje QUOTE=Pantokrator;13207559.

Valete!

U kraljevoj vojsci, oficiri su bili gospoda... Isli su po balovima, zasluzeno nosili bele rukavice, govorili strane jezike, postavljali trendove u ponasanju tadasnjeg urbanog drustva... Prema tadasnjem zakonu kraljev oficir nije smeo da se ozeni devojkom koja nije imala da donese u miraz 30.000 u tadasnjoj valuti... Kad je doslo do rata, pokazali su se... Srpska vojska je 2 godine zajedno sa srpskom drzavom postojala ex teritorijalno na ostrvu Krf. Za te dve godine, ruka srpskog vojnika nije slomila jednu jedinu granu masline, a ne pocinila nesto teze. Grcke majke su se utrkivale koja ce pre udati svoju cerku za srpskog oficira, jer je to bio prestiz... Na Krfu se i dan danas hleb kaze "HLEB" i nigde vise u Grckoj... Vratili se, rame uz rame sa velesilama, dostojni svog zanata, znajuci za sta se bore i za sta zivot daju... To su bile zlatne generacije srpskih oficira...

Onda je dosla "narodna vojska" koja kao i sve sto ima taj prefiks nije mnogo marila za tradiciju i prave vrednosti... Pocela je negativna selekcija, generali su, kao po pravilu, postajali oni koji su najnepismeniji i najglasniji u prodavanju jeftine komunisticke demagogije o ravnopravnosti i boljem sutra... Oficiri su birani po partijskoj lojalnosti, a ne po znanju i sposobnostima... Slobodoumlje, kreativnost i inicijativa su smatrani jeresima, kao u svim komunistickim armijama... Sto je ostalo do danasnjih dana! Umesto klasike, belih rukavica i balova, oficiri su poceli da konzumiraju narodnjake (u skladu sa imenom armije), posela po domovima kulture i slicne plebs manifestacije... Belih rukavica se nisu nikada odrekli misleci da ce ih one svrstati u aristokratske redove, ne znajuci da su te rukavice posledica, a ne uzrok, noblesa! Poceli su masovno da se zene devojkama iz sto nize klase i sto neobrazovanijim... sto je dodatno doprinelo dekadenciji oficirskog kora... Kako tada, tako i dan danas... Oficiri slusaju "shote mori shote" muziku, nose jeftina odela, cipele na trenerke... Poeziju, pozoriste i klasicnu muziku smatraju atakom na svest... a vrhunac zabave sedenje u publici Grand show-a...

Da Zivojin Misic moze da vidi sta se desava u njegovoj Srbiji, sa njegovom vojskom... Da nije oficir, verovatno bi zaplakao!

Ваистину. Проклети Маркс и Енгелс.

Bravo! :klap::klap::klap::klap:Ovo je van konkurencije. Svaka čast! Slažem se u potpunosti. Sve je istina, na žalost. Ali se ipak mora promeniti.

Građanine Signature350, utiči na gospodu na VA da slušaju Pop, Rock, Classicu et cetera, a ne da idu na mračnu stranu! :ok: Ljudi vrede onoliko koliko su pismeni.

BlackJohn preporučuje QUOTE=Pantokrator;13207559.

Valete!

nemos sam protiv svih.
sve je to seljana

Eh kad ja moram sam sebe da citiram.........Odgovort'e mi na pitanjeeee:rtfm:

Psiho testovi se sastoje od pismenog dela (test ineteligencije, licnosti etc.) i intervjua. Oba dela su znacajna i na oba moze da se padne, ali psiholog nikoga ne obara, on samo da ocenu (1-5), a Uprava VA kasnije odluci koji ce biti minimum. Prosle godine je minimum bio 3. Samo oni koji imaju >=3 rangirali su se sa ostalima koji prolaze. Sto znaci, ako imas sve maksimume na ostalim stvarima (matematika, fizicko...), a <3 kod psihologa, prelazis na listu onih koji nisu primljeni.

Rec psihologa je obicno jako bitna (presudna), tako da je utisak koji ostavis na njega takodje bitan. Naravno, imajuci u vidu ko sve konkurise na VA, ljudi moraju da otvore cetvore oci jer svakakvih psiho-patoloskih slucajeva ima, a oni moraju da ih prepoznaju i odstrane da posle ne bi bilo kasno. Da zakljucim, svaki prosecno normalan kandidat(kinja) ce proci... sto nam i nije za hvalu :(

• Podržavam
Reactions: Ea.
Jesi ti bre normalan?!
Fizikališe kako ko,oficiri uglavnom "bleye" po kasarnama i komanduju tj. održavaju kasarnu i ono što je oko nje,tako je bar bilo kad sam bio u poseti u Pančevu,Jakovu...
Ako je tebi početna plata 500 evra mala,onda izvini molim te,slobodno idi u neku drugu državu,jer za početak,legalno,ovde više nećeš imati...
Naravno da stanove više ne poklanjaju,ne bi se ni čudio da krenu da privatizuju sve što postoji u ovoj državi pa i stanove,i još bi nam malo duga ostalo da vratimo...
Nekad bio,i nikad više neće biti... (komunizam)
Zavisi od položaja,a i šta fali penziji sa 50 godina,šta bi ti da ,kako si rekao,"fizikališeš" sa 60,70? idi bajo pa radi kao izbacivač ako ti je dosadno kući sa 50,60 godina...
O americi neću ni da pričam...

Ipak ostajem pri svom stavu. Namera mog texta je bila poredjenje vojne akademije sa ostalim fakultetima - ekonomski, pravni, farmacija, i ostalimfakultetima koji su sad konkurentni na trzistu znanja. Ne znam zasto mene mesas u ovu pricu ja sam dao samo konstataciju i stav o vojnim skolama i akademijama u RS, ako te bas inetresuje zavrsio sam jedan od gore pomenutih fakulteta i imam mnogo vecu platu od te koju si pomenuo (i to legalno kako ti kazes). Danas biti oficir u Srbiji nije ni cast niti donosi materijalnu sigurnost. Gledano po statistici zarade visokoobarzovanih lica (Zavod za statistiku RS analiza za , oficiri nisu u prvih deset http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Koliko-ko-zaradjuje-u-Srbiji.lt.html ). To je jedno fizicki tesko zanimanje , podrazumeva velika odricanja, odvajanje od porodice, zivot u kasarni,stalni podredjeni polozaj u odnosu na oficire sa visim rangom-sto moze da bude vrlo neprijatno, male plate, itd. Kao sto rekoh ide se u penziju rano, neobezbedjen i nesituiran. Zbog toga smo cesto svedoci nemilih incidenata penzionisanih oficira koji usled viska slobodnog vremena i teske materijalne situacije reaguju vrlo agresivno ugrozavajuci red i mir (Slucaj u beogradskom naselju Cerak prossle nedelje ako i mnogi drugi primeri). Nazalost profesija oficir, odavno ne uziva ni postovanje kod nas u RS . Uzrok tome je siromasna drzava , sto povlaci mnogo mali udeo iz budzeta namenjen ministarstvu odbrane. Daleko je to od onog sto je donosila profesija oficira u SFRJ.

Poslednja izmena:
Ipak ostajem pri svom stavu. Namera mog texta je bila poredjenje vojne akademije sa ostalim fakultetima - ekonomski, pravni, farmacija, i ostalim fakultetima koji su sad konkurentni na trzistu znanja. Ne znam zasto mene mesas u ovu pricu ja sam dao samo konstataciju i stav o vojnim skolama i akademijama u RS, ako te bas inetresuje zavrsio sam jedan od gore pomenutih fakulteta i imam mnogo vecu platu od te koju si pomenuo (i to legalno kako ti kazes). Danas biti oficir u Srbiji nije ni cast niti donosi materijalnu sigurnost. Gledano po statistici zarade visokoobarzovanih lica (Zavod za statistiku RS analiza za , oficiri nisu u prvih deset http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Koliko-ko-zaradjuje-u-Srbiji.lt.html ). To je jedno fizicki tesko zanimanje , podrazumeva velika odricanja, odvajanje od porodice, zivot u kasarni,stalni podredjeni polozaj u odnosu na oficire sa visim rangom-sto moze da bude vrlo neprijatno, male plate, itd. Kao sto rekoh ide se u penziju rano, neobezbedjen i nesituiran. Zbog toga smo cesto svedoci nemilih incidenata penzionisanih oficira koji usled viska slobodnog vremena i teske materijalne situacije reaguju vrlo agresivno ugrozavajuci red i mir (Slucaj u beogradskom naselju Cerak prossle nedelje ako i mnogi drugi primeri). Nazalost profesija oficir, odavno ne uziva ni postovanje kod nas u RS . Uzrok tome je siromasna drzava , sto povlaci mnogo mali udeo iz budzeta namenjen ministarstvu odbrane. Daleko je to od onog sto je donosila profesija oficira u SFRJ.

Moram da priznam da sam se slatko nasmejao. Ne znam odakle crpis toliko samopouzdanje iznoseci licni stav zasnovan na predrasudama o necemu u sta se apsolutno ne razumes. Elem, porediti akademiju i fakultet nije umesno... zato se to i zove "akademija" (muzicka, likovna...) i tu se studenti pored nauke uce i vestini. Sto ti rece, ako te bas interesuje ja sam zavrsio i jedno i drugo (VA i FPN uporedo) pa dajem sebi za pravo da prokomentarisem, a ti si Akademiju video samo na slici. Ne znam da li znas da se na VA skoluju diplomirani inzenjeri elektrotehnike, masinstva, informatike, saobracaja pa cak i lekari od skoro. Ne znam zasto mislis da oni nisu konkurentni na trzistu znanja u svojim oblastima (Vojna akademija je akreditovan univerzitet koji radi u skladu sa principima Bolonjske konvencije). Drago mi je sto imas veliku platu, ali podaci koje si izneo su netacni. U clanku koji si naveo nigde se ne pominje ova profesija, a ako iole dobro stojis sa matematikom i znas da je najniza plata oficira sa 0 dana radnog staza 51.000 dinara, nije tesko zakljuciti da bi prosecna plata lako mogla da bude oko 60.000 (znajuci da u najvise oficirske plate oko 100.000 dinara), sto ovu profesiju svrstava u sam vrh zajedno sa apotekarima, inzenjerima, bankarima... Uzimajuci kao reper tvoj famozni clanak, koji nije merodavan s' obzirom na izvor statistickih podataka. Svi znamo da apotekari, inzenjeri i slicni u ozbiljnim firmama imaju vece plate, ali recimo da je ovo prosek svih.

Tvoja ocena ovog zanimanja je priblizno tacna. Istina je da je zanimanje tesko, ali ne fizicki, vise psihicki, jer oficir ne podize nista teze od olovke, ali mu opet glava puca svaki dan zbog budala sa kojima radi. Zahteva dosta odricanja i porodica dosta trpi (tereni, radno vreme, cimanje i sl.), ali i dalje ne razumem o kakvom zivotu u kasarni pricas. Oficir zivi u kasarni isto koliko i lekar u bolnici (citaj "nikako"). Manje gledaj filmove. Sto se tice podredjenosti, slazem se, ali zar postoji ozbiljna firma u kojoj nema subordinacije?! U Vojsci jeste izrazenija, ali vara se svako ko misli da u ozbiljnim velikim firmama podredjenost ne postoji... a Vojska je svakako velika firma!

U penziju se ide ranije zbog beneficiranog staza, to je tako u svakoj zemlji na svetu, sto zbog tezine profesije, sto zbog drustvene beneficije ljudima koji zele da se posvete toj profesiji. Jedino ne razumem sto je lose ici mlad u penziju, pogotovo kad se zna da su oficirske penzije medju najvisima. Samim tim i prica o neobezbedjenosti pada u vodu. Sta onda treba da kaze onaj sto ima duplo manju penziju?!

I na kraju moj omiljeni deo... "Penzionisani oficiri zbog viska slobodnog vremena remete javni red i mir!!!" Vrhunski zakljucak! Ostali penzosi nemaju slobodnog vremena, pa ne mogu da se posvete kriminalu? Da li si procitao zivotnu pricu onog nesrecnika sa Ceraka? Da je kojim slucajem bio inzenjer, da li bi isto pricao i za penzionisane inzenjere? Da li mislis da predrasude uticu na tvoj stav?

I na kraju... Sto posto si u pravu... Kakva drzava, takva i Vojska... takvi i oficiri... nema tu mnogo filozofije :mrgreen:

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Је ли био неко некад на ''плавој вечери''?

Питомци сваке године организују журке са оваквим ''ноблес'' именом, и ја са друштвом решила да прошкицам како то изгледа. Ми, цивили неупућени у то колико су се журке промениле у односу на краљево и Мишићево време (наслањам се на Пантократоров текст), очекивасмо дворану пуну угланцаних официра у плавим униформама, војни оркестар који свира фокстрот, бонтон који сија и са лустера...

Плаво вече изгледа овако: уместо столова бурад на којима пише кока-кола, пиво у пластици за 100 динара, сок за 80, од музике прво техно, транс и сл., а онда народњаци ко на сплавовима испод Бранковог, е Бранка, Бранка Бранкааа...

Видели смо само неколико момака у униформи, чак је и обезбеђење у цивилу... Девојке су плаћале улаз.

Да не описујем више, ко је некад био на журци, зна шта је ''плаво вече''.

Питомци сваке године организују журке са оваквим ''ноблес'' именом, и ја са друштвом решила да прошкицам како то изгледа. Ми, цивили неупућени у то колико су се журке промениле у односу на краљево и Мишићево време (наслањам се на Пантократоров текст), очекивасмо дворану пуну угланцаних официра у плавим униформама, војни оркестар који свира фокстрот, бонтон који сија и са лустера...

Плаво вече изгледа овако: уместо столова бурад на којима пише кока-кола, пиво у пластици за 100 динара, сок за 80, од музике прво техно, транс и сл., а онда народњаци ко на сплавовима испод Бранковог, е Бранка, Бранка Бранкааа...

Видели смо само неколико момака у униформи, чак је и обезбеђење у цивилу... Девојке су плаћале улаз.

U moje vreme je bilo slicno, ali opet totalno drugacije. Plavo vece je bila privilegija pilota, zbog njih se i zvalo tako. Pored mornarske zurke, to je bila jedina akcija kadeta VA u to vreme. Na zurci su uvek svirali bendovi sa VA... Ponocni expres je bio rok bend kadeta VA nastao u Vojnoj gimnaziji tokom najcrnjih devedesetih. Przili su prilicno dobru muziku oslanjajuci se na beogradski deo novog talasa... Mada im ni komsijski nije bio stran... Azra i EKV su bili obavezni... I tada je to bila pijanka, samo sto je umesto na sabanske splavove licila na KST i SKC iz tog vremena... Sve u svemu bilo je lepo...

To je bilo devedesetih kada je bila najveca kriza i nemastina. Danas kada klinci imaju svega u izobilju u odnosu na to vreme, nestala je kreativnost i inicijativa, nastala je letargija i malodusnost... Nekada je Vojnom akademijom odjekivala Azra, a sada karleusa...

Nema tu srece...

Ja kada sam cuo za zurke po studenskim domovim kao 4. april ili na pravnom, politickim naukama ocekivao sam da ce biti neka sala da ce biti dosta studenata buducih akademskih gradjana ali je bilo u nekom holu ili menzi muzika je uvek zavrsavala narodjacima studenti su dolazili pijani (popili po sobama) i lupani su pecati po ruci kao da su ljudi stoka. Kada se to uporedi sa plavom veceri one su jos i zlatne:per: Ko je bio na poselu zna sta je to studenska zurka:hahaha:

• Podržavam
Reactions: Ea.
Ja kada sam cuo za zurke po studenskim domovim kao 4. april ili na pravnom, politickim naukama ocekivao sam da ce biti neka sala da ce biti dosta studenata buducih akademskih gradjana ali je bilo u nekom holu ili menzi muzika je uvek zavrsavala narodjacima studenti su dolazili pijani (popili po sobama) i lupani su pecati po ruci kao da su ljudi stoka. Kada se to uporedi sa plavom veceri one su jos i zlatne:per: Ko je bio na poselu zna sta je to studenska zurka:hahaha:

Upravo tako... navedena bolest je problem celog drustva, ne samo VA...

Civili zaposleni u Ministarstvu odbrane ili Vojsci mogu imati status drzavnog sluzbenika/namestenika ili vojnog sluzbenika/namestenika. Status se odredjuje u zavisnosti od vrste posla kojim se bave, pa tako su ljudi koji se bave administrativnim poslovima SLUZBENICI (finansisti, pravnici, prevodioci...), a ljudi koji se bave pomocnim deletnostima NAMESTENICI (kuvari, pekari, vodoinstalateri, mehanicari, cistacice...). Da li su VOJNI ili DRZAVNI najcesce zavisi od toga da li rade u MO ili VS, ali ne mora uvek da znaci.

Dakle, status vojnog lica se ne dobija automatski stupanjem u radni odnos u Vojsci. Vecina lekara jesu oficiri (zbog napredovanja, prava, obaveza...), ali ima ih i dosta koji nisu jer ne zele ili ne ispunjavaju kriterijume (fizicka spremnost, zdravlje...). NIJEDAN lekar ili bilo ko drugi sa fakultetom nije namestenik.

Ok, hvala na informaciji!!!

Iz zivota i rada hrvatskih kadeta pilota... Gde smo mi?! :sad2:

42627477.jpg

81288679.jpg

71754940.jpg

98049018.jpg

Poslednja izmena:

Момак, што се тиче журки можете да направите ђаволску репутацију! Простор одличан имате, у Дому војске, Дому ваздухопловства, па и на ВА... Девојке једва чекају да им неко стави шапку на главу. Да сте само видели како се створио ред за сликање са шапком. Више промовишите униформе на својим журкама, јер на њих долазе девојчице који симпатишу ВА. Оркестар такође имате, а како причате испада да је капитулирао пред једном Карлеушом. Са вашим манирима, и оноликом жудњом према женама (а сева вам из очију, још се тресете кад вас женско погледа) можете да будете.........

Moram da priznam da sam se slatko nasmejao. Ne znam odakle crpis toliko samopouzdanje iznoseci licni stav zasnovan na predrasudama o necemu u sta se apsolutno ne razumes. Elem, porediti akademiju i fakultet nije umesno... zato se to i zove "akademija" (muzicka, likovna...) i tu se studenti pored nauke uce i vestini. Sto ti rece, ako te bas interesuje ja sam zavrsio i jedno i drugo (VA i FPN uporedo) pa dajem sebi za pravo da prokomentarisem, a ti si Akademiju video samo na slici. Ne znam da li znas da se na VA skoluju diplomirani inzenjeri elektrotehnike, masinstva, informatike, saobracaja pa cak i lekari od skoro. Ne znam zasto mislis da oni nisu konkurentni na trzistu znanja u svojim oblastima (Vojna akademija je akreditovan univerzitet koji radi u skladu sa principima Bolonjske konvencije). Drago mi je sto imas veliku platu, ali podaci koje si izneo su netacni. U clanku koji si naveo nigde se ne pominje ova profesija, a ako iole dobro stojis sa matematikom i znas da je najniza plata oficira sa 0 dana radnog staza 51.000 dinara, nije tesko zakljuciti da bi prosecna plata lako mogla da bude oko 60.000 (znajuci da u najvise oficirske plate oko 100.000 dinara), sto ovu profesiju svrstava u sam vrh zajedno sa apotekarima, inzenjerima, bankarima... Uzimajuci kao reper tvoj famozni clanak, koji nije merodavan s' obzirom na izvor statistickih podataka. Svi znamo da apotekari, inzenjeri i slicni u ozbiljnim firmama imaju vece plate, ali recimo da je ovo prosek svih.

Tvoja ocena ovog zanimanja je priblizno tacna. Istina je da je zanimanje tesko, ali ne fizicki, vise psihicki, jer oficir ne podize nista teze od olovke, ali mu opet glava puca svaki dan zbog budala sa kojima radi. Zahteva dosta odricanja i porodica dosta trpi (tereni, radno vreme, cimanje i sl.), ali i dalje ne razumem o kakvom zivotu u kasarni pricas. Oficir zivi u kasarni isto koliko i lekar u bolnici (citaj "nikako"). Manje gledaj filmove. Sto se tice podredjenosti, slazem se, ali zar postoji ozbiljna firma u kojoj nema subordinacije?! U Vojsci jeste izrazenija, ali vara se svako ko misli da u ozbiljnim velikim firmama podredjenost ne postoji... a Vojska je svakako velika firma!

U penziju se ide ranije zbog beneficiranog staza, to je tako u svakoj zemlji na svetu, sto zbog tezine profesije, sto zbog drustvene beneficije ljudima koji zele da se posvete toj profesiji. Jedino ne razumem sto je lose ici mlad u penziju, pogotovo kad se zna da su oficirske penzije medju najvisima. Samim tim i prica o neobezbedjenosti pada u vodu. Sta onda treba da kaze onaj sto ima duplo manju penziju?!

I na kraju moj omiljeni deo... "Penzionisani oficiri zbog viska slobodnog vremena remete javni red i mir!!!" Vrhunski zakljucak! Ostali penzosi nemaju slobodnog vremena, pa ne mogu da se posvete kriminalu? Da li si procitao zivotnu pricu onog nesrecnika sa Ceraka? Da je kojim slucajem bio inzenjer, da li bi isto pricao i za penzionisane inzenjere? Da li mislis da predrasude uticu na tvoj stav?

I na kraju... Sto posto si u pravu... Kakva drzava, takva i Vojska... takvi i oficiri... nema tu mnogo filozofije :mrgreen:

Pozdrav!
Potpuno upravu! :klap:

Момак, што се тиче журки можете да направите ђаволску репутацију! Простор одличан имате, у Дому војске, Дому ваздухопловства, па и на ВА... Девојке једва чекају да им неко стави шапку на главу. Да сте само видели како се створио ред за сликање са шапком. Више промовишите униформе на својим журкама, јер на њих долазе девојчице који симпатишу ВА. Оркестар такође имате, а како причате испада да је капитулирао пред једном Карлеушом. Са вашим манирима, и оноликом жудњом према женама (а сева вам из очију, још се тресете кад вас женско погледа) можете да будете.........

Tacno... Samo steta sto mi ovde raspredamo o vojnim zurkama, a oni koji treba da ih organizuju nisu prisutni. :sad2:

У ствари, ја сам то вама хтела да кажем! Напред пише да радите на ВА...
А Крцку Орашчићу сам прво хтела да објасним да ми није намера да пљујем... Некако се чини да желите да све критике о војсци и струци задржите као своје искључиво право, и да нико ван струке не сме реч против да каже. Ја не причам о кубу, шилу и неви и тамо нечем, него о оном што ме се тиче, а то је кад ме официри позову на журку...

Ај сад питање: Ко то организује?

А Крцку Орашчићу сам прво хтела да објасним да ми није намера да пљујем... Некако се чини да желите да све критике о војсци и струци задржите као своје искључиво право, и да нико ван струке не сме реч против да каже. Ја не причам о кубу, шилу и неви и тамо нечем, него о оном што ме се тиче, а то је кад ме официри позову на журку...

Hvala na komplimentu ali ako ti odgovorim na ovo pitanje moracu te ubi*** *(sala) kao organizuju studenti a mesaju im se svi ali moras biti u organizaciji zurke da bi videla to. Oficiri kazu neka bude bez alkohola a studenti pa kako bez alkohola ona ovi pa malo i tako. E sada pitanje za tebe ti studenti koji su sada kadeti gde su bili pre nego sto su dosli na VA? Evo i ja da ti odgovorin pa bili su civili i ne mozes ti tako brzo da nekog promenis u tim godinama da on po mentalitetu bude ono sto si ti zamislila. Ja sam zamisljao po domovima fine devojke koje uce i spavaju, ali sam video da ispred 4. aprila ima iskoriscenih kondoma vise nego u fabrici dureksa:hahaha:

Poslednja izmena:

Nikako... Forum je zato i napravljen... Kako bi se cula razlicita misljenja... Nije bila namera da se prljavstina gura pod tepih... Niti je kritika privilegija uniformisanih... Naprotiv! O strucnim stvarima je glupo da raspravljamo, a i nezanimljivo. Ovde se prica o VA kao pojavi i svako je dobrodosao sa svojim misljenjem... Ali predrasude svakako smatram nedobrodoslim... Mozda sam zbog toga i pogresno shvacen... Jedno je imati svoja stav na osnovu znanja i cinjenica (kao ti o zurci)... a sasvim nesto drugo ako je isti stav zasnovan na sistemu "rekla kazala" i predrasudama!

Ovde pricamo o problemima... nista ne resavamo, samo diskutujemo... Ko nije sposoban za diskusiju na ravnopravnom nivou, ne bi trebalo da se mesa!

Back