Vojna akademija?

Samo hocu da im predocim neke stvari da znaju sada da ne bude nismo znali. Nas dvojica smo se vec odlucili i presli jedan deo puta nema vracanja nazad ali oni su na raskrsnici. Bit ili ne biti pitanje je sada:ok: Generacija 90 i neka vidi se polet, mladost. Odo panto neka i dalje razmisljaju.

Slazem se u potpunosti... Iskreno kad bih opet drugacije bih... Ali od kukanja nema nista... da vidimo sta nam je ciniti... Klinci idu sa emocijama, a ne racionalno... da ne pricam o ekonomskoj racunici...

Pozdrav svima odo da spavam... treba raditi sutra :P

Tito je bio Bog... ne polu Bog... a po obrazovanju samo masin-bravar... ali to i daje ne znaci da tako treba... Posle njega nijedan masin-bravar nije postao predsednik...

Ali evo jedan svetli primer iz skore proslosti... general Zdravko Ponos... Prvo mlad general... nacitan, pametan, elekoventan, odlucan... a sad zamenik ministra spoljnih poslova... Ruku na srce, dzaba bi mu bilo to sve da nije imao vetar u ledja...

Zalosno je sto je Srbija zemlja vetrova :)

E panto koliko sam shvatio ti si bio u vojnoj gimnaziji a posle nisi zavrsio VA. Da li si nesto platio i koliko. Cuo sam da je jedna godina 250.000 dinara tako da cetiri godine dodje oko million dinara brojkama 1.000.000 ako ne prihvatis posao po zavrsetku akademije ili odustanes. Ja mislim da su cene jos vece oko 500.000 po godini. Znam tipa koji je bio na VA 15 meseci i otisao sa VA 2003. godie doslo mu je da plati posle sudjenja 2008. godine oko 700.000 dinara. Placa se par hiljada na neki period od 10 ili vise godina. Sta ostali misle o tome.

Tito je bio Bog... ne polu Bog... a po obrazovanju samo masin-bravar... ali to i daje ne znaci da tako treba... Posle njega nijedan masin-bravar nije postao predsednik...

Ali evo jedan svetli primer iz skore proslosti... general Zdravko Ponos... Prvo mlad general... nacitan, pametan, elekoventan, odlucan... a sad zamenik ministra spoljnih poslova... Ruku na srce, dzaba bi mu bilo to sve da nije imao vetar u ledja...

Zalosno je sto je Srbija zemlja vetrova :)

kad smo vec kod vetrova upravo dodjoh sa terena,
tamo duva uragan.
Banat, ravnica, tepsija, kosava, zima...
mada mi je nedostajalo da vidim ravnicu, horizont oko sebe. doovde mi je brda...
sto se Vranja tice, oni treba da mi placaju smestaj koliko sam shvatio.
sutra opet idem u tu maketu Sibira, samo sto sam nocas dezurni pa necu ni spavati.
idila :)

Gde ste na terenu?
vojna tajna...:) juzni banat
Сиг, јел ти се смучи понекад све то што мораш да радиш на академији ? Сви ти послови, чишћење вецеа и слично...
naravno. ne smuci mi se sto moram da radim nesto, nego mi se smuci debilizam nekih likova - na to su me upozoravali svi zivi, zakljucno sa psihologom ovde koji me je upozorio da bih Ja kao Ja, mogao imati problem s time. a to su debilizmi tipa nagomilavanja obaveza, dva ispita u istom danu jer se profi cefnulo da pomeri termin pa da navrati kad bude isao na pijacu poobara par desetina kadeta pa nastavi kuci da kuva rucak, tipa ovog sada da sam danas bio na terenu, i idem sutra a nocas dezuram... (fizicki malo zaebano...)...
e od takvih stvari mi se pegla...
a to ciscenje WCa je naduvana prica iz americkih filmova. niko ne cisti wc cetkicom za zube, iako sredstava za ciscenje jedva postoji.

Сиг, јел ти се смучи понекад све то што мораш да радиш на академији ? Сви ти послови, чишћење вецеа и слично...

Ne bi trebalo stvari bas toliko banalizovati... To sto pominjes je milion i stota stvar po vaznosti na VA... Ipak se tamo ide da se nesto uci... a ne da se cisti WC... U krajnjem, ko cisti WC klincima koji zive u studenjaku... ili kod svoje kuce :)

E panto koliko sam shvatio ti si bio u vojnoj gimnaziji a posle nisi zavrsio VA. Da li si nesto platio i koliko. Cuo sam da je jedna godina 250.000 dinara tako da cetiri godine dodje oko million dinara brojkama 1.000.000 ako ne prihvatis posao po zavrsetku akademije ili odustanes. Ja mislim da su cene jos vece oko 500.000 po godini. Znam tipa koji je bio na VA 15 meseci i otisao sa VA 2003. godie doslo mu je da plati posle sudjenja 2008. godine oko 700.000 dinara. Placa se par hiljada na neki period od 10 ili vise godina. Sta ostali misle o tome.

Ne bih o svom slucaju... ali znam da nema pravila... svi koje znam su dobili razlicite cifre, sto govori o tome da se racuna odokativno... i sve cifre su promenjene na sudu... Uglavnom, sud odluci na kraju (posle 100 godina) kako ce se placati i kolika ce cifra biti...

Gimnaziju nebi trebalo da racunaju jer ti se ona otpisuje ako upises VA... to je uslov iz ugovora... A sa VA ti racunaju najvise hranu... ali drasticno najvise (oko 80%)... kao da smo jeli skampe svaki dan... a ne ono smece :dontunderstand:

A sa VA ti racunaju najvise hranu... ali drasticno najvise (oko 80%)... kao da smo jeli skampe svaki dan... a ne ono smece :dontunderstand:

Sto se tice hrane, bar ono sto sam video na prijemnom, ima je u prevelikim kolicinama, ali je totalno neukusna, jos kad smo imali one kurtonke za dorucak, fuj:evil::evil::evil:
Jedino dobro sto smo jeli je bio pasulj, mada sto puta sam jeo i bolji, u odnosu na onaj pirinac i ostala sranja, odlican je!!!!

Sto se tice hrane, bar ono sto sam video na prijemnom, ima je u prevelikim kolicinama, ali je totalno neukusna, jos kad smo imali one kurtonke za dorucak, fuj:evil::evil::evil:
Jedino dobro sto smo jeli je bio pasulj, mada sto puta sam jeo i bolji, u odnosu na onaj pirinac i ostala sranja, odlican je!!!!

hahaha "kurtonke"! ma nije bila toliko losa hrana,bar meni!A secam se tvoje reakcije kad smo dobili kobaje za dorucak "ma necu bre ja ovo da jedem":hahaha::hahaha:

Sta mislite zbog cega se u Vojsci nikada ne pregleda zeludac... cak ni kadeti piloti nemaju taj pregled...

56. klasa avijacije je jedina isla na taj pregled i od njih 18 nasli su kod 12 neke promene na zeludcu (gastritis, kilu, cir i slicno)... a svi su bili Vogijevci i svi su imali tek po 19 godina tada...

Toliko o vojnoj kuhinji ;)

Back