Vojna akademija?

A ti "hoklice" kad se već tako "extra" izražavaš,bez uvrede,bar ispravno piši, predpostavljaju se piše pretpostavljaju i podkrepljujete se piše potkrepljujete i ifnormacije si malo permutovala... Nzm bar su nas tako učili... Pozdrav. :D:lol::ok::bye:

Hvala na ispravci :)
Covek se uci dok je ziv. zapamticu, posle ovakvog blama. :)

No, bitno je samo da se zapamti poenta posta - manje rekla-kazala price, vise konkretnih i proverenih stvari.

:bye:

Него, Сериоус, јел и ти следеће године уписујеш академију ? Ко овде планира да упише академију следеће године -2010 ? :cool:

A ja bas mislila da si ti Serious stariji cim znas toliko puno o ovome i svima odgovaras na pitanja,reklo bi se da si vec i zavrsio VA,al dobro znam ja kadkad da se utripujem...

pa napiso sam već u prošlim postovima odakle iam informacije iz prve ruke... a uskoro treba da se vidim sa 1 likom koji je sada trenutno na VA,pa ako vas nešto konkretno zanima vi pitajte pa ću u skorije vreme odgovoriti...

Da,da,njemu ću reći da priča a ja svesku u ruke i zapisuj!!! :D:D

Чујем да треба просек из школе око 4,20 па више.

Ја се брате не бринем за медицински тест, физички тест, тест знања, мату, просек, али ко зна шта ми може дати онај психолог. Може да ме он обори. Нисам луд, али ко ће знати какви су њеогови критеријуми ? Шта мислиш ?:cool:

Чујем да треба просек из школе око 4,20 па више.

Ја се брате не бринем за медицински тест, физички тест, тест знања, мату, просек, али ко зна шта ми може дати онај психолог. Може да ме он обори. Нисам луд, али ко ће знати какви су њеогови критеријуми ? Шта мислиш ?:cool:

jeste,da to je zaebano,ali uglavnom je caka da ispadne kao da ti to voliš,želiš,oni su glavni i tako nešto u tom fazonu...Pitaće te kao što ti želiš da upišeš VA,misliš li da si sposoban,pa onda neka glupa pitanja tipa jesi usvojen,jel piješ i od kad,jel pušiš i od kad,i oni to stalno menjaju i svakom postavljaju druga pitanja tako da nikako ne možeš znati šta bi trebalo da kažeš, jedino ljudi pričajte vojnički otkud znam... :D :D :D

Hehe jel pusis i pijes,a da kazem da jel bi me primili?Ko to jos ne radi!A da me jos pitaju varim li,pa rekli bi :bye: ja sam good girl pijem,ali nisam pusac,a *** na ono trece me navuko decko,silno nece da upisem VA da ne bi otisla u BG...

Шта пита, пита ! Причаш истину и боли те уво. Зависи од тога да ли ти стварно волиш војску, да ли си спреман ,итд. Психолог ће да процени да ли си за то или ниси. Зависи од тебе, шта да радиш, као и све у животу. Паметно одговарај и баш те брига.

Па јер Сигнатуре добио ваљда 4 и једну 5 код психолога ? Тако нешто. И опет је уписао. Само паметно и искрено.:)

Hvala Milose,govoricu istinu ma kakva ona bila!A ako je neko za ovo onda sam to sigurno ja,i nema sta da me spreci da to upisem!!!E,a kad vi planirate da krenete sa vezbanjem mate?Jer ovi sto oce na faks vec krenuli sa pripremama,a ja ne znam ni odakle da ucim?Jel ste vi nasli sebi i neku rezervu u slucaju da neupisete?Ja razmisljam o fakultetu bezbednosti...

Hvala Milose,govoricu istinu ma kakva ona bila!A ako je neko za ovo onda sam to sigurno ja,i nema sta da me spreci da to upisem!!!E,a kad vi planirate da krenete sa vezbanjem mate?Jer ovi sto oce na faks vec krenuli sa pripremama,a ja ne znam ni odakle da ucim?Jel ste vi nasli sebi i neku rezervu u slucaju da neupisete?Ja razmisljam o fakultetu bezbednosti...

Ja planiram od januara da krenem,to mi se chini taman :) Pa kako ko i za koji fax...npr od mojih drugova niko nije krenuo da se sprema,osim ovi shto hoce arhitekturu...Ja cu sveske iz mate da uzmem od 1.godine pa na dalje i da predjem lepo sve :) Rezervu imam,naravno,koliku god zhelju da imash,niko ti ne garantuje da cesh uspeti da upishesh VA...

Даћу све од себе да упишем академију, а ако ме не приме, идем на филозофски, смер историја. Мада, нема шансе да ме не приме. А опет могу да пробам следеће године, ако баш будем хтео поново. Можеш 4 пута, ако си баш упоран, да пробаш.

Спремам сада овај тест знања. Сваки дан по 10 питања и за пар месеци га завршавам и онда само понављам. Мату ћу ускоро, онако да вежбам лагано. Физички тест ми није фрка, тренирам редовно (биће четворке и петице).

Само вежбај и не бој се ! :D

bolje spremaj matematiku, prijemni iz mate nije tezak u poredjenju sa prijemni za ostale tehnicke fakultete. i bas zbog tog padanja spremi matu da ako tu roknes, mozes tim znanjem na drugi faks.
znate sta, sad iz ove perspektive gledano, zivot na civilnom fakultetu je DALEKO lepsi.
ovde treba biti i malo blesav valjda pa se upustiti u tu celu pricu. vecina dece je tu zato sto drugacije nebi stiglo do fakulteta jer su iz gudura kojekakvih. a mi sto smo imali sve na tacni, pa ipak dosli tu, mi smo onaj lud deo :D

pa ti onda spremaj i za taj drugi fax uporedo,shta da ti kazhem :D meni ce mata trebati i za VA,i u sluchaju da tu ne upadnem,za ovaj drugi shto hocu,pa mi opushteno :) kako ko,meni mata ide,pa cu samo to ;)
a koji smer planirate da upishete??

bolje spremaj matematiku, prijemni iz mate nije tezak u poredjenju sa prijemni za ostale tehnicke fakultete. i bas zbog tog padanja spremi matu da ako tu roknes, mozes tim znanjem na drugi faks.
znate sta, sad iz ove perspektive gledano, zivot na civilnom fakultetu je DALEKO lepsi.
ovde treba biti i malo blesav valjda pa se upustiti u tu celu pricu. vecina dece je tu zato sto drugacije nebi stiglo do fakulteta jer su iz gudura kojekakvih. a mi sto smo imali sve na tacni, pa ipak dosli tu, mi smo onaj lud deo :D

heh,mozhda i jesmo ludi,ko ce ga znati :) ali posle ovog tvog posta sam opet u dilemi :D

heh,mozhda i jesmo ludi,ko ce ga znati :) ali posle ovog tvog posta sam opet u dilemi :D

pa jesmo. moras kao prvo voleti to. pojam uniforme ce da ti iscezne iz misli nakon par dana tamo jer je svi nose, i zaista ce ti biti cudan prizor da vidis ljude u sarenilu odece. postace ti normalna stvar i neces osecati nekakvu euforiju oko nosenja iste.
sad dok ne dobijes onu svecanu uniformu (iliti radnu kako se isto zove samo zdrugom kosuljom ispod) neces se osecati kao bog zna sta.
akademija sama po sebi nije nesto, u programskom smislu, basnoslovno teska,
nego je za nju vezana gomila drugih faktora koji ti otezavaju tvoj posao tj. ucenje. A ta gomila faktora, pa vecina proizilazi iz slabe organizacije, i ljudskog faktora rukovodstva. Nije sve u tome dal se ima ili nema para.
npr to sto imas jako malo slobodnog vremena da bi zapravo ucio. oni ce da te hrane (kako tako) i da ti obezbede sveske. knjige iz biblioteke moze da uzme komandir tvog voda (vod mu dodje ko razred u skoli) i sad naravno da nema svih knjiga u bilbioteci, iz svih predmeta. pa evo nas trojica u sobi imamo jedan komplet knjiga, i to ne ceo... a odakle ces da ucis, pa ne znam snadji se... glavna parola je snadji se. odakle ti cist ves koji ces nositi, isto tako - snadji se.
99% dece koja to upisu, ocekuju da sistem njima nesto duguje, i treba im puno vremena da svare i prihvate cinjenicu da su prepusteni sami sebi (uci nocu umesto da spavas kad vec nisi stigao preko dana, peri ves na ruke u lavabou, tusiraj se u jednom tusu a vas 50...). I onda im prodje vreme dok ne shvate da nece niko brinuti o tebi (u smislu uspeha na akademiji) vec da moras sam voditi racuna o tome i ziveti sa svim ne-fer situacijama kojih ces tamo imati brdo. Oni ocekuju sad ako su osteceni od strane biblioteke, da ce profesor to razumeti. a on i biblioteka nemaju veze jedni s drugima, niti ga interesuju takve stvari.
Sad neko ce reci, pa sta bi ti sve na tacni, snadji se to ti je vojska ovo ono... jeste, valja malo nauciti se na takav rezim - nema ko da ti titra, ne zavisi sve od tebe a odgovoran si za rezultate.
Ali mislim da, posto je to Fakultetska ustanova, treba rasteretiti na nekim stvarima jer je to isto gradivo na civilnom fakultetu vec dovoljno tesko, a kakvo li je tek kada vas je na casu 80, kada profesor prica toliko tiho da ga ljudi iz prvog reda ne cuju (poseban lik...), i kada nemate literaturu za taj isti predmet...

Back