Vojna akademija?

Devojke i momci svaka cast vi ste odabrani. Procitao sam sve stranice i interesantno. Logorovanje je super bar kada sam ja bio bolje krajem avgusta nego krajem jula (mnogo je to 4 nedelje). Elektornika je zanimljiva, tezak smer. Ne znam da li jos predaju profesori sa ETF-a Beograd. Imas vise elektronika, na tehickoj KoV, tehnickoj VTSl, veza i EIIPED, informatika. Bar kada sam ja bio tada su se programi razlikovali od trece godine u par ispita.

!7. avgsta do 12h treba da se javimo na VA. Ja cu lichno da odem tamo oko 11h...I onda pretpostavljam dobijamo raspored po sobama i popodne cemo verovatno provesti u zaduzhivanju opreme i slichnim stvarima, i onda ili tad uveceh krecemo NEGDE, ili, shto je meni verovatnije, krecemo rano ujutru 18. avgusta. Na tom logorovanju cemo biti 4 nedelje. Meni su u vojnom odseku rekli do 13. septembra. Toliko ja znam. Ako neko zna josh neshto, neka javi, a mi koji smo upisali bi mogli da se povezhemo i upoznamo i pre tog 17.avgusta, npr,preko msn-a ili slichnih stvari. Chisto da znamo ko ce tamo da nam chuva ledja;)
moj msn je: petrovic.nikola90@live.com

P.S. Ja sam na psiho testovima imao 4, 3, 5, 5. I kategorija: ''preporuchuje se'' A shto sam dobio 3 na testu emocija, jbm li ga....

malo mi je neverovatno da cemo biti tamo celih mesec dana... ccc.. nz... ; ) raspitacu se jos; ) ... ja sam dobila trojku iz onog prvog, jer nisam znala da one kolone smeju da se preskacu... hahahah... XD

Devojke i momci svaka cast vi ste odabrani. Procitao sam sve stranice i interesantno. Logorovanje je super bar kada sam ja bio bolje krajem avgusta nego krajem jula (mnogo je to 4 nedelje). Elektornika je zanimljiva, tezak smer. Ne znam da li jos predaju profesori sa ETF-a Beograd. Imas vise elektronika, na tehickoj KoV, tehnickoj VTSl, veza i EIIPED, informatika. Bar kada sam ja bio tada su se programi razlikovali od trece godine u par ispita.

HVALA ; ) slazem se za te cetiri nedelje... : ) a koje ste vi (si ti ) godiste? ; )

Tamo cemo biti 4 nedelje, odnosno, 28 dana, provereno. Meni je tako recheno u vojnom odseku, a i poruchnik Gajic mi je na akademiji, kad smo bili na prijemnom, isto to rekao....
Ali se josh uvek ne zna tachno mesto gde cemo da idemo.....Mada, Pasuljane ce josh i najbolje biti, mada sam ja chuo da u opticaj dolazi u Frushka gora, ali koliko ja znam, tamo nema vojnog kampa....

a to logorovanje sta kako gde, cekaj mi to idemo tamo 17. avgusta i sta onda?
Oboren si na neprijateljskoj teritoriji; samo što ti ne daju kacigu (iz očiglednih razloga:D), anti-G, itd. I jedeš Amphibia, Reptilia, Aves i Mamalia koje nađeš u (pra)šumi.

Ako si upisao VEI, nećeš logorovati, jer samo piloti logoruju. Ako si KOV, miran si do septembra. To sam saznao na sajtu VA.

da li ima neko da mi blize opise rad u vojsci posle zavrsene VA? ja sam zavrsna god.gimnazije i imam u planu da konkurisem al zelim da znam sta me ceka na akademiji i sto je vaznije na poslu?

Oboren si na neprijateljskoj teritoriji; samo što ti ne daju kacigu (iz očiglednih razloga:D), anti-G, itd. I jedeš Amphibia, Reptilia, Aves i Mamalia koje nađeš u (pra)šumi.

Ako si upisao VEI, nećeš logorovati, jer samo piloti logoruju. Ako si KOV, miran si do septembra. To sam saznao na sajtu VA.

Nemoj da shirish dezinformacije. Svi imaju logorovanje, i to pishe na sajtu VA. Piloti imaju PREZHIVLJAVANJE, koje je u sklopu prijemnog i moraju to da prodju da bi uopshte upisali. A ostali studijski programi imaju LOGOROVANJE (vojnu obuku) od 17. avgusta.

За кандидате који су примљени у Војну академију на све студијске програме, осим за Војно ваздухопловство, школска година почиње 17. 08. 2009. године и истог дана треба да се јаве у Војну академију до 12.00 часова.
Izvor: sajt Vojne akademije

Nemoj da shirish dezinformacije. Svi imaju logorovanje, i to pishe na sajtu VA. Piloti imaju PREZHIVLJAVANJE, koje je u sklopu prijemnog i moraju to da prodju da bi uopshte upisali. A ostali studijski programi imaju LOGOROVANJE (vojnu obuku) od 17. avgusta.

За кандидате који су примљени у Војну академију на све студијске програме, осим за Војно ваздухопловство, школска година почиње 17. 08. 2009. године и истог дана треба да се јаве у Војну академију до 12.00 часова.
Izvor: sajt Vojne akademije

Pa to sam i rekao! :D Stupid me.

Šalim se, mislio sam da je to isto.:whistling:
Pa zašto logoruju 30 dana kog đavola???

Zanima me koliko ste se aktivno pripremali za fizicki test,koliko puta nedeljno is sl...???takodje zanimaju me neka od pitanja koja su vam postavljali psiholozi?hvala unapred ;)

priprema fizicke kondicije zavisi od toga da li imas neku osnovu ili pocinjes od nule.... a psiholozi su pitali:
1. gde ti rade mama i tata
2. cime se bavis (neki hobi i sl. )
3. sto zelis na va, i sta ces ako ne upises
4. jel imas brata ili sestru
5. odnos sa roditeljima
.... i to je manje - vise to sto se tice razgovora sa psiholozima... : )

Da li moze neka devojka koja je na vojnoj akademiji da mi kaze neke podatke koji bi mi bili od koristi, npr.koliko primaju devojaka sta spada u test fizicke spremnosti, da li je teska matematika...da mi opise jedan dan na va?
hvala unapred.

Prvo, pitanja koje postavljaju SHKOLSKI psiholozi se razlikuju od kandidata do kandidata, i uglavnom zavise od testova koje kandidati rade pre nego odu kod psihologa. Mene je psiholog 2 puta pitao shto sam konkurisao na VA, pa zatim kakav sam u odredjenim situacijama, a za bracu, sestre i roditelje me nishta nisu pitali. Sve u svemu, shkolski psiholog ti postavlja pitanja koja su u uskog vezi sa tobom i tvojim eventualnim studiranjem VA. Narednog dana se ide kod KLINICHKOG psihologa. On/a postavlja pitanja vezana za srednju shkolu, i tvoje klinichko stanje (tipa, da li u porodici imash nekog ko je ''bio na odeljenju za neurotichne bolesti'')
Shto se tiche fizichke pripreme: bitno je samo da dobro natempirash formu za prijemni. A koliko cesh puta nedeljno da trenirash, zavisi od osnove koju imash...ili nemash.

Shto se tiche pitanja za shkolovanje devojaka: Prima se 50 kandidatkinja (bar je tako bilo ove godine, mada je prvo recheno da ce se primiti 30 devojaka). Fizichka provera je gotovo ista kao za mushkarce, samo shto cure umesto zgibova rade sklekove. I naravno, norme su nizhe nego za mushku populaciju. Matematika nije teshka, ali ima dostaoblasti koje treba spremiti, pa ako ste u shkoli bili slabi sa matom, bolje se na vreme bacite na pripreme. Nemojte da prodjete kao neki vukovci, koji su mislili da su natprosechno pametni jer su u shkoli imali dobre ocene pa onda izduvali na prijemnom (ne samo za VA).
Nadam se da sam bio od pomoci....

Back