Vojna akademija?

E, hvala ti puno! Sad imam malo jasniju sliku o celoj ovoj prici...mislim da mi nece biti problem ni fizicko(svaki dan radim vezbe i trcim) a ni matis(Hvala Bogu sto ne mora i onaj test koji se sastoji iz istorije, geosa itd...). Sad sam zavrsila trecu godinu gimnazije, pa moram bas dobro da razmislim da li zelim vojnu akademiju ili nesto drugo...
Jel si ti uspeo da upises? Pozz

Zanima me sledece,zavrsio sam civilnu gimnaziju,odsluzio Vojni rok i zavrsio civilni fax.
Elem el mogu da konkurisem za rezervnog Oficira s obzirom da sam vec odsluzio Vojni rok ! ? !
Molio bi odgovor posto sam cuo da mogu da radim u Vojsci kao rez Oficir,ali da se moze doci samo do Kapetana,sto mi uopste nije bitno,sto je opet bolje od sadasnjeg posla-prodavac na trafici.

covece zavrsio si fax, kad tad nacices posao u struci, nemoj svoj zivot da upropastis poslom u vojsci, govorim ti ovo iz iskustva meni dragih ljudi, procitaj postove ne pocetku ovog foruma ljudi koji rade u vojsci dovoljno da vidis kakva je ocajna situacija, plata prosek, setkaju te ceo zivot od grada do grada , a da ne pricam o nadredjenima.....Bezi od vojske, veruj mi i prodavac je bolje biti nego oficir

covece zavrsio si fax, kad tad nacices posao u struci, nemoj svoj zivot da upropastis poslom u vojsci, govorim ti ovo iz iskustva meni dragih ljudi, procitaj postove ne pocetku ovog foruma ljudi koji rade u vojsci dovoljno da vidis kakva je ocajna situacija, plata prosek, setkaju te ceo zivot od grada do grada , a da ne pricam o nadredjenima.....Bezi od vojske, veruj mi i prodavac je bolje biti nego oficir

buvili brate matori,ne seri! Kao što vidiš,čovek nije jedini koji je završio fax i ne može da nađe posao.U vojsci život upropastiti NEĆE ako je fizički i psihički sposoban da bude profesionalni vojnik.Situacija jeste relativno očajna,početna plata je oko 30 000,35 000 po završetku VA,ne šetkaju uopšte toliko,osim ako nije po disciplinskoj ili nekoj drugoj kazni.A sedeti u trafici po ceo dan(zimi ili leti,ne zna se šta je gore) NIJE nikako bolje nego biti oficir.E sad,to što neki ne mogu ili ne žele to da shvate to je druga priča,ali ja ti kažem kako jeste... Pozzz...

hm, prvo setkaju te itekako, mm je imao tri prekomande za prve tri godine, a nije bila u pitanju ni disciplinska ni bilo koja druga kazna,setas od grada do grada i citav zivot si podstanar, zatim mucis se pet godina na najtezem smeru na akademiji da bi posle bio skladistar u nekom jebenom skladistu(dobro ako imas vezu mozes i vojsci dobro da prodjes), pa sto se toliki ljudi skidaju iz vojske(a lično ih poznajem jako mnogo) kad je toliko dobro,i veruj mi svaki koji se zaposlio i u privatnom sektoru bolje prolazi nego u vojsci, jedina dobra stvar sto priznaju diplome u civilstvu pa kad otplatis drzavi dug mozes da pbegnes sto dalje....
I bez uvrede decko al kao neko ko jos nije zavrsio skolu a kamoli fax n i VA mislim da nisi kompetentan da delis savete

Poslednja izmena:
hm, prvo setkaju te itekako, mm je imao tri prekomande za prve tri godine, a nije bila u pitanju ni disciplinska ni bilo koja druga kazna,setas od grada do grada i citav zivot si podstanar, zatim mucis se pet godina na najtezem smeru na akademiji da bi posle bio skladistar u nekom jebenom skladistu(dobro ako imas vezu mozes i vojsci dobro da prodjes), pa sto se toliki ljudi skidaju iz vojske(a lično ih poznajem jako mnogo) kad je toliko dobro,i veruj mi svaki koji se zaposlio i u privatnom sektoru bolje prolazi nego u vojsci, jedina dobra stvar sto priznaju diplome u civilstvu pa kad otplatis drzavi dug mozes da pbegnes sto dalje....
I bez uvrede decko al kao neko ko jos nije zavrsio skolu a kamoli fax n i VA mislim da nisi kompetentan da delis savete

Kao prvo,najvažnije je to što je sve RELATIVNO.Ne možeš ti nikako da znaš zašto je on dobio prekomandu osim ako mu je ti nisi lično uručila (msm na prekomandu).Onda opet nekom je zapalo da bude skladištar,nekom je zapalo da vozi avion,sve je to relativno,kolko ko ima uspeha i veza.A ljudi koji se skidaju sa vojske se skidaju zašto ih je ili smorilo to više da rade ili to jednostavno nije za njih pa im je trebalo vremena to da uvide.Ovo sa privatnim sektorima i sama znaš da nisi u pravu,neki poslovi ne mogu ni da se porede sa vojskom.Za one koji jedva čekaju da optlate dug još od prvog dana samo da bi pobegli iz vojske to i jeste jedina dobra stvar,ali koji su **** onda upisivali VA?! Razmisli malo o tome...
I, nisam se uvredio i možda nisam kompetentan da delim savete,po tvom mišljenu,ali imam informacije iz prve ruke od predsednika udruženja vojnih penzionera Beograda (Jokanović Cvetka),starijeg oficira (Sekulić Darka) i generala u penziji (Biuković Nikole,inače mog dede sa kevine strane),ne bih da se hvalim ili tako nešto ali mislim da nisam nekompetentan toliko...
Pozdrav,sve najbolje...

U pravu si mozda ne znam pravi razlog zasto je dobio prekomandu, al sigurno znam da nije u pitanju disciplinski, krivicni ili kakav drugi postupak, zar mislis da se takvi postupci vode iza ledja glavnom osumnjicenom u strogoj tajnosti?Cemu onda toliko skolovanje da bi bio skladistar, problem je sto u vojsci nemas mogucnost izbora(izuzev da je napustis), e sad zasto neko upisuje VA pa je napusti, imas one koji zive u iluziji i nemaju uvid u stvarno stanje stvari tj. praksu pa se posle razocaraju, a imas dosta ljudi koje roditelji ne mogu da skoluju pa ih posalju na VA.E sad cinjenica je da ti imas informacije iz prve ruke al sve od ljudi koji su nekad radili u vojsci mozda i u JNA, al nije vojska kao sto je nekad bila pozz...

cao svima,planiram ove godine da upishem VA,zanima me postoji li zbirka zadataka iz matematike,i odakle da spremam matish za prijemni? :)

Zdravo svima,i ja bih isto upisala VA i imam isto pitanje kao SeLy,i kolko mi otprilike treba vremena da to spremim?Ako neko od vas koji ste je upisali moze da mi kaze koliko ste se dugo i kako fizicki pripremali i kakvi su vam bili rezultati?Ja svaki dan vezbam,ali mislim da i to nije dovoljno,posto bas nemogu za tako kratko vreme da pretrcim 6 krugova,a i dva metra mi je puno za preskocit!Ali to je samo za sad,imam ja jos godinu! ;)

U pravu si mozda ne znam pravi razlog zasto je dobio prekomandu, al sigurno znam da nije u pitanju disciplinski, krivicni ili kakav drugi postupak, zar mislis da se takvi postupci vode iza ledja glavnom osumnjicenom u strogoj tajnosti?Cemu onda toliko skolovanje da bi bio skladistar, problem je sto u vojsci nemas mogucnost izbora(izuzev da je napustis), e sad zasto neko upisuje VA pa je napusti, imas one koji zive u iluziji i nemaju uvid u stvarno stanje stvari tj. praksu pa se posle razocaraju, a imas dosta ljudi koje roditelji ne mogu da skoluju pa ih posalju na VA.E sad cinjenica je da ti imas informacije iz prve ruke al sve od ljudi koji su nekad radili u vojsci mozda i u JNA, al nije vojska kao sto je nekad bila pozz...

U pravu si za trenutno stanje i pravu si ne možeš ti da biraš gde ćeš i šta ćeš,ali sada u ovoj državi kakva jeste 90 posto karijere pa i života zavisi ti od veza koje imaš,tako da gledaj tamo gde imaš veze tu se trpaj i sigurno ćeš dobro proći...
Pozz...

Pa javljajte se ljudi!!!Niko nece da mi odgovori :sad2: Jel ima neko mozda iz novog sada ko hoce da upise va,volela bih imati nekog s kim mogu o tome da razgovaram,jer kako da se drukcije obavestim,kad ovde nema nikog :think:

ALO REKSAČO PROČITAJ CELU TEMU(svih 28 strana) PA ĆEŠ ZNATI I VIŠE NEGO ŠTO TREBAŠ DA ZNAŠ!!! A NE NA SVAKOJ STRANI SVI MI DA PIŠEMO SVE IZ POČETKA JER NEKU LENŠTINU MRZI DA ČITA!!!

Ja sam imao 2 iz matisa sve 4 godine srednje, trenutno sam pri kraju jednog fakulteta u kojem je matematika najvazniji predmet, imam ih 3, izuzetno su teske, i kad ih sve polozim moci ce da se kaze da je imam u malom prstu, gledao sam zadatke koje daju na VA smensi su. Ali imam 2 u srednjoj, je l to znaci da ne ispunjavam uslove?? Fizicka sprema nije nikakav problem, mozda malo zgibovi, ali plivanje, trcanje nikakav problem. Upisoa bih VA cim diplomiram, a zanima me vazduhoplovstvo.

Takodje sam dobio informaciju za koju en znam da li je tacna, da mogu sa diplomom bilo kog fakulteta uz jos godinu i po dana policijskog kursa da dobijem diplomu policijske akademije, nisam najbolje razumeo, ali mi ne deluje istinito, zna li neko nesto vise o tome?

Ja sam imao 2 iz matisa sve 4 godine srednje, trenutno sam pri kraju jednog fakulteta u kojem je matematika najvazniji predmet, imam ih 3, izuzetno su teske, i kad ih sve polozim moci ce da se kaze da je imam u malom prstu, gledao sam zadatke koje daju na VA smensi su. Ali imam 2 u srednjoj, je l to znaci da ne ispunjavam uslove?? Fizicka sprema nije nikakav problem, mozda malo zgibovi, ali plivanje, trcanje nikakav problem. Upisoa bih VA cim diplomiram, a zanima me vazduhoplovstvo.

Takodje sam dobio informaciju za koju en znam da li je tacna, da mogu sa diplomom bilo kog fakulteta uz jos godinu i po dana policijskog kursa da dobijem diplomu policijske akademije, nisam najbolje razumeo, ali mi ne deluje istinito, zna li neko nesto vise o tome?

Svake godine se za nijansu promene uslovi upisa na VA,al mislim da se više ne gleda šta si imo iz mate na krajevima godina,to moram da proverim...
A što se tiče policijske akademije,to nzm ništa,probaj traži nešto po netu,na njihovom off sajtu,probaj naći neku temu vezanu za to,ili pitaj nekog pandura... :D

Е јел може неко ко је уписао академију или неко ко је добро информисан да ми каже колико треба бодова да се скупи на физичкој провери да би прошао (јел мора све да буду петице) ?

Е јел може неко ко је уписао академију или неко ко је добро информисан да ми каже колико треба бодова да се скупи на физичкој провери да би прошао (јел мора све да буду петице) ?

nebitno je koliko cesh da skupish...i sa 2 iz fizichke spreme si proshao...bitno ti je koliko na kraju imash bodova kad se sve sabere,tj uspeh iz srednje,matish i fizichka provera (koja najmanje bodova i nosi,tako da ti ona i nije presudna...)

Па колико онда укупно бодова (школа, тест знања , физичка, психо провера...) треба да се уђе, ако неко зна ?

pa ne mozhe to niko tachno da ti kazhe...sve zavisi od konkurencije,ali bi bilo lepo kad bi se javio neko ko je ove godine upisao,pa da nam kazhe kakvo je otprilike stanje bilo na rang listi i sa koliko su bodova su upisivali?

Nesto me sad zanima, neki su ovde napisali da ti treba 4 iz matematike, cuo sam da u stvari to i nije bitno. Jedna devojka je imala 2 iz mat ali je prijemni polozila za 5 pa su ju primili, samo da mi neko objasni, i jos nesto. Kakav je tacno taj lekarski pregled, jel mi moze neko reci sta sve sadrzi taj lekarski, koji su kriterijumi za prolaz?

Back