Vojna akademija?

Gospodo,

primarno pitanje: Zna li neko orijentaciono kolika je plata pilota aviona u našem RV, hoću reći V?
sekundarno pitenje: Koliko sati naleta annualno ima naš pilot lovca i koliko ljudi leti na jednom avionu?
tercijalno pitanje: Šta treba da uradiš da po završenom smeru avijacije dobiješ ovaj, kao nov, MiG-29?
kvartarno pitanje: Ima li se u planu, do 2345. da se kupi neki novi avion ili će iznad ove prop..., ovaj lepe Srbije da lete samo galebovi, i ovi komarci, gugutke i te stvari?

Unapred zahvalan, vaš Zeitgeist.

Poslednja izmena:
Gospodo,

primarno pitanje: Zna li neko orijentaciono kolika je plata pilota aviona u našem RV, hoću reći V?
sekundarno pitenje: Koliko sati naleta annualno ima naš pilot lovca i koliko ljudi leti na jednom avionu?
tercijalno pitanje: Šta treba da uradiš da po završenom smeru avijacije dobiješ ovaj, kao nov, MiG-29?
kvartarno pitanje: Ima li se u planu, do 2345. da se kupi neki novi avion ili će iznad ove prop..., ovaj lepe Srbije da lete samo galebovi, i ovi komarci, gugutke i te stvari?

Unapred zahvalan, vaš Zeitgeist.

1.50000
2.20
3.Da postanes major
4.Ima

:D Сигн реци ми какви су критеријуми на медицинском прегледу ? Јел мораш да будеш баш здрав као коњ да би ушао ? Јел гледају неке ситнице што се тога тиче или нису баш строги много ?

Реци ми још, молим те, јел баш тешко код оног психолога или људи преувеличавају ? Јел траже као висок IQ ? То сам чуо, али сумњам. Мислим да за то не треба ништа посебно да се спремаш, већ само да одеш и он те тестира и ћао ? Неки као кажу да се спремам за то, али нема ту шта да се спрема, реално.

Не разумем зашто су на смеру МуО оставили само два модула за кандидате из грађанства ! Изгледа да је на том смеру жешћа гужва, а ? А логистика прима само око 10 студената, а мислим да ту тешко може да се уђе. Ја би брате МуО или логистику (као другу опцију) , имам просек из школе 4,70 , физички сам супер спреман, здрав дојаја (никад ништа озбиљно), тест и сад знам, мату исто, АЛИ МЕ САМО БРИНЕ ОВАЈ ПСИХОЛОГ И МЕДИЦИНСКИ. Мислим, нисам луд, психички сам стабилан, нормалан, никад никакви проблеми ни психички ни медицински.
Рекао бих да реално имам велике шансе да упишем, али опет ко зна...

Поздрав ! :D

:D Сигн реци ми какви су критеријуми на медицинском прегледу ? Јел мораш да будеш баш здрав као коњ да би ушао ? Јел гледају неке ситнице што се тога тиче или нису баш строги много ?

Реци ми још, молим те, јел баш тешко код оног психолога или људи преувеличавају ? Јел траже као висок IQ ? То сам чуо, али сумњам. Мислим да за то не треба ништа посебно да се спремаш, већ само да одеш и он те тестира и ћао ? Неки као кажу да се спремам за то, али нема ту шта да се спрема, реално.

Не разумем зашто су на смеру МуО оставили само два модула за кандидате из грађанства ! Изгледа да је на том смеру жешћа гужва, а ? А логистика прима само око 10 студената, а мислим да ту тешко може да се уђе. Ја би брате МуО или логистику (као другу опцију) , имам просек из школе 4,70 , физички сам супер спреман, здрав дојаја (никад ништа озбиљно), тест и сад знам, мату исто, АЛИ МЕ САМО БРИНЕ ОВАЈ ПСИХОЛОГ И МЕДИЦИНСКИ. Мислим, нисам луд, психички сам стабилан, нормалан, никад никакви проблеми ни психички ни медицински.
Рекао бих да реално имам велике шансе да упишем, али опет ко зна...

Поздрав ! :D

da ti stari Sig kaze, psiholoskinju sam ispreskakao sve u 16 :D
mislim vodio sam konstruktivnu raspravu s njom haha, ali nemas cega da se bojis.
oni moraju da te propuste kroz psihologa jer moze Svako da dodje na prijemni. a ipak im trebaju samo normalni. ne brini nista upadas 100% sto se toga tice. psiholog ce te pitati stvari o tebi, cisto informativno za pocetak, pa ako si ok covek nece pokusavati da te navlaci na nesto. pitace te jel imas ludaka u porodici i slicno, jel pusis pijes i tako. naravno da ne traze prevelik IQ jer od takvih moze lako biti vise stete nego koristi :D
ja sam clan mense medjutim niko me to nije pitao niti ih je interesovalo, dok nisam bio na razgovoru sa VBA (to tek kasnije na akademiji).
medicinski je takodje bez brige. jedino ako imas bas nekih abnormalnosti od rodjenja tipa fali ti pola rebara i slicno... ne moras biti ne znam kakvog zdravlja niti izgleda.
naravno trebace ti odlicna fizicka spremnost za izazove koji te ovde ocekuju. onaj ko je ovako u drustvu najsportskiji tip inace, taj ovde bude onako prosecan. barem kod mene je tako, 90% nas je fizicki onako na pogled opasno :cool:

p.s. ti 100% upadas na akademiju to ti odma sada mogu reci

da ti stari Sig kaze, psiholoskinju sam ispreskakao sve u 16 :D
mislim vodio sam konstruktivnu raspravu s njom haha, ali nemas cega da se bojis.
oni moraju da te propuste kroz psihologa jer moze Svako da dodje na prijemni. a ipak im trebaju samo normalni. ne brini nista upadas 100% sto se toga tice. psiholog ce te pitati stvari o tebi, cisto informativno za pocetak, pa ako si ok covek nece pokusavati da te navlaci na nesto. pitace te jel imas ludaka u porodici i slicno, jel pusis pijes i tako. naravno da ne traze prevelik IQ jer od takvih moze lako biti vise stete nego koristi :D
ja sam clan mense medjutim niko me to nije pitao niti ih je interesovalo, dok nisam bio na razgovoru sa VBA (to tek kasnije na akademiji).
medicinski je takodje bez brige. jedino ako imas bas nekih abnormalnosti od rodjenja tipa fali ti pola rebara i slicno... ne moras biti ne znam kakvog zdravlja niti izgleda.
naravno trebace ti odlicna fizicka spremnost za izazove koji te ovde ocekuju. onaj ko je ovako u drustvu najsportskiji tip inace, taj ovde bude onako prosecan. barem kod mene je tako, 90% nas je fizicki onako na pogled opasno :cool:

p.s. ti 100% upadas na akademiju to ti odma sada mogu reci

Буразере хвала ти пуно и на информацијама и охрабрењу.:) Немам више шта да кажем :D :hvala:

Stvarno vas ljudi moram pohvaliti koliko ste me ohrabrili za VA !Pogotovo ovi kao Signature,i devojke koje su upisale akademiju! Ti signature si jako pomogao sa opisom ustanove i svakodnevnog zivota u VA. a genijus je davao jako korisne informacije! Znaci citao sam forum od prve strane i bukvalno sam,kao da citam roma,iscekivao ko ce kako proci na upisu,kako ce te se snaci.... SVAKA VAM CAST LJUDI!!!:super::klap::ok::mrgreen:

Ja takodje zelim da upisem VA,ali ocene iz mateka su mi 2.... hvala bogu da nisu toliko bitne ocene iz srednje.....dugo sam se vuko sa ucenjem zato sto nisam imao pravi cilj u zivotu...ali sam ozbiljno seo sa skolskim psihologom i on mi je preporucio VA,tako da cu psiho test 100% proci :D
sto se tice prijemnog to valjda nece biti problem jer stvarno nisam glup,samo nisam imao cilj i razlog za ucenje ali ove godine sam u startu pokupio dobre ocene;) Znaci mogu da uspem ako se trudim,jedina prepreka bi mozda bila kriva kicma...... :(

:cool::cool::cool:
Ja takodje zelim da upisem VA,ali ocene iz mateka su mi 2.... hvala bogu da nisu toliko bitne ocene iz srednje.....dugo sam se vuko sa ucenjem zato sto nisam imao pravi cilj u zivotu...ali sam ozbiljno seo sa skolskim psihologom i on mi je preporucio VA,tako da cu psiho test 100% proci :D
sto se tice prijemnog to valjda nece biti problem jer stvarno nisam glup,samo nisam imao cilj i razlog za ucenje ali ove godine sam u startu pokupio dobre ocene;) Znaci mogu da uspem ako se trudim,jedina prepreka bi mozda bila kriva kicma...... :(

Без бриге ,друже. Спремај се и веруј да можеш све што пожелиш. Дај све од себе, ето то је златно правило. Па шта буде, буде...

Pa i to sto kazes! sta bude bice... bolje na pocetku da me izbace nego na kraju :)
Ali imam pitanje, da li su predmeti vecinom vezani za matek ili teoriju?(Mislim za smer pesadija)

matori ti smer biraš tek nakon druge godine kolko ja znam,a prve 2 su otrpilike manje više svima iste... meni je nekako logično da ima više teorije ali naravno ima i mate,koji smo je **** onda polalagli tolko,iliti ĆEMO POLAGATI... :D al videćeš kad dobiješ topografiju,naoružanje itd itd......:mrgreen:

za pesadiju generalno vazi da su oslobodjeni matematike i tih stvari. svi recimo imaju matematiku jedan, mozda i dva, a posle mislim da pesadija nema, a mi elektrasi imamo i matu 3 i matu 4...
ucio u skoli ili ne ucio,
moraces i na akademiji da ucis dosta tako da ne brini.

Gde si signature kako ide. Jel bio neki kolokvijum, kako si prosao. Uci osnove elektrotehnike to polozi i matu 1 i na konju si ostalo ces lako. Vezbaj zadatke iz crvene zbirke iz oet i prati predavanja. To ti je osnova za elektroniku, teoriju elktricnih kola, elektroniku 2 i telekomunikcije posle sve razbijas. Znam samo jednog koji je pao strojevu obuku i to na komisiji jer je hteo da se skine i ode na civilni.:worth:

ide super. prva velika lekcija koju tamo naucis, na svojoj kozi, jeste da koliko god da je dobro/lose, uvek moze da bude i gore. tako da, uvek je super :D

OET sam ja polozio na civilnom fakultetu ;)
nije jos bio nijedan kolokvijum, ali su se vec opasno priblizili :P

Kada polozis prve kolokvijume odvojices se i isto tako odvojice se oni koji vrede i oni koji ce tesko prolaziti. Oformice se hijararhija i dolazice tebe da pitaju za zadatke, a i oficiri ce te drugacije gledati. Uci osnove po mom nekom misljenju lakse su osnove na novosadskom etf.:hahaha:

za pesadiju generalno vazi da su oslobodjeni matematike i tih stvari. svi recimo imaju matematiku jedan, mozda i dva, a posle mislim da pesadija nema, a mi elektrasi imamo i matu 3 i matu 4...
ucio u skoli ili ne ucio,
moraces i na akademiji da ucis dosta tako da ne brini.

Ali ipak meni je lakse (mnogo lakse) nauciti uciti teoriju,zato sam pitao,ali sve u svemu trebas vredno da ucis i bice sve OK :mrgreen:

Kada polozis prve kolokvijume odvojices se i isto tako odvojice se oni koji vrede i oni koji ce tesko prolaziti. Oformice se hijararhija i dolazice tebe da pitaju za zadatke, a i oficiri ce te drugacije gledati. Uci osnove po mom nekom misljenju lakse su osnove na novosadskom etf.:hahaha:

razlika koju sam skontao dosad u OET jeste da smo mi radili vise vrsta zadataka (tako da lakse u ns nije), bilo je gradivo vece po dubini,
i to da se ovde resavaju na drugi nacin.

a kod mene dolaze za zadatke iz fizike, osnova i matematike jos od prvog dana.

Сигн, матори, реци ми када је били селекција ? Јел мај или почетак јуна, кад се обично одржава ? Јел се гледа успех на полугодишту 4. године ? Кад објављују листу примљених кандидата тачно ? Чисто да знам , ако не упишем да могу на неки други факс. :cool:

Milose bolje ti idi na drugi fakultet prijateljski savet. Jesi li video sta kaze sig nije bajno treba biti bas bas, ima mnogo lisca i wc da se ocisti za cetiri godine. Sada kada pocnu losi rezultati kod pitomaca nema kuci, ustajanje u sest. Ima i dobrih stvari lepo razmisli i raspitaj se da te nista ne iznenadi. Izaberi logistiku sa njom mozes i u civilstvu da budes zaposlen. Nemam nista protiv tebe i ostalih mladjih nadam se kolega ali saslusajte sve, i sam bio mlad i zelen trenirao trcanje i zgibove.

Back