Vojna akademija?

sig svaki dan na netu ,BLEJA a,sig? :cool:

i oće li više neko reći jel tamo lako ili teško?? :D

sad je ispiPni rok pa sam [barem zvanicno] slobodan sto se vremena tice. kazem zvanicno jer juce od 6 do 23 nisam seo na stolicu. bio general u smotri pa se svi uprpili haos ceo dan. i jos meni izmislili dodatnih 26 zaduzenja... svaki sat nesto novo.

a trenutno mi je komp upaljen jer su mi tu ispitna pitanja u wordu.

i tesko je, ali nije neizvodljivo.

sig svaki dan na netu ,BLEJA a,sig? :cool:

i oće li više neko reći jel tamo lako ili teško?? :D

Formulisacu odgovor ovako... Vojnu akademiju zavrsavaju i ljudi koji inace ne bi zavrsili nijedan fakultet... i postanu isti takvi oficiri sutra (nikakvi) :dash:

Mada i vecina civilnih studenata nikada ne bi zavrsili VA... nismo svi za sve... (znam mnoge koji su napustili VA pa zavrsili civilni fax, a i obrnuto)

Sa druge strane... ozbiljni kadeti rade ozbiljno i imaju perspektivu i ambiciju... kojoj drzava ponekad izadje u susret ubrzo posle Akademije, a nekad posle 15 godina sluzbe u nekoj zabiti (ko izdrzi), ali takva je profesija, sa tim se racuna od pocetka...

Treba jos reci da se VA nikako ne sme posmatrati kao fakultet vec kao univerzitet jer njeni smerovi nemaju mnogo veze jedan sa drugim... Ima laksih, tezih i nekih koji se ne mogu zavrsiti uz najbolju volju, jer ucenje nije jedini uslov (negde treba extra zdravlje i sposobnosti kao kod pilota, negde jaka volja i izdrzljivost, a negde mnogo ucenja)...

Tako da treba pricati o pojedinim smerovima, a ne o VA generalno!!! :think:

Pozdrav svima! :super:

Kolega mislim da ako kovdzije studiraju menadzment u odbrani da se i ovi predmeti samo drugacije zovu. Mozda gresim ali sigurno nisu nesto novo izmisili pa sta se sada uci. Gde ce oficir bez poznavanja ovih osnovnih stvari.

Tako je... zovu se drugacije i malo su drugaciji... na primer, Strojeva obuka vise ne postoji kao ispit (i ne treba da bude ispit)... NNG je Vojna tehnika, ali je sve isto... Vojno pravo i propisi je Uvod u pravo itd... Izbacen je prefiks "Vojno" iz svih nauka za koje VA nije maticni fakultet (geografija, istorija...) :mrgreen:

Da pogadjam sig strojevu obuku, naoruzanje sa nastavom gadjanja, prava i propise i vojnu topografiju. Ostala ti matematika i jos nesto. Mozda gresim u nazivima pa me slobodno ispravi. Imas li ti osnove elektrotehnike?
0 pogodaka u gabaritni krug.
osnove elektrotehnike 1, fiziku, strategiju, informatiku.
ostalo mi "pravo odbrane i MHP" i mata.
a pravo bih polozio da sam imao samo jedan dan jos prostora da ga doucim. nego su teske predmete nagurali dan za danom(mojoj grupi tako zapalo), i posle par dana toga vec vise coveku mozak ne fukncionise.

zasto nema jos kadeta na forumu?
pa ko sto vidite ja sam generalno na Krstarici jedan od starijih clanova, odnosno davno sam ovde dosao, a ova tema je samo jedna na koju sam se ukljucio u poslednje vreme.
ostalih kadeta generalno ni nema na Krstarici, samim tim ni ovde.
a i nemaju vremena od kantine, tv sale i racunarske ucionice.

zasto nema jos kadeta na forumu?
pa ko sto vidite ja sam generalno na Krstarici jedan od starijih clanova, odnosno davno sam ovde dosao, a ova tema je samo jedna na koju sam se ukljucio u poslednje vreme.
ostalih kadeta generalno ni nema na Krstarici, samim tim ni ovde.
a i nemaju vremena od kantine, tv sale i racunarske ucionice.

Motivisi ih malo... mozda se zainteresuju... ne dobija se rak mozga od znanja... :dontunderstand:

Nije mi jasno predaju vojni profesori, a tezi se boljem spajanju sa civilnim fakultetima. Profesori sa ETF su i ipak profesori sa ETF. Trebali su bar njih da ostave. Mozda i ovi nisu losi.

zasad su dobri. nikakva razlika u odnosu na civilni (identican predmet).
jedino sto Boki :hahaha:, voli malo da komplikuje u zadacima, ali ne smeta mu ako uradis zadatak na svoj nacin dok god je tacan.

Nije mi jasno predaju vojni profesori, a tezi se boljem spajanju sa civilnim fakultetima. Profesori sa ETF su i ipak profesori sa ETF. Trebali su bar njih da ostave. Mozda i ovi nisu losi.

Samo se gleda ekonomski interes... Sto bi placali civile kad ima oficira koji imaju zvanje... Za znanje niko ne garantuje ni u jednom slucaju :eek:

A to da se tezi spajanju sa civilnim fakultetima to definitivno nije tacno... VA je akreditovana i samostalna bez bilo kakvih veza sa civilnim fakultetima... ako se ne racunaju dve generacije koje idu po zajednickom programu.

Zemlje kao sto je Srbija ne treba da imaju vojnu akademiju... to je luxus za male i siromasne zemlje... Bolje nemati nikakvu nego imati ovakvu VA :dash:

stoji da je luksuz imati vojnu akademiju,
medjutim ne mislim da je treba zatvarati, samo malo poboljsati finansije u vojsci generalno.
a moze se, posto vidim da MUP ima para kolko oce (barem po opremljenosti u poredjenju s nama).
nek konacno prodaju neku od onih zgradurina pa da nam podele nove krpice :)
kaze moj komandir cete:
vidi ovu petoricu... jedan nema opasac, drugi je u bluzi, treci u cipelama...to ti je srpska vojska... kada vidis 5 istih vojnika znaj da je to neprijatelj

Back