Ti moraš jednu stvar da primetiš u vezi sopstvenih objava
1) ako ja iznesem neki svoj stav, onda je moj stav potpuno nebitan i treba slušati šta kažu istoričari, a ne neke ovde teze plasirati na Krstarici samostalno; osoba koja je doktor nauka i akademik je ugledna persona i to se mora poštovati
2) ako citiram nekog istoričara, onda je taj istoričar pripadnik LGBT manjinske zajednice i uopšte koga briga šta istoričari misle kad oni ionako ništa ni ne znaju, glupo je citirati ih kada se treba držati izvora
Ove dve tačke, koje su zapravo u potpunoj koliziji jedna sa drugom ti se doslovno vrtiš u krug, čas jedna, čas druga. Ja sam napravio i svojevrsni psihološki eksperiment ovde; ako napišem neko mišljenje ne napišem odmah da li sam ga čuo od nekog istoričara, ili samo neutralno postavim mišljenje nekog istoričara, bez ikakvog svog komentara, namerno kako bih dokazao i ukazao na ovu potpunu neprincipijelnost, čija je jedina svrha svađa (i samo svađa; ništa dalje od toga).
Pažnju na to da kraljevske krune pape Grgura VII nisam skrenuo ja, već je to učinila Ivana Komatina, i to još u raspravi o kojoj smo već ranije na forumu govorili, na temu papske političke teorije do kraja XII veka.
Pogledajte prilog 1656386
Autor je, inače, isti istoričar
na kojeg si se ti pozvao na ovoj temii i kazao ta tu ženu moramo da slušamo.
Str. 41 Ivanine rečene rasprave:
Pogledajte prilog 1656392
Str. 45:
Pogledajte prilog 1656394
Pretpostavljam da će sledeća objava biti nešto ustilu da joj je slika mnogo ružna na Academia.com i da joj zato ovde ne treba verovati, kakav ti je i inače pristup prema istoričarima; jedan dan ih kuješ u nebesa, a sutradan pljuješ ovde i to nikada na osnovu argumenata i kritike iskaza.
Ivana je čak na tragu razmišljanja da ni Đorđe Bodinović nije bio kralj, odnosno da su apsolutno svi kraljevi posle samo Mihaila i Bodina plod mašte odnosno konstrukcija kasnije tradicije, koja je doživela svoj potpuni izražaj u spisu misterioznog Popa Dukljanina.
Sve moje objave na ovoj temi su bile usmerene ka tome da pokušam da od nje napravim neku diskusiju o izvorima, sve se zasnivaju ili na stavovima velikih autoriteta srpske istoriografije ili mojim nekim tumačenjima određenih istorijskih izvora i zaključaka istoričara; od početka ove teme do sada, a ti stalno hoćeš da od svake diskusije napraviš nekakvu kavgu kojom bi trebalo meriti Hrvate i Srbe i upoređivati ih kome je polni organ duži. Drugim rečenima, od foruma, pa i ove teme, praviš kafansku svađu, ne služeći se nikakvim argumentima, sem pričanja o sopstvenim seksualnim žlezdama i celoj plejadi gluposti koje nikakve veze nemaju sa njom. Zato ti i kažem da lepo diskutuješ sa Koletom umesto sa mnom, dok vrlo ironično pokušavaš na neki način (i to jako uvredljivo, bizarno i skandalozno) da staviš njega u paralelu sa mnom, a zaista ste par kada uđete u tandem oko toga ko je od koga više „glup“, a o „lobotomisan“; ionako ste se savršeno slagali do ne davno, posebno kada teba zajedno napadati i pljuvati. Tj. sam si lepo opisao svojim rečima:
To ti je bila jedna od najiskrenijih i verovatno najkvalitetnijih i najtačnijih opaski koju si napisao na ovoj temi.