heh,mozhda i jesmo ludi,ko ce ga znati

ali posle ovog tvog posta sam opet u dilemi
pa jesmo. moras kao prvo voleti to. pojam uniforme ce da ti iscezne iz misli nakon par dana tamo jer je svi nose, i zaista ce ti biti cudan prizor da vidis ljude u sarenilu odece. postace ti normalna stvar i neces osecati nekakvu euforiju oko nosenja iste.
sad dok ne dobijes onu svecanu uniformu (iliti radnu kako se isto zove samo zdrugom kosuljom ispod) neces se osecati kao bog zna sta.
akademija sama po sebi nije nesto, u programskom smislu, basnoslovno teska,
nego je za nju vezana gomila drugih faktora koji ti otezavaju tvoj posao tj. ucenje. A ta gomila faktora, pa vecina proizilazi iz slabe organizacije, i ljudskog faktora rukovodstva. Nije sve u tome dal se ima ili nema para.
npr to sto imas jako malo slobodnog vremena da bi zapravo ucio. oni ce da te hrane (kako tako) i da ti obezbede sveske. knjige iz biblioteke moze da uzme komandir tvog voda (vod mu dodje ko razred u skoli) i sad naravno da nema svih knjiga u bilbioteci, iz svih predmeta. pa evo nas trojica u sobi imamo jedan komplet knjiga, i to ne ceo... a odakle ces da ucis, pa ne znam snadji se... glavna parola je snadji se. odakle ti cist ves koji ces nositi, isto tako - snadji se.
99% dece koja to upisu, ocekuju da sistem njima nesto duguje, i treba im puno vremena da svare i prihvate cinjenicu da su prepusteni sami sebi (uci nocu umesto da spavas kad vec nisi stigao preko dana, peri ves na ruke u lavabou, tusiraj se u jednom tusu a vas 50...). I onda im prodje vreme dok ne shvate da nece niko brinuti o tebi (u smislu uspeha na akademiji) vec da moras sam voditi racuna o tome i ziveti sa svim ne-fer situacijama kojih ces tamo imati brdo. Oni ocekuju sad ako su osteceni od strane biblioteke, da ce profesor to razumeti. a on i biblioteka nemaju veze jedni s drugima, niti ga interesuju takve stvari.
Sad neko ce reci, pa sta bi ti sve na tacni, snadji se to ti je vojska ovo ono... jeste, valja malo nauciti se na takav rezim - nema ko da ti titra, ne zavisi sve od tebe a odgovoran si za rezultate.
Ali mislim da, posto je to Fakultetska ustanova, treba rasteretiti na nekim stvarima jer je to isto gradivo na civilnom fakultetu vec dovoljno tesko, a kakvo li je tek kada vas je na casu 80, kada profesor prica toliko tiho da ga ljudi iz prvog reda ne cuju (poseban lik...), i kada nemate literaturu za taj isti predmet...