Vojna akademija?

Zemljak (ovo se odnosi na SIGNATURE 350), neizmerno ti hvala na tolikim informacijama o VA! Idem u tehnicku skolu, trenutno sam 4. godina, sta da ti kazem, matematika mi je losa, al radim na tome, spremam se od septembra bukvalno, idem na privatne casove itd i uglavnom ti si mi mnogo pomogao sto se tice mog opredeljenja za dalje. Odusevisao sam se kako si opisao klasican dan u VA i shvatio sam da je to za mene i napalio sam se ko majmun na bananu. E sad, da te pitam, placa li se sta to polaganje prijemnog itd, kad ides u BG kod njih?

@nemanja11111
Ne plaća se ništa ... osim prevoza do Beograda. Na VA plaćaš samo ako odustaneš od daljeg školovanja (što može biti pozamašna suma) ili ako odeš iz vojske pre isteka sedmogodišnjeg (ili osmogodišnjeg) ugovora.

@ostatak kontigenta
1) Je l' zna neko kolika je "plata" na VA?
2) Kad završiš akademiju i postaneš pilot (G-4, J-22, MiG-21, MiG-29) koliko sati naleta godišnje imaš prilike da ostvariš i sa koliko ljudi deliš avion?

Zemljak (ovo se odnosi na SIGNATURE 350), neizmerno ti hvala na tolikim informacijama o VA! Idem u tehnicku skolu, trenutno sam 4. godina, sta da ti kazem, matematika mi je losa, al radim na tome, spremam se od septembra bukvalno, idem na privatne casove itd i uglavnom ti si mi mnogo pomogao sto se tice mog opredeljenja za dalje. Odusevisao sam se kako si opisao klasican dan u VA i shvatio sam da je to za mene i napalio sam se ko majmun na bananu. E sad, da te pitam, placa li se sta to polaganje prijemnog itd, kad ides u BG kod njih?

ne, ne placa se ama bas nista. ali ni crni djordje ti nije dobro objasnio.
naime, po difoltu, tebi ce vojni odsek platiti putne troskove do beograda, i nazad do kuce.
znaci dobices kes na ruke tamo u vojnom odseku koji je nadlezan za tebe (NS?)
u pravu je za onaj deo sa placanjem skolovanja ako ne ispostujes neku od stavki ugovora (prekino skolovanje svojom krivicom/voljom, napustio Sluzbu itd).

Aham, skontao sam. Ma dobro i da sam platim put, nije mi frka. 100 din kondukteru i vidimo se u Beogradu. :D haha. A da te pitam jos nesto, imas li na VA neku racunarsku ucionicu gde mozes slobodno, kad god zelis koristiti internet? I mozes li na VA poneti svoj telefon, recimo laptop, pda itd? E da i nisam skontao, to za vikend kad izlazis, kad mozes da napustis akademiju i kad moras da se vratis?

Aham, skontao sam. Ma dobro i da sam platim put, nije mi frka. 100 din kondukteru i vidimo se u Beogradu. :D haha. A da te pitam jos nesto, imas li na VA neku racunarsku ucionicu gde mozes slobodno, kad god zelis koristiti internet? I mozes li na VA poneti svoj telefon, recimo laptop, pda itd? E da i nisam skontao, to za vikend kad izlazis, kad mozes da napustis akademiju i kad moras da se vratis?

Isto pitanje.
ne, ne placa se ama bas nista. ali ni crni djordje ti nije dobro objasnio.
naime, po difoltu, tebi ce vojni odsek platiti putne troskove do beograda, i nazad do kuce.
znaci dobices kes na ruke tamo u vojnom odseku koji je nadlezan za tebe (NS?)
u pravu je za onaj deo sa placanjem skolovanja ako ne ispostujes neku od stavki ugovora (prekino skolovanje svojom krivicom/voljom, napustio Sluzbu itd).

Nisam znao da plaćaju putne troškove, ali nije ni bitno.
Kad se ustaje?
Kad ideš da spavaš?

ima internet sala - 10ak kompjutera sa netom. plus svaka ceta (100njak ljudi) ima svoju internet ucionicu (sa 4-5 kompova, juce sam merio brzinu, 6Mbps download a cak 10Mbps upload) koja sluzi ne samo za internet nego i ostale operacije s racunarom koje ti zatrebaju. mozes naravno nositi svoj telefon uvek sa sobom, zvono silent, laptop mozes naravno imati u sobi, i pozeljno je da ga imas jer ce ti trebati zbog seminarskih radova.
za vikend si slobodan 15-23h. ako si bio kuci na vikendu onda do nedelje u ponoc.

@signature,kako stojis sa elektrotehnickim faksom? Da li studiras istovremeno vojnu akademiju i elektrotehnicki faks i kako postizes?
paa, ja Ovde studiram elektrotehniku, studijski program vojnoelektronsko inzenjerstvo...

Stari sing sve zna:hahaha:! Ljudi aj da napravimo grupu na fejsu u njegovu cast:rotf:
:lol::lol::rumenko:
"Sig" ne sing ;)

Kad se ustaje?
Kad ideš da spavaš?

u 6.00 moras da si ustao, ali ako se kao ja brijes svako jutro, u 5.45 se budis da bi stigao sve (obrijem se, operem zube, obucem se, namestim krevet[moj krevet je uvek cakum pakum] )
ides da spavas kad god hoces posle vecere. po difoltu u 22.00 se gase svetla.

u 6.00 moras da si ustao, ali ako se kao ja brijes svako jutro, u 5.45 se budis da bi stigao sve (obrijem se, operem zube, obucem se, namestim krevet[moj krevet je uvek cakum pakum] )
ides da spavas kad god hoces posle vecere. po difoltu u 22.00 se gase svetla.[/QUOTE]

pa sto se nebrijes kao ja pre spavanja???:dontunderstand:

Šta se obično radi do 12 (prepodne), a šta ostatak dana?

imas casove, nastavu kao u skoli, do rucka. a zavisi od rasporeda mozes jos imati casova popodne pred veceru.

pa sto se nebrijes kao ja pre spavanja???:dontunderstand:
pa ja kada sam imao 17god mogao sam da se brijem jednom nedeljno,
ali posto sam ja sada malo stariji, to kod mene ne pije vodu vise :)
imam problem s time zapravo, jer ja kada se obrijem u 5.53h (i to se brijem dvaput, da bi sto bolje "uglancao" ) do rucka u 14h ja sam realno neobrijan. samo cekam da me neko upise zbog toga.

А колико су додаци за самца или за породицу ? Јел тако да ти плаћају за кирију ?

Сигн, каква је теретана на академији ? Чуо сам да је добра.

А колико су додаци за самца или за породицу ? Јел тако да ти плаћају за кирију ?

Сигн, каква је теретана на академији ? Чуо сам да је добра.
pa nova je, nije vrh vrhova misim. nema ogledala u njoj, sto mi jako nedostaje. inace je dobra, obavlja funkciju skroz kako treba.

Back