Војислављевићи

Pa ja sam te pitao iko.

Šta misliš šta Frik misli o ovom galimatijasu o tome da se Duklja i Srbija uopšte ne odnose na Duklju i Srbiju, već samo na varoš Dokleju i na Serbviju tamo na samom jugu Egejske Makedonije, na obroncima Tesalije?

Kako si razumeo komparacije sa Tolkinom. :)
Ti si stvarno poseban. Svestan si da je Nik osoba sa dusom. a takvi nisu tvoji pratioci, pa ko velis ajde da imas barem jednog. Zato mu godinama zatrpavas inboks tako da mora da ga prazni nedeljno.......:D

Ti si stvarno poseban. Svestan si da je Nik osoba sa dusom. a takvi nisu tvoji pratioci, pa ko velis ajde da imas barem jednog. Zato mu godinama zatrpavas inboks tako da mora da ga prazni nedeljno.......:D
Нема то везе са причом такве почасти и титуле се нису давале господарима кула и градова није имао ни Драчки стратег који је тада већ био претворен у тему.
То што желиш доказати иако не разумем крајњи смисао да су Дукља и Рашка биле у црвеној Хрватској ова двојица владали са Зевском испод Олимпа нема баш никаквог смисла осим што би Хрвати волели да је тако.
Дакле та "Србија" је интегрисана делимично у Милутинову државу и Душанову ту је и Сер и делови егејске Македоније где су Срби живели по почетка 20. века.

Ја мислим да сте се на оној теми са Сребреном погубили са дуплим топонимима па ће још Косово бити на Атосу или Јерменији.

Šta hoćeš da kažeš...da misliš da ga jesi li ga ubedio da Duklja o Srbija nisu Duklja i Srbija, već varoš Dokleja i sasvim udaljeni i u ovom momentu potpuno nebitni gradić Servija ja obroncima Tesaliji? :lol:

Ne kontaš njegovu paralelu sa Gospodarom Prstenova?

Poslednja izmena:
... али ти ди мени дао један навод где Србију дословно ставља у Илирију раније.
Мислим да то у рукопису Јована Скилице не пише. Могуће си негдје прочитао мишљење визанзолога, рецимо Јадрана Ферлуге (овдје. стр.157)
viinj_3 -157.jpg

Да се у рукописима Скилице и Кедрена под појмом Илирик подразумијева простор читаве некадашње префектуре Илирик, простор средишњег Балкана, односно и простор тадашње Србије или српских земаља и још подоста шири простор.

Та "Србија"
Није него зашто су Срби њему наденули а не Бодину. То је доказ да га нису сматрали својим краљем а на печату се види да је Србија освојена територија.😂

Da li je stvarno pitanje zašto je prvi okrunjeni kralj dinastije prozvan Prvovenčanim?

Stefan Nemanja nije bio kralj. Ti pređašnji su nebitni; to nisu članovi svetorodne dinastije (a još nisu ni pravoslavni, pride).

Da li je stvarno pitanje zašto je prvi okrunjeni kralj dinastije prozvan Prvovenčanim?

Stefan Nemanja nije bio kralj. Ti pređašnji su nebitni; to nisu članovi svetorodne dinastije (a još nisu ni pravoslavni, pride).
Пошли су од становишта да је Бодин окруњени краљ дела су из 1966. па даље мислим да се тада веровало да је Бодинова круна и Барска бискупија доказана ствар.

Друго Коле ако ду егзарси Далмације Михајло и Бодин по Ани Комненој да ли су егзарси каљаја Далмацес поред Крује?

Treba obratiti pažnju i na dugo zapostavljanu činjenicu da je 1881. godine izašao britanski brod SS Servija.

https://en.wikipedia.org/wiki/SS_Servia

Kralj Milan Obrenović je zapravo bio kralj tog broda. :D

Пошли су од становишта да је Бодин окруњени краљ дела су из 1966. па даље мислим да се тада веровало да је Бодинова круна и Барска бискупија доказана ствар.

Da li ti je promaklo da sam napisao da to nije istoriografski termin, već da je kralj Stefan Nemanjić bio prozvan Prvovenčanim još u to doba, u izvorima XIII i XIV stoleća?

Treba obratiti pažnju i na dugo zapostavljanu činjenicu da je 1881. godine izašao britanski brod SS Servija.

https://en.wikipedia.org/wiki/SS_Servia

Kralj Milan Obrenović je zapravo bio kralj tog broda. :D
Не капирам шта је ово има везе са Едисоном али не и са Теслом који је тад радио у Пешти да ли са Пупином или шта?

Сад како је поред Солуна Бодин послао жупана Марка и Вукана у Рашку и Стефана у Босну?

Или су и ове регије у Анадолији?
Не разумем твој концепт мораш направити тему и лепо објаснити где је Скадар ? Розафа у Сирији а Бар?

Да. Како је важно за тему, Јован Скилица (овдје стр 408-409) пише о тим доггађајима
Pogledajte prilog 1652441
Превод на српски;

Овдје је важно и због пропаганде монтенегринских апартчика који негирају и српску припадност Стефана Војислава и српско присуство на простору Доклеје. Јован Скилица пише да је Стефан Војислав архонт Срба и да је заузео земљу Срба, простор тадашње Доклеје.

Мислим да овдје превод Михаила Глике није добар. Јован Скилица даје супротан извјештај (овдје стр 424-425) када је ријеч о губицима
Pogledajte prilog 1652442
Превод на српски;

Hmmm, sad ću baš ponovo da pogledam prevod. 🤔

Сад како је поред Солуна Бодин послао жупана Марка и Вукана у Рашку и Стефана у Босну?

Не разумем твој концепт мораш направити тему и лепо објаснити где је Скадар ? Розафа у Сирији а Бар?
Bodin je kao kralj vladao Dalmacijom, Bosnom i Raskom, a u ime Vizantije, kao protosevast jos i Dukljom i Srbijom. Jasno sad?

Ja sam ga više puta bio upitao da otvori neku svoju zasebnu temu o tom alternativnim tezama i sve što je smislio, stavku po stavku predoči i obrazloži, umesto što tako baca pojedine mrvice po različitim temama. Ali neće, ne želi da je napravi.

Sumnjam da je i sam svestan koliko je sve to šuplje i da strahuje da bi, ukoliko bi to probao, samo više na videlo izašlo da mu priča ne stoji čak ni na staklenim nogicama tj. da se sve urušava samo u sebe kao kula od karata.

Poslednja izmena:

Back