Vojna akademija?

Hej,hej,hej polako ... :D

Pa,ne svadjam se ni sa kim pobogu!
Kada bi me pitali "za" (u odnosu na "protiv") za VA,rekla bih da je to 80%,tako da polako...
Ne crnim nista,naprotiv...:D.

Samo hocu da kazem da od "gazenja" od str profesora sa konkretnog EKOFa nema ni G!
Samo to ...

@Pantokrator,
svidjaju mi se tvoji postovi.Lepo pises i slazem se sa vecinom.
I "koliko bi likova sa EKF zavrsilo master na VA kada pokusali?" - haha cenim - ni jedan :D?Par njih? :D
Hahaha,ma znam sve :D.Mlakonje :P

@Dorian Green
" Ali verujem da TRLABABALANDAJOJPRODJEDAN nikada nije nosio cizme 24 sata i marsirao 10 sati na 30 stepeni pod punom ratnom opremom".Naravno da nisam :D.Ja sam zensko :D

Brat je zavrsio smer finansije (tako nesto) i ima dobar prosek ;).Dalje - dipl ekonomista EKFa NE MOZE DA NE BLISTA u ekonomiji :D.Veruj mi ;)

Pozz svima..:D

@Pantokrator,
svidjaju mi se tvoji postovi.Lepo pises i slazem se sa vecinom.
I "koliko bi likova sa EKF zavrsilo master na VA kada pokusali?" - haha cenim - ni jedan :D?Par njih? :D
Hahaha,ma znam sve :D.Mlakonje :P

Ipak me nisi razumela... Nisam ja iz vojne price... zavrsio sam civilni fax i ne branim Vojsku... borim se protiv predrasuda, a istina je moj imperativ... samo sam previse kiseo i cinican, a to ne volim kod sebe :(

Elem... kad sam govorio o upisivanju mastera na VA, mislio sam da ga ne bi upisali ili zavrsili zato sto bi tamo pali sa Marsa i ne bi se snasli u stranom sistemu... kao kad bi mene poslali na master na pravni ili masinski... Nisam ni pomislio da ga ne bi zavrsili zato sto su mlakonje ili sat vec... Ta rambo-siledzijska prica vise ne pije vodu cak ni na VA :gace::brus:

test opsteg znanja se ukida, ostaje samo mata i fizicko. za skolsku 2010/11 primaju 320 kadeta na 4 modula. menadzment u odbrani, vojnoelektronsko inzenjerstvo, vojnomasinsko inzenjerstvo,vojnohemijsko inzenjerstvo i vojno vazduhoplovstvo.

To je 5 modula a ne 4. Eee...:mrgreen:
a odakle tebi te onformacije???:think:

Ima na sajtu VA, mislim to zna Dalaj Lama.

Poslednja izmena:
Pa neka ode jedan a ostalima posaje e mail ili neka to sig uradi za nove saborce. Pozdrav za mlade snage:worth:
sig ce nekoga upucati jer je danas iz cista mira od zamenika komandira cete dobio da opere neki tamo wc na akademiji... za mene je ciscenje wc-a kaznena mera, a ja sam je dobio iz cista mira. nebi se ja bunio da nije cinjenice da oni kojima se kazna i obeca, je ne dobiju. nekako se zaboravi. qrata sreca.
a sig ima ispit ujutru... ja umesto da dobijem plaketu za primernost i sve, eto sta dobijem... zadatak da nesto uradim, a plus sredstva kojima to da uradim su moj problem...

welcome to the army, son :)

E koliko sam ih ja ocistio za pet godina ni sam ne znam sto bi rekli latini PER ASPERA AD ASTRA preko trnja do zvezda. E sad trnje jeste, a da li ce biti zvezda to je diskutabilno. Postoji onaj crtani film gde patak hoce da vidi zvezde, a neki cuvar u holivudu nece da mu da. Kada se na kraju sretnu patak mu kaze da on hoce samo da vidi zvezde a ovaj mu kaze pa sto ne rece na pocetku i udari ga palicom u glavu i ovaj vidi sve zvezde:zcepanje:

hahahhaaha. da, nazalost tako je.
pricam sa jednim vts porucnikom ovde, koji je zavrsio sa odlicnim ocenama i sve, magistrirao,
i eto radi posao desetara u sustini - postrojava kadete i tako bzvz, nista ni slicno njegovoj struci.

Znam neke sa ekonomskog fakulteta civilnog i oni nisu bas za blistanje. Isto znam bar dva momka koja sada rade u bankama a zavrsili su ekonomski smer na VA. Imas intentandski smer (zna sig kako ih zovu kuvari) ako ti je brat to zavrsio nista me ne cudi da nisu mogli da upisu mastera. Ali neki od finansista koji isto dobijaju diplome ekonomskog fakulteta su magistrirali i doktorirali na civilnim fakultetima. To sto TRLABABALANDAJOJPRODJEDAN nije nasao na neke malo bolje studente VA ne znaci da ih nema. Isto tako i ja verujem da postoje studenti ekonomskog fakulteta koji znaju svoj posao i vrede. Ali verujem da TRLABABALANDAJOJPRODJEDAN nikada nije nosio cizme 24 sata i marsirao 10 sati na 30 stepeni pod punom ratnom opremom.

10 sati???? pa ja tolko ne mogu ni da sedim.... hahahaha brate mili... :dash:

10 sati???? pa ja tolko ne mogu ni da sedim.... hahahaha brate mili... :dash:
da da :!:

uzmi u racunicu i to da je ta JNA ratna oprema sto nosimo jedno golo G....
tu nema nikakve ergonomije, kaci se na tebe ko na magarca, prekida cirkulaciju na vratu, krivi kicmu zesce...
to je iz onog hladnoratovskog perioda kada se napadalo sa milion vojnika u liniji,
covek je bio potrosna roba i nije imperativ bio da njemu bude udobno tj manje neudobno, vec je on sluzio samo kao posluzilac tog naoruzanja koje nosi...:roll:

da da :!:

uzmi u racunicu i to da je ta JNA ratna oprema sto nosimo jedno golo G....
tu nema nikakve ergonomije, kaci se na tebe ko na magarca, prekida cirkulaciju na vratu, krivi kicmu zesce...
to je iz onog hladnoratovskog perioda kada se napadalo sa milion vojnika u liniji,
covek je bio potrosna roba i nije imperativ bio da njemu bude udobno tj manje neudobno, vec je on sluzio samo kao posluzilac tog naoruzanja koje nosi...:roll:

pa realno...
kako je kod tebe,jel guraš...?
jel dobijaš čin kao po semestrima ili po godini...?

Sig kako prodje na ispitu da svratimo do akademije na pice red je da se proslavi da te ne potera maler. :whistling:

otresao sam ga ko beba zvecku, 40/40, profe se odusevile
onako muski sam ga bas odradio. hebiga to su godine interesovanja za fiziku + vikipedija :lol:
jos dobio neki zadatak pride da uradim, i zahvaljujuci svom prethodnom fakultetskom znanju, zadatak sam uradio za 36 sekundi...

inace jutros sam ustao u 4 da ucim, spavao sam 4 sata. raspadao sam se od umora, gledam ne vidim sta pise...

E koliko sam ih ja ocistio za pet godina ni sam ne znam sto bi rekli latini PER ASPERA AD ASTRA preko trnja do zvezda. E sad trnje jeste, a da li ce biti zvezda to je diskutabilno. Postoji onaj crtani film gde patak hoce da vidi zvezde, a neki cuvar u holivudu nece da mu da. Kada se na kraju sretnu patak mu kaze da on hoce samo da vidi zvezde a ovaj mu kaze pa sto ne rece na pocetku i udari ga palicom u glavu i ovaj vidi sve zvezde:zcepanje:

Iskreno... u moje vreme se nije cistilo nista sem kruga... cak ni sobe jer su i njih skoro svaki dan cistile tetkice... jedino par puta godisnje smo prali tepihe i cistili ono sto tetkice ne mogu da dohvate...

Sto se tice toga bili smo gospoda... a to nije bilo tako davno...

Sa druge strane odvaljivali su nas sa strazom... ja sam na VA imao 7 straza, od toga jednom komandir, jednom razvodnik, a ostalo suvi strazar... E to ne bih pozeleo nikome... mada je dobro da bi se razumelo kako je...

Neko je shvatio da nema smisla pa su je ukinuli na VA... sledeci korak je verovatno video nadzor jer ni ovo sad nema smisla... pogotovo kad znamo kakvi su "profesionalni" vojnici u cuvarskoj sluzbi :P

Back